Herkes ilerliyor ben ise sadece duruyorum hatta geriliyorum

Sizin yerinize bir de ben anlatayım:
36 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Çok başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdim ve güzel bir okul bitirdim. Doktora yapmak istedim, o nedenle işe girmedim.
Sonrasında hayatımın aşkıyla tanıştım. İşsiz bir insandı ama ortak o kadar çok yönümüz var ki, aşık oldum. Birlikte yurtdışına yerleştik. Doktora yapmaktan vazgeçtim. Burada iş bulmak istiyorum çünkü yapabileceğimi biliyorum. Tecrübe istiyorlar, ama tecrübe için bir yerden başlamam lazım.

Sen doktor değil miydin cınım ya :işsiz:

Kendime, o ilk girdigim doktorayi bitiremedigim icin cok ama cok kizginim. Girebilmenin gercekten cok zor oldugu oyle bir universite nasil bitirilemez??? Gerci stanforda girip birakan da var....

Ablacım olsa olsa ODTÜ, Bilkent, Boğaziçidir eee ben dünya çapında tanınan bir okulu bıraktım, Princeton ORFE bırakan adam da tanıyorum.
Bence sen Phd işini geç senin kafanı o bulandırıyor. Olduğun yerde iş + evliliğin yeter. Yüksek lisansın var zaten, kariyerin olunca titrin de olur evliliğin de bitmemiş olur. PhD olmayıversin ölmezsin. Şu PhDye saplantıyı bırak bence. Şu an başlasan yine başarılı olamazsın çünkü PhD çok büyük yoğunlaşma gerektiriyor bu kafayla nasıl yapacaksın yani?? Herkes PhDye uygun olacak diye bir şey yok ki. Sen de PhDye uygun olmayan bir durumdasın şu an eee boş geç o zaman para ve işe odaklan. O sırada belki daha çok para eden bir erkekle de tanışırsın belki bu loserdan da kurtulursun.

Tüm sorunlari kendinizde gördugünü gibi tum çözumler de sizde bunu da bilin. Biz ne diyelim ki

İşin zor canım senin. Kararsızlık girdabına düşmüşsün. Bence en başta yapman gereken zihninden 3. şahısları silmek olmalı. Onlar orada ama ben şurdayım onların bunu var benim yok vs gibi düşünceleri sil rahatlayacaksın. Sonra kendine sor aslında ne istiyorsun? Doktora istiyorum dersen işin etiket kısmındasın sırf dr desinler diye onu geç bi kere. Yıllarca sırf o etiket icin gece gündüz çalışılmaz özellikle torpilin vs çok döndüğü yurdum üni ortamlarında. Onu ancak gerçekten cidden isteyenler devamını getirir. Yurt dışında yaşamak istiyorum tamam gayet güzel seçenek ama bunun için çalışmayan yaşı elliye gelmiş biriyle evli kalmak zorundayım. Hah bu kısım problemli. Burada bir problem var. Eşini artısıyla eksisiyle değerlendir ve o şiddet olayı da vardı. İşte sana faydası olan olmayan her şeyi değerlendir. Çalışma ortamında en diplerden başlanır ama akademik hayatta oyalanmışsın bunu telafi etmen lazım öncelikle.

inanın okurken içim sıkıldı. ama o da olmaz, o bana uymaz, ben oyle mutlu olamam. size kim ne desin şimdi. tüm alternatifleri elediniz. iki ucu b.klu değnek.

Sizin için havalı şeyler sıralı tam liste
1)Avrupa'da yaşıyor olmak
2)Doktoralı olmak
3)Evlenmiş olmak
4)İyi bir pozisyonda çalışıyor olmak

Bak şimdi ablacim 1 ve 3 var
2 de kısmen var. Doktora terk falan diyebilirsiniz onun da oluru var. 4 de olmayacak şey değil. Çalışırsanız olur.

Mevcut durumda dr desinler diye Türkiye'ye gelmek hiç mantıklı değil. Çünkü o zaman 1 ve 3 gidecek.

Sizin için havalı şeyler sıralı tam liste
1)Avrupa'da yaşıyor olmak
2)Doktoralı olmak
3)Evlenmiş olmak
4)İyi bir pozisyonda çalışıyor olmak

Bak şimdi ablacim 1 ve 3 var
2 de kısmen var. Doktora terk falan diyebilirsiniz onun da oluru var. 4 de olmayacak şey değil. Çalışırsanız olur.

Mevcut durumda dr desinler diye Türkiye'ye gelmek hiç mantıklı değil. Çünkü o zaman 1 ve 3 gidecek.
Cok mantikli da bir de bunu benim beynime kazisaniz!

Cok mantikli da bir de bunu benim beynime kazisaniz!
Ben size bir şey söyleyim Türkiye'de bilim bitmiş durumda. Şu an buraya doktora için gelmek çok mantıksız. Üstelik denemissiniz size göre değilmiş zaten. Ne maddi ne manevi tatmin etmeyecek.
Sizin şu an yapmanız gereken iyi kötü demeden orada bir işe girmek. Şimdi bir işe girseniz 4 yıl sonra iyi bir konumda olursunuz. Hem şimdi sizde olmayan tecrübe olmuş olacak hem de para.

Ama sizin sorununuz bence daha çok manevi. Sanki hayatın anlamını kariyerde, unvanda arıyor gibisiniz.

Ablacım olsa olsa ODTÜ, Bilkent, Boğaziçidir eee ben dünya çapında tanınan bir okulu bıraktım, Princeton ORFE bırakan adam da tanıyorum.
Bence sen Phd işini geç senin kafanı o bulandırıyor. Olduğun yerde iş + evliliğin yeter. Yüksek lisansın var zaten, kariyerin olunca titrin de olur evliliğin de bitmemiş olur. PhD olmayıversin ölmezsin. Şu PhDye saplantıyı bırak bence. Şu an başlasan yine başarılı olamazsın çünkü PhD çok büyük yoğunlaşma gerektiriyor bu kafayla nasıl yapacaksın yani?? Herkes PhDye uygun olacak diye bir şey yok ki. Sen de PhDye uygun olmayan bir durumdasın şu an eee boş geç o zaman para ve işe odaklan. O sırada belki daha çok para eden bir erkekle de tanışırsın belki bu loserdan da kurtulursun.
Hahaha, o zaman burada is bulayim en iyisi, ve belki baska biri de cikar

Ben size bir şey söyleyim Türkiye'de bilim bitmiş durumda. Şu an buraya doktora için gelmek çok mantıksız. Üstelik denemissiniz size göre değilmiş zaten. Ne maddi ne manevi tatmin etmeyecek.
Sizin şu an yapmanız gereken iyi kötü demeden orada bir işe girmek. Şimdi bir işe girseniz 4 yıl sonra iyi bir konumda olursunuz. Hem şimdi sizde olmayan tecrübe olmuş olacak hem de para.

Ama sizin sorununuz bence daha çok manevi. Sanki hayatın anlamını kariyerde, unvanda arıyor gibisiniz.
Evet maneviyatta ariyorum.

Bu arada turkiyede yeni kabul aldigim doktorada burs yok, yasimdan dolayi asistanlik sansim da yok. Ailemin evinde , cep harcligi ile okuycam. Yas 36. Minimum 5 sene.
Ama ailem cok istedi, cok mutlu oldu cok gururlandi tekrar doktoraya girince

Sürekli kendine ezik muamelesi yapıyorsun, neden? Hem hiç bir şeyi kendine yakıştıramıyorsun, hem hep daha fazla istiyorsun. Oluruna bırak..
Bir şekilde yaşıyoruz bu hayatta. Kendini bu kadar mutsuz etme sal gitsin.

Başkalarının hayatında da bir çok sorun var. Belki dışarıdan size, evliliğinize özenen insanlar da vardır.
Boş hırs yapmaya gerek yok.

Sürekli kendine ezik muamelesi yapıyorsun, neden? Hem hiç bir şeyi kendine yakıştıramıyorsun, hem hep daha fazla istiyorsun. Oluruna bırak..

Başkalarının hayatında da bir çok sorun var. Belki dışarıdan size, evliliğinize özenen insanlar da vardır.
Esimin pek calismayan ama ilgi ve sevgi dolu oldugunu goren herkes, yurtdisinda yasadigimiz icin cok sansli oldugumuzu soyleyenler var. Ah bilmiyorlar ki isin asli cok farkli.
Esim gercekten cok beyefendidir, kulturludur de, cok da sevilir. Ancak kendini disariya oyle bir gosterir ki sanirsiniz gercekten dedigi gibi bir sanatci. Halbu ki 4 yildir resim yaptigini gormedim ki sergi acip satip para,kazansin....

Cok korkuyorum. Yurtsisindayim ve hersey cok belirsiz ve ben cok korkuyorum.
Turkiyede ailemin evinde guvendeyim. Burada cok guvensiz hissediyorum

Esimin pek calismayan ama ilgi ve sevgi dolu oldugunu goren herkes, yurtdisinda yasadigimiz icin cok sansli oldugumuzu soyleyenler var. Ah bilmiyorlar ki isin asli cok farkli.
Esim gercekten cok beyefendidir, kulturludur de, cok da sevilir. Ancak kendini disariya oyle bir gosterir ki sanirsiniz gercekten dedigi gibi bir sanatci. Halbu ki 4 yildir resim yaptigini gormedim ki sergi acip satip para,kazansin....

Ya olabilir. Bazen eşler ufak tefek böbürlenmeleri göz ardı etmeli. Hatta sen de eşim çok iyi sanatçıdır dedin mi hiç? Ya da "canım sen ne güzel resim yapıyordun, hadi yine başla" dedin mi? Hayatta hiç bir şey 4/4 lük olmuyor. Ve ben bu 4/2 lik durumda eşimin beyfendi, ilgili, sevgi dolu biri olmasını tercih ederim.
Ben şuan yurtdışındayım, haftaya döneceğim. Banada ne güzel geziyorsun diyenler var, belki onlar çok istiyor yurtdışına çıkmayı. Ama ben eşimi okadar özledim ki ya.. keşke eşim olsa yanımda diyip duruyorum.
Lütfen karamsarlığı bırakın ve güzel şeyleri görün.

Back
X