- 30 Ocak 2013
- 29.444
- 43.943
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Öğrenci iken çalıştınız mı? Ben çalışmıştım.Akabinde buldum.Daha düşük ücretle başlayabilirsiniz.3.5 ay oldu ben mezun olalı ve yana yakıla iş arıyorum. muhasebe mezunuyum ve her yer deneyimli eleman arıyor. geçtiğimiz hafta bir yerden görüşmeye çağrıldım benim açımdan olumlu geçti görüşme. hatta mesleğimi sevdiğimi ve işin altından kalkacağımı da anlattım görüştüğüm iş yeri sahibine. şimdide olumlu yada olumsuz cevap bekliyorum. bu hafta da devam edeceklermiş görüşmelere. o kadar çok içime sindi ki iş. keşke olsa diyorum ama biliyorum ya olumsuz cevap gelecek yada hiç cevap vermeyecekler geri dönüş olmayacakhep aradıkları deneyimli eleman. oysa ki finans elemanının gerekli donanımı olmadığı için işlere yetişemediğini de söylemişti görüştüğüm kişi.
staj yaptım ama şöyle diyebilirim ki işi öğrenerek çalışır gibi staj yaptım yani yanında oldğum bayan izne gittiğinde işine ben bakıyordum br imza yetkim yoktuÖğrenci iken çalıştınız mı? Ben çalışmıştım.Akabinde buldum.Daha düşük ücretle başlayabilirsiniz.
buralardaki muhasebe bürosunda ücretsiz çalışmayı teklif etsem eğer işi öğretmek yerine direk ayak işlerine sürüyorlar. vergi dairesine git fatura yatır çay demle yemek yap vs. gibiMuhasebe işi şakaya gelmez deneyim şart tabiki. Bir muhasebe bürosunu girip ücretsiz çalışmayı teklif edebilirsin staj yapabilirsin
malesef öyle canım. tecrüben varmı diye soruyorlar ee zaten cv de yazıyor olmadığı yok deyince de işte excel şunu bnu biliyor musun diyorlar. evet biliyorum dedim bir kişi. salakça bana excel de tablo yapmasını biliyor musun dedi.Ülkemizdeki en büyük sorun bu !!! Ve çok çok kızıyorum bu duruma. Yurtdışında özellikle yeni mezun , yeni iş arayanlara fırsat verirler ki topluma kazandırılsın, hayata atılsın... Biz de kimse iş öğretmeye yanaşmıyor...
ben de ilk iş aramaya başladığım günlerde bir yöneticiye demiştim ki; tecrübe parayla satın alınıyorsa söyleyin alalım, her firma sizin gibi düşünürse biz nerede tecrübe kazanıcaz ???
ben tekrar görüşmeye çağrılırsam dicem zaten deneme olarak çalışabilirm 15 gün yda 1 hafta diye ama stajyer olrk üni mezuniyet stajı dışında kabul etmyrlar şirketlerbende özelde bölümümün işine başladığım zaman 300TL işe başlamıştım.
150TL yol parama gidiyor hesap edin.. mecbur kabul ettim..tecrübe edinmek için..
Stajer olarak başlayabileceğinizi belirttin. yoksa tecrübe edinemezsiniz..
3 sene tecrube kazandiginda da "henuz 3 sene..." diyecekler. 5 dediklerinde 10 niye degil diyecekler.
Ama sana sunun garantisini verebilirim ki kisiyle alakali.
Hicbir ikci ya da isveren "benim seninle calismaya ihtiyacim yok ama senin benimle calismaya ihtiyacın var" mesajini aldiginda bunu yapmiyor.
Henuz 2 senelik tecrubem var. Calistigim alanin universitede bölümü falan yok. Kazanci iyi, sartlari agir, dil ve bilgi gerektiren bir alan. Gecen basvurum olmadigi halde aradilar,(numarami eski patronumdan bulup) gorustum, basladim. Calisma stillerini begenmedim, degistirmek ya da alismak istemedim ve 1 haftada ayrildim. Kendine guvenin olsun. Size ihtiyacim var mesajini verme, sizinle calismak isterim'de kalsin konu.
Bu arada ayak islerini yapa yapa ogreneceksin bazi seyleri. Ben depodan kumas sectigimi de, baskiciya gittigimi de bilirim. Simdi yapmam ama o zaman iyi ki yapmışım.
ben olsam sizin yerınızde bir sene kendimi eve kapatır full kpss çalışır atanır özellerde sürünmezdim
evt öyle ama peki güvenmediğim yerde nasıl çalışayım. genelde hep gevşek insanlar dolu muhasebe bürolarında. sırf deneyim kazanmak içinde milletin kişisel işlerini yapmak da ağır geliyor bana.Bızlerde aynı yollardan gectık.. Deneyım denılen kulvarı atlatmak ıcın cok badıreler atlattık.Allah sıze kolaylık versın.
Bu ayak ıslerı olarak sınıfladıgınız seyı meslege baslarken ıllakı yapmanız gerekıyor kı ılerıde ıslerı cozumlerken sızın de cozumlerınızı buna gore yapmanız gerekır.Muhasebe burosu ılk adım olarak denemenızı onerırım.. Zamanla sız de oradakı ıslerı bır fııl yapmaya baslayacagınız zamanlar gelecektır.Bu pıyasada altın tepsısınde sunmuyorlar hıc bır mevkiyi..
evt öyle ama peki güvenmediğim yerde nasıl çalışayım. genelde hep gevşek insanlar dolu muhasebe bürolarında. sırf deneyim kazanmak içinde milletin kişisel işlerini yapmak da ağır geliyor bana.
kişilerin şahsi fatura yatırmalarını alışverişlerini vs yaparak deneyim kazanamam burda deneym kazanmak için çalışayım aman para almayayım bile dediğiniz zaman nasılsa bu bize muhtaç tarzı dşünüp böyle şeyleri yaptırıyorlar ki bunlar lise stajyerleri vs içinde geçerli.
kpss düşünmüyorum çnkü aynı zamanda açıktan okuyorum.
muhasebe ısı deneyım ısteyen ıstır basıt bı hata buyuk seylere mal olabılır
ben daha okuyorken malı musavırın yanında para almadan calıstım iş ogrenım dıye para ıstese uzerıne para verırdım sırf deneyım kazanmak ıcın :)
bence bı malı musavırın yanına gırın 6-8 ay en azından ıs ogrenmek ıcın calısın derım
Bunda yaniliyorsun iste.
Halam, 30 senedir calisiyor. Finans muduru.
Patronunun evinin, yazliginin vs faturasini hala yatiriyor.
Bu tarz seylere yapacak bir seyin yok.
Deneyimle alakasi da yok.
Benim patronum da hep cicekciye ve pastaciya gonderirdi beni.
Peeeh.
muhasebeci değilim ama satınalma biriminde işi başladığımda şirketin çatı katına kombinin yanına bir masa koydular oraya oturdum yer yoktu çünkü iş öğrenmek için çabaladım ilk müdürüm bayandı çayda getirdim masajda yaptım (bayandı müdürüm)
sonra müdürüm değişti erkek yeni evliydim halimden anlamazdı gece 3 e kadar çalışırdık.
eee köprünün altından çok sular aktı şimdi bana yardım için 2 personel çalışıyor. çatı katına çömezler geçiyor işe başladığımda asgari ücretin daha altında alıyordum herkese yemek kartı veriyorlardı bana vermiyorlardı sgk mı giriş çıkış yapıyorlardı sürekli.
sonra kadro aldım şartlar değişti maaşım asgari ücreti 2 ye katlıyor yemek yol falan ile 3 e katlayacak seviyeye geldi.. bütün bunmlar 5 yılımı aldııı tam 5 yılllllll.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?