herşey açık mı yoksa sinsice mi

bende de oluyor bu durum mesela başıma gelen bir olayı anlatayım ev alacaz tabi herkese söyledim çenem durmaz herşey hazır ev sahibiyle anlaşıldı bankaya gittik banka dediki diğer bankada krediniz var o krediyi ödeyin 1 hafta sonra size o kredi kadar fazla para verelim yani hem evin hem diğer kredinin parasını verecek banka ama 1 haftalığına bulmamız lazım bulunabilecek bir para çok değil ama bulamadık olduğu halde kimse vermedi onun yerine az harcayın diye öğüt verildi tabi biz evi alamadık bundan 1 ay önce ev almak istiyorduk oturduğumuz evin sahibi eğer isterseniz ben satayım dedi tamam dedik bu sefer kimseye söylemedim hatta diğer bankalarda da bir önceki kredimizin iki katı kredi borcumuz var ama bankalar kredi vermek için yarışıyorlar krediyi çektik evi aldık ve herkese duyurduk:))))

bende de oluyor bu durum mesela başıma gelen bir olayı anlatayım ev alacaz tabi herkese söyledim çenem durmaz herşey hazır ev sahibiyle anlaşıldı bankaya gittik banka dediki diğer bankada krediniz var o krediyi ödeyin 1 hafta sonra size o kredi kadar fazla para verelim yani hem evin hem diğer kredinin parasını verecek banka ama 1 haftalığına bulmamız lazım bulunabilecek bir para çok değil ama bulamadık olduğu halde kimse vermedi onun yerine az harcayın diye öğüt verildi tabi biz evi alamadık bundan 1 ay önce ev almak istiyorduk oturduğumuz evin sahibi eğer isterseniz ben satayım dedi tamam dedik bu sefer kimseye söylemedim hatta diğer bankalarda da bir önceki kredimizin iki katı kredi borcumuz var ama bankalar kredi vermek için yarışıyorlar krediyi çektik evi aldık ve herkese duyurduk:))))

Yaşanmış güzel bir örnek. Ay bazen diyorum gizli mi evleneyim :(((İşin şakası tabiii.... Ama o kadar lafa göze gelen biriyim ki...

Yaşanmış güzel bir örnek. Ay bazen diyorum gizli mi evleneyim :(((İşin şakası tabiii.... Ama o kadar lafa göze gelen biriyim ki...

evet hayırlı işleri kimseye duyurmamak lazım bence inan insan çok göze geliyor bu sadece bir örnek bunun gibi bir çok örnek var hayatımda...

annemden böyle gördüm ve bana hep öğütler işini bitir öyle duyur.

o işini halletmeden kesinleşmeden kimsenin haberi olmasın mümkünse senden başka hiç kimsenin

Büyükler mezarlığın yarısı nazardan yatar der, ben çok inanırım, söyleme kimseye işlerini.

Hele bazı insanlara yıldızı alçak diyorlar nasıl oluyor bilmiyorum ama ablam çok yaşar bu durumu, bir yere gider gelir iki gün hasta yatar,kız neyin var yok birşeyi bir bulantı, bir halsizlik iki gün geçirir,sonra düzelir.

Annem çeyiz işi yapardı, atölyesinde biri varken yeni bir şey dikiyorsa bırakırdı, gözümle şahit oldum bir komşumuz aaa xx hanım ne güzel olmuş, bitince bunu kesin çok iyi bir paraya satarsın dedi, tak dedi makinası durdu kadının. Böyle şeyler yaşanıyor, söylemeyin herkese ve bol bol Nas ve Felak surelerini okuyun. Hep kötü niyetten olmuyor nazar, bazen insanın sevdiğinin nazarı değermiş.

Kesinlikle nazar :nazar:

Ben de mümkün olduğunca anlatmam..Evliliğimle ilgili hiç konuşmam,kötü zaten konuşmam az överim..O da işte "iyiyiz..vs." çok genel konuşup bırakıyorum..

Ne anlatsam aksilik çıkar, ne göz var millette yaa!! Sinsilik değil ama kimseyi ilgilendirmez diyelim.. :1:

ya bende de öle oluyor ya.

üstelik aileme sölesem bile bozulabilior.

arkadaşlarada genelde bişileri i anlatmamaya çalışıyorum. bu seferde herşeyin kötü gittiğini düşünüp imlarda bulunuolr, iiyi diorum hemen ertesinde cidden bi sorun oluyor :)

şimdi genelde tutmaya çalışıyorum kendimi ama çok heyecan verici bişi olduğunda paylaşmadan duramıyorum.

ama herkese böle olmuyor onu biliorum.

Nazar kesinlikle.
Güzel yolunda giden bir hayatın varsa kıskanılman doğal çevrence.
Herşeyi anlatma sende.
Bende öyle herşeyi söylerdim ama bi baktım herşey ters gidiyo .
En basit örnek benim bi şarjlı süpürgem vardı 5 sene hiç servise gitmedi bozulmadı bile.
Yengemin gelini geldi çocuğu koltuğa bişeyler döktü getirdim benim emektarı.Sen baya kullandın bunu dedi.
5 Yıldır kullandım maşallah dedim düğmeye bi bastım ana çaışmıyo benim emektar.Servise gitti motordaymış problem
Sizlere ömür anlayacağınız.
Nazarı değdi onun.Olan benim emektar süpürgeme oldu.
Nazara inanırım ve anlatmıyorum artık herşeyi.
Sizde anlatmayın.Hiç duramıyosam açarım günlüğümü ona anlatırım defterinde nazarı değecek değil ya :21:

madem anlattığında işlerin ters gidiyor sende anlatma canım nazar var biliyorsun belki sana da nazar değiyordur:34:
ben yapım gereği birşey kesinleşmeden kimseye anlatmayı sevmem zaten :19:sonra olmayınca insanlara mahçup da olabiliyorsun yada yalan söylemiş gibi oluyorsun :31:

olana kadar içinizde kalması sonunda hüsrana uğrasanızda kendinizi mahçup hissetmemenizi sağlayacaktır.tesadüf değilde hayırlı olanı demek daha doğru olur..ne kadar istesenizde olmuyorsa hakkınızda hayırlı değildir..

Bende sinsice gorusune katılıyorum..

Ben sıkayet etmekten hoslanmam..Hep ıyı seyler gundemımdedır..Ama nazara ınanıyorum.. cok yakın zamanda basıma gelen..

Erkek arkadasımla aramızın nasıl oldugunu soran arkadaşlarıma herseyın dortdortluk oldugunu yaptıgı jestlerı falan anlattım aradan bı kac gun gecti gecmedı hıc yere butun gun bırbırımızle dıdıstık..

Cok guzel bı ıs fırsatı vardı aradılar benı soyledım herkese olmadı..Sonra baska bı ıs buldum gorustum ettım sadece bı kısı bılıyodu işe alındım..Herkes yenı ıse baslayacagımı soyledım..

Basını degılde sonucu anlatmak dogruymus meger..

onceden birseyleri anlatmamak gerekir demekki...her yasadiginizi her gittiniz is gorusmesini her tanistiginiz kisiyi anlatmak niye? anlayamiyorum bu anlatjma istegi neden :44:

herhalde gariplik bende, cunku bende kimseyi ozelime sokmam kolay kolay...insanlar merak ederler, ama merak ettikleriyle kalirlar.

onceden birseyleri anlatmamak gerekir demekki...her yasadiginizi her gittiniz is gorusmesini her tanistiginiz kisiyi anlatmak niye? anlayamiyorum bu anlatjma istegi neden :44:

herhalde gariplik bende, cunku bende kimseyi ozelime sokmam kolay kolay...insanlar merak ederler, ama merak ettikleriyle kalirlar.

Bende anlatmak istemiyorum ama öyle anlar oluyor ki anlatmak zorunda kalıyorum...

Tam evden çıkıyoruz telefon geliyor mülakat için ee noldu niye gelmiyon ???

Kıvıramıyorum hani yalan söylersem daha kötü olur diye ama öyle de olmuyo böyle de..Hayırlısı herşeyin demek

Öyle sevindirik bir şekilde daha kesinleşmemiş olayları cümle elaleme duyurursanız, istedikleriniz kesinleşmeyince daha büyük hayal kırıkılığı yaşarsınız. Bazı olaylarda kesinleşene kadar kendi içinde tutmak, biraz daha kapalı davranmak sinsilik değildir ve işinize yarar hayatta.

Back
X