Herkesin fikrini merak ediyorum.

Eğer ihtiyacı olsa mecbur izin verirdi.ihtiyacı olmadığı için gerek yok diyo.eğer rahat bi işin varsa ne güzel bende hiç gocunmam çalışırdım.

Maddi ihtiyaç ayrı bir konu
Senin geleceğin, bireysel güvencen ve ruh sağlığını yakından ilgilendiren bir konuda eşin nasıl söz sahibi olabiliyor, benim aklımın almadığı bu, çalışmak için eşten izin istemek. O senden izin aldı mı hangi kurumda çalışacağı ile ilgili ? Ya da bunu izne tabi tutarken seni garantiledi mi, sigortanı ödemek, üzerine kayıtlı mal yapmak, belirli miktarda bir parayı senin hesabında tutmak gibi ?

Sen daha şanslıymışsın canım ama bak nasip işi birazda.bende diyorumki keşke sağlık okusaydım.ama ondada olmayınca olmuyo demekki.

Evet aslında hiç birini yapmadı.ama edindiğimiz herşeyi evlendikten sonra aldık.onun için ortak sanırım.bu saydıklarından aslında tek şikayet ettiğim şey ruh halim.evde otururken mutlu değilim.evlenmeden önce çok zor şartlarda çalışıyodum ama bazen o işimi bile özlüyorum.

Evli ama çocuksuz hatta bekar insanlar bile çok zor atanıyor bildiğim kadarıyla. Sistemli çalışmazsanız imkansız gibi bir şey.

Çocuklarınız uyuduğunda geceleri çalışabilirsiniz belki. Ama her gece çalışmanız lazım. Bir gün çalışıp diğer gün çok önemli bir şey bile olsa, hemen ertesi gün onu telafi etmelisiniz. Kararlı olmak gerek. Sırf canım sıkılıyor bir işim olsun düşüncesindeyseniz düzgün bir özel iş bakmanızı tavsiye ederim.

Çünkü artık memur olmakta zorlaştı. Çok emek harcamanız gerekir. Hem para, hem zaman, hem de umut...

Çalışma özgürlüğünü elde etmelisin
Ortak mal rejiminin kanuni detayları bildiğiniz gibi değil
Keza boşanma gibi bir etkeni de hesaplamıyorum
Ama ölüm var, hastalık var, dünyanın bin türlü hali var ve yaş geçtikçe çalışmak daha zor, sonradan alışılacak bir şey değil
Ruh haliniz ayrı bir konu ; mutlu kadın mutlu yuva demektir, eşinizle bu konuyu çözmelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…