Herkesin nasibi varmıdır?

Herkesin nasibi vardır ama herkes nasibini yaşamaz. Çünkü herkes nasibini yakalayamaz. Fırsatları iyi değerlendirmeli. Yoksa bi Asuman Teyze vardı 70 yaşında, bir başına öldü gitti. İyi değerlendirmeliyiz hayatımızı. Ben şuan için iyi değerlendiremedim. Ama daha genciz. Umudu kesmek yok.
Karsına cıkanlara sans vermedin mi

Chillouttcugum ben aslında mutluyum. Sadece bir Cocugum olsun isterdim, onun dısında ne biten Evlılıgıme uzuluyorum ne de yalnızlığıma. Yorulmuştum, kafamı dinliyorum artık. Anne olma ihtimalim olsaydı belki yasım geçiyor dıyıp, yeniden evlenmek isterdim hatta acele ederdim ama oyle bir beklentımde kalmadı. Yeniden evlenip ikinci Bı dombılıyle hayatımı zehir etmek istemiyorum artık🤣
Canim sıkılmasa, yalnızlık guzel aslında♥

Mutlu oldugunu ve ozguveninin yuksek oldugunu gormek zor degil canim. Sadece icimden geldi umarim cok mutlu olursun dedim. Hepsi okuz degil korkma :)

Chillouttcugum ben aslında mutluyum. Sadece bir Cocugum olsun isterdim, onun dısında ne biten Evlılıgıme uzuluyorum ne de yalnızlığıma. Yorulmuştum, kafamı dinliyorum artık. Anne olma ihtimalim olsaydı belki yasım geçiyor dıyıp, yeniden evlenmek isterdim hatta acele ederdim ama oyle bir beklentımde kalmadı. Yeniden evlenip ikinci Bı dombılıyle hayatımı zehir etmek istemiyorum artık🤣
Canim sıkılmasa, yalnızlık guzel aslında♥
Bugün Esra Erol'un programında 2 çocuğunu bırakıp başka adama kaçan çocuklarımı istemiyorum diyen bir kadını izledim... ve sizin anne olma özlemine dair şu yorumunuz o kadından sonra yüreğimi daha bir acıttı... 😔 Hayat adil değil işte ne yazıkki... Sizin içinde kendim için de çok üzgünüm...

Karsına cıkanlara sans vermedin mi

Verdim, ama olmadı. Şans vermediklerim evlendi gerçi 🤣 Ahahhaha. Ama onları fırsat olarak değerlendirmiyorum aslında. İş alanında değerlendirmediğim için dehşet pişman olduğum fırsatlar var. O yüzden iş konusunda nasipsizim diyemem mesela. Belki onları değerlendirsem eş olarak da nasibimi bulurdum o da var. Eş mevzusu biraz daha kadersel, iş mevzusuna göre. Yani o nasipte varsa her yerde karşına çıkıyor. Ama hayatın diğer, mutlu olacağımız alanlarında fırsatları yakalamak çok önemli diye düşünüyorum 🥰

Bugün Esra Erol'un programında 2 çocuğunu bırakıp başka adama kaçan çocuklarımı istemiyorum diyen bir kadını izledim... ve sizin anne olma özlemine dair şu yorumunuz o kadından sonra yüreğimi daha bir acıttı... 😔 Hayat adil değil işte ne yazıkki... Sizin içinde kendim için de çok üzgünüm...
Degıl, ben kabullendim adil olmayısını. Kabullenmezsen delirirsın bunu fark ettim cunku. Kendi adıma tabi. Sen kabullenme, en azından elde edene kadar istediklerini. Ben elde ettim, sonra olmadı. Denedim en azından.
Sende dene, kendine sans ver.
Cıcek gıbı adamlara pislik muamelesi yapanlarda var, duzgun bırıyle karsılassa o adam dunyada cenneti yasayacak halbuki ama nasibine hor gören biri dusuyor.
Sen kısmetim nerde acaba dıyosun, bu da adil degıl.
Cıcek gibi kadınlar, kadir kıymet bilmezin birine denk geliyor ölü balık gibi bakiyorlar hayata sıfır enerjılerıyle.

Dogru insanla karsılasmakta önemli bı o kadar zor.
Insallah Karsına duzgun bırı cikar, vayy be dersin.

Verdim, ama olmadı. Şans vermediklerim evlendi gerçi 🤣 Ahahhaha. Ama onları fırsat olarak değerlendirmiyorum aslında. İş alanında değerlendirmediğim için dehşet pişman olduğum fırsatlar var. O yüzden iş konusunda nasipsizim diyemem mesela. Belki onları değerlendirsem eş olarak da nasibimi bulurdum o da var. Eş mevzusu biraz daha kadersel, iş mevzusuna göre. Yani o nasipte varsa her yerde karşına çıkıyor. Ama hayatın diğer, mutlu olacağımız alanlarında fırsatları yakalamak çok önemli diye düşünüyorum 🥰
Sen sorunu cozmussun en azından tum sucu da kadere atmadan ustune dusenı almıssın. Bence artık sırtın yere gelmez 🤣🥰

Herkesin aile yapısı eğitim seviyesi kültürü farklı, karşındakinin ne sorunları var nereden bileceksin, en basitinden oku konuları görürsün, aldatılan dayak yiyen kv görümce elti derdi

Ben de izledim.
Böyle bir anne olamaz.
Normal olduğunu düşünmüyorum.

Herkesin aile yapısı eğitim seviyesi kültürü farklı, karşındakinin ne sorunları var nereden bileceksin, en basitinden oku konuları görürsün, aldatılan dayak yiyen kv görümce elti derdi
Bunlar teselli etmiyor kötü örneklere bakıp iyiki bekarım diyemiyorum güzel örneklere bakıp neden bekarım diyorum

evlenmenin formulunu söyliyeyim...
bir gözünü kapatip evleneceksin.

evlilige evet diyen kadin ve erkeklerin cogu öyle yapiyor bence. veya evlilige adim atmadan önce fazla sorgulamiyor.
yoksa kimse komsusuna, dostlarina veya buraya dert yanmazdi kocam öyle yapiyor böyle yapiyor diye.

kimse dörtdörtlük degil..
ve ben ve benim gibiler mükemmeliyetci diye dusunuyorum bazen...

misal arkadasimi dinliyorum kocam öyle de diyor boyle de diyor diye...ben olsam bosarim diye dusunuyorum veya direk o tarz bir insani kocam yapmam.

cok beklentim var...ve kendi basima mutlu iken dert almak istemiyorum hayatima kisaca :KK70: evlenirsem bir gözümü kapatarak evlenecegim muhtemelen..
simdiye kadar karsima cikan kismetlerime karsi bir gözümü kapatmaya calistim ama olmadi...ilk hata da (bana göre hata) iki gözüm sak diye aciliyor
..hayirlisi artik :KK70:

Son düzenleme:
Hani derler ya her nasip vaktine esirdir... Kimi çaba göstererek ulaşır kimi hiç bir çaba göstermeden bulur... Kimi ne kadar çabalasada olmaz ve bunlara nasip derler kısmet derler.. Herkes okuyor okulun ardından iş buluyor yada atanıyor, sonra evleniyor peşinden çocuk falan yapıyor... Ünv okumayanlarda liseyi bitiriyor hemen evleniyor... Bu sıralama kişiden kişiye göre değişiyor ama kimse yerinde saymıyor yaşam sıkışması yaşamıyor, bide benim gibi yerinde sayan, yaşı 30 u geçmesine ve tüm çabalarına rağmen ne iş bulabilmiş nede yuva kurabilmiş hayatı her alanda kısıtlanmış kişiler var nadirde olsa var... Bu zamana kadar hep nasip, kısmet diye kendimi avuttum ama şunu merak ediyorum bu nasip, kısmet dedikleri şey bir tek benim mi yok? Bazı insanlar bu kavramlardan yoksun mu yaratılmış ? Bende bunlardan birimiyim diye düşünüyorum...

Bu ben olabilirim :) Ben de sizin gibiyim. Çook büyük depresyonlar geçirdim. Şu an iyiyim. Çook uzun seneler sonra gerçekten sevdiğim ve sevildiğime inandığım birisiyle tanıştım geçen yıl, 29’um şu an. İş için de umutluyum. Sizi en iyi ben anlarım.

Ama ben her zaman çabalamaya inanıyorum. Düştükçe pes etmeden çabalamak gerekiyor maalesef hayatta 1 defa değil gerekirse 1000 defa deneyip ısrarcı olup 1001. de yapacaksınız.

Belki de yıllarınızı alacak bu durum. Ama bu şekilde öğrenilmiş çaresizlik gibi, olmayacağını düşünürseniz ne kadar çabalarsanız çabalayın olmaz. Ben de bekarım şu an. Önemli olan ruhunuz. Yaşı falan önemsemiyorum. Fikirlerimle, kültürümle, kendimi ne kadar geliştirirsem o kadar varım. Aldığım maaşla değil, karakterimle varım. Güçlü olun, böyle pes etmeyin.

Herkesin nasibi vardır ama herkes nasibini yaşamaz. Çünkü herkes nasibini yakalayamaz. Fırsatları iyi değerlendirmeli. Yoksa bi Asuman Teyze vardı 70 yaşında, bir başına öldü gitti. İyi değerlendirmeliyiz hayatımızı. Ben şuan için iyi değerlendiremedim. Ama daha genciz. Umudu kesmek yok.
Yakalayamadıysak nasibimiz olmadığından mi acaba? Nasip olsa gelir çinden yemenden hesabı, bu konuyu cok karışık buluyorum.

Bunlar teselli etmiyor kötü örneklere bakıp iyiki bekarım diyemiyorum güzel örneklere bakıp neden bekarım diyorum
Yalnızlık allaha mahsustur derler ya öyle biiey herhalde, emin ol kimsenin hayatı dört dörtlük değil, sosyalleş tanıştırmak isteyenleri geri çevirme falan

evlenmenin formulunu söyliyeyim...
bir gözünü kapatip evleneceksin.

evlilige evet diyen kadin ve erkeklerin cogu öyle yapiyor bence. veya evlilige adim atmadan önce fazla sorgulamiyor.
yoksa kimse komsusuna, dostlarina veya buraya dert yanmazdi kocam öyle yapiyor böyle yapiyor diye.

kimse dörtdörtlük degil..
ve ben ve benim gibiler mükemmeliyetci diye dusunuyorum bazen...

misal arkadasimi dinliyorum kocam öyle de diyor boyle de diyor diye...ben olsam bosarim diye dusunuyorum veya direk o tarz bir insani kocam yapmam.

cok beklentim var...ve kendi basima mutlu iken dert almak istemiyorum hayatima kisaca :KK70: evlenirsem bir gözümü kapatarak evlenecegim muhtemelen..
simdiye kadar karsima cikan kismetlerime karsi bir gözümü kapatmaya calistim ama olmadi...ilk yalnista iki gözüm sak diye aciliyor
..hayirlisi artik :KK70:

Evlenme formulu bir gozunu kapatmak degil. Aksine cok delileri de var mesela ben :) evlenmeden once esimin seceresini dokmustum :) fazla deliyim esim de deli karim benim diye seviyor zaten :)))

Bazilari evlenmek icin evleniyor yazdiklarinizin dogruluk payi da var. Bununla birlikte sans diye de bir sey var sanirim. Ne kadar gozun acik olursa olsun evlenmeden rengini belli etmeyenleri de var buna da cok sahit oldum. Bazilari da gordugumuz gibi sirf adi evli olsun diye bosanmiyor bdv de cok ornegini goruyoruz :)

Allah iyi insanlarla karsilastirsin 🙏

Yakalayamadıysak nasibimiz olmadığından mi acaba? Nasip olsa gelir çinden yemenden hesabı, bu konuyu cok karışık buluyorum.

O kadar kaderci değilim dediğim gibi. Eş konusunda nasip cidden, daha ön planda. Ama diğer konularda mutlaka bir fırsat değerlendirme zorluğu vardır.

Eş için diyorsanız bence bazı insanların yok veya birbirlerini bulamıyorlar.buna yapacak birşey yok.Allah ne yazdıysa o ama iş konusunda biraz daha çabayla birşeyler değişebilir.aşkta işler biraz daha şansa kalıyor.

• Beğen
Reactions: 000
Bunu bende diyorum.
Sorunuza gelince evet nasip var.
Istediğiniz kadar çabalayın affedersiniz kendinizi yırtın. Olmuyorsa olmuyor.
Bunun formülü ne mi?
Hayatta bir şeyi takıntı yaparsan olmaz.
Misal benim kariyer isteyen tüm arkadaşlarım erken evlendi.
Evlenmek isteyen tüm arkadaşlarım da ben de dahil hala bekarız.(Yaşım 32)
Olmuyorsa olmuyor.
Iş için uğraşıp yapabilirsin ama gönül işleri böyle olmuyor maalesef.
Onun için gönül işlerinde çok sorgu insanı yıpratır.
Kabule geçin.
En kötü ömrümün sonuna kadar bekar kalırım deyin bırakın.

Tüm mucizeler vazgectiğinde oluyor.

O kadar kaderci değilim dediğim gibi. Eş konusunda nasip cidden, daha ön planda. Ama diğer konularda mutlaka bir fırsat değerlendirme zorluğu vardır.
Bence is de böyle, bi yerde yiyecek ekmegin varsa o fırsat sana gelir ya da gelen fırsatı değerlendirirsin. Yok eger ordan rizkin kesildiyse ne olduğunu bile anlayamadan avcunun içindeki şey gidiyor. Benim tecrübelerim su ana kadar bu yönde oldu, bi anda basiretin baglaniyo sanki bişey kismet olmayacaksa, is, eş ya da pazardan alacağın şey bile. Birde böyle düşünmek insanın psikolojisine cok iyi geliyo. misal: amaaaan kismet değilmiş hersey olacağına varır, boşver takma 😂😂😂

Bence is de böyle, bi yerde yiyecek ekmegin varsa o fırsat sana gelir ya da gelen fırsatı değerlendirirsin. Yok eger ordan rizkin kesildiyse ne olduğunu bile anlayamadan avcunun içindeki şey gidiyor. Benim tecrübelerim su ana kadar bu yönde oldu, bi anda basiretin baglaniyo sanki bişey kismet olmayacaksa, is, eş ya da pazardan alacağın şey bile. Birde böyle düşünmek insanın psikolojisine cok iyi geliyo. misal: amaaaan kismet değilmiş hersey olacağına varır, boşver takma 😂😂😂

Doğru ama mesela lisede daha iyi çalışıp çok daha iyi bir bölüm okuyup, daha iyi bir iş sahibi olacakken, çalışmayan öğrenci fırsatı değerlendirmemiş olur. Elinden gelen her şeyi yapar ama yine de olmaz işte bu nasip. Çok karışık ya🙄

Back
X