herkes tanılıyor olabilir mi?

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
Merhaba , yeni bir eve taşındık. Yan komşumuz aslında eski komşularımizin tanıyıp bildiği bir insan. O yüzden annem laf arasında (ayşe diyelim ) -ayşe hanim nasıl biri diye sormuş. 10 kişiye sorduysa 10u da suratını ekşitmiş. İyi şeyler dememiş hakkında. Yani çok havalı, yalancı, ugrasilmayacak biri olduğunu falan söylemiş. Lüzumsuz çıkışlar yapıyormuş. Kısaca kimse sevmiyormus bu kadını. Açıkçası annemin biraz gozu korktu bu kadar kotu şeyler söylenince. Benim umrumda değil çünkü öyle komşularla yüzeysel konusurum samimi olmam. Yasitim olmadıkları için , 7 saat iste geri kalan vakitlerde de kpss çalıştığım için kendi arkadaşlarıma bile vakit ayiramadigim için komşunun iyi ya da kotu olması beni bağlamaz. Ama annem sever komşuluk ilişkilerini o yüzden durumu kafama taktim.

Neyse iste, taşındık ettik. Yan komşumuz arada bize gelip gidiyor. Allah var bence iyi bir kadın. Eşi de bizim her turlu sorunumuzda yardımcı olmaktan çekinmedi taşıdığımız zamanlarda.Kisacasi iyi insanlara benziyorlar diyebilirim.

Kafama takılan, bu kadın için neden bu kadar kotu konuştular? Bir değil iki değil. Nerdeyse kimse pek sevmiyor. Yani ahlak namus bekçiliği gibi değil, komşulugunun iyi olmadığını ima ettiler. Anlayamadım doğrusu. Bu kişilerin hepsi yanlış düşünüyor demek de uç olur. Anneme pek samimi olma, meraba meraba yeter dedim. O da aynen en güzeli o olur dedi. Ama yan komşularımız o kadar iyi davranıyorlar o kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ki insan soğuk da davranamiyor. Sizce herkes yanılıyor olabilir mi?

Önyargılı olmanın hiçbir zaman faydası olduğu görülmemiştir. Sizin de kendi aklınız, fikriniz var. Komşularla arasında ne geçtiğini bilmeden önyargılı yaklaşmanız doğru değil. Objektif olarak hiçbir şey bilmiyormuş, duymamış gibi yaklaşarak tanımanız en doğrusu olur.

Çok iyi bir insan da olabilir.ama çekemeyenı çok olabilir.Tam tersi de olabilir.Emin adımlarla yaklaşmak lazım

buyuk bir ihtimalle beni uzaktan taniyan insanlar cok lanet , soguk , havali ve ukala oldugumu dusunuyor :KK45: cunku oyle gozukiyorum ama taniyanlar da tam tersini dusunur hakkimda
belki de komsunuz o kisilere boyle gozukmek istemistir siz kendi dusuncenize onem verin bence
Oylesin zaten :KK70::KK200:

Konu sahibi baskalarinin dedikleriyle insanlara onyargili olmayin kendi dusuncelerinize onem verin.

Her apartmanda gruplaşmalar oluyor birinide gruptan uzak tuttuklarıda olur yani dışladıkları belki bu komşu farklı diye
Arkasında kötü konuşmaları onları iyi insan yapmıyor herkes aynı olmak zorunda değil

Komşunun önden soruşturulduğunu da sizde gördüm:KK48: ben eşimi sormuştum önden olumlu tek cümle söyleyene rastlamadım. 4 sene bitti evliliğimizde , hala nasıl arkasından o kadar kötü konuştular anlamıyorum :oha:

Ben evlenirken sallamadım elalemi siz komşuya selam verirken bunlara mı takılıyorsunuz?

İnsanlar birbirlerini karalamak için çok aceleci övmek için çok yavaşlar.
İnsanların sözlerine güvenmeyin. Siz kendiniz tanıyın ama temkinli de olun.
Muhtemelen komşunuz olan kadına da eski komşularını sorsanız o da yüzünü ekşitecek.

Bir kişi iki kisi diyorsa hadi neyse ama herkes ayni tavri gösteriyorsa bi olaylar olmuştur. Siz yine de çok samimi olmayın derim ne olur ne olmaz.
Biz yaşadık ve sonradan da başımız ağrıdı

Bir kişi iki kisi diyorsa hadi neyse ama herkes ayni tavri gösteriyorsa bi olaylar olmuştur. Siz yine de çok samimi olmayın derim ne olur ne olmaz.
Biz yaşadık ve sonradan da başımız ağrıdı
Bana da öyle geldi. Halbuki çok tatlı bir kadın gibi görünüyor.

Merhaba , yeni bir eve taşındık. Yan komşumuz aslında eski komşularımizin tanıyıp bildiği bir insan. O yüzden annem laf arasında (ayşe diyelim ) -ayşe hanim nasıl biri diye sormuş. 10 kişiye sorduysa 10u da suratını ekşitmiş. İyi şeyler dememiş hakkında. Yani çok havalı, yalancı, ugrasilmayacak biri olduğunu falan söylemiş. Lüzumsuz çıkışlar yapıyormuş. Kısaca kimse sevmiyormus bu kadını. Açıkçası annemin biraz gozu korktu bu kadar kotu şeyler söylenince. Benim umrumda değil çünkü öyle komşularla yüzeysel konusurum samimi olmam. Yasitim olmadıkları için , 7 saat iste geri kalan vakitlerde de kpss çalıştığım için kendi arkadaşlarıma bile vakit ayiramadigim için komşunun iyi ya da kotu olması beni bağlamaz. Ama annem sever komşuluk ilişkilerini o yüzden durumu kafama taktim.

Neyse iste, taşındık ettik. Yan komşumuz arada bize gelip gidiyor. Allah var bence iyi bir kadın. Eşi de bizim her turlu sorunumuzda yardımcı olmaktan çekinmedi taşıdığımız zamanlarda.Kisacasi iyi insanlara benziyorlar diyebilirim.

Kafama takılan, bu kadın için neden bu kadar kotu konuştular? Bir değil iki değil. Nerdeyse kimse pek sevmiyor. Yani ahlak namus bekçiliği gibi değil, komşulugunun iyi olmadığını ima ettiler. Anlayamadım doğrusu. Bu kişilerin hepsi yanlış düşünüyor demek de uç olur. Anneme pek samimi olma, meraba meraba yeter dedim. O da aynen en güzeli o olur dedi. Ama yan komşularımız o kadar iyi davranıyorlar o kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ki insan soğuk da davranamiyor. Sizce herkes yanılıyor olabilir mi?
Yasaöadan bilemezsiniz herkes dışardan iyidir ama içerigine girip bakmak lazım bence diger insanların söylediklerini kulak arkası yapmayın mesafeli olmak en iyisi

Back
X