herkes kayın valideyle kavga eder ben kayın babayla

içinde kalacağına söylemişsin rahatlamışsın iyi olmuş

eşinin o ortamda babasına bir şey söyleyeceğini hiç sanmıyorum bugune kadar gelinine laf söyleyen hangi ana baba cevabını evladından görmüş ki

iyi olmuş her şeye burnunu sokmamayı öğrensin.

istediğini söyleyen istemediğini işitir diye bi laf mı vardı neydi

bu buyüklerde ağırlığıyla otursun her şeye karışmasınlar ki saygı görsünler.yaşlı dediğin bi süre sonra elini ayağını çeker, çekilir bi köşeye oturur, fikrini sorarlarsa söyler sormazlarsa karışmaz.bizde yaşlılık böyle birşeydir. mikser gibi her şeyi karıştırana yaşlı denmez fesat denir.

büyük büyüklüğünü bilmeyecek küçükten sonra saygı bekleyecek...çok mantıksız.

Ben de aynen senin gibi dusunuyorum. Saygi gosterceksek saygiya deger olsunlar. :51:

ben şimdi olayı tam ayrıntılarıyla anlatamıyorum ama o bana zaten normal sormadı bagıra çagıra sordu.ben başta aynı seninde dediğin gibi uygun bi dille sorunun maddi oldugunu ogullarının böyle istediğini söyledim ama bana demediğini bırakmadı.kocammısın dememdeki sebepte beni çok doldurmuştu artık 7 senedir kocamın karışmadığı şeylere karışıyor kullandığım salça markasından tutta yorganımı silikonmu yünmü kullandığıma kadar.artık bu noktada tepkimin haklı olduğunu düşünüyorum çünki beni o anda öyle bi çileden çıkardıki ben kendi sesimi bile duyamaz hale geldim.özellikle aileme dil uzatmasından sonra.

haklı olabilirsiniz belkide cok bunalttı sıktı sizi ama verdiginiz karsılık uygun gelmedi hani nasıl desem daha farklı kelimelerle konusabilirdiniz sanane sanamı hesap verdem kocammısın demek haklıyken haksız duruma dusurtur daha uygun bir sekilde cevap verebilirdiniz illa altan alında demiyorum ama sectiginiz cumleler olayı kotu gostermis..

keşke biz eşimle hallettik sizi ilgilendirrmez deyip muhatap olmasaydın..

ayrıca canım sana bı tavsıye eşinle ne olursa olsun bu kadar uzak kalmayın aylarca görmemişsiniz birbirinizi yanlış anlamadıysam.. az yiyin ama hep elele olun yemeyın ama bırbırınıze sarılın yanında olun bırbırınızın..

maddı ımkansızlar hepimiz yasıyoruz zaman zaman..

bı abla bi kardeş tavsiyesi sana..

çok yanlış davranmışsınız
üstünden 7 sene geçmiş alınan eşya bilezik takıları bir bir sıralamışsınız

evleneli 2.5 sene oldu hiç hatırlamama kim ne yaptı taktı :26:
kp aksi birisi belli ama bu kadar çıkışacak laf söylecek ve evi terkedecek kadar birşey dememiş ki

ne vardı eşim öyle istedi baba olmadı gelince ona söylersin de geç
niye ağız dalaşına giriyorsun ki ne kazandırdı şimdi sana bu işler daha karışacak

yanlız yanlış anladığınız bi durum var alınan şeyleri ben değil o karıştırdı ben sadece kendimi savundum.sürekli altınları harcayıp yediğimden bahsediyor oysaki onlarla oğlu ameliyat oldu.kimin ne aldığını bende unutmak isterdim aynı senin gibi ama unutturmuyo saolsun.benim bukadar sinirlenip bu cvp ları vermem de aileme dil uzatması oldu.yoksa o ana kadar gayet sakindim.

Kayınbabanızla olan tartışmaya (ağız dalaşına, sidik yarışına) hiç girmiyeceğim, geçmişinizi yaşadıklarınızı, sizi ne kadar doldurmuş olduğunu bilmiyorum nitekim.
Alınmayın lütfen ama ne olursa olsun tepkinin bu kadarına ben "saygısızlık" derim.

Ben asıl eşinizle olan tutumunuza takıldım, sırf maddi sebeplerden dolayı eşinizden ve evinizden ayrı aylar nasıl geçirebilirsiniz?
Buna nasıl gönlünüz/gönlü razı gelir bunu sindiremedim.
Ben buna "bağlı evlilik" diyemem.
Bizimde çok ciddi maddi sorunlarımız var, bilen bilir ama eşimden bir gün ayrı yatmadım.
Aç yattık, ama el ele yattık.

ben ailemin yanındayken eşim zaten marmaristeydi yani evimizde yoktu.evet tam 7 yılda neler yaşayıp bu noktaya nasıl geldiğimi kimse bilemez emin olun.

keşke söylemesedin demeyeceğim iyi etmişsin..eşine anlatırsın olanları,kime inanırsa inansın,laflar içinde kalsaydı daha çok üzülülürdün sonra.adama bak ya ailene laf etmiş,kimse kimsenin ailesine laf edemez bunu anlamıştır inşallah.herkes önce dönsün kendine baksın bir..sıkma canını,araya baya bir mesafe koy,bu devirde güleryüz tatlıdil işe yaramıyor biraz fena olucan ya...uzak dur,eşininde gönlünü hoş tut,onların dolduruşuna fırsat bırakma

çok teşekkür ederim desteğinize.bunca yıl güler yüz gösterdim bi faydasını göremedim gerçekten.eşim saolsun bunca yıl bana birkere bile babası yüzünden tek kelime etmedi çünki oda biliyor yıllardır olanları.eve gelip durumu eksiksiz anlattım yani kendi söylediklerimde dahil ve bana dediği tek şey tabi o esnada ağlıyordum.istemiyorsan gitme yüzünü görme dedi.önemli olan bizim evimizdeki mutluluğumuz benim senin için önemli olan dedi.

aşırı tepki vermişsiniz, ne olursa olsun, karşınızda ki insan, sizden büyük ve eşinizin babası...
sevmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız...
bi de marifet gibi şöyle dedim, böyle dedim, bağırdım çağırdım diyosunuz...
eşiniz istemiş nihayetinde orda kalmanızı... eminim sizin yanınızda olacaktı...
esip gürlemeden, çantayı kolunuza takıp basıp gitmeden önce, eşinizi bekleseydiniz keşke...

peki eşimin babası oğlunu hangi yorganda yatırdığımı sorarken ve benim ailemin hiçbişey yapmadığını söylerken bana çokmu saygılı davrandı sizce.tamam ben kendi söylediklerimi savunmuyorum sonuna kadar dogru söyledim demiyorum bunlarıda marifet olarak görmüyorum.olayı farklı yazsaydım dahamı iyiydi herşeyi yazdımki herkes objektif görsün.ama beni o anki sözleriyle o noktaya getirdi.ben normalde hiç böle biri deilim eşimde bunu çok iyi bildiği için bana destek oldu.annesiyle mesela çok iyi anlaşırız severizde birbirimizi.

kusura bakmayın da ben de maddi sıkıntı çekip sigara parasını ailenizin karşılamasına takıldım.İçme o zaman sigarayı,niye kendini ailene bile muhtaç ediyorsun ki.Ayrıca sigara bir ihtiyaç mı?

pardon ama yazıyı önce dogru okuyun bence ben kız kardeşim taşınıyor diye oraya gittim o dönemdede ailem karşıladı masraflarımı sigara sadece bi örnekti insanın genel ihtiyacı sadece sigara olamaz dimi.sanki ben sadece sigara için orda kalmışım gibi yazmışsız.orda kalmamı eşim istedi çünki eve alışveriş yapıcak para bile yoktu açmı yatsaydık yani kendiside marmarise gitti çalışmaya.ayrıca burda tartıştıgımız konu kayınbabam.benim orda hangi sebepten kaldığım deilki.

keşke biz eşimle hallettik sizi ilgilendirrmez deyip muhatap olmasaydın..

ayrıca canım sana bı tavsıye eşinle ne olursa olsun bu kadar uzak kalmayın aylarca görmemişsiniz birbirinizi yanlış anlamadıysam.. az yiyin ama hep elele olun yemeyın ama bırbırınıze sarılın yanında olun bırbırınızın..

maddı ımkansızlar hepimiz yasıyoruz zaman zaman..

bı abla bi kardeş tavsiyesi sana..

ah canım ben istemezmiyim hep evimde eşimle beraber olmayı.ama bu sadece bu senelik bişey deil.her yaz gidiyor eşim işi gereği.4 5 ay yok.ben yinede bu 7 sene içinde hep evimde bekledim onu.sadece bu sene kıştan işsiz kalınca haliyle borç birikti yaza kadar.iş çıkıp gidincede sende orda kalda evde masraf olmasın borçları ödeyim biran evvel dedi bende kabul ettim.zaten evimde olsamda göremicektim onu.

arkadaşlar merak eden arkadaşlara bildireyim eşim bu konuda tamamen destek oldu hiçbirşekilde olay yüzünden beni suçlamadı çünki bunca sene beni bu noktaya getiren şeyleri az çok biliyor.hatta babasıyla konuşmak istedi ben engel oldum.biz tüp bebek yapmıştık daha önce aslında kk.ne ilk ozaman üye olmuştum.transfer sonrası onlarda yatmam gerekti.beni ozaman bile ağlattı yok bukadar altını bileziği tüp bebeğemi vermişiz yoksa yemişmiyiz.eğer bi fikriniz varsa bu konuda bu aşamada tutunması için moralin ne denli önemli olduğunu bilirsiniz.ayrıca eşini bekleseydin diyen arkadaşlar var o zaten özellikle bunları yapmak için kendi eşimin olmadığı zamanları seçer bilmem anlatabildimmi.kayınvalidemle görüşüyoruz bu olay olduğundan beri arayıp soruyor dolma falan gönderiyor bana bi haftadır.çünki ben kıymetliyimdir onun için.bunca sene kendimden çok değer verdim ben onlara.eğer öyle olmasaydı anneside şahitti olaylara oda aramazdı beni.

arkadaşlar merak eden arkadaşlara bildireyim eşim bu konuda tamamen destek oldu hiçbirşekilde olay yüzünden beni suçlamadı çünki bunca sene beni bu noktaya getiren şeyleri az çok biliyor.hatta babasıyla konuşmak istedi ben engel oldum.biz tüp bebek yapmıştık daha önce aslında kk.ne ilk ozaman üye olmuştum.transfer sonrası onlarda yatmam gerekti.beni ozaman bile ağlattı yok bukadar altını bileziği tüp bebeğemi vermişiz yoksa yemişmiyiz.eğer bi fikriniz varsa bu konuda bu aşamada tutunması için moralin ne denli önemli olduğunu bilirsiniz.ayrıca eşini bekleseydin diyen arkadaşlar var o zaten özellikle bunları yapmak için kendi eşimin olmadığı zamanları seçer bilmem anlatabildimmi.kayınvalidemle görüşüyoruz bu olay olduğundan beri arayıp soruyor dolma falan gönderiyor bana bi haftadır.çünki ben kıymetliyimdir onun için.bunca sene kendimden çok değer verdim ben onlara.eğer öyle olmasaydı anneside şahitti olaylara oda aramazdı beni.

kayınbababan sanırım eşin dışarı çıkınca bende bu geline ağzıma geleni sayar ,sonrada ağlatır bir köşeye oturturum sandı...özellikle eşin dışarı çıkınca yapılmış zaten bu sataşma...sende vermişsin karşılığını..artık o düşünsün boşver...o büyüklüğünü bilseydi sende küçüklüğünü bilir susardın..senin ailenin yanında kalmana sevinmesi lazım oğlumun parası gitmiyor ne güzel borç ödüyolar diye,adamda ters tepmiş..kıskanmış olabilirmi ailenin yanında kalmanı???

kayınbababan sanırım eşin dışarı çıkınca bende bu geline ağzıma geleni sayar ,sonrada ağlatır bir köşeye oturturum sandı...özellikle eşin dışarı çıkınca yapılmış zaten bu sataşma...sende vermişsin karşılığını..artık o düşünsün boşver...o büyüklüğünü bilseydi sende küçüklüğünü bilir susardın..senin ailenin yanında kalmana sevinmesi lazım oğlumun parası gitmiyor ne güzel borç ödüyolar diye,adamda ters tepmiş..kıskanmış olabilirmi ailenin yanında kalmanı???

canım vallahi aynen dediğin gibi yapmak istedi daha önceki olaylarda hep ağlayıp oturdum bi köşeye bu seferde öyle olacak sandı ama artık bende kaldıracak güç kalmadı.evet belki kıskanmış olabilir ama onlar hiç teklif etmedilerki bizde destek oluruz gel demediler.ben aradım onları durumu anlattım hatta iyi düşünmüşsünüz dediler meğer içlerinden geçen başkaymış.

bu metinden beni etkileyen sadece şu cümle oldu .eşim yazın başka sahirde calışır .ozaman ayrı kalıyorsunuz calıştıgı zamanlarda dimi
.1ci sorum eşin başka şehirdeyken rahat ede biliyormusun
2ci sorum eşin sana maddi destek yapıyormu bu esnada
.3cü sorum eşinle aranız nasıl....
şey bunlara cvp vermek zorunda degilsin sadece merak etdim .
hem eşinle aranız iyiyse gerisini boşver derim ben
ama bu şartlar altındada nekadar iyi olurki bilemedim .ben kendimden götürdüm yalnış anlama :44::44::44:

bu metinden beni etkileyen sadece şu cümle oldu .eşim yazın başka sahirde calışır .ozaman ayrı kalıyorsunuz calıştıgı zamanlarda dimi
.1ci sorum eşin başka şehirdeyken rahat ede biliyormusun
2ci sorum eşin sana maddi destek yapıyormu bu esnada
.3cü sorum eşinle aranız nasıl....
şey bunlara cvp vermek zorunda degilsin sadece merak etdim .
hem eşinle aranız iyiyse gerisini boşver derim ben
ama bu şartlar altındada nekadar iyi olurki bilemedim .ben kendimden götürdüm yalnış anlama :44::44::44:

tabiki sorularına cvp verebilirim.eşim işi gereği yazları başka şehirde çalışmak zorunda mecburum buna yani.tabiki yakın yerlere gittiği zaman haftada bi gün geliyor.ilk defa uzak yere gittiği için hiç gelmedi.herşekilde güvendiğim için özlem dışında rahatım yani.maddi konulara gelince tabiki bana maddi destekte bulunuyor.aslında bu seneye kadar hiç sıkıntımız yoktu kışın işten çıkınca zorlandık.bir ay kadar annemler destek oldu bana sonrasında orda kalma sebebim evde masraf olmasın diye.yoksa harçlığımı gönderdi tabiki.eşimle aramız gayet iyi.bu olanlar bizim evde hiç konuşulmuyor.sanki hiçbişey olmamış gibi davranıyor eşim bana.ama ben yinede üzülüyorum keşke böyle olmasaydı.

tabiki sorularına cvp verebilirim.eşim işi gereği yazları başka şehirde çalışmak zorunda mecburum buna yani.tabiki yakın yerlere gittiği zaman haftada bi gün geliyor.ilk defa uzak yere gittiği için hiç gelmedi.herşekilde güvendiğim için özlem dışında rahatım yani.maddi konulara gelince tabiki bana maddi destekte bulunuyor.aslında bu seneye kadar hiç sıkıntımız yoktu kışın işten çıkınca zorlandık.bir ay kadar annemler destek oldu bana sonrasında orda kalma sebebim evde masraf olmasın diye.yoksa harçlığımı gönderdi tabiki.eşimle aramız gayet iyi.bu olanlar bizim evde hiç konuşulmuyor.sanki hiçbişey olmamış gibi davranıyor eşim bana.ama ben yinede üzülüyorum keşke böyle olmasaydı.
tm ozaman sende boşver hayatını yaşa eşinle ilgilen :40:

Ay vallahi iyi yapmışsın. (Yeni konu yoktu hortlatayim dedim.) 🧘

Tencere kapak, böyle geline böyle kayınpeder :KK53:yada böyle kayınpedere böyle gelin de olur farketmez

Arkadaşınızla mı kavga ettiniz öyle gibi geldi bana. Bu saatten sonra ne yapacan görüşmeyecen , yada bayram geldi gidecen elini öpecen onun yüzü gülerse karşılıklı mahcubiyetinizi bildirip mesafeli mesafeli görüşürsünüz.

Arkadaşınızla mı kavga ettiniz öyle gibi geldi bana. Bu saatten sonra ne yapacan görüşmeyecen , yada bayram geldi gidecen elini öpecen onun yüzü gülerse karşılıklı mahcubiyetinizi bildirip mesafeli mesafeli görüşürsünüz.
Canım konu 2003 senesine ait😘🤣🤣

Back
X