Herkesin aynı soruyu sormasından ve herkese açıklama yapmaya çalışmaktan yo-rul-dum

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul

22 yaşındayım. liseden beri beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. yani yaklaşık 7 yıldır...
üniversiteden yeni mezun olduk haziran ayında.
şu an bazı şeylerin hallolması için bekliyoruz. bahara doğru ancak nişan olabilir bi aksilik olmazsa. ama daha aileler de tanışmış değil.
yalnız artık çok bunaldım. kimi görsem ne zaman bişeyler olacak, neden hala bekliyorsunuz, hala resmiyete dökülmedi mi vs vs sorularıyla karşılaşıyorum. zaten biz de hala olmadığı için üzülüyoruz. o da işleri yetiştirmeye uğraşıyor. bunun sıkıntısı zaten var. bir de milletten gelen bu baskılar artık iyice moralimi bozuyor. kimseyle görüşmek istemiyorum bazen, diyorum zaten aynı muhabbetler yine olacak...
hele geçen gün bir arkadaş ortamında liseden pek samimi olmadığım bir arkadaş bakıcaz 40 yaşına gelmişsiniz ama hala bekliyorsunuz diye bi espiri! yaptı güya... bazıları da güldü. çok sinir oldum çok.
insanlar neden böyle düşüncesiz anlamıyorum......

bugün ne zamn bişeyler olacak diye soranlar yarın nişan yapınca ne zaman düğün diye sorarlar.Evlenirsin ne zaman çocuk derler.Bu soruların ardı arkası kesilmez.Sıkma canını

Son düzenleme:
35 yaşında olup da hala beklesen soranları anlicam da daha 22 yaşındasın, amaçları ne merak ettim
ne biliyim birikim yapmamız lazım de, çalışmıyosan önce düzgün birer iş bulalım inşallah hepsi olucak sırayla de. bi şekilde cevap ver kes ve at, bunalıp sıkıldıgını belli etme üstüne gelirler
cünkü aynen nişan olsa düğünü, düğün olsa cocugu, cocuk olsa 2. cocugu sorucaklar
elaleme neden dert olur anlayamadım bunu ömrüm boyunca

evet. ben de aynı şeyi söyledim geçen gün daha 22 yaşındayız. aslında erken evlilik için ama neymiş 7 senedir beraberiz ya herkese dert oldu.

şu şu var deyince de herkeste bi eleştirme. bence beklemeseniz de olur yok şöyle yok böyle. herkese dışardan konuşmak çok kolay geliyor.

gerçekten sinirlerim bozuldu artık.:59:

biz insanlar böyleyiz canım...kimi kötü bir niyeti olmadan sadece konuşmuş olmak için sorar, kimi gerçekten merak eder sorar, kimisi sırf rahatsız etmek için hasetliğinden sorar, kimi için bir alışkanlık gibidir sorar...ama hep sorarız...senin yapman gereken hiiiiiç canını sıkmadan uygun bir cevap bulmak...bir arkadaş ne güzel yazmış...yaş 30 a yaklaşır "sen ne zaman evleneceksin, evlenmiyormusun" (yıllarca dinledim ve bazen olgunca bazen patlayarak "eeee yeter ama artık" diye geçiştirdim ve sonunda evlendim herkes rahatladı...haha) sonra evlenirsin hadi ama ne zaman çocuk? başlar (allahtan o başlamadı) sonra çocuk yaparsın "buna bir kardeş lazım" başlar...hiç sonu gelmez....

sonra bir gün ilerde bir bakmışsın sen de bu ve benzeri sorular sormuşsun insanlara.....(ha olur demiyorum tabi. ama insanız zaaflarımız olabilir... zaten huyum değil ama yaşayan bilir o yüzden ben insanların hayatına hiiiiç bulaşmıyorum )

nedenini bulamazsın, maalesef kimsenin üzerine vazife değil kimseyi de ilgilendirmez ama var...o yüzden kendini üzme cevabını ver, uzatan olursa gerektiği gibi haddini bildir gerekirse uzaklaş ama seni, hayatını ilişkini etkilemesine izin verme...sonra bir bakmışsın herkesten nefret eder hale gelmişsin...

mutlu ol...şimdi de, sonra da :))

Son düzenleme:
biz insanlar böyleyiz canım...kimi kötü bir niyeti olmadan sadece konuşmuş olmak için sorar, kimi gerçekten merak eder sorar, kimisi sırf rahatsız etmek için hasetliğinden sorar, kimi için bir alışkanlık gibidir sorar...ama hep sorarız...senin yapman gereken hiiiiiç canını sıkmadan uygun bir cevap bulmak...bir arkadaş ne güzel yazmış...yaş 30 a yaklaşır "sen ne zaman evleneceksin, evlenmiyormusun" (yıllarca dinledim ve bazen olgunca bazen patlayarak "eeee yeter ama artık" diye geçiştirdim ve sonunda evlendim herkes rahatladı...haha) sonra evlenirsin hadi ama ne zaman çocuk? başlar (allahtan o başlamadı) sonra çocuk yaparsın "buna bir kardeş lazım" başlar...hiç sonu gelmez....

sonra bir gün ilerde bir bakmışsın sen de bu ve benzeri sorular sormuşsun insanlara.....(ha olur demiyorum tabi. ama insanız zaaflarımız olabilir... zaten huyum değil ama yaşayan bilir o yüzden ben insanların hayatına hiiiiç bulaşmıyorum )

nedenini bulamazsın, maalesef kimsenin üzerine vazife değil kimseyi de ilgilendirmez ama var...o yüzden kendini üzme cevabını ver, uzatan olursa gerektiği gibi haddini bildir gerekirse uzaklaş ama seni, hayatını ilişkini etkilemesine izin verme...sonra bir bakmışsın herkesten nefret eder hale gelmişsin...

mutlu ol...şimdi de, sonra da :))

çok teşekkür ederim canım. evet söylediklerinde çok haklısın. yapmaya çalışsam da tam olmuyordu bu dediklerin bundan sonra daha dikkatli olayım.

çünkü dediğin gibi ben bu sorularla muhattap oldukça ve üzülüp, sinirlendikçe erkek arkadaşıma çatıyorum. sanki o bunu istemiyor ya da uğraşmıyor gibi kızıyorum herşeyine, trip atıyorum. biz de yıpranıyoruz..

inşallah bundan sonra daha sakin olayım... tekrar teşekkürler.

canım aynı sorun bende de var bende 22 yasındayım 3 yıllık bı beraberlıgım var sureklı sorulur eee evlenmıyormusunz senı oyalıyor mu zaman gecıyor aynı sekılde bende bunlar yuzunden erkek arkadasıma catıyorum garıbım o da napsın çekıyor:61:bence hıc dert etme bende böyle bı konu acmıstım ama aldıgım tepkıler dogrultusunda söyluyorum hersey nasıp kısmet gec olsun ama guzel olsun hayırlsı de geç :38:

Son düzenleme:
herkes her şeyi sorar canım.dedikleri gibi şimdi nişanı sorar yarın düğünü sorar,sonra bebeği sorar sonra ikinci bebeği sorar.
neden takıyorsun ki kafana.birde arkadaş ortamında böyle aşk meşk sevgili muhabbetleri çok döner illaki konu açılır yani kaçmak istesende.ne mutlu sana ki 7 yıldır bir ilişkiyi devam ettiriyorsun.bırak sorsun dursunlar sen kendi hayatına geleceğine bak.o hayatı kuracak olan sizsiniz ve en doğru şekilde kurmak için elbette ki doğru zamanı bekleyeceksiniz.bırak sorsun dursunlar hiçte takma.

bu insanlar hep böyle..başına gelmedikçe bilemezler..bana da hala kpss yi kazanıp atanamadın mı diye sorarlar..insanlardan kaçar oldum,kimseyi görmek istemiyorum ..artık canımı sıkmalarına izin vermicem ben..siz de öyle yapın,aldırmayın,siz onların dediklerini ciddiye alırsanız daha da üstünüze gelirler..gülüp geçin daha akademik kariyer yapıcam ,yaşım genç diyin gülerek..herkes ne yazıkki bizim gibi düşünceli olamıyor..

bu milletin bu sorularına anlam veremiyorum sizene sanki senle beraber evlenecekler
çok meraklılar bişi çıksada konuşsak diye bakarlar
boşver aldırma sen bu soruların ardı arkası kesilmez

Back
X