Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Her yerde saç var

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
12.074
27.801
798
Arkadaşlar benim sorunum saçımin dökülmesi yataktan halidan koltuktan banyodan yumak yumak saç toplamaktan bıktım

Günde 100 telin beş katını dokuyorumdur heralde

Sayısız doktora gittim hala da gitmem gerekiyor ama çok sıkıldım
Demir eksikliği hormanal bozukluklar bir ilacı falan da tam olarak yok
Var mi bu kele bir ilacı olanlar

Benim ablam sampuaninin icine cam terebentin katiyor, gercekten onun da yürüdügü an bile dökülürdü. Simdi asiri azaldi dökülmesi ve hizli da uzadi..

"Saçın demir eksikliğinden dolayı dokuluyorsa"demir ilacı iyi gelir. Sebebi o değilse demir ilacı hiç bir işine yaramaz. Ya da "vitamin eksikliğinden dolayı dökülüyorsa" vitamin ilacı iyi gelir. Senin saçın hangi sebepten dolayı dokuluyor bilmiyoruz. Başka birinin sac dökülme sebebi demir eksikliğidir ilacını kullanınca ona iyi gelmiştir ama seninkinin sebebi demir eksikliği değildir o yüzden demir ilacı seni husrana uğratabilirler. Toplumca yaptığımız yanlış:
-bu benim sacima iyi geldi dökülme durdu kırılma azaldı uzaması hızlandı vs
-aa hemen ben de deneyeyim
O kişide o kullandığı şey ne fayda sağlıyorsa o eksikmis o yüzden iyi gelmiş sende de ayni şey eksiktir diye birşey yok

"Saçın demir eksikliğinden dolayı dokuluyorsa"demir ilacı iyi gelir. Sebebi o değilse demir ilacı hiç bir işine yaramaz. Ya da "vitamin eksikliğinden dolayı dökülüyorsa" vitamin ilacı iyi gelir. Senin saçın hangi sebepten dolayı dokuluyor bilmiyoruz. Başka birinin sac dökülme sebebi demir eksikliğidir ilacını kullanınca ona iyi gelmiştir ama seninkinin sebebi demir eksikliği değildir o yüzden demir ilacı seni husrana uğratabilirler. Toplumca yaptığımız yanlış:
-bu benim sacima iyi geldi dökülme durdu kırılma azaldı uzaması hızlandı vs
-aa hemen ben de deneyeyim
O kişide o kullandığı şey ne fayda sağlıyorsa o eksikmis o yüzden iyi gelmiş sende de ayni şey eksiktir diye birşey yok
Yok benim kan değerlerime bakılıp söylendi demir eksikliği ve hormonal bozukluklar

Yukarıdaki yorumumu yazdıktan sonra tavsiyeme geçebilirim. Kozmik bakım adındaki siteden saç kesim takvimini incelemenizi öneriyorum. Kafaniza takılan her türlü sorunun cevabı da orda soru cevap bölümünde var. Kolay anlamaniz açısından da ilk tüyoyu ben vereyim. Sizin burcunuz her ne olursa olsun aslan burcunun saç kesim takvimini takip edeceksiniz. Herkes kendi burcuna göre farklı takvim takip etmeyecek yani. Su an söylediklerimden bisey anlamadiniz muhtemelen. Siteyi inceleyin anlarsınız :)

Benim de aşırı dökülüyordu şuan bitkisel şampuan kullanıyorum ve dökülme acayip azaldı canım..yani şu fransanın ünlü bitkisel markası var onun ürünleri tamamen bitkisel ve inan saçıma çok iyi geldi
Saçlarım duştan sonra yorgan gibi pırıl pırıl parlayarak savuruyorum :)

Kızlar saçı dökülen önce kansızlığa demir eksikliğine baktırcak
Eğer o tarz bir sorun yoksa şampuan değistirin ve mutlaka bitkisel şampuan alın aktardan almayın fransanın ünlü bi markası var o çok iyi üç tanesi 50tl
Benim de yerlerde hep saçımı toplardım şuan çok az dökülüyo mucize gibi
Bide haftada bi iki kez bitkisel saçmaskesi

Canım benim de saçım çok dökülüyordu, bu aralar pek dökülmüyor. Spora başladım belki ondan, saçımı haftada iki defa yıkamaya başladım (ki bu saçıma çok iyi geldi herkese öneriyorum, başlarda çabuk yağlanıyordu şimdi saç da bu düzene alıştı acayip parladı falan), bir de hint yağı kullandım iki defa belki de ondan, bir de et yemeye başladım bundan da olabilir :D Bunların arasında en fark eden ise saçımı sık yıkamamak, eskiden her gün yıkardım.

Back
X