Her yardımıma kostum yine de küçük görülen gelin olmak tavsiye verin nolur?

glaaaaan

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2021
4
2
6
31
Gurbetten gelin geldim ama iş güç sahibi değilim diye ailem arkamda degil diye sürekli kayınvalidem küçük görüyor. Diğer gelinini övüyor içime atıyorum herşeyi ama yeni yeni aklım başıma geldi. Eşime söylemeye çalıştım ama bana inanmadı. Ailem desen arkamda degil. Halbuki herşeylerne ben koşarım diğer gelin hiçbirşeye karışmaz, düğünde masrafa bilr girmediler eşim takılan altınları bozdurdu. 5 kuruş masraf etmediler. Hep salak yerine koydular. Halkımı asla helal etmiyorum. Sorum şu ben bu insanla nasıl bahşedebilirim? Kimse bana inanmıyor

Gurbetten gelin geldim ama iş güç sahibi değilim diye ailem arkamda degil diye sürekli kayınvalidem küçük görüyor. Diğer gelinini övüyor içime atıyorum herşeyi ama yeni yeni aklım başıma geldi. Eşime söylemeye çalıştım ama bana inanmadı. Ailem desen arkamda degil. Halbuki herşeylerne ben koşarım diğer gelin hiçbirşeye karışmaz, düğünde masrafa bilr girmediler eşim takılan altınları bozdurdu. 5 kuruş masraf etmediler. Hep salak yerine koydular. Halkımı asla helal etmiyorum. Sorum şu ben bu insanla nasıl bahşedebilirim? Kimse bana inanmıyor
Kendi hayatına bak , gir işe çalış evde oturma. Ya da kurslara vs git. Çok görüşmek istiyorsa eşin gitsin görüşsün. Diğer gelin aklını kullanıyor sen de kullan

Mesafeli bir duruş olmuyorsa bir cinnet çok şeyi çözer.

Miy miy insanı hep hor görürler.

Bugüne kadar böyle bir insanın değer gördüğünü görmedim. Bizim milletimiz iyi niyeti enayilik sana, bu bir.

Gereksiz yükün altına girmeyin. Girerseniz de tebrik beklemeyin. Paranız ne kadarsa o kadar harcayın, ona göre yaşayın. Kimseye eyvallah etmeyin, beklentiye girmeyin.

Kvyi bilmem neyi evin dışında bırakın, eşinize çekiştirmeyin. Kv tarafıyla iletişimini minimumda tutun, çok muhabbet tez ayrılık getirir vs.

Boş evde oturmayın. Dil kurslarına gidin hasta bakıcı ihtiyaçları var hemen işe girersiniz. Dilmkursu parasını bile hastaneler bazen karşılıyor. Evde oturup bunlara muhtaç olursanız daha sizi çok konu ederler.
Hiç yaranma derdiniz olmasın, güzel bir mesafe onlara yeterli cevap verir. En iyi baş etme yöntemi meslek edinme ve dil öğrenip bağımsız olma

Yanlarına gitmemeye çalışın, diğer gelinlerini öyle çok seviyorlar madem bırakın onları kendi haline. Sanki hayatınıza ne katıyorlar da bide sürekli her işlerine koşuyorsun. Çalış evde durma bir sürü fabriklar var bir tanesinde işe gir
Benim esimin ailesiyle hikayemi duymuş olsan haline bin şükür edersin

Sessiz sessiz uzaklaşın birden değil yavaşça ayağınızı ve yardımınızı kesin. Bir gidin bir hasta olun bir gidin bir işiniz olsun. Öyle öyle uzaklaşırsınız. Eşinize sormaya başlarlar sonra neden bizden uzaklaştı diye yooo ben onları çok seviyorum ama hastaydım biliyorsun gidemedim deyin sonrakinde işim vardı sen de biliyorsun o gün anlatmıştım sana deyin. Erkekler bir süre sonra sizi değil aileyi geçiştirmeye başlarlar çünkü sürekli aynı şeyi söyleyen siz değil aile olacak. Çok çok büyük olay olmadıkça eş ailesinin söylediklerini anlatma eşine. Geçimsiz vs sanmasın hatta ailesinin iyi yönlerini başbaşa kalınca söyle ki sorunlunun sen olmadığını anlasın. Annen baban şu konuda çok iyi onları takdir ediyorum de. Fazla fazla faydası olur.

Kıyas noktasına gelince ailede kardeşler bile kiyaslaniyor eltiler kiyaslanmis çok mu? Hoş değil evet ama oluyor bu. Yarışmak gibi düşünme ama kendin için farklı konularda vaktin varsa kendini geliştirebilirsin.

Her işlerine koşmayı da yavaş yavas azaltmalisin.

Baş edemezsin çünkü hepsi ruh hastası aşko umarım anlamışsındır 🥹 bunlar böyle işte .. eşin sana destek değilse ayrıl..

Herseylerine koşma
Olduğun gibi ol
İçinden gelmeyen hiçbir davranışta bulunma
Hak edene hak ettiğini vermek 40 yetim sevindirmek kadar sevap unutma😶
Ayrıca önce sen kendini sev lütfen
Sen kendini sevip saygı duymadığın sürece bunları başkasından hiiiiç bekleme.☠️

Back
X