herkes bir derdini yazıp içini döksün, rahatlasın

sesa24

Tatlı dillim güler yüzlüm
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
532
1
96
Çevremizde kimseye söyleyemediğimiz,içimize attığımız sıkıntılarımızı,dertlerimizi yazalım biraz da olsa rahatlayalım.

Ben 22 yaşımı bitirmek üzereyken evlendim.üniversiteden yeni mezun olmuştum.yaşım küçük diye ve henüz meslek sahibi olmadığım için babam evlenmemi istemedi.ben seviyordum ve evlenebilmek için babamı ikna etmek çok zor oldu.üstelik İstanbul'a evlenmemi hiç istemiyordu(İzmirliyim).uzun uğraşlar sonucu ve babama atanacağıma dair verdiğim söz üzerine babam ikna oldu evlendik.evlilik hazırlıklarında babam eskisi gibi davranmadı bana,sanki kırgındı ama ben bir şey yapmamıştım ki sadece sevdiğim adamla evlenmek istiyordum.evimden alnımın akıyla muhteşem bir düğün yaparak çıkacaktım.
Evleneli 4 yıl oldu evime daha gelmedi.ben baba evime gidiyorum ama o gelmiyor.şimdi de ben kırgınım biliyor ama hala gelmiyor.ben evime gelmemesini gerektirecek bir şey yapmadım.hala böyle tepki vermesini anlayamıyorum,çok üzülüyorum.şimdiye kadar kimseye anlatmadım.içimi dökeyim dedim...

haftaya memleketime babamlara gidiyoruz.babama, eğer evime gelmezsen ben de artık buraya gelmeyeceğim demeli miyim?

haftaya memleketime babamlara gidiyoruz.babama, eğer evime gelmezsen ben de artık buraya gelmeyeceğim demeli miyim?

o senin baban. Boşver söyleyipte kırma ama ona çok kırıldığını üzüldüğünü belli et. Ki eminim o da çok üzülüyordur ama kendi kendine gurur yaptıysa yediremıyordur gururuna

ben de söylemek istemiyorum ama onu evime nasıl getireceğimi bilmiyorum.eşim de kırılıyor.bana evimize gelene kadar biz de gitmeyelim dedi olmaz dedim.o benim babam,baba evime babam için değilse bile annem ve kardeşlerim için gitmek zorundayım,onları cezalandıramam dedim.eşim de üzülüyor.ablam doğum yaptı onun evine gitti.benim evime gelmesi için benim de mi doğurmam gerekiyor yani.nasıl bir çözüm bulmalıyım?

ona kızmak yerine:)

senin evine gelmesi durumunda çok sevineceğini, içindeki mutluluğu, ve buna benzer ruh halini anlat... ama sadece yaşayacaklarını anlat....

gelir... işte o zaman gelir

aynı durum bendede var canım sen yine okulunu bitirmişsin ben bitirmeden evlendim eşimin ailesi gitti biz okutcaz söz falan dediler babam yinede istemedi şuan mezunum ve 4 senedir babamı görmüyorum öyle özledimki.
bu sabah eşimlede tartıştım mutsuzluğun dibindeyim şuan .işe giderken özür diledi sarıldı öptü ama ne fayda..konu çok saçma anlatmaya değmez
aklım ruhum kafam karmakarışık şunları yazarken bile ağlıyorum hala anlatamadığım belki 100e yakın sorun vardır yinede gülümsemeye çalışıyorum sürekli tek yaşam kaynağım oğlum için

bir kere de olsa gelmedi mi ?. merak edıyorum acaba ne düşünüyor. Sen bir şey yapmamışsın ki. Benim eniştemi de ailem istemiyordu. kaçarak evlendi. Bizimkiler eniştemi tanıdıktan sonra keşke başından istemiyoruz demeseydik dediler. o tabusunu bir yıksa baban. Bunca yıl kızının evine gitmediği için pişman olacaktır eminim

çevirin yollarını öpün ellerinden...
vermeye bilir elini, dönmeye bilir yüzünü, söyleyin ben seni özledim deyin, gitmem deyin....

bakın o zaman değişekcek. keşke demeden ertelemeden yapın. haklı haksız aramadan yapın. zaman geçiyor... allah geçinden versin ama herkes yaşlanıyor....

böyle şeyler gurru dinlemez.

yaşayan olarak nacizane fikrimdir:)

eşim babamı haklı çıkaracak öyle hatalar yaptıki açıkçası onun yüzüne bakamıyorum bile o haklıymış diyorum sadece

herkes bir derdini yazıp içini döksün rahatlasın demişsiniz ya,
öyle olmuyor ki işte...
Derdimizi bilen Rabbimiz dermanımız olsun

babanı hiç görmedin mi?sen gitseydin keşke.benim de bundan başka daha başka sorunlarım var tabi ki.ama haftaya gideceğiz diye şuan aklım bununla meşgul?

eşim babamı haklı çıkaracak öyle hatalar yaptıki açıkçası onun yüzüne bakamıyorum bile o haklıymış diyorum sadece

canım,

olsun insan oğluyuz kimler hata yapmıyor ki... bunları düşünerek her gün ' birgün daha keybediyorsun' hatalar bizler için. sen yapmadın mı ki sanki, ben yapmadım mı ki sanki, baban yapmadımı...

burda hatalı yok... sevgi var baba şevkati var..

atacaksın o düşünceleri sileceksin geçmişi gideceksin peşinden... yoksa zor böle

bayram olur seyran olur, yüreğin sızlar... sana da günah
baban senden daha çok açı çekiyordur. gittttt dindir acılarınızı

babam benle konuşuyor,oraya gidince normal davranıyor bana ve eşime.ama aradaki mesafeyi hissettiriyor. oradan dönünce siz de gelin diyorum işini bahane ediyor ama ablama gidiyor.bu da beni çok üzüyor

gelse iyi olur ama gelmiyormuş, dillendirsen bunu desen
babacım sende bize gel çayımı iç desen... ama eşinin de bunu söylemesi lazım sadece senin çağırman olmaz.

ananla organize olmayı dene... annene çıtlar durumu annen mutlaka yardımcı olur:)

bir kez olsun gelmedi.işlerim yoğun diyor.bahane üretiyor.ben gelsin de onu en iyi şekilde ağırlayayım istiyorum.içimde hep ukde kaldı.ben de özeniyorum babamla burda gezmeyi.arkadaşın biri laf çarptı.annen kardeşlerin geliyor ama baban hiç gelmiyor dedi.geçiştirdim ne yapayım?

eşimden memnunum,yüzümü kara babama karşı kara çıkaracak bir şey yapmadı.aslında babam da memnun eşimden ama o istemeden evlendim diye kırgın hala.ama üzerinden çok zaman geçti.bu tavrını sürdürmesini anlayamıyorum.

senin için çok zor canım. Rabbim yardımcınız olsun ama bence de eşin zorlasın babanı . Bir kez olsun gelse böyle sorun olmaz bir daha

ikimiz de söylüyoruz.ısrar ediyoruz ama çok inatçı işlerini söyleyip duruyor.gelirim diyor gelmiyor.ne yapacağımı bilmiyorum

gideceğim tabi ki.ama böyle söylersem belki gelir diye umut ediyorum.üzüldüğümü anlasın istiyorum.

herkes bir derdini yazıp içini döksün rahatlasın demişsiniz ya,
öyle olmuyor ki işte...
Derdimizi bilen Rabbimiz dermanımız olsun

allah yardımcımız olsun inşallah.ama doldum artık birilerine anlatmam lazımdı.haftaya gideceğim aklıma geldi yine bu mevzu.hem burya içimizi döksek ne zararı olur ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…