herkese söyleyince ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
merhabalar . çok uygun başlık bulamadım bu kadar oldu.

şimdi benim şöyle bir hissiyatım var. daha dogrusu ben biraz bahtsız bedevi gibiyimdir. kimsenin başına birşey gelmeyecek olaylarda dahi kabak benim başıma patlayabilir.. herkesin yırttığı ama benim yıllardır ceremesini çektiğim ironik olaylar falan başıma gelmiştir.

dolayısıyla ben her an bir aksilik olabilir endişesiyle güzel şeyleri olmadan söylememeyi adet edindim. çok ketum biri de değilim ama sanki güzel şeyleri söyleyince bir aksilik olacak olmayacak hissine kapılıyorum.

şimdi hayatımı çok etkileyecek yeni bir durum var. önümde bir süreç var ama. dolayısıyla ben korkuyorum her an bir aksilik olur diye. mümkün mertebe az kişiye söylemeye çalışıyorum ama benim söylediklerimde başkalarına söylüyor falan derken ben endişeleniyorum. içim içimi yiyor biraz.

rahatlamaya ihtiyacım var. hayır öyle bişi yok denmesine ihtiyacım var sanırım. ondan konu açtım.

Hayir oyle bişey yok.
Kisinin soykedigi dua yerine geçermiş iyi soyle iyi olsun.
Kötüyü çağırma. ..

Konu Bebekse acelesi yok kimseye söylemenin

Annem babam Kv kp be eşinin kardeşleri bebeği yaklaşık 20 haftalıkken öğrendiler mesela

İş arkadaşlarım ise erkenden

İhtiyaç olan kişiler bilse yeter

çevreye yaymaya gerek yok duyarlarsa bir şey olacağından değil stres yapmasınlar sana diye

Yani bilmiyorum sizin tercihiniz tabiki ama bana paylaşmayan insanlar hep biraz samimiyetsiz gelmiştir. Gerçekten samimi ve iyiliğinizi isteyenlerle paylaşın bence.

Birşeyin olacağı varsa mutlaka olacaktır kimse bunun önünde duramaz, olmayacaksa da olmayacaktır aynı şekilde. Her neyse istediğiniz, elinizden geleni yapıp bırakın. Teslimiyet insanı güvende hissettirir, rahatlatır, bu şekilde kaygılanmayın boş yere.

Öyle bir şey gerçekten yok olamaz.Rahat ol her şeyi birilerine söylemeye bağlamışsın ama cidden alakası yok.

Ben asıl bu ruh halinin kötüye sebep olduğuna ve olacağına inanıyorum. 'Hissediyorum birşey olacak' kafasını yaşaya yaşaya hem güzel birşey bile olsa yaşayamıyorsunuz hem de o şey olana dek gerim gerim geriliyorsunuz. Ölümden başka herşeyin ilacı var. Hiçbirşeycik olmaz. Bağıra çağıra paylaşıp bunu aşmaya çalışın hatta. Böyle hayat geçmez.

yok bebek degil. onu soyledim. isle ilgili bir durum. daha once is basi yapma tarihi bile verilen bir iş son anda olmamisti. coknemek verdigim bişi. o yuzden korkuyorum. aslinda korkumun yersiz oldugunu biliyorum
hayirlisiysa diye de dua ediyorum ama iste.. bazen insanin akli dışında duygular olur ya. o duygularimi bastirmaya calisiyorum.

Yani bilmiyorum sizin tercihiniz tabiki ama bana paylaşmayan insanlar hep biraz samimiyetsiz gelmiştir. Gerçekten samimi ve iyiliğinizi isteyenlerle paylaşın bence.
yakin cevremle paylaştım zaten
yakın cevremde yakin cevresiyle paylasinca endiselenmeye icime kurt dusmeye basliyor. ayip olmasin diye kimseye soylemeyin vs de diyemiyorum.

Anlıyorum, bu durum bir süre sonra korkmaktan korkmak gibi bir hal alıyor korktuğum başıma gelirse diye. Derin nefes alıp önce bir kendinize gülümseyin, kendimizi sevin ve korkmayı bırakın. Çünkü şansız değilsiniz, şansız olduğunuza inanarak çok haksızlık yapıyorsunuz kendinize ve yaşadığınız bu biricik hayata. Kim bilir ne güzel şeyler yaşadınız ya da ne badireler atlattınız farkında olarak ya da olmayarak. Düşüncelerinizi olumlu yöne çevirmeye gayret edin. Özellikle gece yatmadan sizi güzel şeylerin beklediğini bunu hak ettiğinizi düşünün, öpün kendinizi benim yerime de:)

Ben de paylasmiyorum. Olup bittikten sonra anlatirim. Bebegimi bile dogduktan birkac hafta sonra soyedim cevreme. Kafam cok rahat oluyor her konuda.

Açıkçası ben kötü düşüncelerin daha çok etkili olduğuna inanıyorum. Yani aman deneme sürem bitene kadar söylememeyim diye başladığım işler hep hayal kırıklığı oldu, yada aman sevgilim olduğunu ilan etmeyeyim dedim mi ayrıldım.
Sonra olumlu düşünmeye başladım, en iyisi olacak gibi düşünerek yaklaştım ve hiç nazara gelmez oldum. Hatta daha çok işim rast gidiyor.
İşin tuhafı gözlemlediğime göre hamilelikte rahat olan saklamayan arkadaşlarım rahatça doğururken saklayanlarda daha çok aksilik oluyor yada benden sevgilisini saklayan arkadaşlarım çay ayrılıyor ama ilk gündem söyleyenler baya iyi gidiyor.
Ben artık iyi düşün iyi olsuna inanıyorum. Yani aman kötü şey olur, dur nazar değer diye diye biz çağırıyoruz sanki.
Siz olumlu düşünün ve içten sevdiğiniz insanlardan saklamayın güzel gelişme her neyse

Neeeeee hamile misin yoksa :)

Neeeeee hamile misin yoksa :)
yok hamilelik degil mevzu ya. 2. hamileligim zaten..yapsam ilkinde yapardim ama yapamadim ilkinde de. 3 ay saklayanlara ozenmiyor degilim ama beceremiyorum o kadar. arada bir dusugum oldu. onda hemen soylemistim. ve herkes cok sasirmisti masallah cok cesaretlisin 2. cocugu yapmissin falan gibi. daha dr. muayenesine gidemeden bebegimi kaybetmistim. bu sefer hemen soylemeyeyim dedim ama duramadim.

bu bu bahsettigim mevzu isle ilgili. söylediğim herkesin gozleri parliyor. benimde istedigim. , emek verdigim bir is. ben hemen hemen herseyimi normalinden cok daha zor elde ettim. dolayisiyla böyle bir korku oluyor. bunun icinde cok ugrastim ama aksilik olacak korkusu geliyor. mantikli degil biliyorum. engel olamadigim bir korku sadece.

Endişeli ruh halinizle baş etmeyi ve kendinizi sakinleştirmeyi denediniz mi hiç?
Her şeyi bu kadar çok kafaya takarsanız hasta olursunuz..

bende tam tersi sekilde deneyimledigim icin su an korkuyorum sanirim. bide nazar inancimiz cok fazla ya onun da bilincaltindan etkileri cikiyor galiba boyle. sevdiklerime zaten soyledim. ama ne bilim.mesela abimin esi de kendi akrabalarina falan soylemis
.yada isyerinden birine ki bu kisi boyle bosbogaz zevzek tipli gencler olur ya biraz oyle bir tip. iste ona soyledim.tum isyerine yayar diye dusunuyorum..yalan da soyleyemiyorum
.tum detaylariyla sorunca soylemek zorunda kaldim. sonra da bu sekilde herkese yayilinca korku basliyor..yoksa arkadaslarim ailem samimi is arkadaslarim biliyor zaten.

Endişeli ruh halinizle baş etmeyi ve kendinizi sakinleştirmeyi denediniz mi hiç?
Her şeyi bu kadar çok kafaya takarsanız hasta olursunuz..
bas etmeye calismasam konu acmaz kendimi yemege devam ederdim. aksi fikir duymak icin esimle ve arkadaşımla konusmustum..onlarda evet yayma kimseye vs dediler. bunu mantikli bulsam hak verir onlarin dediklerini yapardim. icimdeki duyguyu bastirmaya çalışıyorum zaten.

Madem öyle meditasyon yapın ve sizin için hayati konuları kimseye söylemeyiverin bir zahmet, önerilere de kulak verin.

Ozel hayatinizi, yasantinizi baskalariyla paylasmak zorunda degilsiniz zaten.
Bu durumu takinti haline getirmeyin.
İnsanin kendi nazari baskalarinkinden daha etkilidir diye dusunuyorum.

Okadar etkili birsey olsa ozaman instagramda veya sosyal medyada herseyini paylasan insanlar suan berbat halde olmalari gerekmez mi sizce?

İyi dusunun iyi olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…