Herkes yorumuyla bir miktar destek atsın bana

CiNNET NUR

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2019
5.740
16.749
348
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...

Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...

İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.

Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?

Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?

Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???

Catlayacagi varsa çatlayacak,düzelmeyecek. Lazer mazer bir yere kadar. O eski fizigin artık olmayacak,diyemecem. Akrabam iki ocuck doğurdu ard arda kızın fiziği çağla Şikel bin basar. Bekleyip goreceguk.
Memeler kendini Allah'a emanet etti onda gözüm yokta. Karnım en azından bana insaflı davranmaz mı ?
Eskiye dönmezsem bunalım geçirebilirim sanırım...

Bunun için illa Diyetisyene mi gitmem gerekiyor?
Kendi doktorum yardımcı olamaz mı?
Olur mu bilemem ama olacak olsaydı paylamazdı
Diyetisyen listesi çok işe yarıyor
Hem degerlerinizi takip ediyor hemde ögünlerinizi bebek ve sizin için ölçülendiriyor

Olur mu bilemem ama olacak olsaydı paylamazdı
Diyetisyen listesi çok işe yarıyor
Hem degerlerinizi takip ediyor hemde ögünlerinizi bebek ve sizin için ölçülendiriyor
Canım kendi doğum doktoruma henüz görünmedim ben. Bu sağlık ocagındaki aile hekimimdi.
O yüzden soruyorum zaten kendi doktorum yardımcı olmazsa Diyetisyene gönderir sanırım.

Meyveyi yogurtla yemelisiniz.
Neden mi?diyetisyenim söyledi şekeri yükseltmesini engelliyormuş hemde tokluk oluşturuyor
Siz diyetisyene gitmeyi düşünün

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...

Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...

İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.

Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?

Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?

Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???
Çok erken başlamışsınız kiloya bende 20 kilo aldim ama 6 aya kadar karnım yoktu
Ne aldıysam 6 .aydan sonra aldim tabi bu birden bu kadar kilo alımına vucudum catladi eski kiloma cabuk dondum ama catlaklar kaldı önceden pempis pembis rengi şimdi ten rengine döndü
Karnım normal sezeryan göbeği olmasına rağmen gayet iyi

Doğum yapalı 6,5 ay oldu neredeyse 7 ay hatta. Hala kilolarım gitmiş değil , işin acı tarafı o ‘cammışlık’ ben de hala devam ediyor 🙄 memelerim de sağılmış inek memesi gibi..
1 çocukta yamuldum . Millet nasıl fit kalıyor anlamadım .
Ama bebeğime her baktığımda ,sarkan memelerimi de , çatlaklarımı da ve hatta göbeğimi de seviyorum , bana onu getirdi diye . ❤️
Elbette sağlıklı beslen, sağlığın için (!) ama çokta kasma gülüm . Hepsi hallolur 😘

Diyetisyene gitmen gerekiyor cunku biz ne kadar yazsakta senin ve bebek icin saglikli olan besinleri belki yanlis ogunlerde yemeni saglariz buda sana kilo yapar. Siz kendi doktorunuza diyetisyene gidersem bana faydasi olurmu diye bir sorun o sizi yonlendiricektir bide isterseniz 1saat yuruyus yapin acaba hareketsizmi kaliyosunuz

Eskiye dönebilir annemden biliyor
En küçük kardeşimde 32 kilo mu ne almıştı 87 kiloyla sanırım doğuma girdi...
Sonra hahah kilo bunalımına girdi spor salonuna gitti baya baya
3 çocuk doğurdu çatlakları pek belli değil bir de her gün 35 40 tane mekik çekmeye çalışıyor sıkılaştı yani...

korkmayın yahu düzelir düzelecek cidden ilk çocuk da annem daha çabuk toparlamış sizinki ilk bir de

Doğum yapalı 6,5 ay oldu neredeyse 7 ay hatta. Hala kilolarım gitmiş değil , işin acı tarafı o ‘cammışlık’ ben de hala devam ediyor 🙄 memelerim de sağılmış inek memesi gibi..
1 çocukta yamuldum . Millet nasıl fit kalıyor anlamadım .
Ama bebeğime her baktığımda ,sarkan memelerimi de , çatlaklarımı da ve hatta göbeğimi de seviyorum , bana onu getirdi diye . ❤
Elbette sağlıklı beslen, sağlığın için (!) ama çokta kasma gülüm . Hepsi hallolur 😘
Olamazzzz🤦‍♀️
Peki çaba gösterdin mi fiziği düzeltmek için? Karnın ne durumda mesela şuan? Hamilelikte kaç kilo aldın? Normal doguum mu yaptın ?
Ay ne çok soru sordum beee.
Canım Allah yavrunu da sana bağışlasın 🌼♥️

Şeker var mı yok mu onu dahi bilmiyorum...
Ay eğer bana değil bebeğe yarayacaksa öyle de yerim valla
Şeker hastası olmanıza gerek yok bahsetmek istedigim saglıklı beslenmeyi anlatıp uygulatıyorlar
Hem şimdi en çok mutlu olmaya bakın
Mutluluk dan daha önemli mi tartıda ki rakamlar

Aynı durumdayız. Ben sanırım 25 üstü bir rekorla kapatıcam bu süreci👯‍♀️ Yapacak bir şey yok. Ben önünü alamadım sen yapabiliyorsan hamur işinden ve ekmekten mümkün mertebe uzak dur. Hayatı boyunca 70 i görmeyen ben deniz 85 kiloyum 🙋‍♀️ Her yerim büyüdü 🤧 neyse diyorum artık. İnşallah kızıö sağlıkla doğsun da kiloyu mecbur vericez bi şekilde 🤷‍♀️

Iki çocuğum var. Dogumlardan önce 36 beden giyiyordum, hala 36 giyiyordum. Doğum kilolardan birşey kalmadi. Sarkan bir yerimde yok.bu vücut yapısı ile ilgili. Herkeste aynı olacak diye yok. Ama şöyle birşey var: Görünüm bir kenara siz psikolojik destek alsanız iyi olacak. Böyle şeyleri takınti ale getirseniz lohusaliginiz felan zor geçer

Back
X