tüp bebek tedavisinde psikoloji

Amin çok şükür canım ♥️
Çift embriyo transferi oldum şans artsın diye maşallah 🧿 ikisi de tutundu bizim için büyük süpriz oldu 🤩 zaten dört embriyom oluşmuştu transfer olduklarım 5.gün blast oldular hemen o gün taze transfer oldum diğer ikisi dedi arkadan geliyor Lab doktoru arayacağım dedi 6.güne kadar izliyoruz ertesi gün sabah aradı dedi maalesef birisi durmuş diğeri de 6.gün blast AA kalitede bir embriyo olarak donduruyoruz bende süper dedim en azından arkadan bir umudum var doktorum dedi ki size transfer ettiklerim iyi kalitede embriyolar ona konsantre olun 😁 dedim ne bilim ilk defa embriyo dondurdum çok şükür ki ikisi de tutundu şimdilik herşey yolunda dilerim böyle sağlıcakla ilerler Amin 🤲🤗🥹
Ah harika harika cok sevindim baya da ilerlemissin canim 🙏🏼🐣🐣 iki ay tam aramiz baksana 🩷 benim de bir tane donuk duruyor digeri de oglusum iste 🥹🩵 saglikla vaktiyle kucaklayalim insallah. Ikiz olmasi da ayri guzel ve surpriz olmus sana. Kolay geciyodur umarim ben tekiyle 20 hafta bulanti kusma yasadim 🙈

Ah harika harika cok sevindim baya da ilerlemissin canim 🙏🏼🐣🐣 iki ay tam aramiz baksana 🩷 benim de bir tane donuk duruyor digeri de oglusum iste 🥹🩵 saglikla vaktiyle kucaklayalim insallah. Ikiz olmasi da ayri guzel ve surpriz olmus sana. Kolay geciyodur umarim ben tekiyle 20 hafta bulanti kusma yasadim 🙈

Evet canım ya çok şükür bugünlerimize 🤲😍
Maşallah sağlıcakla gelsin minik prensin 👑
İnan ki ikiz olmasına rağmen çok şükür iyi geçti sadece sabahları ilk uyandığımda bulantım oluyordu şimdi o da azaldı ana halsizlik falan fazlaydı şu an enerjim de biraz iyi 🤗
Benim ikiz olduğu için belki Aralık ayının başı yada ortası da gelebilir tabi isterim 38. Haftaya kadar taşıyayım bakalım nasip 🤲 benim ki de bir kız bir erkek dedi perinatolog doktorum 🐣🐣

Herkese selam🐣
tedavide henuz transfer asamasina varamasam da simdiden psikolojik olarak yipranmaya basladigimi seziyorum(havuz yontemi yapiyoruz) Evde eşimle, ailemle,tedavi gordugumuzu bilen bir iki arkadasimla konustugumuz tum konular bir sekilde tup bebege geliyor. Isin kotusu bunu yapan da benim. Cunku hayatimin oyle merkezindeki cocuk sahibi olmaya calismak baska hicbir seyi onceliklendiremez oldum. Gunluk hayatima isime dair sorumluluklarim bile gozume yeterince onemli gelmiyor artik,isteksizce yapar oldum. Saplanti boyutuna gelmedi cok sukur fakat istemsizce yattigimdaki son dusuncemle uyandigimdaki ilk dusuncem cocuk sahibi olamamak,tedavi gormek ve henuz bir sonuca varamamis olmak. Bazen acaba kendimi her seyin en kotu oldugu senaryoya hazirlasam mi diyorum hayal kirikligina ugramamak icin,sonra silkelenip dur bakalim transfere bile baslamadin daha diyorum. Ama icimde artik yillarin verdigi o umutsuzluk,olmayacakmis hissi o kadar yer etmis ki.. Is yapmadigim bos zamanlarimda kitap okuyorum,orgu oruyorum,yeni bir tarif deniyorum,cikip bir kahve iciyorum ama tum bu eylemleri bile yaparken beynimde bir ses bana ne kadar yetersiz oldugumu bagiriyor sanki. Hayatim boyunca sahip oldugum, ailem haric herseyi o kadar disimle tirnagimla kaziyarak kanirtarak elde ettim ki,cocuk konusunda da basima gelenleri hic yadirgamadim inanin. Hicbir isim şak diye olmaz, illa bir aksilik cikar puruzler olur,iner cikarim, ama mucadeleden de vazgecmem. Şansli doganlardan degil sansini kendi yaratanlardanim yani🥲 ama artik mental olarak cok yoruldum, tedavinin kac kez tekrarlanacagini bilmemek maddi olarak bile kaygilandirmaya basladi. Gunluk hayat zaten durmuyor, bir suru ailevi problemler,baskalarinin saglik sorunlari,gundelik sorumluluklar, isle ilgili sikintilar da soluk aldirmiyor. Artik cocuk gibi hassasiyetlerim olustu hayata karsi, bugun adet oldun mu diyen annemi tersledim telefonda, sonra da uzulup onu tersledim diye agladim. Psikolojik destek alabilirsin diyenleriniz icin ona bile istegim yok ki terapi gecmisi olan biriyim, cok da verim alarak uzun yillar gitmisligim var. Ama inanin su an birinin karsisina gecip kisirlik oykumu anlatacak bile mecalim yok. Konuyu bilen biriyle dklarca konusabiliyorum evet ama birine daha acilacak takaatim en azindan yok.
Cok uzattim farkindayim,olur da okuyan olursa, bu ucu bucagi gelmeyen bekleme sureclerinde,belirsizligin tam ortasindayken sizler neler yaptiniz,bu girdaptan nasil ciktiniz ya
Bunları sadece yaşayan anlar. O kadar zor ki 🥹

Evet canım ya çok şükür bugünlerimize 🤲😍
Maşallah sağlıcakla gelsin minik prensin 👑
İnan ki ikiz olmasına rağmen çok şükür iyi geçti sadece sabahları ilk uyandığımda bulantım oluyordu şimdi o da azaldı ana halsizlik falan fazlaydı şu an enerjim de biraz iyi 🤗
Benim ikiz olduğu için belki Aralık ayının başı yada ortası da gelebilir tabi isterim 38. Haftaya kadar taşıyayım bakalım nasip 🤲 benim ki de bir kız bir erkek dedi perinatolog doktorum 🐣🐣
Oh ne guzel canim masallah diyelim boyle de konforlu devam et insallah 😍 benim artik sicakla birlikte agirlasmalar basladi yavastan, bugunumuze cok sukur diyorum hep boyle motive olmaya calisiyorum🙏🏼 bir kiz bir erkek harikaymis, kiz anneligini biliyorsun zaten simdi bir de oglusun olacak desene🩵

Oh ne guzel canim masallah diyelim boyle de konforlu devam et insallah 😍 benim artik sicakla birlikte agirlasmalar basladi yavastan, bugunumuze cok sukur diyorum hep boyle motive olmaya calisiyorum🙏🏼 bir kiz bir erkek harikaymis, kiz anneligini biliyorsun zaten simdi bir de oglusun olacak desene🩵

Amin canım çok şükür 🥹🥰
Kızım zaten çok istiyordu bir kızkardeşi olmasını çok şükür gönlümüze göre oldu 🤩
Ay evet bu aralar çok sıcak Rabbim kolaylığını versin inşallah 🙏
Bizim burası da Haziran sonuna kadar baya sıcaktı 40 dereceyi buldu fakat üç haftadır baya soğudu benim için çok iyi oldu 😅 çünkü hem hamilelik hem normal sıcaklık 🤒 çekilmiyordu inşallah sizin taraflarda biraz serinler Amin 🤗🦋

Back
X