• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin nasibi varmıdır?

Kader dediğimiz şey, kendi seçimlerimizden oluşur. Seçtiğimiz yolda da önümüze fırsatlar çıkar. Diğer türlü, yazılmış ve oynanmış bir durum yok zaten mantığa uymaz. Umarım en kısa zamanda en hayırlı olan işi ve eşinizi bulursunuz .

Herkesin bir nasibi var derler ama var midir bilmiyorum. Ben de 35imdeyim bekarim. Allah'a sukur iyi kotu bir isim var. Kimselere muhtac degilim. Su an bir isim olmasaydi kimselere el acamazdim. O yuzden sizi anliyorum her ikisi de bir olunca insan hayatini kendisini sorguluyor. Bu yasima kadar neyi basardim diye dusunuyor. Evlilik elbette ki bir basari degil. Ben evlilikten ziyade hayatimda birinin sicakligini ozluyorum. Gecmisimde cok agir seyler yasadim, travmalar atlattim ve kotu seyler yasamaya devam ediyorum. Ailem dagilmis durumda su an mesela. Bu sebeple beni tam anlamiyla anlayacak birisi cikar mi hic bilmiyorum. Ilk etapta anlayisli davranip sonradan canavara donusenlerden korkmuyor degilim. Ne olursa olsun kendimi tum meselelerden soyutlamaya hayatima devam etmeye calisiyorum. Nasip durumlarindan once bir isiniz olsa az da olsa toparlarsiniz kendinizi bence. Kafanizi sadece o meseleye yormazsiniz. Dusunup dursak ne olacak ki? Herseye ragmen olmuyorsa vardir bunda da bir hayir demekten baska care yok. Stres tum hastaliklarin basi. Bunu da unutmayin.

evlenmenin formulunu söyliyeyim...
bir gözünü kapatip evleneceksin.

evlilige evet diyen kadin ve erkeklerin cogu öyle yapiyor bence. veya evlilige adim atmadan önce fazla sorgulamiyor.
yoksa kimse komsusuna, dostlarina veya buraya dert yanmazdi kocam öyle yapiyor böyle yapiyor diye.

kimse dörtdörtlük degil..
ve ben ve benim gibiler mükemmeliyetci diye dusunuyorum bazen...

misal arkadasimi dinliyorum kocam öyle de diyor boyle de diyor diye...ben olsam bosarim diye dusunuyorum veya direk o tarz bir insani kocam yapmam.

cok beklentim var...ve kendi basima mutlu iken dert almak istemiyorum hayatima kisaca :KK70: evlenirsem bir gözümü kapatarak evlenecegim muhtemelen..
simdiye kadar karsima cikan kismetlerime karsi bir gözümü kapatmaya calistim ama olmadi...ilk hata da (bana göre hata) iki gözüm sak diye aciliyor
..hayirlisi artik :KK70:

Kızanlar olabilir, ben de böyle düşünüyorum. 🙈

Hani derler ya her nasip vaktine esirdir... Kimi çaba göstererek ulaşır kimi hiç bir çaba göstermeden bulur... Kimi ne kadar çabalasada olmaz ve bunlara nasip derler kısmet derler.. Herkes okuyor okulun ardından iş buluyor yada atanıyor, sonra evleniyor peşinden çocuk falan yapıyor... Ünv okumayanlarda liseyi bitiriyor hemen evleniyor... Bu sıralama kişiden kişiye göre değişiyor ama kimse yerinde saymıyor yaşam sıkışması yaşamıyor, bide benim gibi yerinde sayan, yaşı 30 u geçmesine ve tüm çabalarına rağmen ne iş bulabilmiş nede yuva kurabilmiş hayatı her alanda kısıtlanmış kişiler var nadirde olsa var... Bu zamana kadar hep nasip, kısmet diye kendimi avuttum ama şunu merak ediyorum bu nasip, kısmet dedikleri şey bir tek benim mi yok? Bazı insanlar bu kavramlardan yoksun mu yaratılmış ? Bende bunlardan birimiyim diye düşünüyorum...
herkes kader cizgisini yasiyor kendi secimlerine gore ilerliyor.. ne asaginizdakini gorup iyiyim deyin ne yukarinizdakini gorup kotuyum deyin. tabiki vakit saate ben cok inanirim. insanin kendine dua etmesi cook cok onemli. kriterlerinizi gozden gecirin gercek disi bir aday mi bekliyorsunuz nedir? geleni begenmiyor musunuz? aile gibi boy gibi guzellik gibi onunuze tas koyan engel var mi? herkes kendi nasibini yasiyor ve oteki dunyada sahip oldukarimizdan hesaba cekilecegiz. boynuzsuz koyun boynuzlu koctan hakkini isteyecemis. o derece hassas hesaba cekilecegiz.. muhakkak sizin de sabrettiginiz seylere karsi mukafatiniz olacak. belki beklentilerinizi dusurup bir is, es baksaniz?

Hani derler ya her nasip vaktine esirdir... Kimi çaba göstererek ulaşır kimi hiç bir çaba göstermeden bulur... Kimi ne kadar çabalasada olmaz ve bunlara nasip derler kısmet derler.. Herkes okuyor okulun ardından iş buluyor yada atanıyor, sonra evleniyor peşinden çocuk falan yapıyor... Ünv okumayanlarda liseyi bitiriyor hemen evleniyor... Bu sıralama kişiden kişiye göre değişiyor ama kimse yerinde saymıyor yaşam sıkışması yaşamıyor, bide benim gibi yerinde sayan, yaşı 30 u geçmesine ve tüm çabalarına rağmen ne iş bulabilmiş nede yuva kurabilmiş hayatı her alanda kısıtlanmış kişiler var nadirde olsa var... Bu zamana kadar hep nasip, kısmet diye kendimi avuttum ama şunu merak ediyorum bu nasip, kısmet dedikleri şey bir tek benim mi yok? Bazı insanlar bu kavramlardan yoksun mu yaratılmış ? Bende bunlardan birimiyim diye düşünüyorum...
evlilik için bir şey diyemem ama iyi bir işiniz ve çevreniz olursa o otomatik olarak olur zaten
ama iş için bir dua vardı hangi dua hatırlamıyorum onu okudum yaptım ve iyi bir işim oldu çok şükür 3 yıla yakın olacak bi deneseniz internette bulabilirsiniz

Evleneceğin tarih yazılı derler. Sonuçta senin dünyaya gelişin vs kaderdi ve bunun için anne ve babanın evlenmesinin de belli olması lazım taa en baştan. Böyle bakınca sanki herşey kadermiş gibi.
Nedense böyle şeyleri umutsuz oldugumda sorguluyorum. İnsan bişeylere inanıp ferahlamak istiyor.

evlilik için bir şey diyemem ama iyi bir işiniz ve çevreniz olursa o otomatik olarak olur zaten
ama iş için bir dua vardı hangi dua hatırlamıyorum onu okudum yaptım ve iyi bir işim oldu çok şükür 3 yıla yakın olacak bi deneseniz internette bulabilirsiniz

İyi bir işim, çook geniş bir çevrem var, Allaha şükür belli seviyenin üstünde bir hayatım var maddi olarak. 40-50 ülke gördüm, güzel aşklar yaşadım. Ama hala hayat arkadaşımı bulamadım. Yani illa evlilik de değil mevzu, hep mi bi aksilik olur. Galiba ben bu sevgi aşk olayını takıntı yaptım. Allah en çok istediğin şeyle sınar seni derler ya.

İyi bir işim, çook geniş bir çevrem var, Allaha şükür belli seviyenin üstünde bir hayatım var maddi olarak. 40-50 ülke gördüm, güzel aşklar yaşadım. Ama hala hayat arkadaşımı bulamadım. Yani illa evlilik de değil mevzu, hep mi bi aksilik olur. Galiba ben bu sevgi aşk olayını takıntı yaptım. Allah en çok istediğin şeyle sınar seni derler ya.
ama zaten eğer siz onu takıntı yaptıysanız ve hep o aklınızdaysa evlenemezsiniz düşüncelerinizi biraz serbest bırakın
tamam ben 2 nişan atmış birisi olabilirim çok bana bakmayın da
gene de mesela ilk nişanlımda aklımda evlilik yoktu ailesi ile tanışmak istemiyordum beni kandırdı seni bire yere götürücem sürpriz dedi ailesinin iş yerine götürdü habersizce tanışmış oldum
ikinci nişanlım mesela gene evlilik düşünmüyordum daha ilk tanıştığımız günlerden başladı evlilikte evlilik beynimin etini yedi her gün ailene söyle diyordu baskıdan dolayı söyledim
aha bak bi tane sevgilim bana evlenme teklifi etti yüzük falan almış evet demedim gitti annem hasta ölmeden seni görmek istiyor dedi inandım gittim meğer öyle bi hastalığı yokmuş ah ah
şimdi mesela belki bilirsin düğünüme birkaç gün kala ayrıldım gene evlilik düşünmüyorum (hayatımda birisi olsun istiyorum o ayrı) ama her şey beni buna itiyor sürekli bi evlilik konusu ile birisi yaklaşıyor liseden görüştüğüm çocuk şuan yalvarıyor ya istemeye gelelim diye
bence akışına bırak ne kadar istemezsen o kadar çekiyor sanırım

ama zaten eğer siz onu takıntı yaptıysanız ve hep o aklınızdaysa evlenemezsiniz düşüncelerinizi biraz serbest bırakın
tamam ben 2 nişan atmış birisi olabilirim çok bana bakmayın da
gene de mesela ilk nişanlımda aklımda evlilik yoktu ailesi ile tanışmak istemiyordum beni kandırdı seni bire yere götürücem sürpriz dedi ailesinin iş yerine götürdü habersizce tanışmış oldum
ikinci nişanlım mesela gene evlilik düşünmüyordum daha ilk tanıştığımız günlerden başladı evlilikte evlilik beynimin etini yedi her gün ailene söyle diyordu baskıdan dolayı söyledim
aha bak bi tane sevgilim bana evlenme teklifi etti yüzük falan almış evet demedim gitti annem hasta ölmeden seni görmek istiyor dedi inandım gittim meğer öyle bi hastalığı yokmuş ah ah
şimdi mesela belki bilirsin düğünüme birkaç gün kala ayrıldım gene evlilik düşünmüyorum (hayatımda birisi olsun istiyorum o ayrı) ama her şey beni buna itiyor sürekli bi evlilik konusu ile birisi yaklaşıyor liseden görüştüğüm çocuk şuan yalvarıyor ya istemeye gelelim diye
bence akışına bırak ne kadar istemezsen o kadar çekiyor sanırım

Ben de düğüne 25 gün kala ayrıldım. En son ilişkimde zorla aileyle tanıştırıldım aramızda yaş farkı var die ailesi onaylamadı ayrıldık. Yani onla evlenmek gibi bir düşüncem olmamasına rağmen bir de güzel giden ilişkiden oldum:) bu işin şakası tabi ilerisi için hayırlı oldu ama. İnan böyle evleneyim evleneyim die bir takıntım yok zaten bence bi kadın gerçekten evlenmek istese mutlaka evlenir biriyle ondan kolay ne var. Ama benim sevmem çok sevip çok sevilmem lazım. Yanında çok mutlu olmam herşeyi onla yapmak istemem lazım. Ben hayatımda hep buna ihtiyaç duydum. Çook güzel aşklar yaşadım ama işte öyle yaşayınca arkasından gelen her yalnızlık beni en dibe çekti.

Ben de düğüne 25 gün kala ayrıldım. En son ilişkimde zorla aileyle tanıştırıldım aramızda yaş farkı var die ailesi onaylamadı ayrıldık. Yani onla evlenmek gibi bir düşüncem olmamasına rağmen bir de güzel giden ilişkiden oldum:) bu işin şakası tabi ilerisi için hayırlı oldu ama. İnan böyle evleneyim evleneyim die bir takıntım yok zaten bence bi kadın gerçekten evlenmek istese mutlaka evlenir biriyle ondan kolay ne var. Ama benim sevmem çok sevip çok sevilmem lazım. Yanında çok mutlu olmam herşeyi onla yapmak istemem lazım. Ben hayatımda hep buna ihtiyaç duydum. Çook güzel aşklar yaşadım ama işte öyle yaşayınca arkasından gelen her yalnızlık beni en dibe çekti.
seni çok iyi anlıyorum ama bence çok seveyim diye bekleme ya karşı taraf seni daha çok sevsin yoksa sonu hep bizim açımızdan hüsran oluyor
eğer seni çok seven birisi varsa biraz bile bir şey hissetsen peşinden koş

Benim için nasip ciddi emek demektir. Sahip olduğum herşeye ciddi emekler verdim. Eğitimim, işim, eşim. Çok zor sahip oldum. Yıllarca da çocuk için emek veriyorum. Emeğimin karşılığını alır mıyım bilmem.

Son düzenleme:
36 yaşımdayım ikinci evliliğimi yapacağım. Korkuyorum gerek var mı diyorum ama anne olmak istiyorum. Allah nasip eder mi yoksa elim boş mu kalır bilmiyorum. Sadece çaba göstermek ve risk almaktan korkmamak gerekiyor diye düşünüyorum

Kader dediğimiz şey, kendi seçimlerimizden oluşur. Seçtiğimiz yolda da önümüze fırsatlar çıkar. Diğer türlü, yazılmış ve oynanmış bir durum yok zaten mantığa uymaz. Umarım en kısa zamanda en hayırlı olan işi ve eşinizi bulursunuz .
Kendi seçimlerimizden oluşuyorsa seçmeye çalıştığımız şeylerde neden engel çıkıyor?

Yakalayamadıysak nasibimiz olmadığından mi acaba? Nasip olsa gelir çinden yemenden hesabı, bu konuyu cok karışık buluyorum.
Bir arkadaşım sevgilisi ile çocuğun ailesi istemediği için ayrıldı. Aradan 3 yıl sonra çocukla yeniden barıştı evlendi. Şimdi kız çocuğun ailesi ile görüşmüyor evime giremezler diyor çocukta bunu sorun etmiyor. Bana dedi ki nasip olunca tüm imkansizliklara rağmen oluyor.

Ben de yıllardır yerimde sayıyorum. Hiç mi çabam yok ya da emek vermiyorum? Kendimi parçalıyorum adeta .
Hayatım sınav oldu neredeyse. Üstelik bana haksızlık yapan , yaşlarıyla alakasız hareketler sergileyen, dalga geçen, zamanımı çalan gereksizler çoook iyi yerlerde, tanıdıkları sağolsun. Zaman geçiyor ben hala nasibimi (iş) bekliyorum . Umutlar yok oldu neredeyse. Birkaç güne gelecek bir haber ya beni mahfedecek ya da yaşama sevincim olacak. Bakalım ..

Yakalayamadıysak nasibimiz olmadığından mi acaba? Nasip olsa gelir çinden yemenden hesabı, bu konuyu cok karışık buluyorum.
Bende bu konuları anlamıyorum diyorum ki nasip olsa ne yapar eder bir yolunu bulur Allah bir neden yaratır ve iki kişi karşılaşır ve yahut çok büyük engel sıkıntı varsa bile aşılır yani tamamen nasip kısmet meselesi....

Ben de yıllardır yerimde sayıyorum. Hiç mi çabam yok ya da emek vermiyorum? Kendimi parçalıyorum adeta .
Hayatım sınav oldu neredeyse. Üstelik bana haksızlık yapan , yaşlarıyla alakasız hareketler sergileyen, dalga geçen, zamanımı çalan gereksizler çoook iyi yerlerde, tanıdıkları sağolsun. Zaman geçiyor ben hala nasibimi (iş) bekliyorum . Umutlar yok oldu neredeyse. Birkaç güne gelecek bir haber ya beni mahfedecek ya da yaşama sevincim olacak. Bakalım ..
Birkaç güne gelen o haber inşallah güzel bir haber olur

Back
X