Her türlü yoruma açığım

Seslisesli

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2017
88
72
18
Kızlar Merhaba, ben bebeğimden dolayı izindeyim. Eşim akşam 6 gibi geliyor. Geldiğinde yemek yiyor 5-10 dk çocukla oynuyor ve yatıyor.1-2-ya da 3 saat uyuyor sonra ben çay yapıyorum uyandırıyorum. Köşe minderi gibi hiç bir sorunumuzu konuşamıyoruz. Bişe dediğimde sus uzatma diyor hep. Mesela bu akşam yine aynı durum oldu. Çocuğu kucağına al da çay getireyim ayağıma dolanmasın dedim çok az eğilip çocuğu almak yerine bana ver diyor. Yanı vereyim sıkıntı yok da azıcık arkasını kaldırsın bi zahmet bu ilk değiş genel olarak durum böyle (hafta sonları yemeğimizi yapar). Ben de bu akşam bu duruma patladım. Zaten gün içinde çocuk zır zır ağladı hep. Eğilip alsan falan diye o da dedi sen benim rahat etmemi istemiyorsun. Dedim isterim ama sen de beni rahat ettir. Sonra uzatma sus dedi yine saçma sapan bi duruma eski konular karıştı. Büyüdü olay. Ben yatacak az çocuğa bak dedim ben bilgisayardan film izleyecek diyor. Gittim yattım çocuğu peşimden getirmiş uykusu geldi diye uykusu geldiyse uyut benim sakinleşmem lazım dedim.Yarım saat dinlenip bez değiştirmeye gittim sürekli kaçıyor az oyala dedim oyalamadı. TV izliyor çocuk duruyor diyor.Ben de yere vurdum bana yardım edeceksin diye çocuğun yanında düzgün davran diye üzerime yürüdü.Ben de susamıyorum bişe olunca yani susarım da mesela bana tamam canım falan bişe desin sus uzatma ne bana da bş el atın. Geçen ben tuvaletteydim bebek kusmuş. Eşimin az önünde hiç müdahale etmeden beni beklemiş. Geldiğimde dedim neden müdahale etmedindaha az önce sildim halıyı sen bana hiç acımıyon mu dediği tek şey uzatma bişeyi. Psikolojim mi bozuk anlamadım ki

Son düzenleme:
Bu adamın haftasonu yemek yaptığına inanamadım nedense... Güzel bir konuşma mı yapsanız, sizin onu rahat ettirmemek için bi şeyler istediğinizi düşünüyor olabilir,çocuğuyla biraz vakit geçirmesi gerektiğini, kendi yorgunluklarınızı tatlı dille bu konuşun.. İnşallah düzelir..

Bebek ufak sanirim sende lohusalik ondada alisamama durumu vardir gecer bence ya takilma yada cay yapma. Birde cocugu yerde tutmayin yaw

İşten gelip o kafayla bi de cocuk gurultusu oyalamasi cekemiyor herkes. Kendine vakit ayirmak istiyor. Dogru mu degil ama yapacak bisey yok.
Esim normalde neseli, sakin bir insandir ama bazen işten sinirli ve stressli geliyor. Kedimiz onu özlemis oluyor ve biraz ugrasiyor ilgi gormezse esimi isiriyor filan :D esim resmen kediye bile tahammul edemiyor ona sinirleniyor. Ben de kediye sinirlendigi icin ona sinirleniyorum. :D
Mis gibi bir cocuk yapmama sebebi...

Yapıyor çünkü haftasonu balık alıyoruz genelde onla ilgilenmeyi seviyor. Bebeğimiz emeklediği için yerde altında kalın örtü var. Bebeğin daha 1 kere bile altını değiştirmedi. Bazen de toplantı oluyor çok erken geliyor.

Allah mutluluğunu daim etsinya insan olaya objektif bakacak birini arıyor olayda ben mi kışkırtıyorum acaba diyip sorguluyorum
Hayır kesinlikle haklısınız.
Çocuk sadece sizin değil.
Anne sadece doğurmak ve emzirmekle görevli.
Geriye kalan herşey ortak yapılmalı.
Anne oldugumuz için bu misyonu yüklüyoruz kendimize yıllardır.
Tamam erkek bir anne kadar olamayabilir ama eşine tam destek olmalı çocukla ilgili mevzularda özellikle.

Yapıyor çünkü haftasonu balık alıyoruz genelde onla ilgilenmeyi seviyor. Bebeğimiz emeklediği için yerde altında kalın örtü var. Bebeğin daha 1 kere bile altını değiştirmedi. Bazen de toplantı oluyor çok erken geliyor.
Bence abartiyorsunuz.yani adam işten gelmiş bide bebeğib altınımi değiştirsin.dinlenmesine müsade Etseniz biraz diyorum.bagirip çağırıp yardım edeceksin diye diretmeniz de hiç cozumcul değil.haftasonu yemek yapıyormuş.bu bir artı durum.goz önünde bulundurun.zamanla alisacaksiniz çocuklu yaşama.birbirinize zaman verin ve daha cozumcul,uzlaşmacı ve nazik olun.

klasik erkek. her erkek gibi yani. umursamaz, sevgisiz, saygısız, itici.
her insanın anladığı bir dil vardır, kimisi tatlı dilden anlar, kimisi susup surat asmaktan anlar, kimisi şaka yollu laf sokmaktan anlar, kimisi bir sinir krizi geçirip her şeyi bağıra çağıra söylemekten anlar.
senin kocanın dili ne ise o dilde konuşmalısın.

ha ayrıca kendisi, o çocuğu tek başına yapmadığını biliyor dimi? erkeğin çocukla ilgilenmesi kadına yardım olsun diye olmaz, bu zaten erkeğin görevidir.

Bence abartiyorsunuz.yani adam işten gelmiş bide bebeğib altınımi değiştirsin.dinlenmesine müsade Etseniz biraz diyorum.bagirip çağırıp yardım edeceksin diye diretmeniz de hiç cozumcul değil.haftasonu yemek yapıyormuş.bu bir artı durum.goz önünde bulundurun.zamanla alisacaksiniz çocuklu yaşama.birbirinize zaman verin ve daha cozumcul,uzlaşmacı ve nazik olun.
İyi de zaten işten gelince istediği kadar uyuyor. Ben çalıştığım zaman da değiştireceğini sanmıyorum çünkü gerekçesi mide bulantısı ama insan kendi çocuğunda bu durum olmamalı diye düşünüyorum

Huy Meselesi. Demek ki hevesi yok çocuguyla ilgilenmeye. Tamam gündüz yorulup dinlenmek istiyor hakkıdır ama bunu bir vazife degil çocuguyla vkit geçirmek adına severek yapmalı. Bu durumda yapacağın tatlı dille, bir görev veya seni rahatlatmak adına eşine yönlendirdiğin bir durum degil de çocugun üzerinden güzel kelimeler seçerek ısındırabilirsin eşini bebeginize karşı

Çocuğu kendine mi doğurmuşsun ? Bence bunu sorgulamalısın.
İşten erken geliyor, uyuyup dinleniyor gayet rahat aslında.
Anlayışsız davranıyor ve bunla ilgili konuşun konuşamıyorsanız da kalem kağıt alıp içinizdekileri yazın, okumasını rica edin derim.

Çocuğun yanında bana bağırma diyip üstünüze yürüyen birisi...
Ne saçma ya... Adamın derdi çocuğun psikolojisi değil erkeklik onuru herhalde. Çocuğun babaya bağirildigini gormesi çok kötü ama anneye bagirilip üstüne yürünebilir!
Bence büyük bir iletişim probleminiz var. Adam devamlı sakin ol sakin ol, kavga çıkarma dediğine göre sizin dediğiniz her şey ona dırdır gibi, huzur bozmak için söylenmiş gibi geliyor.
Belki konuşurken sen dili kullanmaya ara verseniz, cumlelerinizin yapısını değiştirseniz herşey daha iyi olur.
Çünkü devamlı sen söyle yaptin, sen çocukla ilgilenmiyorsun, sen köşe yastığı misin, sen neden halletmedin falan.. insana dırdır gibi gelir.
Ama ben dili kullansaniz, onu yargılamadan ve daha anlayışlı konuşsaniz belki de adam sizi dinleyecek...
Gerci böyle kocam olsa ben de ben dilini sen dilini unutur onu boyle yetiştiren annesine kadar dırdır ederdim her saniye:duduk:
Adamı şeyden de vurabilirsiniz,güzel güzel konuşmaya elverişli olduğu sohbet anlarinda:
*Üzülüyorum bazen, Alican/ayşecan büyüyecek ve babasıyla tek anısı olmayacak...
*Babam da benimle hiç ilgilenmezdi,o yüzden hep .... bir insan oldum (mantıklı bir özeleştiri)
*Çocuğuna komşu çocuğu gibi davranmaya devam edersen o da sana komşunun babası gibi davranır ileride.
* Zaten kaç sene daha bizimle ki?Ergenlikten sonra zaten kendi istemeyecek bizimle zaman geçirmeyi.
* Sen onu sevmiyorsun ama kızlar babalarını çok sever. Ve onlar gibi insanlarla evlenirler. Aysecan'in senin gibi bir kocası olmasını ister miydin?
Bunları kavga esnasında değil , derin sohbet esnasında söyler onu kötü anılan bir baba olmakla korkutabilirsiniz (ki olacağı bu)

Çocuğu kendine mi doğurmuşsun ? Bence bunu sorgulamalısın.
İşten erken geliyor, uyuyup dinleniyor gayet rahat aslında.
Anlayışsız davranıyor ve bunla ilgili konuşun konuşamıyorsanız da kalem kağıt alıp içinizdekileri yazın, okumasını rica edin
Çocuğun yanında bana bağırma diyip üstünüze yürüyen birisi...
Ne saçma ya... Adamın derdi çocuğun psikolojisi değil erkeklik onuru herhalde. Çocuğun babaya bağirildigini gormesi çok kötü ama anneye bagirilip üstüne yürüyebilir!
Bence büyük bir iletişim probleminiz var. Adam devamlı sakin ol sakin ol, kavga çıkarma dediğine göre sizin dediğiniz her şey ona dırdır gibi, huzur bozmak için söylenmiş gibi geliyor.
Belki konuşurken sen dili kullanmaya ara verseniz, cumlelerinizin yapısını değiştirseniz herşey daha iyi olur.
Çünkü devamlı sen söyle yaptin, sen çocukla ilgilenmiyorsun, sen köşe yastığı misin, sen neden halletmedin falan.. insana dırdır gibi gelir.
Ama ben dili kullansaniz, onu yargılamadan ve daha anlayışlı konuşsaniz belki de adam sizi dinleyecek...
Gerci böyle kocam olsa ben de ben dilini sen dilini unutur onu boyle yetiştiren annesine kadar dırdır ederdim her saniye:duduk:
Adamı şeyden de vurabilirdim,güzel güzel konuşmaya elverişli olduğu sohbet anlarinda:
*Üzülüyorum bazen, Alican/ayşecan büyüyecek ve babasıyla tek anısı olmayacak...
*Babam da benimle hiç ilgilenmezdi,o yüzden hep .... bir insan oldum (mantıklı bir özeleştiri)
*Çocuğuna komşu çocuğu gibi davranmaya devam edersen o da sana komşunun babası gibi davranır ileride.
* Zaten kaç sene daha bizimle ki?Ergenlikten sonra zaten kendi istemeyecek bizimle zaman geçirmeyi.
* Sen onu sevmiyorsun ama kızlar babalarını çok sever. Ve onlar gibi insanlarla evlenirler. Aysecan'in senin gibi bir kocası olmasını ister miydin?
Bunları kavga esnasında değil , derin sohbet esnasında söyler onu kötü anılan bir baba olmakla korkutabilirsiniz (ki olacağı bu)
Ya bizim evliliğimizin ilk yılı sıkıntılı geçti hem de çok ama çocuğumuz olalı her şey daha düzenli eskiye nazaran ama onların enkazları var sanırım o yüzden belki de konuşamıyoruz

Eşinizin karakteri, büyüďüğü çevreden aldığı kültürel etkenler, kendi ailesinde görďüğü baba-çocuk ilişkisi ve kadının aile icindeki rolünü nasıl algıladığı size olan davranışlarını açıklayabilir. Ancak ne olursa olsun, "kisa kes, uzatma" tarzi konusmalari çok kaba, saygisizca ve küçük düşürücü. Diger yandan işte yaşadığı sıkıntıları da bilemezsiniz, işte yasadigi gerginlik, stres ve yogunluk da ev icindeki olaylara toleransini düşürebilir. İşten geldikten sonra "bugün günün nasil gecti?" diye sorun hem varsa derdini sıkıntısnı anlamiş olursunuz hem de onunla ilgilendiğinizi göstermiş olursunuz. Karsilikli özveri ile bunun üstesinden gelebilirsiniz umarim

Back
X