• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her zaman her yerde açık ve net misiniz ?

%99.5 her zaman netim ve fikirlerimi savunurum sadece annemle babamin arkadaşları yaninda konusmam onun sebebi de annemlerin bahsettiginiz gibi surekli insanlari onaylayan yapida olmalari sebebiyle 🤷

Net cevap vermem gerekiyorsa hiç çekinmem açık ve net konuşurum.
ama muhabbet halinde vs karşımdakiyle iddaalaşmak anlamında netlik çabasına gerek yok. Hmm olabilir tabi falan gibi yuvarlak kelimelerle konuyu değiştiririm.
yani konuya bağlı

Her zaman her yerde açık ve net fikirlerinizi söyler misiniz ?
Bir şekilde kendi fikirlerinize zıt olan kişilerle aynı ortamda bulunuyorsunuz diyelim... arkadaş, akraba, eş ailesi vs.
Tadımız kaçmasın şimdi aman ne gerek var tartışmaya diyipte bazı şeyleri görmezden gelir misiniz yoksa taviz tavizi doğurur diyip kendinizi açık net ifade etmeyi mi seçersiniz ?

Benim bu konuda düşüncelerim.. tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça, iyi geçinmeye çalıştıkça bir süre sonra değerin bilinmiyor. Her şeye evet demek, onaylamak yanlış diye düşünüyorum. Mesela ben karşımdaki ne derse he demem, onaylamam kesinlikle. Fakat şunu yapıyorum, tartışmıyorum kimseyle. Sanırım böyle durumlarda karşımdaki kişiyi ne onaylıyorum ne tartışıyorum :D hal böyle oluncada neden susuyorsun diyebiliyorlar. Ne yapabilirim ki peki her zaman herkese ne olursa olsun açık olmak mı daha iyidir sizce
Siyaset ve din dışında her şeyi pat pat söylerim. Bu iki konu konuşulmak için fazla özel bence. Ama bu demek değil ki kırıcı oluyorum. Ölçülü konuşuyorum kalp kırılmasın diye uğraşırım ama bazıları inadına ayar yemek istiyor öyle bir durumda da kendimi daha fazla sıkmayıp cevap veriyorum.

Bir şekilde kendi fikirlerinize zıt olan kişilerle aynı ortamda bulunuyorsunuz diyelim... arkadaş, akraba, eş ailesi vs.
Tadımız kaçmasın şimdi aman ne gerek var tartışmaya diyipte bazı şeyleri görmezden gelir misiniz yoksa taviz tavizi doğurur diyip kendinizi açık net ifade etmeyi mi seçersiniz ?

Benim bu konuda düşüncelerim.. tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça, iyi geçinmeye çalıştıkça bir süre sonra değerin bilinmiyor. Her şeye evet demek, onaylamak yanlış diye düşünüyorum. Mesela ben karşımdaki ne derse he demem, onaylamam kesinlikle. Fakat şunu yapıyorum, tartışmıyorum kimseyle. Sanırım böyle durumlarda karşımdaki kişiyi ne onaylıyorum ne tartışıyorum :KK70: hal böyle oluncada neden susuyorsun diyebiliyorlar. Ne yapabilirim ki peki her zaman herkese ne olursa olsun açık olmak mı daha iyidir sizce
Her durumda tersime geliyorsa direk söylerim

Oturup din, siyaset gibi seyleri insanlarla tartişmam.
Bana veya ortaya bisey sorulmadiysa, beni etkilemiyorsa her lafa atlamam ben şöyleyim ben böyleyim diye.

Onun disinda kendimi net ifade edebildigimi dusunuyorum, bazen de çok fevri oluyor. 🙄

Ben her zaman netimdir. Ve söylemek istediğim her şeyi açıkça söylerim. Bence insanlar böyle olmalı.

Ben hayatımdaki bir kişiye tam olarak dusuncelerimi fikirlerimi direkt olarak aktarabiliyorum. Onun dışındakiler beni bilse yazık kafana derlerdi sanırım:D her konuda bir fikrim ve her konuda upuçuk bir fikrim oluyor çünkü de ondan:D cidden şu an düşüncelerimi okusalar ortalık kaos yangın yeri olurdu die dsnyrm:d iyi ki dusunce okumak diye bir sey yok:D

Hayatta din ve siyaset gibi herkesin kendince haklı olduğu konularda tartışmasına girmem. Hele ki fikirlerimin zıt olduğunu bildiğim insanlarla asla. Sorduklarında ben bunları konuşmayı sevmiyorum diyorum. Daha geçen sene kayınvalidemlerin yazlıktayız komşuları geldi, adam başladı siyaset üzerine uzun uzun konuşuyor. Birkaç cümle dinledim sonra bir bahaneyle mutfağa geçtim, ordan çocukların yanına uğradım derken zaman geçti sohbet bitene kadar çıkmadım yanlarına. Dursam sinirlerim bozulacak, laf söylesem gerginlik olacak ne gerek var? Böyle bıçak sırtı konular zaten kalabalıkta veya yeni tanışılan insanların yanında konuşulmamalı.

Benim bu konuda düşüncelerim.. tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça, iyi geçinmeye çalıştıkça bir süre sonra değerin bilinmiyor. Her şeye evet demek, onaylamak yanlış diye düşünüyorum. Mesela ben karşımdaki ne derse he demem, onaylamam kesinlikle. Fakat şunu yapıyorum, tartışmıyorum kimseyle. Sanırım böyle durumlarda karşımdaki kişiyi ne onaylıyorum ne tartışıyorum :KK70: hal böyle oluncada neden susuyorsun diyebiliyorlar. Ne yapabilirim ki peki her zaman herkese ne olursa olsun açık olmak mı daha iyidir sizce
Beni tanıdıkları için ne konuşacaklarını bilirler. Bu benim için de geçerli.
Genel tavır olarak açık ve net biriyim. Eğip bükmeye gerek duymam.

Ben once kendı fıkrımı dusuncemı sakın bı dılle soylerım eger ıyılıkten anlamayan tıplerse anlayacagı fılden soylerım bıdahada muhattap olmam. Zaten normal onsanlar fıkrıne saygı duyyor ama dayatanlara tepkım bu cunku anlamayana laf anlatmak cok yorucu net olmada fayda var yoksa yuz verdıkce astarını ısterler

Net olmak uğruna iyi niyetli insanları kırmayı doğru bulmuyorum. Niyetinden şüphe duyduğum insanlara karşı daha netim. Diğerlerinde duruma göre değişiyor.

Cahile laf anlatmak deveye hendek atmaktan atlatmaktan zordur der ve susarım :KK23:

Netimdir ama her zaman dert anlatmaya uğraşmam. Söylediklerimi karşımdaki anlamayacak, dinlemeyecek gibiyse hiç uğraşmam. Haklısın der geçerim 😅

Sevmediğiniz negatif duygulara maruz kaldığınız insanların yanında nasıl hareket etmeliyiz??????
1. Kendinizden bahsetmeyin.
2. Sorulara kısa ve duygusuz cevap verin.
3. Başkaları hakkında fikrinizi söylemeyin.
4. Gelecek planlarınızdan asla bahsetmeyin.
5. Anlattıklarına duygusal katılım yapmayın.
6. Felaket haberciliği yapıyorlarsa onaylama yapmadan dinleyin.
7. Söylenenlerin sizinle ilgisi olmadığını bilin; sakin ve rahat olun.
8. Sinirlenirseniz sizi yönlendirmelerine izin vermiş olursunuz; duygularınız ulaşılmaz olmalı.
9. Yanlarında olmanız orada olduğunuz anlamına gelmez; gerekli konuşmayı yapın ve tüm başka duygu veya fikir alışverişini kesin.
10. O kişinin hayatınızdaki rolünü de düşünerek bu tarz ilişkilerin hayatta size ne öğrettiğini tam anlamaya çalışın.
Alıntı.
.
.
.
.
#

Sevmediğiniz negatif duygulara maruz kaldığınız insanların yanında nasıl hareket etmeliyiz??????
8. Sinirlenirseniz sizi yönlendirmelerine izin vermiş olursunuz; duygularınız ulaşılmaz olmalı.
9. Yanlarında olmanız orada olduğunuz anlamına gelmez; gerekli konuşmayı yapın ve tüm başka duygu veya fikir alışverişini kesin.
10. O kişinin hayatınızdaki rolünü de düşünerek bu tarz ilişkilerin hayatta size ne öğrettiğini tam anlamaya çalışın.
Alıntı.
.
.
.
.
#
11.Yüzünüzde ki ne diyo bu yine ifadesini silin
12. Icinizden sabir çekin 🤣

Alıntı.
.
.
.
.
#
Güzel tavsiyeler. Zaten bende aynen böyleyim sevmediğim veya zorunlu olarak aynı ortamda bulunduğum, kafamız hiç uyuşmayan vs kişilere. Bu sefer de niye hiç konuşmuyorsun, neden böylesin diye üstüne geliyorlar ve seni soğuk, yabani ilan ediyorlar. O yüzden açık açık konuşmak mı daha iyi acaba diye düşündüm. Bazıları insanı zorla çirkefe bağlatıyor ya:skandal:

Ben öyleyim, ama artık yoruldum açıkçası, karşımdaki insanın ya da insanların aptal olduğunu sezersem asla kendimi yormuyorum. He deyip geçiyorum. Karşımdaki konuşurken boş boş baktığım çok oluyor, aptal insana boşa nefes tüketemem.

Cahille konusmam ve tartismam. He der gecerim. Ugrasmam cunku cahili egitemem,egitilebilir insan degilse ben neden kendimi yorayim?

Annem taksicilerle dolmuscularla siyaset konusurdu bir ara ;) yahu neden ogretmenlik yapiyorsun her yerde diye kizardim. Artik konusmuyor ;)

Back
X