- Konu Sahibi ruzgaryeli
-
Bu korkuyla ömür geçmez maalesef güvenilir bir müteahhitin yaptığı evde oturun imkan varsa az katlı gerisine yapılacak başka bir şey yok deprem bölgesinde yaşamaya kararlıysak.Yahu tokisini mokisini de gectim beceremiyorlarsa bu betonu yatay prefabrik evlerde yasayalim ya nedir yani jilet gibi yapiyorlar artik. Sıkısıp kalmisiz merkezlere cunku az uzaga gideyim desen ulasim problem oluyor guya her yanimiz yol. Yerlesimi yaysinlar adam gibi de sehir planlama yapsinlar ne diyeyim artik. Ha bu cografya kaldirmiyor mu bu sekilde nufusu ona gore cogalsin millet. 35 yasima gelip 1 cocuga anca cesaret edebilmisim hamileyim kac gundur hata mi ettim diye kendimi yiyorum. Her dakika uzuntuyle ofke nobeti arasinda gidip geliyorum.
Bugun gordum, birisi evine celik oda yaptırmış, oda derken kiler kadar. Oturacak sandalye ve emnıyet kemerleri var. 60 ton basınca dayanacak, oturup bizi bulmalarını bekleyeceğiz, artık bunda da bırsey olursa yapacak bir şey yok dedi, mantıklı buldum vallahı ya. Asansor kadar da olsa yeter, yeter ki ezilmesin, bir de siren gibi bir şey taktırmıs, super..Vallahi çip mi takacaklar onu da yapsınlar. Ama bir çözüm bulsunlar. Marmara depremi bağıra bağıra geliyor. Allah'ım esirgesin. Birşey olsa yok işte. İnsan gücü ile bir yere kadar müdahale ediyoruz. Günlerdir çaresizlik nedir izliyoruz. Bugün İstanbul'da yaşayan bir kadın evinin bodrumuna inip kolonları gösterdi. Mezarımda oturuyorum dedi. Bu bukadar basit olmamalı. Kimsenin canı bir daha yanmamalı. Bir yandan deprem bölgemizin toparlanmasını sağlarken bir yandan da tehlike olan bölgeler için ivedilikle herşey yapılmalı!
Bölgemizde 2 bucuk kat veriyor imar, 99 depremi bolgesi, zemin kum. Cevre halkı imza topluyordu, 4 5 kata cıkarılsın, civardaki ilcelerden ne eksiğimiz var diyeBu korkuyla ömür geçmez maalesef güvenilir bir müteahhitin yaptığı evde oturun imkan varsa az katlı gerisine yapılacak başka bir şey yok deprem bölgesinde yaşamaya kararlıysak.
Onceden enkazdan cıkan bebelere ulasmak için..Maalesef ama maalesef numaraların bile görünmeyeceği kadar kötü cenazeler oluyor
Komple anadolu yarimadasi hareketli ve genc bir yer ben Ankara'dayim ama memleketim Izmir ve Bodrum esim dostum var. Bunu gectim bu ulkenin insanlari benim insanim ya tek basimiza mutlulugumuz ve guvenimiz hep eksik maalesef. Hepimiz iyi olalim dilegim hepimiz hak ettigimiz hayatlari yasayalimBu korkuyla ömür geçmez maalesef güvenilir bir müteahhitin yaptığı evde oturun imkan varsa az katlı gerisine yapılacak başka bir şey yok deprem bölgesinde yaşamaya kararlıysak.
Adapazarında da deprem öncesi 10 kata kadar izin çıkmış mesela. Gerçekten insanın gözünü para yıkmış artık benim kendi ailemin oturduğu apartman daha kötü durumda zamanında annem anlatıyor dedesi orda dombay? manda? şu suda yatan inekleri otlatırmış sulak alanmış yani. Sonra nasıl akıl fikir oraya gitmiş dedem apartman yapmış kendi yaptığı gibi yanındaki apartmanlar da kız kardeşinin erkek kardeşinin toplu aile mezarı resmen bir de dedem cahil değil nasıl böyle bir akıl tutulması yaşıyorlar anlamıyorum. 99 depreminde hasar almamış daha yeni baktırdılar hasar yok ama insan korkuyor biz de orda yaşadık 4 yıl sonra müstakil eve geçtik çünkü yol üstünde araba geçse ev titriyor. Şimdi herkes ev bakıyor kendine iyice korktular. Paragöz dayımlar da hala evleri kiraya verme derdindeler illa birine mezar yapacaklar orayı ki biz de deprem bölgesindeyiz direkt etkileniriz yani. Babamın köyünde bir deprem olmuş insanlar köylü haliyle yokluk haliyle evlerini bırakıp gitmişler köyü taşımışlar yani. yine 99 sonrası çoğu kişi evini yıkmış tekrardan yapmış.Bölgemizde 2 bucuk kat veriyor imar, 99 depremi bolgesi, zemin kum. Cevre halkı imza topluyordu, 4 5 kata cıkarılsın, civardaki ilcelerden ne eksiğimiz var diye
Keşke gerçekten bilinçli hareket etsek düzgün bir şehir planı içinde yaşasak. Gerçekten çok üzülüyorum izmir Elazığ depremi oldu nasıl yandı canımız hiçbir ders alınmamış hala aynı şeyler. Önce tedbir gerçekten milattan önce yaşıyoruz sanki asla ama asla unutmayacağım. Benim de kütüğüm bolu 2017den beri boludayım 1 sene İstanbul'a yaşadım ve sürekli aklımdan geçen deprem olsa buraya iş makinesi nasıl geçecek izmirde doğdum hayatımın çoğu izmir ve Bodrumda geçti. Oradaki depremlerde daha sakin kalıyordum İstanbul'da bir deprem oldu kendimi camdan atacaktım az kalsınKomple anadolu yarimadasi hareketli ve genc bir yer ben Ankara'dayim ama memleketim Izmir ve Bodrum esim dostum var. Bunu gectim bu ulkenin insanlari benim insanim ya tek basimiza mutlulugumuz ve guvenimiz hep eksik maalesef. Hepimiz iyi olalim dilegim hepimiz hak ettigimiz hayatlari yasayalim
İstanbulda insanlar o daracık sokaklarda tek ayak uzerine zor basar Allah korusun:/Esimin dedesinin, oralar bataklık, tarla olmaz diye satın almadığı arazilerde simdi siteler yükseliyor, bir sarsintida ne olacak sizce:/Adapazarında da deprem öncesi 10 kata kadar izin çıkmış mesela. Gerçekten insanın gözünü para yıkmış artık benim kendi ailemin oturduğu apartman daha kötü durumda zamanında annem anlatıyor dedesi orda dombay? manda? şu suda yatan inekleri otlatırmış sulak alanmış yani. Sonra nasıl akıl fikir oraya gitmiş dedem apartman yapmış kendi yaptığı gibi yanındaki apartmanlar da kız kardeşinin erkek kardeşinin toplu aile mezarı resmen bir de dedem cahil değil nasıl böyle bir akıl tutulması yaşıyorlar anlamıyorum. 99 depreminde hasar almamış daha yeni baktırdılar hasar yok ama insan korkuyor biz de orda yaşadık 4 yıl sonra müstakil eve geçtik çünkü yol üstünde araba geçse ev titriyor. Şimdi herkes ev bakıyor kendine iyice korktular. Paragöz dayımlar da hala evleri kiraya verme derdindeler illa birine mezar yapacaklar orayı ki biz de deprem bölgesindeyiz direkt etkileniriz yani. Babamın köyünde bir deprem olmuş insanlar köylü haliyle yokluk haliyle evlerini bırakıp gitmişler köyü taşımışlar yani. yine 99 sonrası çoğu kişi evini yıkmış tekrardan yapmış.
Keşke gerçekten bilinçli hareket etsek düzgün bir şehir planı içinde yaşasak. Gerçekten çok üzülüyorum izmir Elazığ depremi oldu nasıl yandı canımız hiçbir ders alınmamış hala aynı şeyler. Önce tedbir gerçekten milattan önce yaşıyoruz sanki asla ama asla unutmayacağım. Benim de kütüğüm bolu 2017den beri boludayım 1 sene İstanbul'a yaşadım ve sürekli aklımdan geçen deprem olsa buraya iş makinesi nasıl geçecek izmirde doğdum hayatımın çoğu izmir ve Bodrumda geçti. Oradaki depremlerde daha sakin kalıyordum İstanbul'da bir deprem oldu kendimi camdan atacaktım az kalsın
tahmin etmek istemiyorum gerçekten korkunç biz yaşamasak bile belki torunlar yaşayacak yani. ama depremden kurtuluş yok işteİstanbulda insanlar o daracık sokaklarda tek ayak uzerine zor basar Allah korusun:/Esimin dedesinin, oralar bataklık, tarla olmaz diye satın almadığı arazilerde simdi siteler yükseliyor, bir sarsintida ne olacak sizce:/
Benim de en çok Şuan kafaya taktığım olay bu2 gündür bunu düşünüyorum. Anneler delirecek gibi oluyor, küçük cocugu olanlar, ya olursa, cocugum da benden once cıkarılırsa, ya kaybolursa:/Sevgi izi degilse bile asker kunyesi gibi olsa, açılamasa, çıkarılamasa.. Neredeyse çip takılsın diyecegiz, Allahım aklımıza mukayyet ol
Lütfen ama lütfen bir kanun çıksın. Tüm insanlar doğar doğmaz bir sevgi izine sahip olsun. Bu afette görüyoruz. Bir sürü can bir sürü çocuk kimi anasız kimi babasız kimi ailesiz kaldı. Bir daha böyle bir felaket göstermesin Rabbim. Ama bizim de önceden önlem almamız lazım. Lütfen lütfen birşeyler yapalım artık. Deprem ülkesiyiz. Rabbim esirgesin ama marmarada büyük bir deprem deprem bekleniyor. Sevgi izi basit birşey. Herkese yapılabilir.
iki fikir de çok mantıklıOnun yerine herkes parmakizi kaydi yapilabilir. Daha kolay, 0 maliyet, ustelik numaradan dovmeye gerek yok
ama bu da çok mantıklıParçalanan cesetler var.Bileği bulunamayabilir.Parmak izi daha mantıklı.
İstanbulun kuzeyi daha güvenli yerleşim için. daha serbest bir semtte ev bulabilirsiniz zaten kiracısınız. Her ev yıkılmadı sonuçta lütfen siz tedbirinizi alın önce74te yapılan çok eski bir binada oturuyorum istanbulda. kendimi canlı olarak tabutumda yaşıyor gibi hissediyorum. çaresizlik çok kötü....binadakileri inceleme için ikna etmem mümkün değil. kiracıyım hoş, taşınsam nereye taşınacağım, neresi güvenli ki. 2019 yılında yapılan yeni binalar tuzla buz oldu, 2011 de mimarlar odası başkanının yaptığı lüks, sözde deprem yönetmeliğine uygun olduğu söylenen binalar yıkıldı hatayda. istanbulda durum farklı mı sanki....
Bölgemizde 2 bucuk kat veriyor imar, 99 depremi bolgesi, zemin kum. Cevre halkı imza topluyordu, 4 5 kata cıkarılsın, civardaki ilcelerden ne eksiğimiz var diye
istanbulun kuzeyinde bir ilçedeyim zaten, zemin sağlam olsa da bina eski. neye yarar...semtte evler eski kiralar yüksek.İstanbulun kuzeyi daha güvenli yerleşim için. daha serbest bir semtte ev bulabilirsiniz zaten kiracısınız. Her ev yıkılmadı sonuçta lütfen siz tedbirinizi alın önce
elbette bir imkân vardır yahu 48 yaşındaki insan bile sağlam değil artık. eskiden daha güvenli yapıyorlarmış evleri gerçi bilmiyorum siz çağırsanız inceleme yapmaya gelmezler miistanbulun kuzeyinde bir ilçedeyim zaten, zemin sağlam olsa da bina eski. neye yarar...semtte evler eski kiralar yüksek.
Herkese adresimi verdim. Evde deprem olursa nereye nasil kapanırız diye plan yaptik. Deprem çantası hep hazır duracak portmantoda. Gençliğimize bakıp hayret ediyorum. Bir film senaryosu olsa yok artık amma abartmışlar diyeceğiz. Ama yaşıyoruz.Bize mezar olmayacak ev yapsinlar ve yapilmasi icin ellerinden geleni yapsinlar allah askina ya nolur. Oyle bir hale geldik ki kesin ev tepemize inecek bari kaybolmayalim ya da olumuzden kim oldugumuz nasil anlasilir diye dusunuyoruz. Hale bak allah kahretsin.
gelirler de bir şey yaparlar mı bilmem, sonuçta tüm kat maliklerinin onayı gerekir bir onarım için. taşınmayı ciddi şekilde düşünüyoruz. korozyona uğramış bir bina, yaşlı. üst katın balkonunda balkonuma parça düştü geçen sene. içinde deniz kabuğu vardı resmen ya...elbette bir imkân vardır yahu 48 yaşındaki insan bile sağlam değil artık. eskiden daha güvenli yapıyorlarmış evleri gerçi bilmiyorum siz çağırsanız inceleme yapmaya gelmezler mi
benim de kuzenimin oturduğu ev İstanbulda hem de Kadıköyde. hava sıcak olduğu zaman resmen duvarlarda tuz var yani. baya baya tuzlu. aslında olay deniz kumu olması değil onun içindeki tuzun çeliği eritmesi. düzgün işleme olmuşsa çok sıkıntı değil diye biliyorum. geçen bir inşaat fakültesinin duvarında da deniz kabuğu vardı mesela. İstanbul gerçekten sıkıntı benim gördüğüm hiç böyle 4-5 katlı yeni oturaklı ev yok ya eski binalar var ya da rezidanslar kocaman kocaman. Ben de ev ararken çok sıkıntı çekmiştimgelirler de bir şey yaparlar mı bilmem, sonuçta tüm kat maliklerinin onayı gerekir bir onarım için. taşınmayı ciddi şekilde düşünüyoruz. korozyona uğramış bir bina, yaşlı. üst katın balkonunda balkonuma parça düştü geçen sene. içinde deniz kabuğu vardı resmen ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?