Konu Bebekse acelesi yok kimseye söylemenin
Annem babam Kv kp be eşinin kardeşleri bebeği yaklaşık 20 haftalıkken öğrendiler mesela
İş arkadaşlarım ise erkenden
İhtiyaç olan kişiler bilse yeter
çevreye yaymaya gerek yok duyarlarsa bir şey olacağından değil stres yapmasınlar sana diye
yakin cevremle paylaştım zatenYani bilmiyorum sizin tercihiniz tabiki ama bana paylaşmayan insanlar hep biraz samimiyetsiz gelmiştir. Gerçekten samimi ve iyiliğinizi isteyenlerle paylaşın bence.
merhabalar . çok uygun başlık bulamadım bu kadar oldu.
şimdi benim şöyle bir hissiyatım var. daha dogrusu ben biraz bahtsız bedevi gibiyimdir. kimsenin başına birşey gelmeyecek olaylarda dahi kabak benim başıma patlayabilir.. herkesin yırttığı ama benim yıllardır ceremesini çektiğim ironik olaylar falan başıma gelmiştir.
dolayısıyla ben her an bir aksilik olabilir endişesiyle güzel şeyleri olmadan söylememeyi adet edindim. çok ketum biri de değilim ama sanki güzel şeyleri söyleyince bir aksilik olacak olmayacak hissine kapılıyorum.
şimdi hayatımı çok etkileyecek yeni bir durum var. önümde bir süreç var ama. dolayısıyla ben korkuyorum her an bir aksilik olur diye. mümkün mertebe az kişiye söylemeye çalışıyorum ama benim söylediklerimde başkalarına söylüyor falan derken ben endişeleniyorum. içim içimi yiyor biraz.
rahatlamaya ihtiyacım var. hayır öyle bişi yok denmesine ihtiyacım var sanırım. ondan konu açtım.
yok hamilelik degil mevzu ya. 2. hamileligim zaten..yapsam ilkinde yapardim ama yapamadim ilkinde de. 3 ay saklayanlara ozenmiyor degilim ama beceremiyorum o kadar. arada bir dusugum oldu. onda hemen soylemistim. ve herkes cok sasirmisti masallah cok cesaretlisin 2. cocugu yapmissin falan gibi. daha dr. muayenesine gidemeden bebegimi kaybetmistim. bu sefer hemen soylemeyeyim dedim ama duramadim.Neeeeee hamile misin yoksa :)
bende tam tersi sekilde deneyimledigim icin su an korkuyorum sanirim. bide nazar inancimiz cok fazla ya onun da bilincaltindan etkileri cikiyor galiba boyle. sevdiklerime zaten soyledim. ama ne bilim.mesela abimin esi de kendi akrabalarina falan soylemisAçıkçası ben kötü düşüncelerin daha çok etkili olduğuna inanıyorum. Yani aman deneme sürem bitene kadar söylememeyim diye başladığım işler hep hayal kırıklığı oldu, yada aman sevgilim olduğunu ilan etmeyeyim dedim mi ayrıldım.
Sonra olumlu düşünmeye başladım, en iyisi olacak gibi düşünerek yaklaştım ve hiç nazara gelmez oldum. Hatta daha çok işim rast gidiyor.
İşin tuhafı gözlemlediğime göre hamilelikte rahat olan saklamayan arkadaşlarım rahatça doğururken saklayanlarda daha çok aksilik oluyor yada benden sevgilisini saklayan arkadaşlarım çay ayrılıyor ama ilk gündem söyleyenler baya iyi gidiyor.
Ben artık iyi düşün iyi olsuna inanıyorum. Yani aman kötü şey olur, dur nazar değer diye diye biz çağırıyoruz sanki.
Siz olumlu düşünün ve içten sevdiğiniz insanlardan saklamayın güzel gelişme her neyse
bas etmeye calismasam konu acmaz kendimi yemege devam ederdim. aksi fikir duymak icin esimle ve arkadaşımla konusmustum..onlarda evet yayma kimseye vs dediler. bunu mantikli bulsam hak verir onlarin dediklerini yapardim. icimdeki duyguyu bastirmaya çalışıyorum zaten.Endişeli ruh halinizle baş etmeyi ve kendinizi sakinleştirmeyi denediniz mi hiç?
Her şeyi bu kadar çok kafaya takarsanız hasta olursunuz..
Madem öyle meditasyon yapın ve sizin için hayati konuları kimseye söylemeyiverin bir zahmet, önerilere de kulak verin.bas etmeye calismasam konu acmaz kendimi yemege devam ederdim. aksi fikir duymak icin esimle ve arkadaşımla konusmustum..onlarda evet yayma kimseye vs dediler. bunu mantikli bulsam hak verir onlarin dediklerini yapardim. icimdeki duyguyu bastirmaya çalışıyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?