• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesten nefret ediyorum bu kadar kötü kalpli olmak zorunda mısınız!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bende devlet dairesindeyim. atanmadan her şey mükemmel gelirdi gözüme :KK53::KK53: burada işler zaten bir başka yürüyor..
insanlarda ki egolar, gereksiz muhabetleri, tripleri bla bla...bende kimseyle konuşmuyorum iş dışında.mesafe candır :KK200:
ama biliyorum yinede iyi insanlar var. :kahve:
bu gibi davranışlar seni soğutmasın :KK14:
Neredeler hanii??

Tamamen törpülendiğini söyleyemem ama büyük ölçüde artık kafamı rahat.
Şöyleki beni mükemmelliyetçi olmaya iten sebebi keşfettim. Sonra o sorunu çözmeye çalıştım.
Sorunun üzerine gitmek bana iyi geldi çünkü sorunla yüzleşince aslında ben ne yaparsam yapayım kusursuz bile olsam benim mükemmel olmamı isteyen kişiler tatmin olmayacak.
Benim durumumda mükemmelliyetçilik bana uygulanan psikolojik şiddetin yan ürünü idi.
Konuşmak çok önemli. Yazmak kendini ifade etmek.
Sırf mükemmel olmadığım için aşağılandığım, bu nedenle kendimi sevmediğim, değer vermediğim dönemler oldu.
Bunları aştım. Hata yapmaktan korkuyorum. Birileri yaptığım hatalar için yada yapamadıklarım için bana kötü davrandığında insanların beni ezmesine müsade etmedim. Bilerek hata yaptım. Kendimi suçlamadım. İnsan olmanın doğası bu. Özgüvenim böyle böyle yerine geldi.

Ne gibi hata mesela? Evet mükemmeliyetçi karaktere sahibim bende ama düşünceliyim insanlara karsi da. İkiyüzlülüğü beceremiyorum bi işte o yüzden sert görünüyorum

2 seneye yaklaştı ilaç kullanımım kazandırdığı sey fiziksel el uyusmasının gecmesi birazda sakinleştirmesi uyusturması onun dısında hala aynıyım gecen bişe yok alışıyorsun sadece. Psikolog desen kendini böyle sev demişti en son hayatımın en sacma cevabı mutsuzum kabullencekmişim. Oldu..

Psikologunuza bile trip atiyorsunuz.

Begenmiyorsaniz degistirin, baska birinden terapi alin.

Oneri istediniz yazdim, oneriler hakkinda dusunun. Sikayet etmeye devam etmek yerine.

Sorun sizin dusunme seklinizde. Insanlar sizi mutlu etmek zorunda degil, siz kendinizi mutlu edeceksiniz.

Ve kardesim sizin tavrinizda olsa olabildigince az gorusurum. Hayat enerjisi kaybettiren bir bakis aciniz var.

Kendinize acimayi birakin.

Herkes hakkinda ayni seyi dusunuyorsan sorun sende demektir..ne olmus yani yalnizsan bende yalnizim bi esim var yanimda olan yalnizlikta o kadar kötű bisey degil yani herseyi pozitif dusunmeye calisin..

O eş.cok önemli.dünyada tek bir kişi olsa sizi anlayan o kadar değerli ki bende o bir kişi yok var sanıyordum bir dostum onla da eskisi gibi değiliz..

Kızlar yapmayın şunu kendinize.

Yahu sen ne bakıyorsun iş yerindekilere? Salla gitsin onları. Sahil kentinde yaşıyorsan vapura bin, 5 liraya taze sıkılmış meyve suyu ya da yeni demlenmiş çay al mesela vapurun içinde... Şimdi hava çok sıcak ama deniz havası her zaman bambaşka.

Yok sahilde değilsen sabah erkenden uyandığında taze, çıtır simit al, peynirle beraber ye. Yanına da taze demlenmiş çay, vallahi hayat bu arkadaşlar ya. Neden bu kadar olumsuz bir ruh hali içindesiniz? Yeni bir dil öğren mesela, bilmiyorsan İngilizce öğrenmeye çalış. Yabancı bir dili öğrenmek insana çok iyi geliyor.

Daha çok gençsin, burada bile tersliyorsun insanları. Bu çözüm değil. Hayatın tadı böyle minik mutluluklarda gizli.

Selam herkesle anlaşmak zorunda değilsiniz sadece uyum sağlamanız lazım topluma karakterden ödün vermeyecek kadarıyla
Ben dw ailemle pek anlaşamam hatta konum da var bu konuda ,o konuda yapacak bişey yok dipdibeyiz ve anlaşamıyoruz duygusunu iyi bilirim ama gerçekten umursamazlıktan başka çare yok
Ama arkadaşlarınızı siz seçersiniz gerçekten hiç çevrede düzgün birisi yok mu arkadaş olmayı deneseniz bi?

Kızlar yapmayın şunu kendinize.

Yahu sen ne bakıyorsun iş yerindekilere? Salla gitsin onları. Sahil kentinde yaşıyorsan vapura bin, 5 liraya taze sıkılmış meyve suyu ya da yeni demlenmiş çay al mesela vapurun içinde... Şimdi hava çok sıcak ama deniz havası her zaman bambaşka.

Yok sahilde değilsen sabah erkenden uyandığında taze, çıtır simit al, peynirle beraber ye. Yanına da taze demlenmiş çay, vallahi hayat bu arkadaşlar ya. Neden bu kadar olumsuz bir ruh hali içindesiniz? Yeni bir dil öğren mesela, bilmiyorsan İngilizce öğrenmeye çalış. Yabancı bir dili öğrenmek insana çok iyi geliyor.

Daha çok gençsin, burada bile tersliyorsun insanları. Bu çözüm değil. Hayatın tadı böyle minik mutluluklarda gizli.
Seni takip etcem ya çok iyi yorumlar genelde:p

Siz izin vermezseniz kimse sizi incitemez. Biraz umursamaz olmak lazım. Ince düşünmek insanı depresyona sokuyor. Insanların çoğu güvenilmez, garip hırslara sahipler. Kimseden iyi davranış beklemezseniz kötü davrandıkları zaman şoke olmazsınız. Gardınızı her zaman yüksek tutun ancak bu her zaman gergin olun demek değil elbette. Benim yöntemlerim bunlar.
Garip hırslr deyince:)) benim bi arkadaşım da benimle yarışıyor farkettiğim kadarıyla ve her konuda ben bi adım geride kalyım diye çırpınıyor resmen ona göre ben herşetde çok zorlanıtım aman yapamam asla başaramam:)) artık hayallerimi bile anlatmıyorum :) geçen en son pokemon go yu nasıl yükledin dedim sadece ay çok zoe çok dedi anlatmadı bi :D buna bile böyle yaptı ya :D öyle ...

valla ozellikle is yasamindan arkadaş beklemeyeceksin. gercekten iste yukselme anlayisimiz basariyla degil farkli seylerle oldugundan herkes birbirinin ayagini kaydirma derdinde yada hep ust makamdan birilerine yaranma derdinde. illa vardir iyi insanlar. onlari secip emin olup onlarla muhatap olacaksın. digerlerini cok takmayacaksin. ben cok severim arkadasligi insanlari muhabbet etmeyi. herkesle cok samimi olayim dertleseyim herkese cok yardimci olayım isterim. ama oyle degil. oyle olmamali. bende kendimi yavas yavas çekmeye calisiyorum. ozellimle is yerinden kimseye guven olmuyo o kesin.

ben sorunun konu sahibinde oldugunu dusunmuyorum. kisi karsisindakini kendi bilir sozu cok dogru bence.

o yuzde tecrubeyle öğrenilenler haric eger bi insan kurnazsa karsidakinin de oyle olacagini düşünerek gardini bastan aliyor ve boyle insanlar hayatta genelde cok yorulmuyor.

ama safsa iyi niyetliyse karsidakini de oyle sanip tamamen verici oldugu icin hayal kirikligina ugruyor.

bi sure sonra da boyle bi dusunce oluyo. neden herkes kötü. cunku ilk başta kimsenin kotu olabilecegine inanmiyordu. ben mesela cidden insanlarin yalan soyleyebilecegine bile inanmiyordum. cok tuhaf bisiydi. sonra tecrubeyle ogrendim orasi ayri.

dolayisiyla herkes kotu diye dusunen insan illa sorunlu olacak diye bisi yok. gerceklerle yeni yuzlesen iyi niyetli biri insan da olabilir.

Ne gibi hata mesela? Evet mükemmeliyetçi karaktere sahibim bende ama düşünceliyim insanlara karsi da. İkiyüzlülüğü beceremiyorum bi işte o yüzden sert görünüyorum

Bak senin ruh halindeyken herkesin kötü olduğunu düşündüğümde "benim nasıl olduğum aslında umrunda değil çok iki yüzlü" diyordum. "O kötü onun nasıl olduğu umrumda değil" diyordum. İkiyüzlülük yapıyorlar gibi geliyordu. Sende onları iki yüzlü bulduğun için muhtemelen iletişim dahi kurmuyorsun.
Aslında şuan sıkıntından dolayı böylesin. Kendini özgür rahat hissettiğinde bunlar hayatın akışı oluveriyor.
Psikolog değilim asla olamam ancak sana iyi bir terapist bulman gerektiğini söyleyebilirim.
Çok klasiktir sorunun kaynağına çocukluğuna inmek falan filan.
Doktorum günümüz ile doğamız arasında çatışma yaşadığımızı söylemişti. O zaman ya ne alaka demiştim ama haklı. Bizi böyle düşünmeye iten şey ilkel savunma mekanizmamız. Ortada bir sorun olduğu kesin onun üzerine gitmelisin.
Sürekli sana ne hissettiğini sorunla karşılaşınca ne yaptığını neden yaptığını vs soruyor. O soruların klasik bir cevabı yok.
Fakat seni düşünmeye zorladıkça aslında sorunun ne olduğunu öğreniyorsun onu çözmek daha kolay oluyor.

riyakar insanlar .. depresyon demiş biri de ona sokan kim acaba bi düşününüz
Kızgın kırgınsınız anlıyorum
Bazen böyle hisseder insan
Ama siz içinizdeki nefreti komple burdaki insanlara kusuyosunuz onu anlamadım
Bizlerden niye nefret ediyosunuz ki
Kininiz cümlelerinize yansımış derdiniz size yardım edilmesi yada anlaşılmak değil de
Nefretinizi kusmak ...

sonra senin gibiler de gelip uslübüyle insanı daha da sinir eder saol..

Şu cevap bile yaptığım tespitin doğru olduğunun kanıtı. Böyle davranmaya kendinize acımaya devam ettiğiniz sürece mutsuz ve yalnız olmaya devam edersiniz.

Bakın ben kötü bir insan değilim, sizinle alıp veremediğim yok sadece içinde bulunduğunuz duruma dair tespit yapıyorum ama siz beni kötü bir insan olarak görüyorsunuz şu an. Bu da ciddi anlamda bir sorununuz olduğunun habercisi.

İnsan kendi mutluluğunu kendi yaratır, mutluluğu başkalarında arayan insan mutsuzluğa mahkumdur. Hepimizin sorunları var ama sorunlarımızı başkalarının üzerine yıkarak hep onların yüzünden pis, kötü insanlar diyerek bir yere varamayacağımızı biliyoruz. Sorunlar sizin sorunlarınız, çözümü de sizde.

ben sorunun konu sahibinde oldugunu dusunmuyorum. kisi karsisindakini kendi bilir sozu cok dogru bence.

o yuzde tecrubeyle öğrenilenler haric eger bi insan kurnazsa karsidakinin de oyle olacagini düşünerek gardini bastan aliyor ve boyle insanlar hayatta genelde cok yorulmuyor.

ama safsa iyi niyetliyse karsidakini de oyle sanip tamamen verici oldugu icin hayal kirikligina ugruyor.

bi sure sonra da boyle bi dusunce oluyo. neden herkes kötü. cunku ilk başta kimsenin kotu olabilecegine inanmiyordu. ben mesela cidden insanlarin yalan soyleyebilecegine bile inanmiyordum. cok tuhaf bisiydi. sonra tecrubeyle ogrendim orasi ayri.

dolayisiyla herkes kotu diye dusunen insan illa sorunlu olacak diye bisi yok. gerceklerle yeni yuzlesen iyi niyetli biri insan da olabilir.

Insanlarin yalan soyleyebilecegine inanmamak saf ve iyiniyetli olma gostergesi degil.

Hayatimda hic ben iyi niyetli ve safim diyen ve oyle olan birini tanimadim.

Isim geregi yuzlerce insanla muhatap oluyorum. Bu iddiada olan insanlarda genelde algilama ve duygusal zeka eksikligi goruyorum.

İşyerinden çok sıkılmışsın.. Olur bazen öyle.. Bazı şeyler üst üste gelince insan bunalıyor.. İş değiştirsen ? Daha mutlu olursun belki ?
Herkes kötü değil,iyilerde çıkacaktır karşına ;)

bitter64 bitter64 sen ıs yerınde sorun gormemıssın
Y yesil_zeytin_ mesela onun yerınde olsan napardın acaba
aynı sekılde bende neler yasadım ve bırcok arkadasımız gerek aıle gerek ıs ortamı gerek okul

hepımızın cevresınde var boyle ınsanlar
sen bosver ıyı ol durust ol kım ne olursa olsun sen hep ıyı ınsan ol

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X