Herhangi sakıncası varmıdır acaba

__meyra__

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
798
445
133
Kızlar iki muhabbet kuşum var.iki gün önce eşim gaga taşı almış.üstünde papağan resmi var.papağan gaga taşı yazıyor üstünde.Gaga taşı kullandıkları günden beri yem yerken görmüyorum onları.acaba dokundumu onlara.eşime neden muhabbet kuşu gaga taşı almadın dediğimde adama söyledim bunu verdi diyor.aranızda papagan tası kullanan varmı herhangi sakıncası varmı?
IMG_20160312_205549.webp
IMG_20160312_205549.webp

Muhabbet kuşu besleyen arkadaşlar cevap bekliyorum

Kullanabilirler bir sakıncası yok.
Teşekkür ederim cevap için.erkek olan kus, yem kabına indi bir tane gagasına yem aldı.saatlerdir ağzında çeviriyor onu.acaba gaga taşından mı kaynaklandı diye merak ettim.siz kullandınızmı?

Teşekkür ederim cevap için.erkek olan kus, yem kabına indi bir tane gagasına yem aldı.saatlerdir ağzında çeviriyor onu.acaba gaga taşından mı kaynaklandı diye merak ettim.siz kullandınızmı?
Bizimkilerin kafesinde her zaman mineral blok, 2 çeşit gaga taşı ve kalamar kemiği bulunur. Sindirim ve kalsiyum için ayrıca gagalarını törpülemeleri için bulunmalıdır.

Muhabbet kuşu da bir papağan sonucta. :)

Yem yememesinin baska sebepleri olabilir. Kabarık uykulu duruyor mu kuslar. Dışkıları sulu mu?

Netten baktim simdi kuslarin icin muhabbet kuslari gaga tasi diye tarattim hep kutularin ustunde muhabbet kuslarinin resmi var papagan degil.. Mantik olarak da gagalari farkli sonucta papaganlarin daha kalin o yuzden taşı da kalin olabilir mi?? Baska bi kuscuya gidip sorun yarin!!

Netten baktim simdi kuslarin icin muhabbet kuslari gaga tasi diye tarattim hep kutularin ustunde muhabbet kuslarinin resmi var papagan degil.. Mantik olarak da gagalari farkli sonucta papaganlarin daha kalin o yuzden taşı da kalin olabilir mi?? Baska bi kuscuya gidip sorun yarin!!
Bende nette arattım dediğin gibi bulamadım.o yüzden bide burda sorayım dedim.belki burda kullanan arkadaşlar vardır diye düşündüm.benimde aklıma dediklerin geldi o yüzden huzursuz oldum.

Yavru mu kuşlar ?
Yok değiller.ciftlesmelerini bekliyorum.martın sonunda çiftleşme dönemlerimis.bu aralar daha çok ilgileniyorum onlarla kendimle okadar ilgilenmiyorum:KK48: erkek çiftleşmeye hazır dişinin peşinden koşusturuyor disi kaçıyor.

Yem yemiyorlar deyince aklıma takıldıo_O. Yavrularda yem yerken zorlandılar mı dedim . Ben 10 yıldan fazla muhabbet kuşu besledim . Belki bahsettiğiniz durum yüzündendir . Ben şüphelendiğimde yemliği üflerim yem yediğini o şekilde anlarım . Siz görmeden yiyor olabilirler .

Yem yemiyorlar deyince aklıma takıldıo_O. Yavrularda yem yerken zorlandılar mı dedim . Ben 10 yıldan fazla muhabbet kuşu besledim . Belki bahsettiğiniz durum yüzündendir . Ben şüphelendiğimde yemliği üflerim yem yediğini o şekilde anlarım . Siz görmeden yiyor olabilirler .
Bende 12 yaşından beri 13 sene kadar besledim.çiftlestirdik yavruları çıktı.ama gagaşıdır yemidir babam alıp getirirdi.ben sadece yemini verirdim,suyunu,yerini değiştirirdim.birde ilgilenip konuştururdum.gaga taşı hiç ilgimi cekmezdi.4,5 sene kadar sonra tekrar aldık.ama biraz unutmusum bakımını.

Back
X