herkes iki çocuk doğurdum diye kendini kadın doğum uzmanı sanıyor

Yahu en azından öz annen bunları söylüyor, en azından bu tartışmaya annenle giriyorsun.
Ne kadar karşı gelirse gelsin bi noktadan sonra bişey demeyecek susacak evladısın çünkü..
Kalben kötü kelimeler söylemeyecek arkandan..
Ya ben napayım? Görünüste modern fakat beynen son derece geri bir kv var bende.
Plesanta previam vardi hamileligimin 10. haftasinda kanamam vardi o halde o psikolojideyken ben, kadin bana "cocuk tutmuyorsun demekki" demisti !!
Aman derdim maydonoz nane vs yemiyorum rahim kasilmalari ve düsüge neden olurmus, her baligi yiyemem civa orani yüksek olursa allah korusun bebege bi zarari olurmus, tarama testlerini yaptirmamiz lazim en azindan icimiz rahatlasin; bana dedigi kelimeler sunlardi "ben ne doktor bildim ne de test, her önüme geleni de yedim 3.650 gram erkek cocugu dogurdum catir catir. Yeni cikti bu adetler. Ustelik suyum gelene dek de calistim" !!! Cehaleti görebiliyorsun dimi? Ben daha ne diyim bu kadina he? Annem olsa en azindan az kavga ederiz sonra barisiriz. Batmaz bana laflari.. Ama ya kv.. Nasil sokuyor ignesini.. Kulak tikiycaz tek kelime. Yapacak tek sey bu. Sinirlensek de fayda etmez ki..

Annmle ne kadar tartışsak kızışsakta dediğin gibi annem zonuçta. Ertesi güne bi şey kalmıyor. Kv yönünden şanslışım. Allah razi olsun ondan. Bu earada 38. Hafta mı yok bekleyelim mi diye annemle tartışaduralım biz. Daha yeni ilk sütüm geldi. Bu doğumun yakın olduğunu mu gösterir

eşim ve ben doğumumu en başından beri sezeryan istedik kayınpederim dahil annem,babam,kayınvalidem herkes yok illaki normal olsun normal olsun diye diretti durdu aylarca...

artık bunalıma girmiştim resmen vücut benim bünye benim ama kimseye anlatamıyorduk bu durumu heleki kayınpederim yok yok normal olsun sezeryan çok zor bi ameliyat falan dedikçe ateş basıyordu...

daha sonra zorunlu sezeryan olacağımı öğrendim doktorumdan bir rahatsızlığım var ve bebek onu ilerletmiş bu yüzden zorunluya döndü sezeryanımda herkes sustu çok şükür...

benim doktorum 38+5 de almayı düşünüyor ama erken doğum riskim var bu yüzden her an gelebilir kuzucuğum...
doktorumla daha dün görüştüm ve artık gelişimi tamamlandı bu saatten sonra gelsede korkmana gerek yok merak etme dedi...

bütün sezeryanlar bu haftalarda oluyor takmayın kafanıza bunlarla sinirlerinizi yıpratmayın kendimden biliyorum hamilelikte insan birşeye taktımmı takıyor malesef :)

Ben de sezeryanla doğum yaptım. 39. haftada aldı doktorum. Gebelik şekerim vardı. Şekerim düşmeyince 39'da aldılar. Planlı olsa 38de alınırdı tabi. Ancak korkmana gerek yok. Bir arkadaşımın bebeği doğum kanalına girmişti ancak doğum çok uzayınca sezeryana alındı. Yani bildiğim kanala girse de sezeryan oluyor. Doktorun ne derse sen onu dinle takma anneni. Tüm anneler aynı emin ol. İyiliğimizi düşünüyorlar ama ne kadar hassas olduğumuzun farkına varamıyorlar. Sen bir de doğumdan sonra gör. Şİmdilik bebeğine odaklan. Pozitif düşün. Sen de anne olunca belki bebeğin için annen gibi düşüneceksin. Ben şuan kızdığım çoğu şeyde anneme hak veriyorum. Ayrıca sancının gelmesi de iyi birşey sancın olunca göğüslere daha çabuk süt iniyor. Rahim bebeğin geldiğini anlıyor. Benim 4.gün ancak gelebildi. Stresten o da yavruma yetmedi. Belki annen bunun için de söylüyor olabilir. Hiçbir şey için canını sıkma. Stresin kimseyi etkilemez ama eninde sonunda seni ve çocuğunu etkiler unutma. Doktorun senin için herşeyin en iyisini bilir. Sezeryan olacak diyorsa olacak boşver milleti. Kolaycacık atlatırsın inşallah.

Her bebeğe göre değişir bence benim ablam 38. haftada doğum yaptı 3850gr doğdu ve hiç sorun yaşamadı
görümcem 41. haftada 2600 gr doğurdu bebeğin gelişimi öndeyse doktor da alalım dediyse kimsenin lafına bakma bence:45:

şu an çok sinirliyim ve üzgünüm. daha yeni annemli telefonda tartıştık. yüzüme kapattı telefonu.
doğumuma az bir süre kaldı. sezeryan olmak zorundayım. hal böyle olunca doktorum 38. haftanda sezeryana alırım seni dedi. ben bu konuda doktoruma güveniyorum fakat annem kesinlikle erken aldirma dedi. her şeyin zamanı var sancın gelsin gidersin sezeryanını olursun diyor. bende tekrar doktoruma sordum hatta burada konu açtım falan. doktorum tekrar sorduğumda sancın gelirde bebek doğum kanalına yerleşirse normal doğum yapmak zorunda kalırsın bebek 38 de gelişimini zaten tamamlar dedi.
gelde bunu anneme anlat ama
yok bilmem kimin gelini öyle yapmışta bebeğin gözleri açılmamış
bilmem kimin bebeği çok cılızmış
yok geçen kime sormuşta sakın yapmasın demiş
baban bile Allah ın işine niye karışıyor demiş
daha neler neler
annem başka bir şehirde haftaya yanıma gelecek
ne yapıcam bilmiyorum

anneler fazla evhamlıdır. alttan al. benim annemde neler diyor. ne öğütler veriyor. geçen yıl düşük yaptım şuda şöyle olmuştu bu böyle olmuştu başımın etini yedi hastanede. bu bebeğimde hastanede yatmıştım düşük riskiyle. memelkete döndü hergün telefon şunun da kanaması olmuş bununda olmuş böyle olmuş falan filan ama alttan aldım ben. anne sonuçta. zor biliyorum ama sen bebeğine odaklan. annenin sözlerine kulak asma nasılsa bu duruma karar verecek olan sen ve eşin. söylensin dursun kulağına katma. onları değiştiremezsin. sen evlat olarak onu karşılama. bizde anne baba olacağız. biz nasıl davranacağız bilemeyiz. daha şimdiden annemde yadırgadığım şeyleri kendim yaşıyorum mesela.arkadaşımında bebek tersti sezeryan iin gün vermişti 38. haftaya. 37. haftada sancısı başlamış ve sezeryana almışlardı onu. gönül isterki normal doğum olsun ama olmuyor bu devirde zor maalesef. benim velim hamile 2 aydır doktora gitmiyormuş. kadına şaşırdım kaldım. 2 ay görmeden hayatta dayanamam.biz mi fazla evhamlıyız bilmiyorum.strese girme stres biliyorsun erken doğumu tetikler. Allahtan sabır dile.

merhaba bayanlar iki gündür girmiyordum nete. şimdi okudum yorumlarınızı ve çok çok rahatladım inanın. insan biliyorda duymak istiyor destek görmek istiyor yinede

bu arada annem geldi memleketten bugün. bu konuya hiç değinmedik ikimizde. umarım tatsız bir konuşma olmaz. 2 gün sonrada doktor kontrolüm var tabiki annemde gelecek. o gün illaki konuşulur. sakin sakin anlatırım tekrar. ağzımızın tadı bozulsun istemiyorum annemle

ahh bu anneler benim annemde çok ilgisiz 3 hafta oldu arayıp halim hatrımı sormuyor bile araçla evlerimiz maksimum 40 dk doğumdan sonra bana kaynanam bakıcak hatta doğuma daha bir ay olmasına ramen geldim kaynanamda kalıyorum. ne evime gelir ne arar ne sorar hep senden bekler ama kavga etceği zaman bi konuda hesap sorcağı zaman cok güzel arar ulaşır canımı sıkar bende artık arayıp sormuyorum dedim ki 20 gün kaynanam bakar 20 gün siz bakarsınz bana kimseye muhtaç olduğumdan değil bi destek bi dayanak olsunlar diye dedim aa biz bakamayız edemeyiz dediler anneannemle bitti yani insan üzülüyo sen kendin ve bebeğin için ne gerekiyorsa onu yap kendi annen bile olsa bazen sinir bozucu kırıcı olabiliyorlar allah bebişlerimze kavuştursun sağ sağlim

ahh bu anneler benim annemde çok ilgisiz 3 hafta oldu arayıp halim hatrımı sormuyor bile araçla evlerimiz maksimum 40 dk doğumdan sonra bana kaynanam bakıcak hatta doğuma daha bir ay olmasına ramen geldim kaynanamda kalıyorum. ne evime gelir ne arar ne sorar hep senden bekler ama kavga etceği zaman bi konuda hesap sorcağı zaman cok güzel arar ulaşır canımı sıkar bende artık arayıp sormuyorum dedim ki 20 gün kaynanam bakar 20 gün siz bakarsınz bana kimseye muhtaç olduğumdan değil bi destek bi dayanak olsunlar diye dedim aa biz bakamayız edemeyiz dediler anneannemle bitti yani insan üzülüyo sen kendin ve bebeğin için ne gerekiyorsa onu yap kendi annen bile olsa bazen sinir bozucu kırıcı olabiliyorlar allah bebişlerimze kavuştursun sağ sağlim

canım sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah. annenle olan durumun için üzüldüm gerçekten. çok ilgili olup sıkmak sıkıntı seninki gibi ilgisiz olması da sıkıntı. tamamen ilgisiz de değil anladığım kadarıyla tartışacağı zaman gayet ilgili oluyor anneniz. sizin teklifinize nasıl hayır dedi çok şaşırdım. iyi tarafından bakmak lazım ama. demek ki kayınvalidenizle aranız iyiymiş. ne güzel. Allah yardımcın olsun. bebişlerimizin kokusunu içimize çekelim inş bir an önce

Boşver..anne bu..kızarsın kalbini bile kırarsın ama döner gene seni düşünür. ne yaşarsan yaşa kızgınlığın geçer. Bir haftadır kaynanam bizde.Doğum olcak diye geldi.Canımı o kadar sıkıyo ki...Annene kızdığında azarlayıveriyosun düşünmeden.Ama kaynanaya laf da söylenmiyo.Anneciğime haksızlık yaptığımı anladım. Annem son haftan ağır ağır hareket et kızım bişey istersen benden iste diyo, kaynanam bu kadar yatma hareket et çocuk tembel olur diyo farka bak. Eşim sağolsun çok yardımcı oluyo,ona bile laf yapıyo o doğurana kadar bütün işini kendi yapmış zamane gençleri karılarının ağzına bakıyomuş falan. ooof offf stresten çocuğu doğuramıcam geldi kapağı attı aylarca da gitmez

Kesınlıkle doktorunuzu dınleyın. benım kızımda 38 haftamın tam başında acıl sezeryanla geldı. ters dönmuştu o yuzden apar topar sezeryan oldum. gelışımını tamamlamıştı çok şukur.hıçbır sorun yaşamadık
annelerımız tabıkı ıyılığımız ıcın konuşuyorlar ama sonuçta dr değiller bılemezler.dınleme arkadaşım annenı.hayırlı sağlıklı doğumlar dılerım

Boşver..anne bu..kızarsın kalbini bile kırarsın ama döner gene seni düşünür. ne yaşarsan yaşa kızgınlığın geçer. Bir haftadır kaynanam bizde.Doğum olcak diye geldi.Canımı o kadar sıkıyo ki...Annene kızdığında azarlayıveriyosun düşünmeden.Ama kaynanaya laf da söylenmiyo.Anneciğime haksızlık yaptığımı anladım. Annem son haftan ağır ağır hareket et kızım bişey istersen benden iste diyo, kaynanam bu kadar yatma hareket et çocuk tembel olur diyo farka bak. Eşim sağolsun çok yardımcı oluyo,ona bile laf yapıyo o doğurana kadar bütün işini kendi yapmış zamane gençleri karılarının ağzına bakıyomuş falan. ooof offf stresten çocuğu doğuramıcam geldi kapağı attı aylarca da gitmez

doğumuna çok az kalmış canım. hiç hiç canını sıkma. kulak arkası yap. bebeğine odaklan sen. doğumdan sonra da büyük ihtimalle bu tarz şeyler olacak. öyle olmaz böyle yap falan diye. ben kendimi şimdiden hazırlıyorum. moral bozmak yok diye

canım sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah. annenle olan durumun için üzüldüm gerçekten. çok ilgili olup sıkmak sıkıntı seninki gibi ilgisiz olması da sıkıntı. tamamen ilgisiz de değil anladığım kadarıyla tartışacağı zaman gayet ilgili oluyor anneniz. sizin teklifinize nasıl hayır dedi çok şaşırdım. iyi tarafından bakmak lazım ama. demek ki kayınvalidenizle aranız iyiymiş. ne güzel. Allah yardımcın olsun. bebişlerimizin kokusunu içimize çekelim inş bir an önce

herkes yerinde sağolsun diyo eşim evet kayınvalidemle aram çok iyi yaşım küçüktü kapısına geldiğimde oda kız evlat hasreti çekmiş nasip olmamış bende yaşım ufak gidince benimle doldurdu o boşluğu bende kendi annemle sorunlar yaşayınca ona daha çok bağlandım. çevremizdeki herkes kıskanır bizi :nazar::nazar::nazar: ama etrafıma bakınca herkesin annesi kızlarının etrafında pervane olurken benimki beni aramay tenezül bile etmiyo. eşimin dediği gibi canları sağolsun napalım

herkes yerinde sağolsun diyo eşim evet kayınvalidemle aram çok iyi yaşım küçüktü kapısına geldiğimde oda kız evlat hasreti çekmiş nasip olmamış bende yaşım ufak gidince benimle doldurdu o boşluğu bende kendi annemle sorunlar yaşayınca ona daha çok bağlandım. çevremizdeki herkes kıskanır bizi :nazar::nazar::nazar: ama etrafıma bakınca herkesin annesi kızlarının etrafında pervane olurken benimki beni aramay tenezül bile etmiyo. eşimin dediği gibi canları sağolsun napalım

maşallah dedim okuyunca valla. sizinki kadar iyi bi ilişkim olmasa da kayınvalidemle problemim yoktur benimde. hakkını yemeyeyim iyi kadındır. faydası olmuyorsa da annenizin zararı olmasında. eşinizin dediği gibi herkes yerinde sağolsun napalım.

bugün doktorda kontrolüm vardı. annemde bizimleydi. birkaç gündür sancı çekiyorum kısa kısa fakat dinlenince geçiyor. özellikle dün akşamm rahmimin içi kasıldı sanki ama dinlenince geçti. panikledim hemen hastane valizimi hazırladık annemle. doktoruma sordum bugün gerçek sancı dinlenince geçmez fakat birkaç gün daha bu şekilde aralıklarla gelirse haftaiçi gel bakalım dedi. umarım erken gelmez bebişim.

bu arada doktorda muhtemel doğum tarihini konuştuk. ben telaşlanıyordum annem doktora da bir şey der diye ama hiç sesini çıkarmadı;) bütün hışmı banaymış. rahatladım bende.tartışıp ne annemi üzmek istiyorum nede kendimi germek. bir aksi durum olmazsa 2, 3 veya 4 ocakta gireceğim sezeryana Allahın izniyle

Son düzenleme:
Back
X