Herkes haklı belki ama iyice nefret ettirdiler kendilerinden ..

İstemediğin sevmediğin bir bölümü okuma.
Ben o hatayı yaptım ama 2. senede bıraktım, sen daha başındasın en azından zaman kaybetmeyeceksin.
Elalem ne der? Rezil rüsva oluruz diye abartmış ailen.
Herkesin kendi hayatı, kendi kararları.
Elalem için mi yaşıyoruz? E öyleyse kime ne?
Çevre baskısından kurtul, istemediğin bir yolu seçme arkadaşım.
Hiçbir şeye mecbur değilsin, herkes hata yapar.
Önemli olan sürdürmemek.

Bölüm hakkinda fazla bilgim yok..ama laborant olarak alaninin cok oldiginu düsünüyorum..benim kardesimde iki yillik isletmecilik bitirdi..sonra evlenmeden önce acik ögretimle tamamladi..simdi yiy bir yerde yönetici sekreteri..

Am ama güzelim son yilardaki sistemi arastiramadim..cünkü 5 yildir Almanyadayim.

Sanırım en yumuşak dille sen anlattın bana bunu teşekkür ediyorum yorumun için . Ama İzmir bölge bölge değişiyo benim evimin olduğu yer çok mükemmel yerler düzgün yerler balçova , konak , inciraltı , bornova , alsancak ... Ama oraya gittiğim zaman denizi bile yok köy gibi insanları ortamı herşeyi çok değişik hiç izmir gibi değil . Hiç birşeyini sevmedim oranın . Bakalım hayırlısı .

18 yaşındasın ve bu yaşta hata yapma olasılığın cok yüksek.Bence hemen karar verme iyice düşün orda biraz yaşamaya çalış.Ben de Niğdede okudum ve Niğdede sosyal anlamda hiçbir şey yoktu o zamanlar...Dağları bile kahverengiydi yavv ilk defa görüyordum öyle bir şey:D ama arkadaş ortamın orayı cennet yapıyor sana.Bence her gencin üniversite ortamını yaşaması gerekir şimdi o kadar özlüyorum ki o yıllarımı:14:

İnsanlar tıpı bile bırakıyor istemediği bölüm diye bunun rezil olmakla ne alakası var? Ama ailen biraz farklı düşünüyor o yüzden eve dönme hem bu üniversiteye devam et hem de sınava hazırlan. Şimdi eve dönsen bir sürü kavga çıkacak hiç çalışamayacaksın sınava falan. O mesleği bir ömür boyunca sen yapacaksın ailen veya sevgilin değil.

Sevgilin de çok konuşmasın ne demek yedi cihana rezil ettin aileni o böyle deyince ağzının payını vermedin mi?

Konuyla alakasız yorumları es geçiyorum :)

Şimdi, bölümünü sevmemiş olabilirsin. Sonuçta gıdayla alakalı olduğu için mantıken yazmış olabilirsin.
Eğer yatay geçiş yapma hakkın varsa yapabilirsin üniversite içinde.
2. üniversite kayıt hakkını kullanarak istediğin o bölüme kaydol.
Ama şunuda unutma, o bölümün ataması çok çok az. Özelde iş imkanın hazır mı bu da önemli.

Diğer seçeneğinse orada olduğun süre içinde dgs hazırlanman. Gıda ile ilgili bölüme tamamlaman.
Eve dönme, inan okul bitip eve döndüğün zaman bile çok çatışma oluyor her söyledikleri batıyor
Sen o okulu oku, aöf de kayıt ol. Boş zamanlarında da dgs hazırlan.
Sevgilin olacak hırtoyu da boşver. Zor günde yanına olmayan insanın yanında olmasına gerek yok
Lütfen çözümü olan şeyler için hem kendini hem aileni üzme
Onlarda bir yerde senin için diyorlar ama ifade ediş şekilleri farklı...

Konuyla alakasız yorumları es geçiyorum :)

Şimdi, bölümünü sevmemiş olabilirsin. Sonuçta gıdayla alakalı olduğu için mantıken yazmış olabilirsin.
Eğer yatay geçiş yapma hakkın varsa yapabilirsin üniversite içinde.
2. üniversite kayıt hakkını kullanarak istediğin o bölüme kaydol.
Ama şunuda unutma, o bölümün ataması çok çok az. Özelde iş imkanın hazır mı bu da önemli.

Diğer seçeneğinse orada olduğun süre içinde dgs hazırlanman. Gıda ile ilgili bölüme tamamlaman.
Eve dönme, inan okul bitip eve döndüğün zaman bile çok çatışma oluyor her söyledikleri batıyor
Sen o okulu oku, aöf de kayıt ol. Boş zamanlarında da dgs hazırlan.
Sevgilin olacak hırtoyu da boşver. Zor günde yanına olmayan insanın yanında olmasına gerek yok
Lütfen çözümü olan şeyler için hem kendini hem aileni üzme
Onlarda bir yerde senin için diyorlar ama ifade ediş şekilleri farklı...

Ben bunların 3üne birden aynı anda yetişemem ki malesef hem dgs ye hzılanıp hem tekrar ygs ye hazırlanıp hem kendi derslerimi birden götürmem imkansız yani . Ben işte açıktan o istediğim bölüme girebilirsem gireceğim .

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar tıpı bile bırakıyor istemediği bölüm diye bunun rezil olmakla ne alakası var? Ama ailen biraz farklı düşünüyor o yüzden eve dönme hem bu üniversiteye devam et hem de sınava hazırlan. Şimdi eve dönsen bir sürü kavga çıkacak hiç çalışamayacaksın sınava falan. O mesleği bir ömür boyunca sen yapacaksın ailen veya sevgilin değil.

Sevgilin de çok konuşmasın ne demek yedi cihana rezil ettin aileni o böyle deyince ağzının payını vermedin mi?

Üniversiteye inanın devam edesim hiç bi şekilde içmden gelmiyor . Ağzının payını vermedim çünkü artık o kdr çok herkes üstüme geliyo ki haksız olduğumu düşünüyorum ve susuyorum herkese karşı .

gerçekten bölümün iyi değil.ben gıda teknolojisi okudum.süt et yağ sebze meyve teknoloji hepsi içinde okudum.şuan napıyomuyum evde oturuyorum.iş yok alım yok.ailemin zoruyla oldu bitti.tek şansımm yüzlerine vuruyorum siz istediniz ben okudum yapacak bişi yok.bu saatten sonra benden gidip sıradan işler yapmamı beklemeyin ya mesleğimi yaparım ya otururm diorum.valla bitirmeye bakk ileride eğer evde neden oturuosun çalış dediklerinde bulun alanımla ilgili iş çalışayım dersin oturursun.hak edemezler.

Bu benim kararım ve artık herkesin kararıma karışıp yorum yapıp bıdı bıdı yapmasından çok sıkıldım . Benim hayatım kimseyi ilgilendirmez.
Ege ünisi süt ürünlerini kazandm ama ben okumak istemiyorum bu bölümü onu bırakıp açıktan başka bi bölüm okumak istiyorum ama ailem eve geri dönersen eşyalarını balkondan aşağı atarız nette zaten bu pazartesi kapatılıyo telefonunu da elinden alırız diyorlar .
Çok kötü davranacaklarmış bana evi sadece barınak olarak kullanırsın suratına bile bakmayız umrumuzda olmazsın diyorlar.
Ben istemiyorum o bölümü de o ortamı da hiç birşeyi . Ben başka bölümü açıktan okumak istiyorum ama derdimi kimseye anlatamadım bi türlü . Yok rezil ettin bizi yok bilmem ne diyolar sanki ben okulu tamamen bırakıyormuşum gibi davranıyorlar delirmek üzereyim sürekli kavga edip evdekilerle tartışmaktan ve iç sıkıntısından . Sevgilim de sıkıldım senden kendini de aileni de yedi cihana rezil ettin yeter artık uğraşamıyorum ben seninle bana yazma dedi .
Sizce bu durum düzelir mi ?

umurunda olmasın hiç kimse, sevgilin de, bırak okulu eve dön hazırlan. bu defa sevmiyorum bölümümü diye derslerle ilgilenmeyeceksin kendini başka şeylerle mutlu etmeye çalışacaksın, saçma saçma şeyler yapacaksın belki.
bırak yeniden hazırlan.
ailen bir şekilde kabullenir. elalemi de boşver, onlar kim ki? senin hayatını onlar mı yaşıyor?

Bu benim kararım ve artık herkesin kararıma karışıp yorum yapıp bıdı bıdı yapmasından çok sıkıldım . Benim hayatım kimseyi ilgilendirmez.
Ege ünisi süt ürünlerini kazandm ama ben okumak istemiyorum bu bölümü onu bırakıp açıktan başka bi bölüm okumak istiyorum ama ailem eve geri dönersen eşyalarını balkondan aşağı atarız nette zaten bu pazartesi kapatılıyo telefonunu da elinden alırız diyorlar .
Çok kötü davranacaklarmış bana evi sadece barınak olarak kullanırsın suratına bile bakmayız umrumuzda olmazsın diyorlar.
Ben istemiyorum o bölümü de o ortamı da hiç birşeyi . Ben başka bölümü açıktan okumak istiyorum ama derdimi kimseye anlatamadım bi türlü . Yok rezil ettin bizi yok bilmem ne diyolar sanki ben okulu tamamen bırakıyormuşum gibi davranıyorlar delirmek üzereyim sürekli kavga edip evdekilerle tartışmaktan ve iç sıkıntısından . Sevgilim de sıkıldım senden kendini de aileni de yedi cihana rezil ettin yeter artık uğraşamıyorum ben seninle bana yazma dedi .

Ah ah gençliğimi hatırladım. Evden biran önce gidebilmek için saçma sapan bir bölüm kazandım ve gittim. İtler gibi pişmanım. Pişman olacağın bir şey yapma, dünya karşında olsa bile yapma.Benden sana tavsiye.

Ben bunların 3üne birden aynı anda yetişemem ki malesef hem dgs ye hzılanıp hem tekrar ygs ye hazırlanıp hem kendi derslerimi birden götürmem imkansız yani . Ben işte açıktan o istediğim bölüme girebilirsem gireceğim .

tabi ygs düşünüyorsan dgs çalışmayacaksın. hedefine bağlı:31:

Açıktan okuyacağım demişsin ya. O zaman okulunu bırakmak zorunda değilsin.Ailenin isteği için istedikleri bölümü oku. Bu açıktan okumana engel değil. Biraz daha zorlanırsın ama hem açıktan istediğin bölümü okursun hem ailene karşı mahçup olmazsın. Hemde iki tane diploman olur.

Açıktan okuyacağım demişsin ya. O zaman okulunu bırakmak zorunda değilsin.Ailenin isteği için istedikleri bölümü oku. Bu açıktan okumana engel değil. Biraz daha zorlanırsın ama hem açıktan istediğin bölümü okursun hem ailene karşı mahçup olmazsın. Hemde iki tane diploman olur.

Onlar da beğenmiyorlardı ki bölümümü . Okulumu bıraktım evimdeyim şuan bugün derslere de girmedim eşyalarımı topladım geldim eve .

gerçekten bölümün iyi değil.ben gıda teknolojisi okudum.süt et yağ sebze meyve teknoloji hepsi içinde okudum.şuan napıyomuyum evde oturuyorum.iş yok alım yok.ailemin zoruyla oldu bitti.tek şansımm yüzlerine vuruyorum siz istediniz ben okudum yapacak bişi yok.bu saatten sonra benden gidip sıradan işler yapmamı beklemeyin ya mesleğimi yaparım ya otururm diorum.valla bitirmeye bakk ileride eğer evde neden oturuosun çalış dediklerinde bulun alanımla ilgili iş çalışayım dersin oturursun.hak edemezler.

Ben bıraktım bugün okulu canım . Eve geldim annemle konuşmuyoruz yüzüme bakmıyo . Bağırıyo git kendine iş bul nerde ne yapacaksan temizlikçimi olcan bulaşıkçımı olcaksan diyor . Açıktan kayıtlar başlıyomuş yarn ben kayıt olacağım işte . sonrada bi kursa falan giderim belki ya da aynı zamanda hem okur hem çalışırım öyle düşünüyorum . Sırf onlarda alın buyrun siz istediniz diye okudum şimdi niye evde oturuyosunuz diye sormayın e doğal falan demek için o kdr eziyet gerçekten çekemeyeceğim içim almıyo kafam almıyo hiç bi şeyim almıyo .

Back
X