Her zaman her yerde açık ve net misiniz ?

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Her zaman her yerde açık ve net fikirlerinizi söyler misiniz ?
Bir şekilde kendi fikirlerinize zıt olan kişilerle aynı ortamda bulunuyorsunuz diyelim... arkadaş, akraba, eş ailesi vs.
Tadımız kaçmasın şimdi aman ne gerek var tartışmaya diyipte bazı şeyleri görmezden gelir misiniz yoksa taviz tavizi doğurur diyip kendinizi açık net ifade etmeyi mi seçersiniz ?

Benim bu konuda düşüncelerim.. tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça, iyi geçinmeye çalıştıkça bir süre sonra değerin bilinmiyor. Her şeye evet demek, onaylamak yanlış diye düşünüyorum. Mesela ben karşımdaki ne derse he demem, onaylamam kesinlikle. Fakat şunu yapıyorum, tartışmıyorum kimseyle. Sanırım böyle durumlarda karşımdaki kişiyi ne onaylıyorum ne tartışıyorum :D hal böyle oluncada neden susuyorsun diyebiliyorlar. Ne yapabilirim ki peki her zaman herkese ne olursa olsun açık olmak mı daha iyidir sizce

Tartışmak değil de net olmak iyidir aksi kaypaklık oluyor bence. Yani bana karşımdaki neyse o olsun ben de ona göre planımı yapayım ama maalesef hayat böyle değil herkes birbirine iyi görünür, mesela bir konuda yardım edecek görünür yardım etmez daha sizi eksiklendirir falan. Ortamda da ben net olurum genelde o yüzden çok sevenim olmaz. Genelde arkadan iş karıştıranlar daha sevilir.

Tamamen kişiye ve konuya bağlı.
Karşımdaki laftan anlamayacaksa, sözümün kiymeti olmayan yerde konuşmam. Vaktim de, enerjim de o kadar degersiz değil.

Saygıyla karşıt fikirleri tartışabilecek kalitede bir insanla, herseyi konuşabilirim.

Eş ailesiyle nasilsin, iyi misin, yemek guzel olmus, elinize saglik dışında birşey konuşmam. Hayir diyecegim birseyse, tartismaya girmem, ben hayir diyorum son fikrim diyorum. Tartışmaya açık değil yani.

Her yerde çok netimdir. O yüzden insanlar önce nefret eder sonra çok sever...

Sevmeleri de çok önemli değil. Önemli olan benim konfor alanım, huzurum , mutluluğum. Bunları bozan herkese tepkim sert olur. Çünkü ben bunlara dişimin tırnağımın hakkıyla kazandım..

Mutlu olmak için bir ömür boyu emek verdim. Bir zahmet canımı sıkacak kim varsa gitsin kapısının önünde oynasın

Duruşu olmak sınır koymak dunyanin en zor şeyidir. Bunun eğitimini aldım hala basariliyim diyemem.Derdini yumasak üslupla anlatıp karşıdakini kusturmeden susturan insanlara hayranım.Bunu nasıl yapıyorlar hep merak etmisimdir

Esnek olmak lazım tabi ama bi yere kadar
Duruş sahibi bir insan zaten gerektiği yerde gereğini yapar ve bende onlardanim

Bir şekilde kendi fikirlerinize zıt olan kişilerle aynı ortamda bulunuyorsunuz diyelim... arkadaş, akraba, eş ailesi vs.
Tadımız kaçmasın şimdi aman ne gerek var tartışmaya diyipte bazı şeyleri görmezden gelir misiniz yoksa taviz tavizi doğurur diyip kendinizi açık net ifade etmeyi mi seçersiniz ?

Benim bu konuda düşüncelerim.. tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça, iyi geçinmeye çalıştıkça bir süre sonra değerin bilinmiyor. Her şeye evet demek, onaylamak yanlış diye düşünüyorum. Mesela ben karşımdaki ne derse he demem, onaylamam kesinlikle. Fakat şunu yapıyorum, tartışmıyorum kimseyle. Sanırım böyle durumlarda karşımdaki kişiyi ne onaylıyorum ne tartışıyorum :KK70: hal böyle oluncada neden susuyorsun diyebiliyorlar. Ne yapabilirim ki peki her zaman herkese ne olursa olsun açık olmak mı daha iyidir sizce
Konuya bağlı. Siyaset vs sevdiğim insanlarla tartışmam. Bu tip şeyler yüzünden aramız bozulsun istemem.

Ama benimle ya da bizimle ilgili, hayatımızı etkileyen bir şeyse net konuşurum.

Eğer karşımdaki laftan anlamayacak benim dediğim doğru diyecek kafada biriyse hiç uzatmıyorum he sen haklısın diyorum ve ömrümü 3 gün daha uzatıyorum.

Benim bu konuda düşüncelerim.. tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça, iyi geçinmeye çalıştıkça bir süre sonra değerin bilinmiyor. Her şeye evet demek, onaylamak yanlış diye düşünüyorum. Mesela ben karşımdaki ne derse he demem, onaylamam kesinlikle. Fakat şunu yapıyorum, tartışmıyorum kimseyle. Sanırım böyle durumlarda karşımdaki kişiyi ne onaylıyorum ne tartışıyorum :D hal böyle oluncada neden susuyorsun diyebiliyorlar. Ne yapabilirim ki peki her zaman herkese ne olursa olsun açık olmak mı daha iyidir sizce
Tartismaya girmeden net olmayı severim. Net olan insanlarla muhabbetide severim. Fikrim merak edilmediği sürece fikirlerini değiştirmeyecek insanlarla agzimi acip kendimi yormam. Fikrim sorulduğunda netsem soylerim. Esimin ailesiyle üstü kapali bir tartisma içindeyizdir her zaman artik bazi genel gecer konularda baktim konustuklarim bir yere varmiyor susmak mutluluktur dedim. Konusacagim ve tartışacağım insanlari son zamanlarda ince eleyip sık dokumaya basladim. Muhabbetlerde Shakespeare'nin uyarisini uyguluyorum yani Saygi gereği herkesi dinliyorum ama prensip gereği cok aziyla muhattap oluyorum. Günlük konusmalarin dışında.

Her zaman açık ve netimdir. Eğer karşımdaki insan laf anlatabileceğim biriyse uzun uzun açıklama yaparım ama eğer bakarım ki düz mantık biri, asla uğraşmam direkt evet sen çok haklısın der geçerim. O kadar sabırlı bir insan değilim çünkü 🤷‍♀️

karsimdakine gore veya bu konunun kimleri nasil etkileyecegine gore degisiyor. ornegin abimin esiyle beni cok zorlamadikca tartismam cunku sonunda babam kotu etkilenir vs.

normalde her seye bir cevabim var ama ortama ve kisilere gore degisiyor kisacasi.

açık ve net olmayı severim fakat bu karşımdakini üzecekse yanıtsız bırakmayı tercih ederim. bu yüzden bencil ve umursamaz sanılıyorum ama olsun sorun değil..

netim. ama sırf net olucam diye fikirlerimi kırıcı şekilde dile getirmem.
herkesin fikrine de saygı duyar önce dinlerim. saçma bulduysam nazikçe fikrimi söyler üzerinde durmam.
esneyebileceğim bir konuysa fikir alışverişine girerim.

Kk ' da ki duruşum ile aynıyım. Bu hafta içi bir arkadaşım beni kenara çekti ve politik ol dedi. Olsam olamam ki dedim , benim tutumum aptallık. Politik olmak kafası çalışan insan tutumu, nabza göre şerbet, yeri geldiğinde tükürüğe Ya Rabbi Şükür , böylesi ideal bu toplumda.

Ben her yerde çok netim.
Ama artik adam yerine koymadığım insana hiç nefes harcamam, yok sayarım.

Back
X