• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese oluyor mu, yoksa takintili olan ben miyim?

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Herseyi parcalar haline getirip, derinine inip, analiz ede ede beynim yoruluyor artik..

Konu su..

1.5 yildir bir beraberligim var, ve gecen ay bir adim atarak konuyu ailelerimize actik ve her iki tarafta yaza tanismayi kabul ettiler (ayri ülkelerde oldugumuz icin anca yazin tanisabilecekler). Bu ikimiz icinde cok büyük bir mutluluk oldu, cünkü bizimkiler bu konuya gereksiz yere sicak bakmiyorlardi. Kimdir, nedir, nasil güvenirsin meseleleri..

Neyse, ben tabi cok mutlu oldum, mutlulugumu bizimkilerde farkettiler derkeeeen..

Aradan 2-3 hafta gecti ve beni yine endiseler sardi. Acaba nasil olacak, nasil tanisacaklar, aileler ne diyecek, evlendikten sonra mutlu olabilecekmiyiz felan fistan..

Benimkinede söyledim bunu moreli bozuldu, sinirlendi. Sen benden emin degilmisin, ailelerin nasil tanisacagi önemli degil, bir sekilde tanisacaklar dedi, niye bu kadar düsünüyorsun, yine kafan gidip geliyor senin, takildin yine dedi.. ki haklida herseyi cok düsünen biriyim, bu huyumdan bende biktim artik.

Ama böyle ciddi bir olayda bunlari düsünmek normal degil mi? Her genc kizin, her ne kadar sevdiginden emin olsada, endiseleri olmaz mi? Aileler anlasabilecek mi acaba diye düsünmez mi?

Bu durumu yasayanlar veya yasamis olanlar var mi aranizda? Varsa önerilerinizi bekliyorum acil bir sekilde canlarim..

Cnm aynı şeyleri bende yaşıyorum.Benim ailem Adanalı onların ailesi Istanbullu.Acaba Karşılaştıklarında Kulturel farklılık sorun yaratır mı ve bizim ilişkımızı etkıler mı? dıye endişeliyim.Biz her ne kdr bu tur şeylerı aşsakta aileler için hala sorun.Biz sevgilimle Bodrumdayız.Aileler ayrı ayrı şehirlerde.Güvenim tam ama doğru yer,doğru zaman ve doğru insan olduğuna emin olup ailemle tanıştıracam.Sozde yazın tanıstıracaktım .Yaz da geldi çattı.Off ya,işin içine aile girince işler zorlasıyor.senağlama

Canim insallah hayirlisiyla güzel bir adim atarsiniz.
Nisanli bir arkadasim var, oda ayni seyleri düsünmüs, aileler tanisinca rahatlarsin demisti ama gelde bana laf anlat.
4 ay var daha, 4 ay kafayi yerim.

Hayirlisi olsun Allah'im amin amin amin

bizim aileler tanıştı sözlendik bile. ama ben hala bu senin düşündüklerini düşünüyom. sözlüm üzülüyo. sen bana güvenmiyosun, evlenmekten korkuyosun, sevdiğinle bir ömür paylaşmak kadar güzel bi olayı neden bu yönlere çekiyosun diye kızıyo.
hak veriyorum onada ama napim düşünmeden alıkoyamıyom kendimi. artık söylemiyom düşündüklerimi ortada sorun kalmadı:)))
annem ve tecrübeli arkadaşlarım bu durumun geçeceğini söylediler, evlenmeye yakın herkes böyle düşüncelere kapılabiliyomuş. yani hani iş ciddiye binince.

evlılık ortamında herkes gerılır şekerım dogal bır sey bu ,
ben bılmem ama oıyledır hatta bayanlar stresten kılo neyım alırlar. vs

endişelerin sonu gelmez ki ama.

tanışırlar bu sefer evlilik arifesinde sorun çıkar mı dersiniz,
evlenirsin acaba aralarında birşey geçer mi dersiniz..
dersiniz de dersiniz yani...

bunları içten içe yaşamanız normal ama sevgilinize sürekli bundan bahsederseniz o da bana güvenmeiyor diye düşünür tabi.
biraz kendinize saklmanız gerek düşünceler bence bunlar..

Hiçbirşeyi fazla irdelemeyin,fazla takmayın kafanıza ve
ileriye dönük,henüz yaşanmamış olaylar için acabaları bırakın...
herşeyi yaşayıp görüyor ve öğreniyoruz...
ailelerde tanışır,sizde evlenirsiniz,
inşallah mutlu da olursunuz....ama sürekli
soru işaretleriyle yaşanmaz,sonuçta herkes
kendisi için en güzelini,en iyisini ister...
sizin kendinize sorduğunuz soruları,tabiki bizlerde sorduk kendimize...
ama takıntı haline getirmemek gerekiyor..
herşeyin hayırlısını isteyin ve pozitif olun lütfen...
sevgiler...

bende senin gibiyim aslında ve bu huyumdan nefrettten bile daha fazla bi iğrençlik duyuyorum bişeyi yaşayana kadar veya istediğim bişeyi alana kadar içimde ne fırtınalar kopuyo bi bilsen...
bu çok kötü bi duygu tatlım boşver ne karşına çıkarsa onu yaşa düşünme ilersini gerisini.....:kahve:
bende düşündüm zamanında düşündümde ne oldu yaşayacağım hiçbişeyi değiştirmedim o anki yaşadığım sıkıntıdan başka....:delphin:
şimdi ise rabbime şükürler olsunki çok mutluyum......
:kahve:

bunların yaşanması çok normal bence.tadını çıkarın.hersey olacağına varır bnmde 3 aylık bir ilişkm var aileler tanısacak ama once kız kardeşiyle felan tanıscaz bu bizim problem değil.güven meselesiylede alakası yok çünkü biz bayanlar herseyi kafaya takarız ve herseyi en ince ayrıntısına kadar düşünürüz ama erkekler bizim gibi değiller bu onlar için çok heycanlı bir durum bile değil.hersey bizden kaynaklanıyor.sende sevgilini bugibi basit şeyler yüzünden üzme yıpratma ...

normal,bende düşünüyorum.Doğru insan o mu,ailemin karşısına çıkartacağım tek insan mı,anlaşırlar mı,severler mi vs vs...
Birde burdaki yazıları okudukça düşündükçe düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım yaşadıkların,düşündüklerin çok normal şeyler.evlilikten önce hemen hemen herkez yaşıyor.gelecegi daha önceden bilmek gibi bir lüksümüz yok. allahım herşeyin hayırlısını
nasip etsin.inşallah mutlu olursun.

bunları düşünmen çok normal... evlilik sadece sizin değil ailelerin de evlenmesi demek bence... aileler yüzünden biten bir sürü de evlilik var ... ama bunları endişeni arttırman için söylemiyorum... sen karşındaki insandan emin olmalısın ... yani sevgilin kendisine güvenmediğini düşümekte haklı... bunu ona farklı şekillerde anlatabilirsin ... bu korkunun size zarar vermesine engel olman gerek...

en azından her ne olursa olsun birlikte aşacağınızı bilmek senin en doğal hakkın... bunu anlatabilirsin...
ve siz kararlı olursanız ailelerin de anlayışlı olacağını düşünüyorum...

hakkında hayırlısı olsun ...

valla ne alnınıza ne yazıldıysa onu göreceksiniz..

sizin bu kadar düşünmeniz hem size hem ilişkinize zarar..

biraz rahat olmayı deneyin :kahve:

yok canım tek sende olan bişey değil bu bende herşeyin derinine inerim benneyaptımki elimde değil birini atlatırsam bu sefer öbürünü düşünmeye başlarım kafam hep dolu :delphin: ama bu hiç iyi bişey değil herşey olacağına varır diye düşün ben daha relax olmaya çalışıyorum çünkü artık bende sıkıldım bu huyumdan kaydirigubbakcemile4

canım çok normal düşünmen ama abartma bunu olacağına bırak biraz da...
bende o zamanlarda çok gerilmiştim tanışcakları zaman aileler ama o kadar güzel geçti ki yeter ki insan insan olsun kültür farkı falan kalmıyo ortada...ben de bunu düşünüp nişanlımı yani o zamanki erkek arkadaşımı çok üzmüştüm sen benden emin değilmisin ki bunları düşünüyosun falan demişti ama çok güzel oldu hrşey annelerimiz canımlı konuşuyo birbirleriyle...ortada kötü niyet olmadıktan sonra herşey iyi olur dert etme sen sıkma canını da erkek arkadaşının canını da...a.s.

:emir_bebek:
Haklısınız arkadaşlar.yaşamadan bilinmez iyi yada kötü olacagı.Kimse mutsuz olmak için evlenmez zaten.Biz istediğimiz kadar plan yapalım ama hayat yinede kendinden yana kullanıyor seçme hakkını.Bize ise sadece uygulamak yani kaderi yasamak kalıyor.Fazla kaderci olmak istemiyorum ama buyuk bir gucun daha onceden bızim için planlamıs oldugu bır yasam var.iyi yada kotu 2 secenek sunuyor bıze.artık burdan sonrasını secmeyı bıze bırakıyor sanırım.Benim ailem olumlu insanlardır.Benim için evet demeyecekleri pek sey yoktur.SAdece benı uzmeyeceklerını bılsınler yeter onlar için.Allah hepimize iyi kaderler yazsın:) Amiiiin.

Tabiki böyle düşünmen çok normal.Ama sen bence bunu ona söyleme.Erkekler böyle şeyleri konuşmayı da düşünmeyi de sevmezler.Bu endişelerini mesela arkadaşlarınla falan paylaş.

aaah ahh canim endiselenmekte o kadar haklisin ki..
abimin bugun nikahi olcakti eger aileler anlassaydi.. pazartesi gunu nisani attilar..
dusun yani eni sonunu ucu bucagini herseyini dusun..
ilerde kafan taslara vurmaktansa varsin olsun simdi iyi dusun her ayrintisini dusun..
oyle zor ki bu isler.

Herseyi parcalar haline getirip, derinine inip, analiz ede ede beynim yoruluyor artik..

Konu su..

1.5 yildir bir beraberligim var, ve gecen ay bir adim atarak konuyu ailelerimize actik ve her iki tarafta yaza tanismayi kabul ettiler (ayri ülkelerde oldugumuz icin anca yazin tanisabilecekler). Bu ikimiz icinde cok büyük bir mutluluk oldu, cünkü bizimkiler bu konuya gereksiz yere sicak bakmiyorlardi. Kimdir, nedir, nasil güvenirsin meseleleri..

Neyse, ben tabi cok mutlu oldum, mutlulugumu bizimkilerde farkettiler derkeeeen..

Aradan 2-3 hafta gecti ve beni yine endiseler sardi. Acaba nasil olacak, nasil tanisacaklar, aileler ne diyecek, evlendikten sonra mutlu olabilecekmiyiz felan fistan..

Benimkinede söyledim bunu moreli bozuldu, sinirlendi. Sen benden emin degilmisin, ailelerin nasil tanisacagi önemli degil, bir sekilde tanisacaklar dedi, niye bu kadar düsünüyorsun, yine kafan gidip geliyor senin, takildin yine dedi.. ki haklida herseyi cok düsünen biriyim, bu huyumdan bende biktim artik.

Ama böyle ciddi bir olayda bunlari düsünmek normal degil mi? Her genc kizin, her ne kadar sevdiginden emin olsada, endiseleri olmaz mi? Aileler anlasabilecek mi acaba diye düsünmez mi?

Bu durumu yasayanlar veya yasamis olanlar var mi aranizda? Varsa önerilerinizi bekliyorum acil bir sekilde canlarim..

eşimle evlenmeden önce bu sorularla bende çok yormuştum o garibimi.boşaymış canım ya.sanırım sen de terazisin.lütfen bu günlerin tadını çıkar.ben de çok düşündüm bunları ama çok şükür güzel bi evliliğim var.canını boşuna sıkma

Konu su..

ay canım ya Allah saglık versın baska dert vermesın..
hepımız yasadık ve yenı evlıyım hala dün gibi..
senınkıler yıne kabul etmıs,benım babam ne çetın cevız cıkmıstı..
bende sen gıbıydım,ne olacak, nası tanısacaklar,ne konusulcak, nasıl konu acılcak,ya babamın umdugu gıbı ınsanlar cıkmazsa,ya yanlıs bısey derlerse..vs bıtmezzzzzzzzz bu düşünceler...
bunu atlatırsın sonrada baska seyler baslar.nişan alısverışı ne alıncak,kım ne alcak,ne giycem,ya ogün bişey olursa..vs
sonra ya düğünü cok uzatırsalar,ya benı sevmezlerse,ya anlasamazsam..vs vs vs
bıtmez tatlımm btmezz
en güzel heyecanlar bunlar..
tadını cıkarr....

Back
X