Merhaba , yeni bir eve taşındık. Yan komşumuz aslında eski komşularımizin tanıyıp bildiği bir insan. O yüzden annem laf arasında (ayşe diyelim ) -ayşe hanim nasıl biri diye sormuş. 10 kişiye sorduysa 10u da suratını ekşitmiş. İyi şeyler dememiş hakkında. Yani çok havalı, yalancı, ugrasilmayacak biri olduğunu falan söylemiş. Lüzumsuz çıkışlar yapıyormuş. Kısaca kimse sevmiyormus bu kadını. Açıkçası annemin biraz gozu korktu bu kadar kotu şeyler söylenince. Benim umrumda değil çünkü öyle komşularla yüzeysel konusurum samimi olmam. Yasitim olmadıkları için , 7 saat iste geri kalan vakitlerde de kpss çalıştığım için kendi arkadaşlarıma bile vakit ayiramadigim için komşunun iyi ya da kotu olması beni bağlamaz. Ama annem sever komşuluk ilişkilerini o yüzden durumu kafama taktim.
Neyse iste, taşındık ettik. Yan komşumuz arada bize gelip gidiyor. Allah var bence iyi bir kadın. Eşi de bizim her turlu sorunumuzda yardımcı olmaktan çekinmedi taşıdığımız zamanlarda.Kisacasi iyi insanlara benziyorlar diyebilirim.
Kafama takılan, bu kadın için neden bu kadar kotu konuştular? Bir değil iki değil. Nerdeyse kimse pek sevmiyor. Yani ahlak namus bekçiliği gibi değil, komşulugunun iyi olmadığını ima ettiler. Anlayamadım doğrusu. Bu kişilerin hepsi yanlış düşünüyor demek de uç olur. Anneme pek samimi olma, meraba meraba yeter dedim. O da aynen en güzeli o olur dedi. Ama yan komşularımız o kadar iyi davranıyorlar o kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ki insan soğuk da davranamiyor. Sizce herkes yanılıyor olabilir mi?
Neyse iste, taşındık ettik. Yan komşumuz arada bize gelip gidiyor. Allah var bence iyi bir kadın. Eşi de bizim her turlu sorunumuzda yardımcı olmaktan çekinmedi taşıdığımız zamanlarda.Kisacasi iyi insanlara benziyorlar diyebilirim.
Kafama takılan, bu kadın için neden bu kadar kotu konuştular? Bir değil iki değil. Nerdeyse kimse pek sevmiyor. Yani ahlak namus bekçiliği gibi değil, komşulugunun iyi olmadığını ima ettiler. Anlayamadım doğrusu. Bu kişilerin hepsi yanlış düşünüyor demek de uç olur. Anneme pek samimi olma, meraba meraba yeter dedim. O da aynen en güzeli o olur dedi. Ama yan komşularımız o kadar iyi davranıyorlar o kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ki insan soğuk da davranamiyor. Sizce herkes yanılıyor olabilir mi?