Herkes yorumuyla bir miktar destek atsın bana

Eskiye donebilirsiniz ama donemeyebilirsiniz de.. Bu durum her kadında farklı işliyor. Kaygilarinizi tahmin edebiliyorum. Tavsiyem bakış açınızı degistirin. Dusunun... İçinizden canli bir varlik cikacak, bebeginiz❤❤ Onun için degmez mi🥰 Simdi gebelikle hormonlar tavan, o yuzden de bunlar caninizi cok sıkıyor, duygusal donemdesiniz. Kendinizi rahat birakin, bu gunden sonra yediklerinize biraz daha dikkat edersiniz olur biter. Bol et, sebze, meyve.. Hamileliginizin tadini cikarin bosverin gerisini..😍

Diyetisyene gitmen gerekiyor cunku biz ne kadar yazsakta senin ve bebek icin saglikli olan besinleri belki yanlis ogunlerde yemeni saglariz buda sana kilo yapar. Siz kendi doktorunuza diyetisyene gidersem bana faydasi olurmu diye bir sorun o sizi yonlendiricektir bide isterseniz 1saat yuruyus yapin acaba hareketsizmi kaliyosunuz
Canım aslında hareketsiz değilim ev içerisinde hep bir koşturmaca halindeyim. Bir kaç gündür yürüyüşe de başladım. Çok yedim çok kilo aldım inşallah verebilirim geri :(

Bence üzülmeyin. İştahınızı kontrol altında tutarsanız emzirme dönemi muhteşem kilo verdiriyor. Et, balık, süt ürünleri, sebze, meyve ağırlıklı beslenirseniz çok büyük sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Hamileyken hamileliğin de tadını çıkarmak gerekiyor biraz. Sağlıksız olmayın ama sağlıklı şeylerden gönlünüzce yiyin. Benim ikinci hamileliğim olacak nasip olursa inş. Birinciye hamile kaldığım kilodayım. Sadece dikkatli olun, canınızı sıkmayın.

Şiştiğin kadar şişebileceğin ve göze batmayacağın bir dönemin keyfini yaşamak varken ne bu endişe. Hem hamile kadın salata ile öğün mü geçirirmiş. Etini, sebzeni, meyveni ihmal etmeyeceksin. Suyu bol bol iç. Makarna, börek, ekmek tadımlık ye bırak. Düzenli yürüyüş yap, doğumda da işine yarayacak hem. Mantıken bunları yapan herkes kilosunu korur hatta kilo verir. Sen şimdi ödem de tutarsın hepsi yağ değil onların.
Çok takma sıkma canını, doğumdan sonra emzirirken kilo veriyorsun zaten, regl olmaya başlayınca ödemlerinde iniyor. Biraz dikkat biraz sporla dönersin eski haline, istemek ve uygulamak yeterli.

Çocuğum yok ama hamilelikle ilgili tek hedefim çatlak oluşmaması. Çatlak yoksa herşey hallolur. Güreşe hazırlanan pehlivan gibi bas kendine yağı, losyonu :KK53:

Eskiye dönebilir annemden biliyor
En küçük kardeşimde 32 kilo mu ne almıştı 87 kiloyla sanırım doğuma girdi...
Sonra hahah kilo bunalımına girdi spor salonuna gitti baya baya
3 çocuk doğurdu çatlakları pek belli değil bir de her gün 35 40 tane mekik çekmeye çalışıyor sıkılaştı yani...

korkmayın yahu düzelir düzelecek cidden ilk çocuk da annem daha çabuk toparlamış sizinki ilk bir de
Benim annem 50 yaşında kadın. Fiziği hiç bozulmamış çatlak yok pürüz yok :( memeleri bile benimkinden güzel...
Keşke anneme çekmiş olsam.
İnşallah düzelirim be

Ben kızıma hamile kalmadan önce nasılsam doğumdan sonra da aynı şekilde kaldım canım eğer tipin kilo almaya elverişliyse bişey diyemem ama değilse korkma eski haline geri dönersin Bebeğini sağlıkla al kucağına inşaAllah 🙏

Çok kilo alan, aynı kolaylıkla veriyor çünkü vücut o kilolara alışkın olmadığı için kolay atıyor.
Özellikle doğum sonrası korse ile de eski haline dönüyor.
Ben ilkinde 12 kilo aldım, onu da zorla bebeği büyütmek için aldım, 8 bana kaldı.
İkincide 7 aldım, 3 bana kaldı.
Etti mi 11 kilo fazlalık😂
Gayet vücudum mutlu bu durumdan, gram erimiyor sabitlendi.
Çünkü aşırı değil, alışılması kolay.

Canım aslında hareketsiz değilim ev içerisinde hep bir koşturmaca halindeyim. Bir kaç gündür yürüyüşe de başladım. Çok yedim çok kilo aldım inşallah verebilirim geri :KK43:
Bende bunlari okurken elimde brownie intense vardi yakinda bende diyet yapma ya baslicam gibi 😊 bide ben hareketsizim yokuslu biyerde oturuyorm useniyorum yuruyus yapmaya ama onlem almam lazim

Eskiye donebilirsiniz ama donemeyebilirsiniz de.. Bu durum her kadında farklı işliyor. Kaygilarinizi tahmin edebiliyorum. Tavsiyem bakış açınızı degistirin. Dusunun... İçinizden canli bir varlik cikacak, bebeginiz❤❤ Onun için degmez mi🥰 Simdi gebelikle hormonlar tavan, o yuzden de bunlar caninizi cok sıkıyor, duygusal donemdesiniz. Kendinizi rahat birakin, bu gunden sonra yediklerinize biraz daha dikkat edersiniz olur biter. Bol et, sebze, meyve.. Hamileliginizin tadini cikarin bosverin gerisini..😍
Keşke bırakabilsem düşünmeyi ama bırakamıyorum. Yapı olarak da takıntılı bir insanım hamilelikle katlandı bu takıntı...
Oyyy oyyyy...
Teşekkür ederim canım

Benim annem 50 yaşında kadın. Fiziği hiç bozulmamış çatlak yok pürüz yok :KK43: memeleri bile benimkinden güzel...
Keşke anneme çekmiş olsam.
İnşallah düzelirim be
Bence hormonlar etkisiyle de böyle takıntı yapmış olabilirsiniz..
Bir de bebeğe yetiyor mu demişsiniz ya
Anneler neden takviye kullanıyor bildiğim kadarıyla bebeğe yetmediği için değil kendilerine bir şey kalmadığı için...

sizin vücudunuzun her şeyi şuan bebeğe göre ayarlanmış durumda her şeyin fazlası zaten bebeğe gidiyor...
Bence yetememe olamaz yararlı şeyler yemenız yeterli

Şiştiğin kadar şişebileceğin ve göze batmayacağın bir dönemin keyfini yaşamak varken ne bu endişe. Hem hamile kadın salata ile öğün mü geçirirmiş. Etini, sebzeni, meyveni ihmal etmeyeceksin. Suyu bol bol iç. Makarna, börek, ekmek tadımlık ye bırak. Düzenli yürüyüş yap, doğumda da işine yarayacak hem. Mantıken bunları yapan herkes kilosunu korur hatta kilo verir. Sen şimdi ödem de tutarsın hepsi yağ değil onların.
Çok takma sıkma canını, doğumdan sonra emzirirken kilo veriyorsun zaten, regl olmaya başlayınca ödemlerinde iniyor. Biraz dikkat biraz sporla dönersin eski haline, istemek ve uygulamak yeterli.
Çok çok haklısın ama elimde olmuyor düşünmemek.
Teşekkür ederim önerilerin için Inşallah dediğin gibi olur 😘

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...

Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...

İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.

Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?

Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?

Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???
Aman ya kendini kasma eski halime dönemiycem diye düşünme önemli olan bebeğin. Ben 20 kilo aldım .Karnım ne çatladı ne sarktı. Nerdeyse eski halime döndüm sende dönersin 30 kilo alıpta eski kilosuna dönenlerde var. İlk gebeliğimde benimde psikolojim bozulmuştu. Çok kilo aldım diye üzülüyordum.Sonra bebeğim erken doğdu çok üzüntü yaşadım.Yani ne kadar saçma şeylere takıyormuşum.En önemlisi sağlık. Bebeğin için sağlıklı beslenmeye bak tabi ama kilo aldım diye üzülme.

Çatlak için acilen kreme başla, ben sadece bunu söylüyorum.
Ha doğumdan sonra karın kalmaması için korse falan takabilirsin. Kuzenimde işe yaratmıştı, dümdüz göbeği vardı. Ama o 45le hamile kalıp 56yla falan doğurmuştu. 2 haftada da kendi kilosununda altına düşmüştü. Böyle örnekler var yani.

50 kilo ile hamile kalıp, 72 kilo ile doğuma girmiştim. Aynı sizin gibi yemekten kendimi alamıyordum ama takıntı yapmadım. Oğlum 1 yaşındayken 53 kiloydum. Şimdi yine 50 kiloyum. Çatlak için de, badem yağı ve gerçekten kaliteli bir krem tavsiye ederim. Diğerleri pek işe yaramıyor, çevremden gördüğüm kadarıyla. Ayrıca bir diyetisyene görünmenizde fayda var. Takıntı yapıp psikolojinizi bozmayın.Düzenli spor ve sağlıklı beslenme ile verilemeyecek kilo yoktur diye düşünüyorum.

Çocuğum yok ama hamilelikle ilgili tek hedefim çatlak oluşmaması. Çatlak yoksa herşey hallolur. Güreşe hazırlanan pehlivan gibi bas kendine yağı, losyonu :KK53:
Vallahi öyle yapıyorum şimdilik karnimda yok ama daha 6. Ayımdayım ileride de olmayacak anlamına gelmez sanırım?

Bende de gebelik şekeri vardı. 58 kilo ile hamile kaldım 4.ayda bulantılarım bitti ve 7. Ayda kendimi 72 kilo buldum. Sonraki aylarda da 7 kilo daha alıp 79 kiloyla doğuma girdim. Doğumdan eve geldiğimde 75 kiloydum sadece 4 kilo gitmişti🙈 bı sure veremedim ama sonrasında çok kolay gitti kızım 10.5 aylık diyet falan yapmadım ama yediklerime dikkat ettim gece beslenmesini kestim şimdi 62 kiloyum. Çalışmaya da başladım veririm daha da çünkü çok çok yoruluyorum. Bir de emzirirken de veriliyor. Yani kiloyu çok takmayın yaaa mis gibi bı insan çıkıyor içinizden vücut da düzeliyor saç baş da. Hamile hamile uzuleceginiz son s şey bu olsun

Ben kızıma hamile kalmadan önce nasılsam doğumdan sonra da aynı şekilde kaldım canım eğer tipin kilo almaya elverişliyse bişey diyemem ama değilse korkma eski haline geri dönersin Bebeğini sağlıkla al kucağına inşaAllah 🙏
Diyorum ya hayatım boyunca kilo aldığımı bilmem taki hamile kalana kadar.
Temennilerin için teşekkür ederim 😘

Back
X