Her tartışmada bir tek sen mi hamilesin diyen anne

Annem çok panik biri olduğu için bir yerim ağrısa bile asla söylemem geçen acillik oldum eşim anneni arayalım haber verelim dedi istemedim çünkü çok panik ve beni geriyor sürekli soru sorar hep arar beni darlar. KV de de genelde bişi olmaz modunda tek sen mi hamilesin demez de işte biz ne hallerle doğurduk falan filan modunda o yüzden onada hiç söylemem kısacası seni anlamayan insanlara kim olursa olsun baktın seni etkiliyor anlatma bu kadar basit aslında ağlayacak bir durum yok kendi kendini strese sokma illa dert yanacaksan eşine anlat ondan destek bekle çünkü onun bebeğine hamilesin en çok ikinizi ilgilendiren bir konu.

''Almadığını verebilmek kendiliğinden değil iradi bir çabayla mümkündür.'' Annenizinde hamileliğinde alamadığı sevgi, şefkat, dinlenme ihtiyacı tetiklenmiştir belki de. Veya huyu böyledir. Biraz huysuz bir insandır.
Kırılmanız, üzülmeniz çok doğal. Kaygılarınız çok olası. Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alabilmeyi nasib etsin.
Ama anneniz, hayatınızdan atamazsınız. Mümkün olduğunca az görüşmeye çalışın şu süreçte. Hem size iyi gelir. Hem de belki anneniz hatasını fark edip düzelir.
Teşekkür ederim çok güzel bir yorum yapmışsınız. 💖Annem benim gibi bir hamilelik yaşamamış evet. Benim eşim tabiri caizse üzerime titriyor birçok ev işini de kendi isteğiyle devraldı. Annem buna da takıldı elin ayağın tutmuyor mu diye... Halbuki benim eşimden asla böyle bir istegim olmadı. Babam maalesef gebelikte anneme hiç yardımcı olmamış belki de aklı o günlere gidiyordur olabilir... Yoksa torunu için oldukca heyecanlı beni biraz şımarık buluyor kendince. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Arkadaşım lütfen annenle görüşmeyi azalt. Elbet bu çok kırılgan, hassas bir dönem. Zor sahip olmak kaybetme korkusunu tetikliyor seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de zor yollardan geçtim ve en ufak şikayetimi küçümseyen biri olursa çok kırılıyorum, alınıyorum. Mesafe koymak en iyisi. Artık son trimestere yaklaşmışsın ve bebek artık her şeyi duyuyor, bütün duygularını o da hissediyor. Bu yüzden minimum stresle, huzurlu bir hamilelik geçirmeye bak ve bebeğinle aynı bedende son aylarının tadını çıkar.

Arkadaşım lütfen annenle görüşmeyi azalt. Elbet bu çok kırılgan, hassas bir dönem. Zor sahip olmak kaybetme korkusunu tetikliyor seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de zor yollardan geçtim ve en ufak şikayetimi küçümseyen biri olursa çok kırılıyorum, alınıyorum. Mesafe koymak en iyisi. Artık son trimestere yaklaşmışsın ve bebek artık her şeyi duyuyor, bütün duygularını o da hissediyor. Bu yüzden minimum stres, huzurlu bir hamilelik geçirmeye bak ve bebeğinle aynı bedende son aylarının tadını çıkar.
Evet kesinlikle haklısınız biz kavga ederken tekmelerini hissettim onun da huzursuz olduğunu düşünüyorum... Sanırım öyle yapıcam...

Benim anam da böyle ilk gebeliğim düşük bunda her gün yürüyüp spora gidiyorum diyet yapıyorum buna takık. Sürekli yatman lazım diyor ams aynı şekilde yemek yapmamışsam insan kocasına 1 kap yemek yapmaz mı yok sen şöylesin ne biçim kadınsın. Haftada 1 çamaşır yıkarım düğmeye basmak zor mu. Çok nazlısın çok şımarıksın

Ayrıca eşim kendi isteğiyle bazı ev işlerini benden devraldı, annem buna da takmış durumda. Şımarık bir hamilelik geçirdigimi söylüyor. Elim ayağım titiy

Evet normalde yardım edecek. Ki aslında torunu için de oldukca istekli sürekli bir şeyler alıyor bebek için. Onun derdi benimle benim şımarık ve güçsüz olduğumu düşünüyor maalesef...
Başka bir alternatifiniz varsa ona yönelin hamileliği bu şekilde eleştiriyorsa lohusalığınızı da eleştirecek ve size olumsuz yansıyacaktır bu durum

Benim anam da böyle ilk gebeliğim düşük bunda her gün yürüyüp spora gidiyorum diyet yapıyorum buna takık. Sürekli yatman lazım diyor ams aynı şekilde yemek yapmamışsam insan kocasına 1 kap yemek yapmaz mı yok sen şöylesin ne biçim kadınsın. Haftada 1 çamaşır yıkarım düğmeye basmak zor mu. Çok nazlısın çok şımarıksın
Sanırım annelerimizin neslinin ortak sorunu bu. Kendi gebeliklerinde yardım alamamışlar ve her iş kendilerine kalmıs, şefkat gördükleri yer de bulamamıslar. Devir değişince şaşırıyorlar.

Başka bir alternatifiniz varsa ona yönelin hamileliği bu şekilde eleştiriyorsa lohusalığınızı da eleştirecek ve size olumsuz yansıyacaktır bu durum
Evet muhtemelen öyle olacak. Miyom doğum kanalını tıkayacak gibi görünüyor. Doktor sezeryan ihtimali daha yüksek görünüyor dedi. Sezeryanla beraber miyom da alınacak doktorla planlanan süreç o yönde. İster istemez daha fazla ağrım olacak, ve o da muhtemelen çok sızlandıgımı söyleyecek de söyleyecek... Başka bir alternatif bulmam çok zor ama doğuma kadar düsünücem mecburen...

Öf yani bende buna sinir oluyorum, kocasi memnun yani kime ne ki pisirirsin pisirmezsin .yikarsin yikamazsin, ben anlasiyorum kocamla kime ne yani, konu sahibi de demiş buna benzer birşey eşi iş yapıyor diye kiziyormus annesi....
Eşler anlasiyor bu da üçüncü kişilere batıyor bence! Kendileri yasayamadiklari şeylerin acısını cikariyorlar.

Anneniz normal degil bence kac yasinda olursaniz olun siz onun bebegisiniz ? Bu ne boyle kendisi hamileliginde rahat olmamis diye sizi kiskanan biri? Benim annemde cok kucuk yasta hamile kalmis cogunda da tek kalmis babam da cok kucukmus ilgilenememis falan ama suan annem babam bana su almak istesem bile sen dur alma hamilesin biz getiririz kafasindalar . Eşimde oyle her seyi benim icin kendi yapar evde de annemlerde de annemde mutlu olur buna. Ki ben hic mizmiz bi hamile degilim . Annenizden biraz uzak durun suan kafanizin cok rahat olmasi lazim

Anneniz normal degil bence kac yasinda olursaniz olun siz onun bebegisiniz ? Bu ne boyle kendisi hamileliginde rahat olmamis diye sizi kiskanan biri? Benim annemde cok kucuk yasta hamile kalmis cogunda da tek kalmis babam da cok kucukmus ilgilenememis falan ama suan annem babam bana su almak istesem bile sen dur alma hamilesin biz getiririz kafasindalar . Eşimde oyle her seyi benim icin kendi yapar evde de annemlerde de annemde mutlu olur buna. Ki ben hic mizmiz bi hamile degilim . Annenizden biraz uzak durun suan kafanizin cok rahat olmasi lazim
Haklısınız olması gereken de o. Kayınvalidem annemden çok daha anlayıslı bu beni gerçekten üzüyor insan kendi annesinden bekliyor bu anlayısı. Buna benzer şeyler yaşayanlar var forumda gordum ama hepsi de kayınvalidesinden,kocasından falan yaşamış ben annemden yasıyorum şaka gibi cidden. Dediğiniz gibi biraz mesafe iyi gelecek gibi. Araya mesafe girince tüm insanlar daha saygılı davranıyor.

Haklısınız olması gereken de o. Kayınvalidem annemden çok daha anlayıslı bu beni gerçekten üzüyor insan kendi annesinden bekliyor bu anlayısı. Buna benzer şeyler yaşayanlar var forumda gordum ama hepsi de kayınvalidesinden,kocasından falan yaşamış ben annemden yasıyorum şaka gibi cidden. Dediğiniz gibi biraz mesafe iyi gelecek gibi. Araya mesafe girince tüm insanlar daha saygılı davranıyor.
Tabi ki oyle . Benim kayinvalidem de çok anlayışlı cok sever beni sag olsun . Ama annenizden beklemeniz cok normal anne yani bu en yakıniniz. Siz calismiyosunuz sanirim. Dizi izleyin kitap okuyun alisverise çikin yavas yavas suanki hamileliginizin keyfini cikarin Cok çabuk geciyo zaman çünkü saglikla gelsin inşallah

Tabi ki oyle . Benim kayinvalidem de çok anlayışlı cok sever beni sag olsun . Ama annenizden beklemeniz cok normal anne yani bu en yakıniniz. Siz calismiyosunuz sanirim. Dizi izleyin kitap okuyun alisverise çikin yavas yavas suanki hamileliginizin keyfini cikarin Cok çabuk geciyo zaman çünkü saglikla gelsin inşallah
Evet şu anda çalışmıyorum bu yüzden evde sıkılıp sık görüşmek gibi bir hata yaptım. Evde yapacak bir şeyler illa ki bulunur bundan sonra daha mantıklı hareket edicem... Çok teşekkür ederim, az zamanınız kalmıs siz de bebişinize saglıkla kavuşun inşallah 💖

yedi kat el bana "tek hamile sen misin" demezken kendi annemin bunu söylemesi de koyuyor gerçekten.

Yedi kat el yüzünüze soylemiyor diye annenizden iyi mi saniyorsunuz? 😀 Anneniz en azindan yuzunuze soyluyor, o yedi kat el yuzunuze ah vah canim derken arkanizdan " tek hamile de bu mu sanki simarik" diyor olabilirler bilemezsiniz.

Geçmiş olsun. Neyi nasıl uygun görüyorsanız öyle yaşayın. Anneniz utanmıyorsa siz de kalkın onun perdelerini yıkayın. En çile çekmiş en dayanıklı nesil kendi nesilleridir, hiç şaşmaz. Bizi yetersizlikle suçlayıp dikkat etmemize bi anlam veremezler çok iyi tanıyorum bu cümleleri. Benim hamileliğim de kvmin leğende battaniye yıkamasını, evde doğurmasını, doğurduktan sonra tarlaya çalışmaya gittiğini anlatmasıyla geçti.
Üstelik ben hamileliğimi yatarak geçirmek zorundaydım baskıyı siz düşünün.
Kendi annemden de kvmden de uzak durdum eşimin hep yardımcı olması en büyük şansımdı. Anneniz diye sizi kırmasını tolere etmeyin stres size zarar verir.

Yedi kat el yüzünüze soylemiyor diye annenizden iyi mi saniyorsunuz? 😀 Anneniz en azindan yuzunuze soyluyor, o yedi kat el yuzunuze ah vah canim derken arkanizdan " tek hamile de bu mu sanki simarik" diyor olabilirler bilemezsiniz.
Yedi kat elin dediğini umursamaz güler geçer ama kendi annesi söylediği için zoruna gidiyor

Geçmiş olsun. Neyi nasıl uygun görüyorsanız öyle yaşayın. Anneniz utanmıyorsa siz de kalkın onun perdelerini yıkayın. En çile çekmiş en dayanıklı nesil kendi nesilleridir, hiç şaşmaz. Bizi yetersizlikle suçlayıp dikkat etmemize bi anlam veremezler çok iyi tanıyorum bu cümleleri. Benim hamileliğim de kvmin leğende battaniye yıkamasını, evde doğurmasını, doğurduktan sonra tarlaya çalışmaya gittiğini anlatmasıyla geçti.
Üstelik ben hamileliğimi yatarak geçirmek zorundaydım baskıyı siz düşünün.
Kendi annemden de kvmden de uzak durdum eşimin hep yardımcı olması en büyük şansımdı. Anneniz diye sizi kırmasını tolere etmeyin stres size zarar verir.
Haklısınız. Herkesin hamileliği bir değil. Ayrıca devir değişti bunu anlamaları lazım.

Gayette umursardi. 😄😄 Hic gulup gececek hissi vermedi.
Mesela siz benim için yedi kat elsiniz ve şımarık olduğumu düşünüyorsunuz, illa ki forumda başkaları da bunu düşünüyor ve böyle yorumlarin gelecegi de belliydi her zaman olumlu yorumlar alınmıyor sonuçta degil mi? Yabancıların olumsuz düşüncelerini umursuyor olsaydım buraya da yazmazdım. Annemin söylemesiyle, bagım olmayan birinin (veya olan ama daha uzak olduğum birinin söylediği) söz aynı etkiyi asla yaratamaz.

Back
X