• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkes mi bu durumda...

kreş yardımı oluyormuş sanırım..ama kaç yaş için bilemiyorum..onu araştır derim.. herkesin hayatı aynı değil maalesef..
ben , sen , yokluk çekeriz..diğerleri zenginlik içinde yaşar..hayat bu şekilde..elimizdekine şükür edicez ve sürekli farklı yollar deneyeceğiz..

Herkes böyle değil. Hatalar yapmışsın ve bunların sonuçlarını çekiyorsun.
Lise bitmiş üniversiteye gitmemişsin.
Nasıl geçiniriz ne yaparız demeden maddi sıkıntı yaşayacağını bile bile erken yaşta evlenmişsin.
Üstüne bir de hemen çocuk yapmışsın.
Kusura bakma ama hayat çok acımasız deyip yaptığın hataları ört bas etme.
Yaptığın hataları kabul et ama geçmişe de takılıp kalma. Zamanı geri almak mümkün değil. Bunda sonrasına bak. Hata yapmamaya düzgün adımlar atmaya çalış.
Çalışan kadın her türlü zorluk çeker zaten. Bunu kime sorsan böyledir. Kolay hiçbirsey olmuyor. Zahmetsiz rahmet olmuyor.

Evden işler genelde sıkıntı. İyi para kazanan vardır mutlaka ama oran olarak çok düşük.

Emin ol ben de isterim evde durayım çocuğumu bakayım ama hayat şartları çalışmak zorundayım. Belki daha 5-6 aylıkken çok küçükken onu bırakıp ise gidicem.

Çocuğun kaç yaşında bilmiyorum. Keşke bakabilecek bir aile büyüğü olsaydı ama kreşe bırakmaktan başka çaren yok. Eline kalan para azalmış bile olsa en kötü ihtimal sigortan yatmış olur. Bir ihtiyacını giderirsin.

kreş yardımı oluyormuş sanırım..ama kaç yaş için bilemiyorum..onu araştır derim.. herkesin hayatı aynı değil maalesef..
ben , sen , yokluk çekeriz..diğerleri zenginlik içinde yaşar..hayat bu şekilde..elimizdekine şükür edicez ve sürekli farklı yollar deneyeceğiz..

Evet ben bunu unutmuştum.

Eşi çalısmayan veya asgari ücret alanlara öncelik veriliyor bu durumlarda..
1000tl ye yakın kreş yardımı sözkonusu..

Bende kiz ailelerini anlamiyorum.yapti bi eşeklik çeksin mi aile olmak sorunların üstesinden gelmek degil mi?birde şu çocukları 15 yaşında evden kovalasak avrupanin aile yapısı olarak kötü kısım ları nı tam almış olacağız.

Ne adaleti bekliyorsunuz ki? Hangi secimi dogru yaptiniz, neye emek verdiniz de karsiligini bekliyorsunuz ki?

Millet keyfinden dirsek cürütüp o sinavdan bu sinava kosmuyor. Gelecek inşa etmeye ugrasiyorlar. Yillarca cocuk yapmiyorlar, 2 kuruş kenara koymak icin. Siz ne adaleti istiyorsunuz peki?

Bisey yapsaydiniz ve olmasaydi ozaman adaletten bahsetseydiniz.
Tebrik ediyorum gerçekten. Ben yorum yapınca kendime hakim olamayıp banlanıyorum. Çok güzel yazmışsınız.

Hayır herkes bu durumda değil, başlığa cevabım. Diğer gelen cevapları da acımasız bulmuşsun ama gerçekleri söylemişler. Ben 25 yaşımda yeni evleniyodum mesela Çünkü bazı şartların olgunlaşması gerekiyor sanırım bunu bilmiyordun. Neyse diyecek fazla birşey yok allah yardımcın olsun 2. Çocuğu sakın yapma. Korun en azından.

3 yaş ve 4 yaşı tam gün almıyorlar hanımefendi. Bende gönderecektim yarım gün dediler bende mecbur özele gönderdim.
İlginçmiş
Okulöncesi öğretmen arkadaşım 3 yaş grubunda çalışıyordu ama tabi 6-7 sene oldu değişmiş demek.. çalışan insanlara hiç uygun değil ikili eğitim

Ne adaleti bekliyorsunuz ki? Hangi secimi dogru yaptiniz, neye emek verdiniz de karsiligini bekliyorsunuz ki?

Millet keyfinden dirsek cürütüp o sinavdan bu sinava kosmuyor. Gelecek inşa etmeye ugrasiyorlar. Yillarca cocuk yapmiyorlar, 2 kuruş kenara koymak icin. Siz ne adaleti istiyorsunuz peki?

Bisey yapsaydiniz ve olmasaydi ozaman adaletten bahsetseydiniz.
+1000000

Çocuğunuz 36 aylık olduğunda okula verip mağazalara işe başvurabilirsiniz.Annem ,ben dünyada yokken diğer kardeşlerimi evde iğne oyaları,danteller ,bebek yelekleri,patik vs el işi yaparak oradan kazandığı 3-5 kuruşla okutmuş.Babamın memur maaşı yetmezmiş annem gece gündüz el işi yaparmış.Hatta ilk fırınımızı,televizyonumuzu annem almış.Siz de aslında öğrenip ilk etapta yakın çevreye satarsınız sonra internette sayfa vs.açılıyor satış için.Hastanelere sekreter alımı vs. oluyor firmalar aracılığıyla.Özel güvenlik sertifikası alabilirsiniz bir komşumuz lise mezunu ev hanımıydı ,sertifikayı aldı şimdi kyk kız yurdunda güvenlik 2000 civarı kazanıyormuş.Aklıma gelenler bunlar .

İlginçmiş
Okulöncesi öğretmen arkadaşım 3 yaş grubunda çalışıyordu ama tabi 6-7 sene oldu değişmiş demek.. çalışan insanlara hiç uygun değil ikili eğitim
Kesinlikle uygun değil çalışana. Arkadaşım sırf ikili eğitim yüzünden özel okula vermek zorunda kaldı. Yarım gün okul yarım gün etüt merkezi ( düzgün güvenilir bir etüt merkezide bulmadı 1. Sınıf için ). Hesap kitap yapıldı en sonunda 5 bin fazla verip özel okula vermeye karar verdiler. Ama işte herkesin gücü yokki buna. Kreşe ver sen çalış demek kolay ama ben memurum bu yıl bakıcıdan alıp kreşe verdim ve bu hafta izin aldım. Ama bir baktım dört buçukta çocuk evde. Eeee dedim ben 5 de çıkıyorum buçukta anca evde oluyorum me olacak. Artık bi çözüm bulacaklar yada başka kreş bulucam. Ben memur halimle ne yapıcam derken özelde çalışan me yapsın. Mutlaka aileden biri yardımcı olmalı kreş çıkışı için. Bende o yok belli ki konu sahibinde de yok. Keşke daha güzel düşünüp kararlar verseydi ama yapmamış. Bu saatten sonra nie yapım denilip üzerine gitmemek lazım die düşünüyorum

Kadın zaten geçmişe dair hatalarını kabul ediyor...Zenginede Fakirede Okuyana dirsek çurutenede hayat ne zaman ne sunar nerden alır nereye koyar belli olmaz...
Evde yapabileceginiz cocuk bakim işi sizin icin iyi olabilir kendi cocugunuzunda yaninda olursunuz...Allah ummadığınız yerden bir kapı açar inşallah..

cocugum ıkı yasında devlet 48aylıkken alıyor bılıyorsunuzdur . ıns okadar olsun vermeyı bende dusunuyorum
36 aylıkken alan devlet anaokulları da var. Mesela benim okulumun yanındaki bağımsız anaokulu öyle. Part time bir iş bulup çocuğu da part time bir kreşe verseniz nasıl olur?

Yarim gun evlere temizlige gidebilirsiniz. Cocugunuzu da goturursunuz uslu bir cocuksa. Veya evinizde cocuk bakarsiniz. Calisan herkes cocuguna bakici ariyor. Evinizden en az 1000tl kazanirsiniz

merhabalar ben 25yasındayım. liseden cıktım kosarak evlendım yetmedı bırtanede cocuk yaptım rabbım yoklugunu gostermesın ama cok perısan oldum herkes mı boyle ? evim kira esım tek çalısan asgarı ucretın 100 lıra fazlasına ... elektrık su dogalgaz kıradan ıbaret hayatımız çalıstım 1 yıl burnumdan geldi cocugum perısan ben perısan yılmadım bırdaha calısmayı denedım en son bakamayız dedıler sayın esımgıller...ıkı tarafında ev kendının ve olmakla beraber calısıp hayatını bızı gormeden devam edenlerden. evde takı toka yaptım olmadı herkesde param kaldı ben herkesmı aynı dıye merak edıyorum yerı gelıyor ekmek bulamıyoruz hayat neden bukadar adaletsız ve kımsem yok ... aglamaktan artık cocugumun psıkolojısını bozdum . calıstım olmadı calısmadım ac kaldık cocugumu krese verdım aldıgım ve cektıgım perısanlık ustume yuk kaldı ... anne olmak okadar agır kı sırtım kırılıyor sanki cocugumun yuzune bakarken. ona hıc bısey alamamak verememek nekadar zor .
Evlendiğinde evimde eşya bile yoktu sadece yatacak yeriniz ve buzdolabı birçok harç 5 yılda tamamlayabilir çok yokluk çektik bir kişi bile yardım etmedi sabret hayatım pes etme asla kaderimiz için cabalamaliyiz

siz çalışacak duruma gelinceye kadar eşiniz ek gelir elde edecek işlere yönelsin...mesela taksi şöförlüğü yada ne bileyim hafta sonları garsonluk gibi...bir kaç tanıdığımın eşi bu şekilde geçimlerini sağlıyorlar....

Allah yardimciniz olsun, tez zamanda feraha erersiniz insallah. El beceriniz var mi, oya dantel yapip satabilir misiniz, benim ev hanimi annem bos durmamak icin tulbentlere oya yapip satiyor, hem de harcligimi cikartiyorum diyiyor. Ya da cocugunuzu da yaninizda goturebileceginiz bir is bulabilir misiniz, mesela etraftaki kres ve anaokullariyla konusabilirsiniz, siz temizlik yemek gibi isler yaparken cocugunuz da yakininizda olur. Ya da evde cocuk bakabilirsiniz. Bir diger secenekte, esinizin izinli gununde ya siz calisacaksiniz, ya da esiniz ek is yapacak. Bir tanidigimin esi haftasonlari ek is olarak dugunlerde garsonluk yapiyor. Hayat hepimiz icin zor, daha dun 3 yasindaki oglumun yeni kresinde ilk gunuydu, izin almistim isten, lobide oturup, sinifin kapisina gidip gizli gizli baktim, anne baba diye biraz agliyor, sonra susuyor, sonra yine agliyordu. Kapiyi acip sarilmamak icin zor tuttum kendimi.

ben zaten kımseden para pul ıs ıstemıyorum cocuguma bakmaları ıkı tarafında ılk ve torulmıs dunyaya nu yorumlar cok acımasız cocuk gelmıs dunyaya herkes elestıryor cocugu yok edemeyecegıme gore artık herkes cok kolay konusuyor anlamıyorum ben keyfı oturmuyorum cocuk bakmaya bıle yeltendım baktım oglum kucuk o cocuk kucuk oglum bırden ıtınce annesının yanında kadın yolları ayırdı oturdugum yerden ben para beklemıyorum benı anlıyosunuzdur ... herkes cok acımasızca elestırıyor
Aynen öyle biz nasıl bu hale geldik anlam veremiyorum..velev ki konu sahibi hatalı..bizim de düşene vurmamız mı lazim..küçükken evlenmiş evet o zamanlar insan her şeyin tiz pembe olacağını düşünüyor cocuk da olmuş artık bu neyin sorgulaması 5.6 çocuk varmiş gibi..kız derdini anlatiyor daha da dert sahibi yaptinız....Allah herkese adil davranmiyor kimi özel üniversitelere gidebilirken kimi daha cocukken evi gecindirmek için okuyamıyor...nasrettin hoca misali bana damdan düseni getir..yaşamayan bilmez canım o yüzden metanetli olacaksın kimseden kimseye fayda yok..çocuk bakimini tekrar dene çocuklar aydan aya değişiyor belki sorun çıkarmaz..

merhabalar ben 25yasındayım. liseden cıktım kosarak evlendım yetmedı bırtanede cocuk yaptım rabbım yoklugunu gostermesın ama cok perısan oldum herkes mı boyle ? evim kira esım tek çalısan asgarı ucretın 100 lıra fazlasına ... elektrık su dogalgaz kıradan ıbaret hayatımız çalıstım 1 yıl burnumdan geldi cocugum perısan ben perısan yılmadım bırdaha calısmayı denedım en son bakamayız dedıler sayın esımgıller...ıkı tarafında ev kendının ve olmakla beraber calısıp hayatını bızı gormeden devam edenlerden. evde takı toka yaptım olmadı herkesde param kaldı ben herkesmı aynı dıye merak edıyorum yerı gelıyor ekmek bulamıyoruz hayat neden bukadar adaletsız ve kımsem yok ... aglamaktan artık cocugumun psıkolojısını bozdum . calıstım olmadı calısmadım ac kaldık cocugumu krese verdım aldıgım ve cektıgım perısanlık ustume yuk kaldı ... anne olmak okadar agır kı sırtım kırılıyor sanki cocugumun yuzune bakarken. ona hıc bısey alamamak verememek nekadar zor .

Keşke demek iyi değil ama keşke biraz bekleseydiniz çocuk için. Bende 25 yaşımdayım 2 aylık evliyim çok şükür eşimin işi iyi ama bu devirde çocuk çok büyük masraf getiriyor. Rabbim bilir tabi ama en az 1-2 yıl çalışıp para ayırıp öyle evlat sahibi olmak istiyorum en azından planım bu.

Siz de devlet yardımlarını araştırabilirsiniz. İlla ki bir destekleri vardır diye düşünüyorum. Rabbim yardımcınız olsun.

Güvendiğiniz kişilere temizliğe gidebilir mısınız mesela. Haftada 1 gitseniz 150 160 olur. Market alışverişi çıkar en azından.

Back
X