herkesten fikir istiyorum-annenin evine gönderirim!- nedir bu?

kayragok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
41
0
86
İstanbul
arkadaşlar konuların içeriğini okuyorum ya dayanamıyorum bu lafa gerçekten. bu erkekler kadınlarla daha doğrusu eşleriyle tartışınca konu ne olursa olsun, çocuğu olsun veya olmasın, neden annenin evine git, babanın evine götürüp bırakırım, evi terket gibi, eşyalarını topla vs gibi sözler kullanarak eşlerine evden çıkıp gitmelerini söylüyorlar anlamıyorum ben. neden neden neden.... bu ev sadece onlarınmı, eşyalar sadece onların mı. evlenirken verilen emekler karşılıklı değilmi. kadınlar erkeklerden daha çaresizken evi neden kadın terketmek zorunda da erkek elbisesini çantasını eşyasını toplayıp gitmiyor, neden bu böyle!!!

fikirlerinizi almak istiyorum, anlaşılmıyorsa, evliliğe ara verilecekse, küsülecekse, boşanılacaksa eğer geçici bir süre (ev satılacaksa mal paylaşılacaksa eğer) içinde olsa neden erkekler gidip babasının evinde kalmıyor. sinir oluyorum, erkek milletinden nefret ediyorum...

şuan başıma gelmedi ama okuduğum konularda sürekli görüyorum bu tarz erkekleri ve sinirlerim bozuluyorrrrrrr... sizce ne yapmalı, başına gelenlerde paylaşabilirler mi hikayelerini...

Çrikinlik yapılan maalesef. Katılıyorum sana birlikte karar alınıyor birlikte evleniliyor Ama kadına git deniliyor?Bendee bu tarzz şeyleri okudukça duydukçaa tiksiniyorum erkek milletinden. Acizliklerinden yapıyorlar çünkü daha iyisini yapamıyorlar.Kapıyı bile açmayacaksın bu tarz haraketlere girenleri,süründüreceksin. Ne zannediyorlarsa kendilerini??Sonrasındada tilki gibi dönüp dolaşırr gelirr ama iş işten geçmiş olur ne yazık ki!Duygusalızz affediyoruzz seviyoruzzz kıyamıyoruzz ama olan yine biz kadınlara oluyor. Bütün herşeyin acısını en fazla yaşayan bizler oluyoruz..

ablam 2 aylık evliyken eniştem demişti "annenin evine git diye" ablam da Bizi aradı Babam kamyon tuttu gittik gece 1 de ablama aldiğimiz eşyaları yükledık ablamı evimize getirdik.. sonrasında eniştem 1 ay kapımızda yattı özür diledi affetmedi Bizimkiler.. ikide Bir kızımızı tehdit et diye vermedik sana sahipsiz değil Bizim kızımız dediler.. sonra dayanamayip affettiler.. ama şart koştular, Bizim alt katımıza yerleşeceksiniz dediler, öyle de oldu. ama 2 sene sonra Boşandılar.. çok çirkin şeyler Bunlar.. Bana git diyen adamın yanında 1 dakka durmazdım eşyalarımı alip çıkar giderdim, Burası Benım de evim o gitsin demezdim

eşim bir kavgamızda baban gelip seni alsın götürsün demişti. bende kayınpederime söylemiştim. kayınpederim bu evden gitmesi gereken biri varsa oda oğlumdur, kadın evden gitmez demişti. kayınvalidemde o seni kovamaz sen onu kov demişti. ben bu lafı duyduğumda hiç bozulmamıştım, eşimin bensiz yapamayacağını biliyordum, sinirinden demişti. gerçek düşüncesi bu olsa duramam tabi evde, kendi ailesi bile tutamaz beni.

ama keşke bu kavgalar olmasa bu sözleri duymasak...

ata erkil toplum yüzünden, bayan çalışıyor bile olsa erkek aile reisi damgasıyla yaşamış hep, evde baba evi çekip çeviren parayı kazanan olduğundan her şey babanın malı gibi görünüyordu oğul da öyle zannediyor.
bizim kadınımızda çoğu zaman bu eve benim ailem de eşya koydu benim de evim burası sen defol git diyemiyor, yalnız kalmaktan korkuyor, adam gider birirnin koynuna girer diye korkuyor (evde daha güvende zannediyor eşini), sarılıp sarmalanmaya ihityacı olduğundan ailesine gitmek işine geliyor, gitmem derse adam saçından tutar sürekler rezil eder diye korkuyor,
erkek de kadın gitmekten korkup geri adım atar nasıl olsa (ki çoğunlukla da başarılı oluyor), kadın bunu duyunca susar da kavga da biter diye (ki çoğunlukla bu da başarılı oluyor) kuruyor bu cümleyi
aslında yasalarda durum tam tersi, mahkeme kadına bırakıyor o evi, erkeğe uzaklaştırma kararı çıkarıyor. ama kadınımız çoğunlukla bilmiyor bunu ve bu durum böyle kısır döngü şeklinde devam ediyor

genel olarak evi erkek tarafı aldığı için sanırım erkete bunu kendine hak olarak görüyor ve bazılarıda gitmeyeceğini düşünüp söylüyor olabilir
çok yakışıksız bir durum erkeğin acizliğidir bunu söylemek.. inş başımıza gelmezz

konuyu yanlış yere açmışsınız, bir derdim var/eşi ve ailesi bölümünde ne işi var

bazen eşimde tartıştığımızda beğenmiyosan annenin evine gidebilirsin der ama öyle ciddi kavgamız olmadı yarı şaka yarı ciddi der ama ben hiç alttan almam yani diyelimki çok ciddi kavga ettik ne yani ben herşeyi ona bırakıp annemin evinemi gitcem oda rahat rahat kurulu evde oturcak oldu canım ben de öyle diyince gidecek biri varsa oda sensin ben oğlumla aynen düzenime devam ederim sen nerde istiyosan kalabilirsin derim evmi sahiplenirim senden nafakada alırım benim maaşımda var oğlumada zaten annem bakıyo derim gül gbi geçiniriz derim hemen susar bakıyoki ciddiyim yani biraz korkutmak lazım yok öyle git annenin evine falan

Evi erkek tarafı aldıgı için mi ?? Valla bu devirde öyle aile pek kalmadı. Artık kız tarafı oğlanı alıyor. Eskidenmiş onlar..

konuyu yanlış yere açmışsınız, bir derdim var/eşi ve ailesi bölümünde ne işi var

düşündüm buraya açmamayı ama bilinçli açtım. konuyla ilgili mağdurdar bu bölümdeler, direk karşılaşırlarsa konuyla daha fazla yorum alabilirim. okuyan herkes kendisi için bişeyler toplar ve cesaretlenir diye. bu evler bizimde evlerimiz bayanlar. bence hiç kimse evinden çıkmamalı, erkekler gitmeli gidecekse...

kanunlarımız eşlerin nikahtan önce aldığı malı mülküde boşanma durumunda mal paylaşımına ortak etti. bunun bilinciyle hareket etmeli bayanlar.. herşeylerine dertlerine kederlerine ortak olup çocuklarına( bizimde çocuğumuz oluyor fakat doğduktan sonra genellikle yardım etmiyor erkekler, bu konudada yalnız bırakılıyoruz) bakıp hizmetçi gibi kullanılan eşler yeri gelincede babanın evine git denildiğinde herşeyi bırakıp gitmemeli. maddi olarak bi katkısı olmasa bile herzaman herşeyin üzerinde hakkımız olduğuna inanıyorum ben...

Son düzenleme:
Allahım yaşatmasın kimseye böyle birşey.

Bizi ailemizden istedikleri için geri oraya göndermek istiyorlar.Çünkü kendilerinden başka bir hayatımız olmasına tahammül edemiyorlar sanırım.

Biraz üstünden düşününce bu çok mantıklı geldi...

Neden şaşırıyorsunuz ki?
Bu ülkede halen kız almak diye bir tabir, kız istemek diye bir ritüel var.
Erkekler kadınları alıp memnun kalmadıkları bir ürün olarak gördükçe iade hakkını da kullanacaktır.
Dil bilinç altını oya gibi işler ne yazık ki...

Son düzenleme:

nickine bayıldım...
erkeklik taslayacaklarya her haltı derler onlar yeterki o erkeklik egoları zedelenmesin..
inş hiç bi kadın bu lafları işitmez..

Kadını evde aracı yardımcı hizmetçi ya da sadece çocuklarının annesi-bakıcısı gören erkekler böyle cümleler kullanırlar...
Öylelerine de ben koca demem...
Madem o kadar erkek, kendi çıksın gitsin mert olup da. Değil mi?

benim eşimde evliliğimin ilk yıllarında bu sözü bana çok kullandı ama hepsi sinirdendi.gerçekten öyle düşündüğünden değil bu nedenle ben hiç gitmedim.birgün tamam gidiyorum ben dediğimde beni aldı annesine götürdü sonra geri eve getirdikısacası çoğu erkek bunu sinirden söylüyor eşini gerçekten istemeyen erkek bunu hiç söylemez bile ya eşini direkt gönderiyor yada kendi gidiyor.ama ne olursa olsun çok çirkin bir söz bir erkeğe erkekliğe yakışmıyor.sinir anında bile söylenmemeliinsanın içini acıtıyor

Evi erkek tarafı aldıgı için mi ?? Valla bu devirde öyle aile pek kalmadı. Artık kız tarafı oğlanı alıyor. Eskidenmiş onlar..

aynen katılıyorum eskidenmiş o, önceden ben eşimi çalıştırmam maçoluğu vardı şimdi kız ararken ilk çalışıyomu diye soruyolar çünkü bu zamanda tek maaşla geçinmek zor herkes kabullendi, kimsede kusura bakmasın paramla rezil olamam, başımıza çoban aramıyoruz eş arıyoruz gerekirse evden giderim ama hayatının yarısını alır öyle giderim

erkeklerinde istediği bu zaten

çaresizlik...

heleki çocukta varsa çok sık gündeme gelir bu söz

git ananın evine

bu çaresizlikten keyif alan adam adammıdır ki!!!!

benim başıma geçen gün geldi ama dediğinede diyceğinide pişman ettim...çok şiddetli bi kavga ettik saat gecenin 3 ü ben dedimki bu ewde huzur falan kalmadı döndü bana huzur kalmadıysa çık git dedi...öylemi beyefendi dedim üstümde pijamalarım giydim montumu çizmelerimi kapıyı kitledi teli elime aldım babamı arıyorum gelip alcak beni senide süründürücem dedim telefonumu paramparça etti yollamadı sabah kaçıcam bu ewden dedim işe falanda gitmedi...sabaha kadarda nöbet tuttu başımda gitmeyeyim diye hatta düşün markete gitmem lazım oraya bile göndermedi gitcem diye...ve ona tek bi kelime söeldim delikanlı adam ceketini alır kendi gider bundan sonra ya bana direk git de ve lafının arkasında dur yada al ceketini defol git bu ewden...annesini aradım ewe gelin konuşucaklarım var dedim geldiler oğlun bana böle böle söylüyo git diyo dedim ortalığı yıktım...gidersem geri gelceğimimi sanıyo acaba babam geri yollarmı sanıyo oğluna akl ver dedim...kaynanamda saolsun oğluna dönüp bu ewde bi huzursuzluk çıkarsa sen çekip gidersin bu kız değil...sana b.k yemek düşer bu ewi biz aldık kimin gitceğine biz kara veririz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…