Sevgili adlayda . Dikkat edersen yazımda asla hiç bir kadının aldatılmayı kötü muamele görmeyi hak ettiğini asla yazmadım .Bunu yazamamda çünkü böyle düşünmüyorum. Ama kadın hak etmediği halde maruz kaldığı bu durumlar karşısında sessiz kalıyor boynunu büküyorsa .İşte o noktada "ben şunu yaşıyorum ben zavallıyım " diyerek kendine acımaya hakkı ok demek istedim aslında.eminim cogu kisi kendisine cok guzel bir hayati layik goruyordur
ama icinde bulunalan sartlarla buna ulasmasi imkansizdir
acimasiz bir elestiri bu
hic bir kadin aldatilmayi hak etmiyo bence
kendisine yalan soylenilmesini
dayak atilmasini
dahasi kendisine de bu hayati layik gormuyor
hepimiz anne karnindan ciktik
kimse pirlanta degil
ya da herkes pirlanta yani
kimsenin mayasinda senden fazlasi yok.
ama isin esasi insanlikta.
annemin bir duasi vardir
kadrini kiymetini bilen insanlarla karsilastirsin rabbim der..
allah herkesi boyle insanlarla karsilastirsin.
hadi evin disindakiler neyse de evin icinde en azindan herkesin mutlu huzurlu olmaya hakki var.
kocasından nefret ettiği, aldatıldığı, şiddet gördüğü halde güvencesi, eğitimi, ailesi olmadığı için bu hayatı çekmeye mecbur insanlar var, söyledikleriniz büyük ölçüde doğru da olsa elinden hiçbir şey gelmeyen, hiçbir şey bilmeyen insanlar var, o yüzden kısmen katılmakla beraber hayatın acımasız bir yüzü olduğunu da söylemek istiyorum.
su dedigin hak neye gore kime gore veriliyor bilmiyorum ama bana kalirsa insanlarin bir cok seye oldugu gibi ne yasarlarsa yasasinlar duygu bazinda istediklerini hissetmeye ve dusunmeye haklari vardir.Sevgili adlayda . Dikkat edersen yazımda asla hiç bir kadının aldatılmayı kötü muamele görmeyi hak ettiğini asla yazmadım .Bunu yazamamda çünkü böyle düşünmüyorum. Ama kadın hak etmediği halde maruz kaldığı bu durumlar karşısında sessiz kalıyor boynunu büküyorsa .ışte o noktada "ben şunu yaşıyorum ben zavallıyım " diyerek kendine acımaya hakkı ok demek istedim aslında.
su dedigin hak neye gore kime gore veriliyor bilmiyorum ama bana kalirsa insanlarin bir cok seye oldugu gibi ne yasarlarsa yasasinlar duygu bazinda istediklerini hissetmeye ve dusunmeye haklari vardir.
dediklerinden farkli olarak ben kendi dusunduklerimi soyledim, sen boyle dedin hayir boyledir diyerek degil.
belli ki hayatin acimasiz tavri bu baslikta da var :)))
Sevgili tuca ,neden bilmem ama ben "elinden hiçbir şey gelmeyen, hiçbir şey bilmeyen insanlar var, bu sözünüze katılamayacağım. çünkü evet bütün kadınlar bizler kadar hakkını savunan yada ezilmeyen inasnlar olmayabilirler ancak şunu çok ii biliyorumki .ister okumamış ister ev hanımı olsun .Çok dirayetli ya da çok guruluysa asla boyun eğmeyen ben böyle yaşamayacağım diyerek dimdik ayakta duran( herşeye rağmen) kadınlar var. Yani sözün özüü kadın yeterki istesin
Sevgili arkadaşlar bir kere şu konuda anlaşalım. Ben asla Kadın şiddeti aldatılmayı ya da kötü muameleyi - adı her ne olursa olsun- bunları hak ediyor demedim demek istemedim böyle bir şeyi aslada demem.
Ama yaşadığı bütün eziyetlere rağmen türlü türlü bahanelerle bir şekilde ( isterse yolunu bulacağına eminim)sesi çıkarmıyorsa. Artık bu noktadan sonra kendine acımaya,veryansın etmeye hakkı yoktur diyorum .
Saydığınız bütün bu olumsuzluklar içerisinden kardelen gibi açıp inat edip isyan edip hayatına sahip çıkan kadın-kadınlar var mıdır yok mudur ?Dünyaya gelirken seçme hakkına tabii tutulmuyoruz.
Bir annemiz, bir babamız var ve bunu değişmek mümkün değil...
Hepimiz biliyoruz, duyuyoruz eşi vefat edince kaynı ile evlendirilen kadınları...
Bu evden gelinlikle çıktın, kefenle girersin diyen ebevyn laflarını...
Tecavüze uğrayıp, namus uğruna öldürülen ya da intihara sürüklenen gencecik kızları...
Onlarca, yüzlerce, binlece insan nasıl aileler içerisinde yetişiyor... Nasıl baskılar altında.
Bir çok kadın ekeğin kölesi gibi yetiştiriliyor ailesi tarafından. Çünkü içinde doğup büyüdüğü ailenin yapısı bu. Onların doğruları çocuklarının doğruları oluyor.
Kendinden farklı insanlara özenmiyor bile çoğu zaman, aksine yadırgıyor...
Öyle öğretiliyor çünkü, hiçbir şekilde seçme hakkı tanınmıyor...
Şimdi bu şekilde yetiştirilmiş bir kadının yaşadıklarına boyun eğiyor olması kimin suçu ?
ya tamamen koparsa oglumuz ne olacak vs...
dıyor dıyor ...
....
Sevgili arkadaşlar bir kere şu konuda anlaşalım. Ben asla Kadın şiddeti aldatılmayı ya da kötü muameleyi - adı her ne olursa olsun- bunları hak ediyor demedim demek istemedim böyle bir şeyi aslada demem.
Ama yaşadığı bütün eziyetlere rağmen türlü türlü bahanelerle bir şekilde ( isterse yolunu bulacağına eminim)sesi çıkarmıyorsa. Artık bu noktadan sonra kendine acımaya,veryansın etmeye hakkı yoktur diyorum .
Saydığınız bütün bu olumsuzluklar içerisinden kardelen gibi açıp inat edip isyan edip hayatına sahip çıkan kadın-kadınlar var mıdır yok mudur ?
cevabı sizde biliyorsunuz.
o halde bir kişi yapabiliyorsa herkeste yapabilir ( bence)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?