tüp bebek tedavisinde psikoloji

Merhaba, sizin gibi birden fazla denemesi olanlari yazdiklarimla kiriyorsam affedin lutfen. Burada bazen oyle seyler okuyorum ki diyorum kendime simariklik ediyorsun bak neler yasamis insanlar misal. Ama iste gunun sonunda da herkesin sinavi kendine, herkes kendi cektigini dert sayiyor ❤️‍🩹
Cok cok haklisiniz en basta belki de ilk kabul bu durumu sindirmek olmali. Ben belli ki o asamaya gelmedim henuz, durup durup girdigim aglama krizlerim, alakasizca ofkelenmelerim, ettigim isyanlar buna ornek. Bir yandan da yalniz olmadigima sevindigim icin utaniyorum biliyor musunuz😔 allah hepimizi artik en kolayindan en istedigimizle kucaklastirsin❤️
Hiç öyle düşünmeyin, herkesin hikayesi farklı ve kendisine zor geliyor. Bizimki azospermi sıfırdan geldik buralara, belki hiç deneme bile yapamayacağımız aşamalardan geldik. Şartlara asla takılmıyorum, biliyorum ki vakti saati geldiğinde olacak. O vakit geldiğinde tüm yollarımız açılacak. Verdiğiniz hiçbir tepki için kendinize kızmayın, yaşadığınız şey kolay birşey değil. Ağlayacağız, üzüleceğiz dibe vuracağız belki ama gün sonunda ayağa tekrar kalkacağız. Hepimiz çok güçlü kadınlarız ve yarınların güçlü anneleri olacağız inanıyorum ❤️

Herkese selam🐣
tedavide henuz transfer asamasina varamasam da simdiden psikolojik olarak yipranmaya basladigimi seziyorum(havuz yontemi yapiyoruz) Evde eşimle, ailemle,tedavi gordugumuzu bilen bir iki arkadasimla konustugumuz tum konular bir sekilde tup bebege geliyor. Isin kotusu bunu yapan da benim. Cunku hayatimin oyle merkezindeki cocuk sahibi olmaya calismak baska hicbir seyi onceliklendiremez oldum. Gunluk hayatima isime dair sorumluluklarim bile gozume yeterince onemli gelmiyor artik,isteksizce yapar oldum. Saplanti boyutuna gelmedi cok sukur fakat istemsizce yattigimdaki son dusuncemle uyandigimdaki ilk dusuncem cocuk sahibi olamamak,tedavi gormek ve henuz bir sonuca varamamis olmak. Bazen acaba kendimi her seyin en kotu oldugu senaryoya hazirlasam mi diyorum hayal kirikligina ugramamak icin,sonra silkelenip dur bakalim transfere bile baslamadin daha diyorum. Ama icimde artik yillarin verdigi o umutsuzluk,olmayacakmis hissi o kadar yer etmis ki.. Is yapmadigim bos zamanlarimda kitap okuyorum,orgu oruyorum,yeni bir tarif deniyorum,cikip bir kahve iciyorum ama tum bu eylemleri bile yaparken beynimde bir ses bana ne kadar yetersiz oldugumu bagiriyor sanki. Hayatim boyunca sahip oldugum, ailem haric herseyi o kadar disimle tirnagimla kaziyarak kanirtarak elde ettim ki,cocuk konusunda da basima gelenleri hic yadirgamadim inanin. Hicbir isim şak diye olmaz, illa bir aksilik cikar puruzler olur,iner cikarim, ama mucadeleden de vazgecmem. Şansli doganlardan degil sansini kendi yaratanlardanim yani🥲 ama artik mental olarak cok yoruldum, tedavinin kac kez tekrarlanacagini bilmemek maddi olarak bile kaygilandirmaya basladi. Gunluk hayat zaten durmuyor, bir suru ailevi problemler,baskalarinin saglik sorunlari,gundelik sorumluluklar, isle ilgili sikintilar da soluk aldirmiyor. Artik cocuk gibi hassasiyetlerim olustu hayata karsi, bugun adet oldun mu diyen annemi tersledim telefonda, sonra da uzulup onu tersledim diye agladim. Psikolojik destek alabilirsin diyenleriniz icin ona bile istegim yok ki terapi gecmisi olan biriyim, cok da verim alarak uzun yillar gitmisligim var. Ama inanin su an birinin karsisina gecip kisirlik oykumu anlatacak bile mecalim yok. Konuyu bilen biriyle dklarca konusabiliyorum evet ama birine daha acilacak takaatim en azindan yok.
Cok uzattim farkindayim,olur da okuyan olursa, bu ucu bucagi gelmeyen bekleme sureclerinde,belirsizligin tam ortasindayken sizler neler yaptiniz,bu girdaptan nasil ciktiniz ya da girmemeyi basarabildiniz?
yazdığınız kalbime dokundu. 2 negatif transferim var ve maddi manevi yoruldum. kendimi yapa yanlız hissediyorum. ailemle aram bozuldu arkadaşlarımı eledim en kötüsü kendimi yerlebir ettim. bir daha nasıl denerim denesem maddiyat kaldıramam bir evladım olsun diye kariyerimden vazgeçtim elimde var 0 . bazen çok dua ediyorum bazen çok Allahın gücüne gidecek şeyler söylüyorum bir iyiyim bir kötü ama çok fazla şekilde kötüyüm. En ağırıda negatiflerde sonucu alıp eşimin yüzündeki gözlerindeki üzüntüyü görmek ona dünyaları vermek isterim ama veremiyorum. Bu çok zor bi sınav umarım herkes bu sınavı geçer. Resmen yaşlandım güldüğüm günleri özlüyorum. Herkesin gönlünce olsun hepimizin bir evladı olur bie gün inşallah 🌸🩷

yazdığınız kalbime dokundu. 2 negatif transferim var ve maddi manevi yoruldum. kendimi yapa yanlız hissediyorum. ailemle aram bozuldu arkadaşlarımı eledim en kötüsü kendimi yerlebir ettim. bir daha nasıl denerim denesem maddiyat kaldıramam bir evladım olsun diye kariyerimden vazgeçtim elimde var 0 . bazen çok dua ediyorum bazen çok Allahın gücüne gidecek şeyler söylüyorum bir iyiyim bir kötü ama çok fazla şekilde kötüyüm. En ağırıda negatiflerde sonucu alıp eşimin yüzündeki gözlerindeki üzüntüyü görmek ona dünyaları vermek isterim ama veremiyorum. Bu çok zor bi sınav umarım herkes bu sınavı geçer. Resmen yaşlandım güldüğüm günleri özlüyorum. Herkesin gönlünce olsun hepimizin bir evladı olur bie gün inşallah 🌸🩷
Hepimizin yasadigi bu ortak duygularin sadece biri bile yeterince yipraticiyken,bazen hepsini bir anda yasamak korkunc oluyor dediginiz gibi. Bir evlat sahibi olabilmenin bu kadar maddi manevi bedelleri olabilecegini bu yola girmeden dusunmezdim hic. Gecen gun bir arkadasım(sürecten haberi yok) senin bu kadar beyazin var miydi ya diye sordu :) aynada o soyleyince fark ettim o kadar artmislar ki.. farkedememisim bile. Yani bu en basit ornegi yasadigimiz psikolojinin bizi nasil baska birine cevirdigi. Sinavimiz zor ama sonunda eger olursa ki kalbimden inanmak istiyorum olacagina, umarim hepsine de degdi diyebilecek kadar mutlu oluruz❤️ size kocaman sariliyorum buradan, yalniz degilsiniz,degiliz❤️‍🩹

Mesajlarinizi okudum da birebir aynı hisler aynı duygular... yakınımda 9 aylık hamile olup hala sigara içen bir yakınım var. Onu sarsıp sen bu çocuğun kıymetini bilmiyorsun diye bağırmak geliyor. Tabi ki yapmiyorum. Ahh diyorum ben de hamile kalsam. 4 yıldır uğraşıyorum kimyasal gebelik bile görmedim. Surekli bebek cocuk fotografi görüyorum doye Instagrami kapattım, yeni isimsiz açtım çocuğu olan ünlü bile takip etmiyorum . Etrafımdaki herkesin çocuğu var ve sadece onlardan konusuyorlar. Onlardan kaçmaktan sosyal çevrem kalmadı.
Eşimi çok çok seviyorum, ama çocuk olmadan aile degiliz sanki evimizi yuva gibi hissetmiyorum. Bu düşünce çok üzüyor beni. 1 yıldır deneme yapacak sayıda yumurtam bile oluşmadı. Her regl olduğumda hastaneye gidiyorum ve sonuç yok. Ve yazdıklarıniz gibi ben de herseyi tirnaklarimla kaziya kaziya binbir çaba ile yapmışımdır. Çocuğum olma sürecinin de beni bu kadar yıpratmasi haksızlık değil mi ? Allah duysun sesimizi. Hepinizi kucaklıyor ve çok seviyorum. Mutluluktan ağladığımız, uyuyan bebeğimizi izlediğimiz günler umarım yakındır.
Öncelikle bu düşüncelerden sıyrılmalısınız. Allah dilediğine dileği kadar rızk verir. Bu şekildeki düşünceler, sürecinizi olumsuz etkiler. Olacağı varsa da olmaz. İmtihanınız olur.
Zekeriya (as) çocuğu olmaması sebebini sadece koşullarına bağlıyordu. Ben yaşı geçmiş,kemikleri zayıflamış ve saçları ağarmış bir ihtiyar,eşim de çocuğu olmayan bir kadın iken benim nasıl çocuğum olabilir düşüncesinde idi. Yani bir peygamber olmasına rağmen çocuğunun olmayacağı düşüncesi onu kaplamıştı. Halbuki Allah için hiçbir sebebin önemi yok. Sadece O'nun istemesi önemli. Sonra Hz.Meryem'in yanına uğradığında mevsiminde olmayan meyveleri görünce şaşırdı. Bunları sana kim verdi ? Dedi. Hz. Meryem de Allah dedi. O dilediğine dilediği kadar rızk verir deyince Hz. Zekeriya hayiflandi. Nasıl düşünemedim dedi. Mihraba çıkıp duasını edince hemen duası kabul oldu.
Sebepler sadece sebeptir. Sizin sadece tevekkül edip beklemeniz gerekir. Bizim için neyin şer neyin hayr olduğunu bilemeyiz. Sadece istemekle mükellefiz. Kendimizi yıpratmak ya da hayata kapatmak sorunu çözmez. Aksine körükler.
Umarım yakın zamanda hayırlı evladınız olur. Her şeyin başı tevekkül. Size tevekkülü tavsiye ediyorum. Kendinize yüklenmeyin.🤲🌸

Öncelikle bu düşüncelerden sıyrılmalısınız. Allah dilediğine dileği kadar rızk verir. Bu şekildeki düşünceler, sürecinizi olumsuz etkiler. Olacağı varsa da olmaz. İmtihanınız olur.
Zekeriya (as) çocuğu olmaması sebebini sadece koşullarına bağlıyordu. Ben yaşı geçmiş,kemikleri zayıflamış ve saçları ağarmış bir ihtiyar,eşim de çocuğu olmayan bir kadın iken benim nasıl çocuğum olabilir düşüncesinde idi. Yani bir peygamber olmasına rağmen çocuğunun olmayacağı düşüncesi onu kaplamıştı. Halbuki Allah için hiçbir sebebin önemi yok. Sadece O'nun istemesi önemli. Sonra Hz.Meryem'in yanına uğradığında mevsiminde olmayan meyveleri görünce şaşırdı. Bunları sana kim verdi ? Dedi. Hz. Meryem de Allah dedi. O dilediğine dilediği kadar rızk verir deyince Hz. Zekeriya hayiflandi. Nasıl düşünemedim dedi. Mihraba çıkıp duasını edince hemen duası kabul oldu.
Sebepler sadece sebeptir. Sizin sadece tevekkül edip beklemeniz gerekir. Bizim için neyin şer neyin hayr olduğunu bilemeyiz. Sadece istemekle mükellefiz. Kendimizi yıpratmak ya da hayata kapatmak sorunu çözmez. Aksine körükler.
Umarım yakın zamanda hayırlı evladınız olur. Her şeyin başı tevekkül. Size tevekkülü tavsiye ediyorum. Kendinize yüklenmeyin.🤲🌸

Amin Ecmain inşallah 🤲🥹

Ne güzel anlattın Aybalam ♥️ ben biliyormusun bu tüp bebek sürecinde devamlı bu şeyleri okuyup ferahlıyordum öyle öyle tevekkül etmeye başladım gerçekten Rabbim dilerse önünde hiçbir şey durmaz Elhamdüllilah 🤲🌹 çok şükür her halimize hamdolsun 🙏

Amin Ecmain inşallah 🤲🥹

Ne güzel anlattın Aybalam ♥️ ben biliyormusun bu tüp bebek sürecinde devamlı bu şeyleri okuyup ferahlıyordum öyle öyle tevekkül etmeye başladım gerçekten Rabbim dilerse önünde hiçbir şey durmaz Elhamdüllilah 🤲🌹 çok şükür her halimize hamdolsun 🙏
Hamd olsun. O çocuk yaşayacaksa onu yaşatacak olan Allah'tır. Bu dünyada rızkı varsa dünyaya gelecektir. Kimse engel olamaz. Allah'tan başka kimse kuluna fayda sağlayamaz. Sebeplerin önemi yok. Önemli olan sebeplerin çözümü için çabalamak. Sonucunda sadece tevekkül etmek. Allah verir vermez. Orası bizi bağlayan konu değil. Çünkü vermek sadece ona mahsus. Bu inanca vardığı zaman her şey birden oluverir. Peygamberlerin hayatları bu örneklerle dolu. Amin Amin Mayala ❤️Allah bu süreçte çabalayanlara ferahlık versin.

Hamd olsun. O çocuk yaşayacaksa onu yaşatacak olan Allah'tır. Bu dünyada rızkı varsa dünyaya gelecektir. Kimse engel olamaz. Allah'tan başka kimse kuluna fayda sağlayamaz. Sebeplerin önemi yok. Önemli olan sebeplerin çözümü için çabalamak. Sonucunda sadece tevekkül etmek. Allah verir vermez. Orası bizi bağlayan konu değil. Çünkü vermek sadece ona mahsus. Bu inanca vardığı zaman her şey birden oluverir. Peygamberlerin hayatları bu örneklerle dolu. Amin Amin Mayala ❤️Allah bu süreçte çabalayanlara ferahlık versin.

Amin 🙏
Çok doğru biz elimizden geleni yapalım gerisi Rabbimin takdiri gerisi tevekkül etmekte 🤲❣️

Tedaviden dolayi aksamisti benim adetim, yumurta toplama sonrasi duzen bozuluyor biraz
Transferiniz inşallah olumlu sonuç verir. Daha önceki gelecek kaygılı yazılarınızı okudum. Hepimizin içinden geçen düşüncelere tercüman olmuşsunuz. Ben hemşireyim şunu gördüm anne adaylarında ne kadar az stresliyse o kadar olumlu sonuç alıyor genelde tatil yapıp, kafasını toplayanlarda güzel sonuçlar oluşuyor, yılmadan su gibi önüne gelen taşlara rağmen akmaya devam eden insanlarda sonunda çocuk sahibi oluyor. 12 kere deneyip 5 aylık ve 8 aylık ikizlerini kaybeden, dış gebelik yüzünden kemoterapi alan bi yakınım vardı yine de pes etmedi ve şimdi 6 aylık bebeği var. Umut her zaman var yeterki mücadeleye devam edelim.

Merhaba yazdıklarınızı karnimdaki küçük Meryem ile birlikte okuduk. Allah her isteyene versin. Bana gönderilen bu canın kıymetini biliyorum. Sağlikla kucağıma aldığım günü de görürüm inşallah.

Merhaba Simla Nasılsın iyi misin inşallah 🙏 tebrik ederim seni hayırlı olsun uzun zamandır seni görmemiştim sağlıcakla gelsin minik mucizen Amin 🤲🐣♥️
Canim iyiyim tesekkur ederim 🩷🩵 sana da hayirli olsun cok cok sevindim canim 🙏🏼 sen de buyutmussun bebisi bakiyorum da oy ne guzel ❤️🐣

Transferiniz inşallah olumlu sonuç verir. Daha önceki gelecek kaygılı yazılarınızı okudum. Hepimizin içinden geçen düşüncelere tercüman olmuşsunuz. Ben hemşireyim şunu gördüm anne adaylarında ne kadar az stresliyse o kadar olumlu sonuç alıyor genelde tatil yapıp, kafasını toplayanlarda güzel sonuçlar oluşuyor, yılmadan su gibi önüne gelen taşlara rağmen akmaya devam eden insanlarda sonunda çocuk sahibi oluyor. 12 kere deneyip 5 aylık ve 8 aylık ikizlerini kaybeden, dış gebelik yüzünden kemoterapi alan bi yakınım vardı yine de pes etmedi ve şimdi 6 aylık bebeği var. Umut her zaman var yeterki mücadeleye devam edelim.
Cok sukur transferim olumlu sonuclandi, 26 haftalik hamileyim oglumu bekliyorum ekim sonuna insallah 🙏🏼🩵 darisi tum isteyen dileyen bu ugurda emek veren kizkardeslerimin basina olsun saglicakla insallah🐣

Canim iyiyim tesekkur ederim 🩷🩵 sana da hayirli olsun cok cok sevindim canim 🙏🏼 sen de buyutmussun bebisi bakiyorum da oy ne guzel ❤️🐣

Çok sevindim iyi olmana 🥰
Sağol canım Allah razı olsun 🤲
Evet ya zaman çok hızlı geçti ben nasıl yumurtaları büyütürüm Opu vs transfer olurum derken hop bebişlerim büyüdü Elhamdulillah 🤲😅♥️

Çok sevindim iyi olmana 🥰
Sağol canım Allah razı olsun 🤲
Evet ya zaman çok hızlı geçti ben nasıl yumurtaları büyütürüm Opu vs transfer olurum derken hop bebişlerim büyüdü Elhamdulillah 🤲😅♥️
Yaaaa ikiz mi bir de allahim 🩷🩷🫠🫠 cok cok sevindim canim allah yuzumuze guldu vallahi 😍

Yaaaa ikiz mi bir de allahim 🩷🩷🫠🫠 cok cok sevindim canim allah yuzumuze guldu vallahi 😍

Amin çok şükür canım ♥️
Çift embriyo transferi oldum şans artsın diye maşallah 🧿 ikisi de tutundu bizim için büyük süpriz oldu 🤩 zaten dört embriyom oluşmuştu transfer olduklarım 5.gün blast oldular hemen o gün taze transfer oldum diğer ikisi dedi arkadan geliyor Lab doktoru arayacağım dedi 6.güne kadar izliyoruz ertesi gün sabah aradı dedi maalesef birisi durmuş diğeri de 6.gün blast AA kalitede bir embriyo olarak donduruyoruz bende süper dedim en azından arkadan bir umudum var doktorum dedi ki size transfer ettiklerim iyi kalitede embriyolar ona konsantre olun 😁 dedim ne bilim ilk defa embriyo dondurdum çok şükür ki ikisi de tutundu şimdilik herşey yolunda dilerim böyle sağlıcakla ilerler Amin 🤲🤗🥹

Back
X