Hergun ne yemek yapacagim?Bu da dert..

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
Calisan biriyim aksam 6 da eve geliyorum ve 3 yasinda bir oglum var cok yemek seciyor herseyi yemiyor hergun ne yapacagim stresindeyim.Calisan hanimlar ve kucuk çocuğu olanlar sizler hergün ne yemek yapıyorsunuz?Benim bir de cocugum icin ogle yemegini de yapmam gerekiyor hergun en az 2 cesit ana yemek..Pratik çözümlerinizi bekliyorum

Aynı dert bendede var çalışmıyorum ama oğlum sadece çorba yiyor aslaaaa sebze yemez benimkide 3 e gircek martta. Ana yemeği daima şehriye çorbasıdır. Bıktım usandım artık. Yemek saatleri ızdırap oluyor

Aynı dert bendede var çalışmıyorum ama oğlum sadece çorba yiyor aslaaaa sebze yemez benimkide 3 e gircek martta. Ana yemeği daima şehriye çorbasıdır. Bıktım usandım artık. Yemek saatleri ızdırap oluyor
aynen beni de bu yemek konusu cok geriyor..ne yapacagiz boyle ya?

aynen beni de bu yemek konusu cok geriyor..ne yapacagiz boyle ya?
Bilmiyorum valla hatta az önce eşimle tartıştık. Senin kolayına geldi çorba o yüzden çocuk bişey yemiyor dedi. Valla hep stresliyim bu konuda. 2 yıldır çorba türü yermi bi çocuk yaa.

6'da, 7'de eve gelip yemek yapanlara Allah gücünüze kuvvetinize zeval vermesin diyorum öncelikle, zor.

1. çözüm: Oğlunuza kim bakıyor?
Kendi evinizde bakılıyorsa yemeği +ücretle bakana yıkın.

2. çözüm: Yenecek her yemeği listelerin tek tek, günlere dağıtın.
Çorbayı ve bazı yemekleri yaparken fazla yapın, konserve olarak bir sonraki haftaya hazır yemeğiniz olsun.

Konuşması ne kolay, çözüverdim.
Tekrar Allah yardımcınız olsun.

He bir de, çocuklar salata türü şeyleri sever bazen, benim yeğenler falan seviyor yani.
Sizde durum nasıl?
Salata bari yese bir çorba salata yoğurt yeter ona.

6'da, 7'de eve gelip yemek yapanlara Allah gücünüze kuvvetinize zeval vermesin diyorum öncelikle, zor.

1. çözüm: Oğlunuza kim bakıyor?
Kendi evinizde bakılıyorsa yemeği +ücretle bakana yıkın.

2. çözüm: Yenecek her yemeği listelerin tek tek, günlere dağıtın.
Çorbayı ve bazı yemekleri yaparken fazla yapın, konserve olarak bir sonraki haftaya hazır yemeğiniz olsun.

Konuşması ne kolay, çözüverdim.
Tekrar Allah yardımcınız olsun.

He bir de, çocuklar salata türü şeyleri sever bazen, benim yeğenler falan seviyor yani.
Sizde durum nasıl?
Salata bari yese bir çorba salata yoğurt yeter ona.
Tesekkur ederim yorumunuz icin.
Yani benimki de sebze sevmez ama corbalarina sebze ekliyorum anlamadan cesit bulamiyorum bir de kendi evimde bakiliyor ev isi yemek temizlk hepsi bende.Kafayi yemek uzereyim

Bilmiyorum valla hatta az önce eşimle tartıştık. Senin kolayına geldi çorba o yüzden çocuk bişey yemiyor dedi. Valla hep stresliyim bu konuda. 2 yıldır çorba türü yermi bi çocuk yaa.
gelisimi icin kaygilaniyorum sebze yemiyor pek tek kofte seviyor kofte makarna patates kizartmasi...hep bunlar da olmaz ki.

sizinki sevmiyor mu kofte filan?Sadece sehriye corbasi da yenmez ki ya..gelisimi nasil?

Calisan biriyim aksam 6 da eve geliyorum ve 3 yasinda bir oglum var cok yemek seciyor herseyi yemiyor hergun ne yapacagim stresindeyim.Calisan hanimlar ve kucuk çocuğu olanlar sizler hergün ne yemek yapıyorsunuz?Benim bir de cocugum icin ogle yemegini de yapmam gerekiyor hergun en az 2 cesit ana yemek..Pratik çözümlerinizi bekliyorum
öncelikle merhabalar ben evli değilim çocuğumda yok :) anaokul öğretmeniyim konuyu görünce cevap veremeden geçemedim malum meslekten öncellikle 3 yaşındaki çocuğunuzun çok iyi bir anne yöneticisi olduğunu gördüm:KK43: buda bizim hiç istemediğimiz bir tablo bence yaşı 3 ken hemen yönetimi elinize alıp öncellikle bölmeli tabak alarak başlayabilirsiniz her yaptığınız yemekten azar azar koyup yemesi için teşvik etmelisiniz ve her yediği yemek için onu küçük şeylerle ödüllendirmelisiniz bu şekilde yemek seçme gibi bir dert ortadan kalkacak sizde böyle bir konu açma gereği duymayacaksınız saygılar sevgiler :KK66:

1 hafta içinde
1 baklagil
1 türlü ya da sebze
1 sakatat ya da köy tavuğu ya da et
1 balık
yanına çorba bulgur pilavı v.s.
sıkışınca makarna kahvaltı olayım budur
sebzeler ya çorbanın içine konulur ya da makarna ve bulgur pilavına bir şekilde yedirilir kıymalı makarna ayağında örn. ya da etlerin falan yanına garnitür yapılır her öğün salata mutlaka mevsim sebzeleriyle olmadı güveçte falan üstüne acık peynir meynir öyle bir olaya girilir

Niye en az 2 çeşit ana yemek? Adı üstünde ana yemek..tek çeşit olması yeterli..yanında ara sıcak,appetizer ya da salata olsa anlarım ama 2 ana yemeği anlayamadım?

Pazar günü oturun liste yapın o hafta hangi yemekleri pişireceğinizi..evdeki eksik malzemeleride yazın,marketten temin edin,hergün birini pişirin

Eşinize katılıyorum,kolayınıza gelenleri pişirip önüne koyduğunuz için böyle olmuş.çünkü yemek tamamen kazanılan bir alışkanlıktır.3 yaşında bir çocuğun normal şartlarda sizin pişirdiklerinizi yemesi gerekiyor ve tabiki sağlıklı beslenmesi..cevremde gördüğüm tüm cocuklar sağlıklı besleniyor çünkü artık anneler bilinçli..

Back
X