Herkesin derdi benim çocuğum..

Ya söyledikleri ne kadar ayıp bşy .., millet ne kadar boş Konuları sorup duruyor halbuki kime ne olsa onlar kı büyütecek bakacak

Valla ortalık muhteşem annelerle kaynıyor ondandır.
Kim ağzını açsa "Daha önce yaşamamışım. Çocuğum olunca yaşadığımı anladım. Tamamlandım." Diyor.
Bunlar böyle konuştukça ben de kendimde gariplik var diye düşünmeye başlıyorum.
Evlatlarıma bakınca yüreğim titriyor ama,çocuğum olmadan önce de bireydim. Yine yaşıyordum,geziyordum hayatımı yaşıyordum. Yine tamamdım yani.
Millet evlat sevgisini bile yarıştırır olmuş haberim yokken.
Eşim 5 günlük göreve gittiği zaman bir arkadaşım aradı beni. Gece eşim yokken nerede uyuduğumu sordu.
Ben de "Yatağımda uyuyorum nerede uyuyayım başka?" Dedim.
Meğer o çocuklarına karşı muazzam sevgi beslediği için,aşırı düşkün olduğu için asla eşi evde yokken onları odalarında yalnız bırakmazmış.
Hadsizliğin sınırı yok maalesef.
Aha bu manyaklar yüzünden oluyo ne oluyorsa.

Hep aynı terane milletin ağzın da bekar olursun evlen artık Nisan olur düğün ne zaman düğün olur çocuk yok mu o da olur aman bı tane daha doğru birlikte büyür inan. Bana senin derdin bileti gerer d gerer aynı şey benim de adımda emin ol bı tane oldu hiç bir sorunumuz yoktu doğumda havasız kalmis kuzum vefat etti millet başladı keşke sezeryanla alınsaydı doktor hatası cart curt en son tak etti dedim ki ben dogurdum ben siz niye kaygiya kalıyor sunuz inan daha evladimin 40 yeni çıktı birşey yokmu diye soran kar e yuh el insaf dedim simdi benden çok kaygidalr ne zaman olacak yine mi ölecek artık kafama takmıyorum hiç biri ile de görüşmüyorum yani canım bu millet çocuk da doğuran konuşurda konuşur :kızgın:

Valla ya
5 yaşında kızım var
Daha 2 yaşındayken başlamıştı millet ikinciyi düşünmüyormusun,kardeş ne zaman diye
Bunu da doğurim
3. sorana direk dalmayı düşünüyorum
O şanslı kişiyi şimdiden merak ediyorum :KK53:[/QUOTE
'
benim 2 cocugum var, 3 . diyorlar. insani cildirtirlar. cocugu olmayana hassastir diye lafini bile acmamali. allah isteyen herkese nasip etsin.

Millet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.

Herkesin dilinde çok geç olmadan bak çaresine lafı..

Takmayan insanı taktirirlar valla.

Sorun etmiyorum hayırlı vakit bu değil demek diye düşünüyorum diyorum.
Falanca söyle olmuştu filancanin kızı böyle olmuştu.
Para derdin de yok ki ben anlamadım.
Doğur ben bakarım tamamlar..

Bir iyilik yaparım dua belli. Direk Allah hayırlı bir evlat versin sana.
Hayır dua güzel tamam ama direk bunu duymak artık ciddi bir eksik içindeyim duygusuna yöneltiyor ister istemez.

Hadsiz Kp dra götürcem onları der.
Sevgili eşim onun çenesini kapatmak için Dra gittik söyle dedi ilaç verdi diye yalan söyler.
Arkadaş yeter artık çocuk yapmak için ne bekliyorsun der.
Komşusu çocuk olmadan aile olmaz çocuk aileyi tamamlayan bir şey der.

Öbürü bak sağlığın için de çocuk şart emzirmek çok faydalı neden bekliyorsun baskısı bir yandan.

Ayrılsan da bir çocuğun olsun Yoldaşın olur diyen öbür yandan.

Hiç derdim yok gibi atla deve yapmadığım mevzuyu dert ettiriyorlar.

Olmuyor evet ne yapayım. Elim kolum da kalkmiyor. Sıkıntılarımı bilmeyen bilen herkesin tepkisi aynı. Hiç fark yok.

Ne çocukmuş arkadaş diye çığlık atasım var..

Al bendende o kadar :KK34: Ama ben biraz kabullendim bu tepkileri sanırım artık kızamıyorum bile... Eskiden ağzının ortasına bi tane çakıveresim geliyodu söyleyenlerin.

Hep aynı terane milletin ağzın da bekar olursun evlen artık Nisan olur düğün ne zaman düğün olur çocuk yok mu o da olur aman bı tane daha doğru birlikte büyür inan. Bana senin derdin bileti gerer d gerer aynı şey benim de adımda emin ol bı tane oldu hiç bir sorunumuz yoktu doğumda havasız kalmis kuzum vefat etti millet başladı keşke sezeryanla alınsaydı doktor hatası cart curt en son tak etti dedim ki ben dogurdum ben siz niye kaygiya kalıyor sunuz inan daha evladimin 40 yeni çıktı birşey yokmu diye soran kar e yuh el insaf dedim simdi benden çok kaygidalr ne zaman olacak yine mi ölecek artık kafama takmıyorum hiç biri ile de görüşmüyorum yani canım bu millet çocuk da doğuran konuşurda konuşur :kızgın:
Başınız sağolsun canım, Allah size sabır versin :dua:

Yeni evlenince dusunmuyoruz diosunda 5 yil olunca diyemiyosun yani.. bak ilkini dogur ikinciyi sonra ucuncuyu sorarlar.. baba 4. Yu soruyolar suan mesela :) milletin agzi de gec..

Lakin tedavi neden istemiosun? Derdi veren dermaninida vermis.. gunumuzde bi cok kisi tedavi goruyo ayip degil gunah degil..

Bir de göbeğim var ona bakan yoksa bebek mi diye sırıtır.
Yok anam bildiğin göbek demekten gina geldi.
Her yerde çocuk muhabbeti.
Daraldım yeminle..
Aynısını bana da söyleyen oluyor.Göbeğimi farkedip "hamile misin yoksa"diyince gülerek hayir o kendi göbeğim diyip sertçe elimi karnıma vurmuşluğum var.Düşünün yani..:)

Kim ağzını açsa "Daha önce yaşamamışım. Çocuğum olunca yaşadığımı anladım. Tamamlandım." Diyor.
Evlatlarıma bakınca yüreğim titriyor ama,çocuğum olmadan önce de bireydim. Yine yaşıyordum,geziyordum hayatımı yaşıyordum. Yine tamamdım yani.
Eşim 5 günlük göreve gittiği zaman bir arkadaşım aradı beni. Gece eşim yokken nerede uyuduğumu sordu.
Meğer o çocuklarına karşı muazzam sevgi beslediği için,aşırı düşkün olduğu için asla eşi evde yokken onları odalarında yalnız bırakmazmış.
Eee o muazzam sevgi,babaları gelince azalıyormuki,o çok düşündüğü çocuklarını odalarında yalnız bırakıp gidip,eşinin koynunda uyuyor?Ben de anneyim,ama bu abartanları anlamıyorum.Kimisi der,onlarsız gezdiğimden,yediğimden hiç tat almıyorum,valla ben gayette alıyorum,eğer emniyette olduklarını biliyorsam niçin gittiğim yerden tat almayayım?
Kimi çocuğunu anaokuluna verir,günde 145 kez video ister,öğretmen hepsine ayrı ayrı gönderir.
Ardından faaliyetler başka çocuklarla karşılaştırılır,ee bizim öğretmen bir şey öğretmemiş denir:tokat:
Öğretmen video yollamaktan zaman bulup faaliyetlere ağırlık veremiyor ki.
Anneliğe çocukluğumdan beri meraklıydım,ama hayatta tek anne değilim,önce DENİZim,BENim:kahve:

Yeni evlenince dusunmuyoruz diosunda 5 yil olunca diyemiyosun yani.. bak ilkini dogur ikinciyi sonra ucuncuyu sorarlar.. baba 4. Yu soruyolar suan mesela :) milletin agzi de gec..

Lakin tedavi neden istemiosun? Derdi veren dermaninida vermis.. gunumuzde bi cok kisi tedavi goruyo ayip degil gunah degil..

Tedavi zorlu bir süreç kendimi altından kalkacak kadar güçlü hissetmiyorum.
Ayrıca ikimizde de sorun yokken Allah vermiyorsa hayırlısı budur gibi bir düşüncem var.

4. Soran çok Şakacı biri sanırım :s

Ay millet kafayi yedi yeminlen. Benim cocuklarda gelirde yataga ben kovarim yataklarina kotu anneyim demek :))

Tedavi zorlu bir süreç kendimi altından kalkacak kadar güçlü hissetmiyorum.
Ayrıca ikimizde de sorun yokken Allah vermiyorsa hayırlısı budur gibi bir düşüncem var.

4. Soran çok Şakacı biri sanırım :s
Haha soranlar var valla.. demekki disardan cok dogurgan gozukuyom:) halbuki hepside tedaviyle..

Bu dusuncen yanlis bence.. vermiyodur hayirlisi budur diye birsey yok! Belki dermanini araman gerekiyodur. O zmn hasta olan biride tedavi olmasin..demekki simdi olmem gerekiyomus desin gitsin yani..tevekkul etmek lazim.. elinden geleni yap gerisini mevlaya birak.. sen iste elinden geleni yapki versin Rabbim.

Tedavi cok uzun surmez belki nerden biliosun? Belki ilk ay kalirsin hamile? Belki sen istemiyosun bu yuzden olabilir mi bu dusunceler?

Olmuyor diye birşey yok..
Sadece zamanı gelmediği için bekletiyor Rabbin seni..

Bebeğin dünyaya geliş serüvenini nerden bilsinler? Sebebine yönelip, ilahi gücü unutan insanlar onlar..

Toz tanesi kadar yumurta bir damla meninin içinde bulunan milyonlarca spermden birini kabul edecek, tabi önce sağlıklı bir yumurta oluşacak, döllenecek, rahim onu kabul edecek.. Peki bunu yapmayı nerden biliyor insan vücudu?

Sadece bebek konusunda değil her konuda mucizeler yaratıyor bedenimiz..

Lütfen sen densiz insanlara kafa yorup bedenini, zihnini yıpratma:)
Vakitsiz çiçek bile açmıyor, senin de bebeğin vaktinde gelecek..

3 sene benim de olmadı. Ben hiç kulak asmadım. Eşim bile bana, nasıl bu kadar umursamaz olabiliyorsun demişti.. Umursamadim çünkü onlar bilmiyordu, ben biliyordum. Allah yeter bana diyordum. Hep kendimi mutlu edecek şeylerle meşgul oldum. Canım ne isterse onu yaptım ama çocuk yap diyenlere de Allah bilir diyip geçtim. 2 senelik tedavi sonunda bi evladım oldu. Çok zor bir süreçti. Her zorluğun arkasından bir kolaylık gelirmiş. İkinci hamileliğim de benim için öyle oldu. Doğal yoldan ummadığım zamanda.

Sen tek ve özelsin.. Ve bedenin bir evlada can vermek için doğuştan mükemmel bir şekilde yaratıldı. Sadece zaman..

Haha soranlar var valla.. demekki disardan cok dogurgan gozukuyom:) halbuki hepside tedaviyle..

Bu dusuncen yanlis bence.. vermiyodur hayirlisi budur diye birsey yok! Belki dermanini araman gerekiyodur. O zmn hasta olan biride tedavi olmasin..demekki simdi olmem gerekiyomus desin gitsin yani..tevekkul etmek lazim.. elinden geleni yap gerisini mevlaya birak.. sen iste elinden geleni yapki versin Rabbim.

Tedavi cok uzun surmez belki nerden biliosun? Belki ilk ay kalirsin hamile? Belki sen istemiyosun bu yuzden olabilir mi bu dusunceler?

Ama hasta değilim ki :)
Ikinizde de sorun yok dendi işte. .

Aslında istiyorum ama hayırlısı bu ise istiyorum. Deli gibi ille de istemiyorum.

Back
X