biz insanlar böyleyiz canım...kimi kötü bir niyeti olmadan sadece konuşmuş olmak için sorar, kimi gerçekten merak eder sorar, kimisi sırf rahatsız etmek için hasetliğinden sorar, kimi için bir alışkanlık gibidir sorar...ama hep sorarız...senin yapman gereken hiiiiiç canını sıkmadan uygun bir cevap bulmak...bir arkadaş ne güzel yazmış...yaş 30 a yaklaşır "sen ne zaman evleneceksin, evlenmiyormusun" (yıllarca dinledim ve bazen olgunca bazen patlayarak "eeee yeter ama artık" diye geçiştirdim ve sonunda evlendim herkes rahatladı...haha) sonra evlenirsin hadi ama ne zaman çocuk? başlar (allahtan o başlamadı) sonra çocuk yaparsın "buna bir kardeş lazım" başlar...hiç sonu gelmez....
sonra bir gün ilerde bir bakmışsın sen de bu ve benzeri sorular sormuşsun insanlara.....(ha olur demiyorum tabi. ama insanız zaaflarımız olabilir... zaten huyum değil ama yaşayan bilir o yüzden ben insanların hayatına hiiiiç bulaşmıyorum )
nedenini bulamazsın, maalesef kimsenin üzerine vazife değil kimseyi de ilgilendirmez ama var...o yüzden kendini üzme cevabını ver, uzatan olursa gerektiği gibi haddini bildir gerekirse uzaklaş ama seni, hayatını ilişkini etkilemesine izin verme...sonra bir bakmışsın herkesten nefret eder hale gelmişsin...
mutlu ol...şimdi de, sonra da :))