Herkes mi deneyimli doğuyor ya ?

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.444
43.943
798
3.5 ay oldu ben mezun olalı ve yana yakıla iş arıyorum. muhasebe mezunuyum ve her yer deneyimli eleman arıyor. geçtiğimiz hafta bir yerden görüşmeye çağrıldım benim açımdan olumlu geçti görüşme. hatta mesleğimi sevdiğimi ve işin altından kalkacağımı da anlattım görüştüğüm iş yeri sahibine. şimdide olumlu yada olumsuz cevap bekliyorum. bu hafta da devam edeceklermiş görüşmelere. o kadar çok içime sindi ki iş. keşke olsa diyorum ama biliyorum ya olumsuz cevap gelecek yada hiç cevap vermeyecekler geri dönüş olmayacak hep aradıkları deneyimli eleman. oysa ki finans elemanının gerekli donanımı olmadığı için işlere yetişemediğini de söylemişti görüştüğüm kişi.

Öğrenci iken çalıştınız mı? Ben çalışmıştım.Akabinde buldum.Daha düşük ücretle başlayabilirsiniz.

Öğrenci iken çalıştınız mı? Ben çalışmıştım.Akabinde buldum.Daha düşük ücretle başlayabilirsiniz.
staj yaptım ama şöyle diyebilirim ki işi öğrenerek çalışır gibi staj yaptım yani yanında oldğum bayan izne gittiğinde işine ben bakıyordum br imza yetkim yoktu

Muhasebe işi şakaya gelmez deneyim şart tabiki. Bir muhasebe bürosunu girip ücretsiz çalışmayı teklif edebilirsin staj yapabilirsin
buralardaki muhasebe bürosunda ücretsiz çalışmayı teklif etsem eğer işi öğretmek yerine direk ayak işlerine sürüyorlar. vergi dairesine git fatura yatır çay demle yemek yap vs. gibi

Ülkemizdeki en büyük sorun bu !!! Ve çok çok kızıyorum bu duruma. Yurtdışında özellikle yeni mezun , yeni iş arayanlara fırsat verirler ki topluma kazandırılsın, hayata atılsın... Biz de kimse iş öğretmeye yanaşmıyor...

ben de ilk iş aramaya başladığım günlerde bir yöneticiye demiştim ki; tecrübe parayla satın alınıyorsa söyleyin alalım, her firma sizin gibi düşünürse biz nerede tecrübe kazanıcaz ???

malesef öyle canım. tecrüben varmı diye soruyorlar ee zaten cv de yazıyor olmadığı yok deyince de işte excel şunu bnu biliyor musun diyorlar. evet biliyorum dedim bir kişi. salakça bana excel de tablo yapmasını biliyor musun dedi.

bende özelde bölümümün işine başladığım zaman 300TL işe başlamıştım.
150TL yol parama gidiyor hesap edin.. mecbur kabul ettim..tecrübe edinmek için..
Stajer olarak başlayabileceğinizi belirttin. yoksa tecrübe edinemezsiniz..

ben tekrar görüşmeye çağrılırsam dicem zaten deneme olarak çalışabilirm 15 gün yda 1 hafta diye ama stajyer olrk üni mezuniyet stajı dışında kabul etmyrlar şirketler

3 sene tecrube kazandiginda da "henuz 3 sene..." diyecekler. 5 dediklerinde 10 niye degil diyecekler.

Ama sana sunun garantisini verebilirim ki kisiyle alakali.

Hicbir ikci ya da isveren "benim seninle calismaya ihtiyacim yok ama senin benimle calismaya ihtiyacın var" mesajini aldiginda bunu yapmiyor.

Henuz 2 senelik tecrubem var. Calistigim alanin universitede bölümü falan yok. Kazanci iyi, sartlari agir, dil ve bilgi gerektiren bir alan. Gecen basvurum olmadigi halde aradilar,(numarami eski patronumdan bulup) gorustum, basladim. Calisma stillerini begenmedim, degistirmek ya da alismak istemedim ve 1 haftada ayrildim. Kendine guvenin olsun. Size ihtiyacim var mesajini verme, sizinle calismak isterim'de kalsin konu.

Bu arada ayak islerini yapa yapa ogreneceksin bazi seyleri. Ben depodan kumas sectigimi de, baskiciya gittigimi de bilirim. Simdi yapmam ama o zaman iyi ki yapmışım.

ben olsam sizin yerınızde bir sene kendimi eve kapatır full kpss çalışır atanır özellerde sürünmezdim

kişilerin şahsi fatura yatırmalarını alışverişlerini vs yaparak deneyim kazanamam burda deneym kazanmak için çalışayım aman para almayayım bile dediğiniz zaman nasılsa bu bize muhtaç tarzı dşünüp böyle şeyleri yaptırıyorlar ki bunlar lise stajyerleri vs içinde geçerli.

ben olsam sizin yerınızde bir sene kendimi eve kapatır full kpss çalışır atanır özellerde sürünmezdim

kpss düşünmüyorum çnkü aynı zamanda açıktan okuyorum.

Bızlerde aynı yollardan gectık.. Deneyım denılen kulvarı atlatmak ıcın cok badıreler atlattık.Allah sıze kolaylık versın.

Bu ayak ıslerı olarak sınıfladıgınız seyı meslege baslarken ıllakı yapmanız gerekıyor kı ılerıde ıslerı cozumlerken sızın de cozumlerınızı buna gore yapmanız gerekır.Muhasebe burosu ılk adım olarak denemenızı onerırım.. Zamanla sız de oradakı ıslerı bır fııl yapmaya baslayacagınız zamanlar gelecektır.Bu pıyasada altın tepsısınde sunmuyorlar hıc bır mevkiyi..

evt öyle ama peki güvenmediğim yerde nasıl çalışayım. genelde hep gevşek insanlar dolu muhasebe bürolarında. sırf deneyim kazanmak içinde milletin kişisel işlerini yapmak da ağır geliyor bana.

evt öyle ama peki güvenmediğim yerde nasıl çalışayım. genelde hep gevşek insanlar dolu muhasebe bürolarında. sırf deneyim kazanmak içinde milletin kişisel işlerini yapmak da ağır geliyor bana.

Bizlerde soyledıgınız benzerı cok agır ısler yapmak zorunda kaldık.Benım esım de muhasebecı.. İlk muhasebe burosunda basladı calısmaya.. Erkek halıyle bulasık yıkardı Ofısı temızlerdı. Patronun ozel ıslerını yapardı, Cay kahve servısı yerı geldıgınde ve daha bır suru gereksız ıs.. Su an cok buyuk sırketlerde calısmıs ve deneyım kazanmıs bırı olarak yıne ozel ıslerı yapmaya devam eden bır suru ınsan tanıyorum.Meslegın cılvesı bu..

Ben meslekte oncu komıtelerde gorev almıs bır musavırın yanında calıstım.. Ofiste korkumuzdan klıma acamıyorduk Kısın ortasında.. Daha kotu seyler de sayabılırım.. Oradan da deneyım kazandık.

Ilk meslege basladıgımda benden oncekı donemde baslayan stajyer ısını alırım korkusuyla bana bısey ogretmıyordu.Ben zaten unıversıteye gıdecegım bana muhasebe ogretın dıye yalvarıyordum.Her gun bırı sırayla benı yanında calıstırıyordu.

SGK ve Vergı daıresı ararken cok kaybolmuslugumuz oldu..

Ince ınce anlatmaya kalkarsam saatler surer yanı..

Su olur ki en alt basamaktan kurumsal bır sırkette baslarsın.. Sadece orada tek duze bır ıs ogrenırsın Yıllar boyu boyun ne uzar ne kısalır.. Belkı en fazla cay vermezsın.. Temızlık yapmazsın ama oldugun yerde sayarsın.. Tabı cekısmelı mucadelı alengırlı oyunlar arasında sırket ıcerısınde kı ayak oyunlarıyla belkı bir üst basamaga cıkarsın Yada cok buyuk bı sans bı yerden bulur.. falan fılan..

muhasebe ısı deneyım ısteyen ıstır basıt bı hata buyuk seylere mal olabılır
ben daha okuyorken malı musavırın yanında para almadan calıstım iş ogrenım dıye para ıstese uzerıne para verırdım sırf deneyım kazanmak ıcın :)
bence bı malı musavırın yanına gırın 6-8 ay en azından ıs ogrenmek ıcın calısın derım

Bunda yaniliyorsun iste.
Halam, 30 senedir calisiyor. Finans muduru.
Patronunun evinin, yazliginin vs faturasini hala yatiriyor.
Bu tarz seylere yapacak bir seyin yok.
Deneyimle alakasi da yok.

Benim patronum da hep cicekciye ve pastaciya gonderirdi beni.

Peeeh.

muhasebeci değilim ama satınalma biriminde işi başladığımda şirketin çatı katına kombinin yanına bir masa koydular oraya oturdum yer yoktu çünkü iş öğrenmek için çabaladım ilk müdürüm bayandı çayda getirdim masajda yaptım (bayandı müdürüm)

sonra müdürüm değişti erkek yeni evliydim halimden anlamazdı gece 3 e kadar çalışırdık.

eee köprünün altından çok sular aktı şimdi bana yardım için 2 personel çalışıyor. çatı katına çömezler geçiyor işe başladığımda asgari ücretin daha altında alıyordum herkese yemek kartı veriyorlardı bana vermiyorlardı sgk mı giriş çıkış yapıyorlardı sürekli.

sonra kadro aldım şartlar değişti maaşım asgari ücreti 2 ye katlıyor yemek yol falan ile 3 e katlayacak seviyeye geldi.. bütün bunmlar 5 yılımı aldııı tam 5 yılllllll.

bende muhasebeciyim ve ilk iş yerim mali müşavirdi çok az ücrete calıştım deneyim kazanmak için fatura topladım v.dairesine gttim cay kahve yaptım temizlik yaptım. patronun akşam için evine götüreceği çerezleri aldım dha neler neler. ama bunları yapmadan deneyim olmuyor kmse seni tecruben yokken masaya oturtup önüne işleri koymaz. ben sabrettim çok şükür şimdi o tecrübelerimle çok güzel bir işe girdim herşeyim ayağıma geliyor bende değer :)

muhasebe bürosunda süreneceğime iş kurun iş başı eğitim programına başvururm daha iyi. şuan ona da bakıyorum. düzgün bir yer olduğunda başvurumu yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…