- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Sakın ola gözüne çay falan koymayın. İyi gelmez aksine daha kötü yapar.
Siz doktorun verdiği merhemi damlayı sürün yeter.
Evde ışıkları açmayın gözü iyice hassaslaştırıyor.
Bende şuan aynı durumdan muzdaribim.
Gözlerim çok hasasstır ve şuan bile güneş gözlüğüyle oturuyorum evde..
Şuan göz nezlesi değilim. Enfeksiyon var ama hemen hemen aynı ilaçlar veriliyor zaten ikisinde de.Göz nezlesi de geçirmişliğim var yani..ışığa zaten hiç bakamıyor.evin içinde loş ışıkta oturuyoruz.dün bende güneş gözlüğü taktım gözüne sıklıdı çıkardı.anne sen iyisi ışıkları kapa dedi.içeri güneş girmesin diye güneşlikler çekili.sizede çok geçmiş olsun.sizde ne şikayetler oldu nezamandır sürüyor?
Şuan göz nezlesi değilim. Enfeksiyon var ama hemen hemen aynı ilaçlar veriliyor zaten ikisinde de.Göz nezlesi de geçirmişliğim var yani..
Ben kızarmaya başladığı an hastaneye gidip alıyorum ilaçları. Çok fazla şişmesine fırsat vermeden halletmiş oluyorum. Yine de nezlenin geçmesi 3-4 günü buluyor en az. Güneşlikler çekili ışıklar kapalı bile olsa rahatsız olup gözlükle dolaşıyorum ben. Geceleri ovalamayayım diye kardeşimin eczaneden getirdiği göz bandını takıyorum. Gündüz kendinizi engellesiniz bile gece ister istemez insanın eli gidiyor gözüne..
Bir de damlanın biri yakıyor demişsiniz. O kadar ilaç kullandım böyle yakanını görmedim hiç. Bence bi acile gidip göstermenizde fayda var..
Bir de sakın gözü geçti diye ilaçlar bitmeden kullanmayı bırakmayın. Geçti zannedip bırakınca tekrar edebiliyorlar..
merhabalar.geçen sene eltimin de başına geldi aynı olay.onlarada misafirliğe gelen kızkardeşinin çocuğundan bulaşmıştı.eltim eşi çocuklar hepsine de bulaştı haftalarca uğraştılar.ne hikmetse hepsinin geçti ama eltim hala uğraşıyor bu illetle.viral konjonktivite miş hastalığın adı.bir sene olacak nerdeyse ama bilmiyorum nasıl düzelecek.doktorlar en son tedavi bu artık deyip farklı bi tadavi uyguluyorlar şu an.işinde uzman iyi bir göz doktoruna götürün vakit kaybetmeden.allah şifalık versin inşaallah en kısa sürede atlatırsınız...
Eğer ilaç kullanmazsa çok daha uzun süre şiş kalır.Merhem vermişlerdir büyük ihtimalle asıl mikrobunu kıran o. Onu kesinlikle ihmal etmeyin. Yakan damlaya gelince bence bi hastanenin aciline gidip sorun derim.. Eczacı bile reçeteyi yanlış okumuş olabilir eczaneye de sorabilirsiniz. İlacın adını bana özelden mesaj atarsanız kardeşime sorabilirim. Eczanede çalışıyo kendisi hemen yanlarında bir hastane var. Yakması normal mi değil mi öğrenmesini isteyebilirim.birazdan tekrar damlatcağım ve merhemleri sürecğim kızım isteksiz.geçirmediğine inanmaya başladı ilerlediği için umudunu yitirdi.geçerse kendi kendine geçsin diyor.yakması benimde ilgimi çekti.zaten gözü perişan bir halde birde onu damlatınca daha çok acısı artıyor.gözü daha çok şişiyor ineceği yerde.
Eğer ilaç kullanmazsa çok daha uzun süre şiş kalır.Merhem vermişlerdir büyük ihtimalle asıl mikrobunu kıran o. Onu kesinlikle ihmal etmeyin. Yakan damlaya gelince bence bi hastanenin aciline gidip sorun derim.. Eczacı bile reçeteyi yanlış okumuş olabilir eczaneye de sorabilirsiniz. İlacın adını bana özelden mesaj atarsanız kardeşime sorabilirim. Eczanede çalışıyo kendisi hemen yanlarında bir hastane var. Yakması normal mi değil mi öğrenmesini isteyebilirim.
Ablacım sordum şimdi. Eye-Visol biraz yakarmış ama çok fazla olmaması gerekirmiş.özelden atamam canım 100 msj dolması lazimmiş.Eye-Visol bu göz damlası.....tobrased merhem antibiyotik....terramycin antibakteriyal merhem....en sonda verdiği zovirax merhem.bunları verdi cv bekliyorum
Ablacım sordum şimdi. Eye-Visol biraz yakarmış ama çok fazla olmaması gerekirmiş.
Terramycini şuan bende kullanıyorum zaten o ve diğerleri yakmıyolarmış.
Eğer ilaçların hepsini aynı zamanda kullanıyolarsa ondan daha çok yakıyo olabilir dedi.
Aralarında en az yarım saat olması lazımmış.
Bir de böyle sürsün eğer yine çok aşırı yanma oluyosa doktora görünsün dedi..
Ben terramycini kullanmakta biraz zorlanıyorum. Gözümü pek rahatlatmıyo ama gözüm kızarmaya başladığı an sürdürür kardeşim onu mikrobunu kırar diye.Eye-Visol u günde 4 kere 2 damla kullanmamızı söyledi doktor.evet özellikle damla o çok yakıyor.terramycini nasıl faydasını gördünmü.bu arada saol zamanını ayırıp ilgilendiğin için.
Ben terramycini kullanmakta biraz zorlanıyorum. Gözümü pek rahatlatmıyo ama gözüm kızarmaya başladığı an sürdürür kardeşim onu mikrobunu kırar diye.
Abla damlayla merhem arasında yarım saat kesin olsun diye tekrar aradı kardeşim doktora sormuş birde. 2 Damla damlatıyosunuz ya bir de. Birini damlatın azıcık bekleyin diğerini öyle damlatın.
Ama ilaçları geçti diye bırakmayın mikrop tamamen ölmeden bırakınca geri başlıyo çünkü.
Rica ederim. Azıcık sabretcek çocuğunuz geçer inşallah en kısa zamanda.
kızımda aynı şeyi söylüyor. anne ilaçlar daha kötü yapıyor diyor kararsızım kullansam mı kullanmasammı şaşırdım kaldım.acaba damlalar gözünde ödemmi yapıyor damlattığım zaman sanki daha çok şişiyor.sizinkide çok tahlilsizlik olmuş.sizinki nekadar sürdü?
İnşallah bişey yoktur ya :s
Kan diyince korktum bende.sakuura acil özel göz hastaneye getirdim kızımı. doktor gözünde çok kan biriktiğini söyledi.yine kanaya bilir dedi.bugünde kanadı
ilk başlardan ovalıyordu kaşıntısından şimdi dokundurtmuyorum.
çok geçmiş olsun canım şimdi nasıl kızın inşallah daha iyidir
acil şifa diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?