Herkes yorumuyla bir miktar destek atsın bana

25 kilo almıştım. Sezaryen doğum oldu. Genelde sezaryen göbeği kalır derler. Çatlak olmadı, göbek de kalmadı. Hatta spora baya asıldığım dönemler karın kaslarım bile vardı. Ama şimdi 8 kilo aldım. Yine de gebeliğimden kalan bi deformasyon yok kilom eşit dağılıyor. Herkesin yapısı farklı illa çatlayacak, göbek kalacak diye bi şey yok. Yine de kilonuzu kontrol altında tutmanız hem sizin hem de bebeğiniz için önemli tabi. Son aylarda çok daha hızlı kilo alınıyor. Önlem almak lazım.

Sakin ol çok hamilelik demek 2 kişilik yemek değil önce bunla başlayalım porsiyonlarını küçült tatlı hamur işini hayatından çıkar cok canin çekerse nefsini koreltecek kadar ye .. az sık sağlıklı beslen ki bu bebeğine daha çok yarayacak.ben 52 kiloyla hamile kaldım valla taş gibydim:KK70: 68 ile dogum yaptım doğumdan sonra direk 5 kilo gitti 63 kiloydum ödem filanda gidince 40im cıktı 60 kilo oldum vee hep yedim hic kismadim bogazimdan. emziridigim için kendiliğinden gidiyor.hamur iside yesem kilo yapmadı emzirmeyle beraber. Sonra 4.ayda regl oldum ve duran kilo vermem tekrar başladı çok şükür 55 kiloyum kaldı 3 kilo:KK70: çatlağım yok sayılır çok çok ince bir kac çizgi baskasi göremez bile. Göbeğimde kalmadı ayaktayken doğum yapmamış gibi göbeğim egilince göbek deliği üstü biraz kırışıyor ama sanırım şükretmem lazım :KK70: yani düzelmez diye bir şey yok bebeğim şuan 8 aylık ve kimse doğum yaptığıma inanmıyor fit halde kucağında bebekle gezince çoğu kadının dikkatini çekiyor sağolsunlar göbeğimdeki kırışmayı unuttum iltifatlarıyla :KK70: geçiyor düzeliyor bana da bi4 daha hiç geçmicek gibi gelmişti merak etme sadece artık durdur kendini yememe dikkat et gerisi zaman
O göbek kırışıklığını kendimde düşünüyorum tansiyonum düşüyor işte...
Kendimi durdurmam lazımdı durdurdum ama faydası olur inşallah.
Sen ne sanslıymışsın darısı bana beee

Merhaba hayırlı doğumlar. Ben 2 hafta önce ikinci doğumumu yaptım. Benim ilk doğum da 19 kilo aldım emzirme derken vermek için ilk 3 yıl uğraşmadım. Sonra hem sağlığım için hemde ikinci bebek için kilo vermek zorunda kaldım. 3 ayda 12 kilo verdim. Hemen ardından hamile kaldım. Bu bebeğimde yine 19 kilo aldım. İlk 6 ay hiç kilo almadım. Şimdi 11 kilo gitti. Ben süt için çok su içiyorum meyve sebze çok tüketiyorum. Siz de dikkat ederseniz çabuk verirsiniz. Göğüsler için birşey diyemem benimkilerde baya sarkmış durumdalar. Ama hiç takmıyorum ilk çocuğumu 22 ay emzirdim. İnşallah bu bebeğimide o kadar emziririm.
Allah bağışlasın evlatlarını.
Umarım dediginiz gibi olur her şey 🤗

25 kilo almıştım. Sezaryen doğum oldu. Genelde sezaryen göbeği kalır derler. Çatlak olmadı, göbek de kalmadı. Hatta spora baya asıldığım dönemler karın kaslarım bile vardı. Ama şimdi 8 kilo aldım. Yine de gebeliğimden kalan bi deformasyon yok kilom eşit dağılıyor. Herkesin yapısı farklı illa çatlayacak, göbek kalacak diye bi şey yok. Yine de kilonuzu kontrol altında tutmanız hem sizin hem de bebeğiniz için önemli tabi. Son aylarda çok daha hızlı kilo alınıyor. Önlem almak lazım.
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Bu 16 kilonun üstüne daha mi kilo alıcam bennnnn ayyy valla aglıcamm

Oyyy 'le leeeeee 38 kiloyu vermeyi nasıl başardın be kralll mısın

teşekükkür ederim :-)
kral değilim ama çok kararlıydım çünkü kocam şişman kadın hiç sevmez begenmez ,
bunu çok iyi bildiğim için , vermek zorundaydım ,

sütüm hiç azalmadı çok şükür çünkü kimyon bizim çözüm noktamız , günde 2 kupa kimyon çayı ( kendimiz haızrlıyoruz paket market kimyonu değil )

ve bol bol su çok su , bu arada benım tatlıdan midem bulanır o nuda hiç tüketmem ,

aklıma gelen bunlar

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...

Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...

İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.

Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?

Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?

Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???

Cok kilo almissiniz ve onca yag bebege gitmiyor size miras kalicak.
Daha 3 ay var doguma ve son aylar asil kilo alinir yani uzgunum en az 5-6 kilo daha alma ihtimaliniz var.
2 dogum yaptim, ikisinde de 11-14 kilo aldim, karnim dumduz.
Dogum sonrasi odaya ciktigim gibi karnima sIki bir korse gecirdim, normal dogum nasip oldugu icin korse takabildim tabi..
40 gun korseyle dolastim, eskiden de kumasla sararlarmis kadinlarin karnini, korsede benzer mantik.
Vucut illa ki degisiyor ama catlamamaya bakin onemli olan o.
Kilo verilir de catlaklarin geri donusu yok.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Bu 16 kilonun üstüne daha mi kilo alıcam bennnnn ayyy valla aglıcamm
daha 4 ay var ve son aylarda daha çok kilo alınıyor,
ben de almadım almadım sonra hızla kilo almaya başladım,
oysa taş çatlasın 10 kilo almayı düşünüyordum, şimdiden 8 kilo aldım bile :(

Bu kadar kasmayın bence , hepsi gecici. Kilonuzdan önce psikolojinizi iyi tutun. Ve vücudunuzu incelemeyi bırakın. Relax relax relax .

teşekükkür ederim :-)
kral değilim ama çok kararlıydım çünkü kocam şişman kadın hiç sevmez begenmez ,
bunu çok iyi bildiğim için , vermek zorundaydım ,

sütüm hiç azalmadı çok şükür çünkü kimyon bizim çözüm noktamız , günde 2 kupa kimyon çayı ( kendimiz haızrlıyoruz paket market kimyonu değil )

ve bol bol su çok su , bu arada benım tatlıdan midem bulanır o nuda hiç tüketmem ,

aklıma gelen bunlar
Ah ah hamilelikten önce Bende öyle ondan bundan her şeyden tiksinirdim hamile kaldım ilk 4 ay hariç sonrasında midem saha kalktı 🤦‍♀️
benim eşim de hiç sevmez inanır mısın onunla beraber ben ekstra takıntılı oluyorum işte

Cok kilo almissiniz ve onca yag bebege gitmiyor size miras kalicak.
Daha 3 ay var doguma ve son aylar asil kilo alinir yani uzgunum en az 5-6 kilo daha alma ihtimaliniz var.
2 dogum yaptim, ikisinde de 11-14 kilo aldim, karnim dumduz.
Dogum sonrasi odaya ciktigim gibi karnima sIki bir korse gecirdim, normal dogum nasip oldugu icin korse takabildim tabi..
40 gun korseyle dolastim, eskiden de kumasla sararlarmis kadinlarin karnini, korsede benzer mantik.
Vucut illa ki degisiyor ama catlamamaya bakin onemli olan o.
Kilo verilir de catlaklarin geri donusu yok.
Ayy maşallah ya...
Inşallah çatlaklara da engel olabilirim dediginiz gibi... Gerçi hepsi yapısal bence.
Teşekkür ederim yorum için 🤗🌼

daha 4 ay var ve son aylarda daha çok kilo alınıyor,
ben de almadım almadım sonra hızla kilo almaya başladım,
oysa taş çatlasın 10 kilo almayı düşünüyordum, şimdiden 8 kilo aldım bile :KK43:
Kız sen 28. Haftaya girmişsin nasıl 4 ay oluyor doğumuna?
25. Haftadan sonra 6 bitip 7ye giriyorsun otomatikman?

Ayy maşallah ya...
Inşallah çatlaklara da engel olabilirim dediginiz gibi... Gerçi hepsi yapısal bence.
Teşekkür ederim yorum için 🤗🌼

Yapisal diyorlar evet ama onlenebilir dogru urunle.
Ben elemis diye bir yag markasi kullanmistim, victoria beckham da 4 hamileliginde ondan kullanmis, gercekten cok ise yaradi.
Annemin karni heryeri harita gibi, bende ise 2 minik cizgi var onun disinda bisey olmadi cok sukur.
Bol su ve nemlendirici kullanin hamilelere uygun olanlardan.
Saglikla gelsin bebeginiz insallah

Canım sana tavsiyem kilodan ziyade kendini lohusalık psikolojisine hazirlaman. Bu kadar takinti edersen çok çok zor atlatirsin. Gider kilolar hepsi senin elinde ama daha bunun emzirme sureci vs var yani gelecek dönemler daha çok iştah acilabilir emzirme doneminde ozellikle.

Canım sana tavsiyem kilodan ziyade kendini lohusalık psikolojisine hazirlaman. Bu kadar takinti edersen çok çok zor atlatirsin. Gider kilolar hepsi senin elinde ama daha bunun emzirme sureci vs var yani gelecek dönemler daha çok iştah acilabilir emzirme doneminde ozellikle.
Bu iştah neden kapanmıyor peki hiç 🤦‍♀️

Back
X