Herkes yorumuyla bir miktar destek atsın bana

Çok kilo alan, aynı kolaylıkla veriyor çünkü vücut o kilolara alışkın olmadığı için kolay atıyor.
Özellikle doğum sonrası korse ile de eski haline dönüyor.
Ben ilkinde 12 kilo aldım, onu da zorla bebeği büyütmek için aldım, 8 bana kaldı.
İkincide 7 aldım, 3 bana kaldı.
Etti mi 11 kilo fazlalık😂
Gayet vücudum mutlu bu durumdan, gram erimiyor sabitlendi.
Çünkü aşırı değil, alışılması kolay.
Bak sen dengeli kilo almışsın işte. Ben bir anda aldım ve 16 kilo aldım :silah:
Önümde 3 ay daha var silindir olmaya doğru gidiyorum....

Ben görsel takıntılı biri olmadığım için hamile kalmadan sadece evlendiğim için 16 kilo aldım. Umurumda da değil. Eşim laf söylediğinde onu aynaya götürüyorum ve kıllı göbeğine bak diyip geçiyorum. Ben görüntü için yaşamıyorum ben olduğum için yaşıyorum.
Senin kısa sürede aldığın kilo sıkıntılı evet ama görüntün için değil sağlığın için sıkıntılı. Bence endişe etmen gereken doğum sonrası değil şimdi neden kilo aldığın olmalı.
Ayrıca doğum yapmadım bilemiyorum ama insan istedikten sonra filden fite dönebiliyor :) kendine güven yapabilirsin. Gbek hareketlerini ağırlıkşı çalışman gerek.
Bu arada ilk yazdığına kesinlikle katılıyorum ban üstüne ban olmuyor böyleee :)))

34 yaşındayım, iki sezeryan geçti başımdan.
Tamam bir Çağla Şikel değilim ama bayaa iyiyim bence 😂😂😂
Ayrıca karnımda tek bir çizgi çatlak bile yok. Popomda falan vardır belki oraları göremediğim için varsa da dert değil :KK70:

Çatlak için acilen kreme başla, ben sadece bunu söylüyorum.
Ha doğumdan sonra karın kalmaması için korse falan takabilirsin. Kuzenimde işe yaratmıştı, dümdüz göbeği vardı. Ama o 45le hamile kalıp 56yla falan doğurmuştu. 2 haftada da kendi kilosununda altına düşmüştü. Böyle örnekler var yani.
Doktorum badem yağını önerdi onu kullanıyorum. Şimdilik göbekte çatlak yok ama 6. Ayımdayım henüz...
Ne güzel normal.insanlar hamilelikleri boyunca 10-12 kilo aliyor ben daha 6. Ayda 16 kilooooo:(

Bende de gebelik şekeri vardı. 58 kilo ile hamile kaldım 4.ayda bulantılarım bitti ve 7. Ayda kendimi 72 kilo buldum. Sonraki aylarda da 7 kilo daha alıp 79 kiloyla doğuma girdim. Doğumdan eve geldiğimde 75 kiloydum sadece 4 kilo gitmişti🙈 bı sure veremedim ama sonrasında çok kolay gitti kızım 10.5 aylık diyet falan yapmadım ama yediklerime dikkat ettim gece beslenmesini kestim şimdi 62 kiloyum. Çalışmaya da başladım veririm daha da çünkü çok çok yoruluyorum. Bir de emzirirken de veriliyor. Yani kiloyu çok takmayın yaaa mis gibi bı insan çıkıyor içinizden vücut da düzeliyor saç baş da. Hamile hamile uzuleceginiz son s şey bu olsun
Ayy bu çok güzel bir haber. Ve moral oldu bana.
İnşallah bende aynı şekilde olurum.
Teşekkür ederimmmm🌼🤗😘

34 yaşındayım, iki sezeryan geçti başımdan.
Tamam bir Çağla Şikel değilim ama bayaa iyiyim bence 😂😂😂
Ayrıca karnımda tek bir çizgi çatlak bile yok. Popomda falan vardır belki oraları göremediğim için varsa da dert değil :KK70:
Çok şanslısın O zaman desene...
Keşke bende öyle olsammmm

Doktorum badem yağını önerdi onu kullanıyorum. Şimdilik göbekte çatlak yok ama 6. Ayımdayım henüz...
Ne güzel normal.insanlar hamilelikleri boyunca 10-12 kilo aliyor ben daha 6. Ayda 16 kilooooo:KK43:
Yaa saçmalama, bak böyle düşünürsen hormonlarında etkisiyle kendini dibe çekeceksin. Canını sıkma, kilo da neymiş verilir yani.
Çatlak şuan yok, bazıları hiç çatlamıyor bazıları bacaklarına kadar çatlıyor. Bu biraz şans işi. Mesela benim annem hamileliklerinde az kilo almasına rağmen çatlaklarla dolu, çünkü annem hiç yağ falan sürmemiş. 2. Hamileliğinde gittiği doktorda cilt esnediği için sürekli nemli tutmak gerekiyor, kuru kaldığında çatlıyor demiş, ki gerçekten de kardşeime hamileyken hiç çatlağı olmamış. Göbek içinde korse kullandı kuzenlerim falan, şuan dümdüz hepsinin.

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...

Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...

İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.

Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?

Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?

Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???
Bebeğiniz kız mı? Bende kızımda böyle olmuştum. Ödemde vardı çok şişirdi beni. Şimdi oğlum olacak inşallah. Karnım çıkmadı bile. Doğum için de genişliyor heryer zaten. Bu kadar kafaya takıyorsan böyle kalmazsın zaten kafana takma. Spor yap bol bol şimdi ve doğumdan sonra özellikle..

Ben görsel takıntılı biri olmadığım için hamile kalmadan sadece evlendiğim için 16 kilo aldım. Umurumda da değil. Eşim laf söylediğinde onu aynaya götürüyorum ve kıllı göbeğine bak diyip geçiyorum. Ben görüntü için yaşamıyorum ben olduğum için yaşıyorum.
Senin kısa sürede aldığın kilo sıkıntılı evet ama görüntün için değil sağlığın için sıkıntılı. Bence endişe etmen gereken doğum sonrası değil şimdi neden kilo aldığın olmalı.
Ayrıca doğum yapmadım bilemiyorum ama insan istedikten sonra filden fite dönebiliyor :) kendine güven yapabilirsin. Gbek hareketlerini ağırlıkşı çalışman gerek.
Bu arada ilk yazdığına kesinlikle katılıyorum ban üstüne ban olmuyor böyleee :)))
Bak iste sen takıntılı olmadığın için böyle rahat konuşuyorsun. Keşkeeee bende böyle şeyleri takmasaaaam
Kesinlikle haklısın teşekkür ederim yorumun için 🤗🌼

Akşam yemeklerinde ekmekten kendimi feragat etmeyi başardım. Sebze yiyorum falan ama bebeğe yeterli olur mu kaygısı da beni yiyor
Asıl sebze meyve ve protein türevlerinin faydası olur 😊 6 ay için cidden çok kilo almışsın ve bu kilolar çocuğa gitmeyecek maalesef. Ben 6 ayda 10 kilo kadar almama rağmen doktor bana x hanım bu saatten sonra gr kilo almasan bile bu çocuk sağlıkla doğar, biliyorsunuz değil mi demişti. 😂

Sen kafanı gereksiz ayrıntılarla meşgul etme, vücudunun değişmesi tabi ki çok normal. Doğumdan bir süre sonra eski formuna yavaş yavaş dönersin.

Diyetisyene gidip sağlıklı beslenmeye çalış, bol bol yürüyüş yap ki doğumada faydası olsun. Önceliğin bebeğinin sağlığı olmalı. Çatlaklar için mustela ve bio oil kullanmıştım. Göbeğim çatlamadı ki anneminki çatlak dolu. Bacaklarıma sürmediğim için iç bacaklar vs baya çatladı bende.

Bundan sonra minimal kilo alıp, sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah. ❤

Yaa saçmalama, bak böyle düşünürsen hormonlarında etkisiyle kendini dibe çekeceksin. Canını sıkma, kilo da neymiş verilir yani.
Çatlak şuan yok, bazıları hiç çatlamıyor bazıları bacaklarına kadar çatlıyor. Bu biraz şans işi. Mesela benim annem hamileliklerinde az kilo almasına rağmen çatlaklarla dolu, çünkü annem hiç yağ falan sürmemiş. 2. Hamileliğinde gittiği doktorda cilt esnediği için sürekli nemli tutmak gerekiyor, kuru kaldığında çatlıyor demiş, ki gerçekten de kardşeime hamileyken hiç çatlağı olmamış. Göbek içinde korse kullandı kuzenlerim falan, şuan dümdüz hepsinin.
Nolur benim de öyle olsuuuun🙏🏻🧚‍♀️
Canımmm çok teşekkür ederim yorumun için.
Içime sular serptin 🤗😘

Bebeğiniz kız mı? Bende kızımda böyle olmuştum. Ödemde vardı çok şişirdi beni. Şimdi oğlum olacak inşallah. Karnım çıkmadı bile. Doğum için de genişliyor heryer zaten. Bu kadar kafaya takıyorsan böyle kalmazsın zaten kafana takma. Spor yap bol bol şimdi ve doğumdan sonra özellikle..
Eveeet bebeğim kızzz.
Bacaklarımda ödem var özellikle alt bacaklarımda.
Peki verebildiniz mi kilolarınızı??

Çok şanslısın O zaman desene...
Keşke bende öyle olsammmm
Sağlığın ve bebeğin için beslenmene dikkat et, gerisi kısmet.
Çatlakmış şuymuş buymuş hiç önemli değil. İstedikten sonra kiloyu da verirsin doğum sonrasında. Emzirirken de gayet güzel diyet yapılır. Bebeğim 3 aylıkken diyete başladım, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslendi ve tam 30 ay emzirdim. Ben kilo vermek istedim, verdim. Ama vermek istemezsen hemen doğum sonrasında, vermezsin. İstediğin kadar emzir, sonra bir şekilde yine gider kilolar.Hiç bunlara kafanı takıp kendini üzme.
Her şeyin başı sağlık, önce o olsun, diğer her şey nasılsa olur.

Asıl sebze meyve ve protein türevlerinin faydası olur 😊 6 ay için cidden çok kilo almışsın ve bu kilolar çocuğa gitmeyecek maalesef. Ben 6 ayda 10 kilo kadar almama rağmen doktor bana x hanım bu saatten sonra gr kilo almasan bile bu çocuk sağlıkla doğar, biliyorsunuz değil mi demişti. 😂

Sen kafanı gereksiz ayrıntılarla meşgul etme, vücudunun değişmesi tabi ki çok normal. Doğumdan bir süre sonra eski formuna yavaş yavaş dönersin.

Diyetisyene gidip sağlıklı beslenmeye çalış, bol bol yürüyüş yap ki doğumada faydası olsun. Önceliğin bebeğinin sağlığı olmalı. Çatlaklar için mustela ve bio oil kullanmıştım. Göbeğim çatlamadı ki anneminki çatlak dolu. Bacaklarıma sürmediğim için iç bacaklar vs baya çatladı bende.

Bundan sonra minimal kilo alıp, sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah. ❤
Ayyy teşekkür ederim güzel temennilerin ve yorumun içinn. 🌼🤗
İnşallah minimal kilo almaya çalışırım artık. Boğazım durursa :P

Sağlığın ve bebeğin için beslenmene dikkat et, gerisi kısmet.
Çatlakmış şuymuş buymuş hiç önemli değil. İstedikten sonra kiloyu da verirsin doğum sonrasında. Emzirirken de gayet güzel diyet yapılır. Bebeğim 3 aylıkken diyete başladım, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslendi ve tam 30 ay emzirdim. Ben kilo vermek istedim, verdim. Ama vermek istemezsen hemen doğum sonrasında, vermezsin. İstediğin kadar emzir, sonra bir şekilde yine gider kilolar.Hiç bunlara kafanı takıp kendini üzme.
Her şeyin başı sağlık, önce o olsun, diğer her şey nasılsa olur.
Evet bundan sonra daha dikkatli olucam. Kendime söz veriyorum inşallah ihanet etmem kendime...
Kesinlikle her şeyin başı sağlık. Teşekkür ederim bu güzel yorum için 🌼🤗

Cok tatlisiniz ya. Merak etmeyin dogumdan sonra verirsiniz kilolarinizi. Ben hem ilk hamileligimde hem bu hamileligimde sizin gibi ilk dort aydan sonra fena yemeye basladim oyle boyle degil :) Ilk gebeligimde sizin gibi 6ci ayimdayken doktorum beni diyetsiyene gondermistide gitmemistim :KK70:Simdide popomu aynada gorunce bu benmiyim diyorum :KK70:Esim gidip gelip takiliyor vucuduma ama dert etmiyorum nasil olsa dogumdan sonra verecegim :))) Eskiden bana hep at gibisin diyen adam simdi fena lakaplar takiyor. Gulup geciyorum bende. Hic takilmiyorum vucuduma sizde takilmayin omrumuzde kac kez hamilelik donemi yasayacagiz sanki ye gitsin bu firsat bir daha gecmez eline :KK53:

Back
X