herşey bomboş geliyor :(

Liar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
625
9
96
İstanbul
....................................................................................................................................

Son düzenleme:
Olabilir böyle zamanlar, bunlarda gelir, bunlarda gecer :)
Sen baskalarindan medet ummayi birakacaksin ve kendine odaklanacaksin.
Bundan sonra madem zamanin var bir ingilizce kursuna yazil, yada ingilizce diziler vs izle internetden, bu is bulmanda faydali olabilir, dil önemli. Yada baska kendini gelistirecek seyler bul.
Kendini begenmeye calis, begenmedigin neyin varsa degistir.
Kilonumu takiyorsun mesela, her gün 1 kg sebze sec ve onlari ye gün boyunca, hareketli ol, bakkala sen git, alisverisleri sen yap, evi temizle, yürüyüsler yap.
Sacinimi begenmiyorsun, arastir internetden, ne iyi gelir diye, kendi bütcene göre, sacini basini herseyini düzeltmeye calis.
Kiyafetlerini vücuduna göre sec, kendine begendigin bir parfüm al vs kendini simart yani.
Kitap okumak istiyorsan ilgi alanini ceken bir kitap oku, örnegin ben kriminal gercek hikayelere bayilirim, ozaman sIkIlmazsinda.
Issiz oldugun icinde güvensizlik olmus olabilir icinde. Ve her tencerenin bir kapagi vardir, disarlarda bir yerlerde seninde evlenecegin kisi geziyor su anda.
Ama sen henüz onla karsilasmaya hazir degilsin.
Bunu proje gibi gör: hayatinin erkeginle tanistiginda nasil olmak isterdin? Onla karsilasmayi bekleme, ilk önce kendini o sekle getir.

Ayrica arkadas grubu vs bence cok fazla önemseniyor, bosver zorla olacak sey degil bunlar. Ama bütcen müsaitse örnegin bir fitnes salonuna vs kayit yapabilirsin, oralardada insanlarla tanisirsin.
Ilk önce kendini sev, sonra kimle evlenmissin önemi yok zaten.

Depresyonda oldugunu sanmiyorum, depresyon geciren insanlar cidden kendini öldürmeyi düsünüyorlar, yani insallah bu boyutta degildir senin halin?!
Herseyin yeri zamani var, biraz kendine mesguliyet bul. Birde inancli bir insansan dua etmeni cok tavsiye ederim, al bir dua kitabi oku ordan, dua´larda ve inanc´ta seni sevgiyle kucakliyabilir

bence böyle düşünmemelisiniz
herkesin bir nasibi vardır ve bir yerlerde bekliyordur
en hayırlı zamanda en hayırlısını isteyin ve kendinizi üzmeden bekleyin bence
bu ruh hali sizin yanlış karar vermenize neden olabilir
tanıdığım biri 35 yaşın çalışmıyor ve bekardı. Bu durumdan çok şikayetçiydi ve karşısına çıkan ilk insanla nedir ne değildir hiç düşünmeden evlendi
sonrası hüsran... o yüzden sabırlı olun ve mantıklı karar verin

Son düzenleme:

Boşverin o başkalarının bakışlarını... O yabancı bakışların size faydasından çok zararı olur.
Ümidinizi yitirmeyin. Dua edin.

Hz Mevlana ne de güzel söylemiş; "Üzülme! Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan ne mutlu sana! Elinde olanlardan bahs et can! Elinde olmayanları söyleme bana. Hüzün olgunlaştırır, kaypetmek sabrı ögretir.
Allah sana sıkıntı vermekle tozunu kirini alır. "isyanlardayım" dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Farketseydi kurtulacaktı!
Dert, gizlice Allahı anmana vesile olacaksa tüm dünya mülkünden değerlidir.
Neden duasız bırakıyorsun dilini? Kapıyı çalmadan açılmasını bekleyenlerdenmisin yoksa? Kapı açılır, Sen yeterki vurmayı bil. Ne zaman bilemem. Yeterki o kapıda durmayi bil"
Mevlana Celaleddin-i Rumi

Son düzenleme:
yazdıklarını okuyunca kendimi buldum ... bende 24 yaşındayım aynı şeyleri yaşıyorum tamamıyla sadece fark hayatımda 9 aydır birisi var.Herşey yolundayken evlilik planları yaparken son 3 ay önce kötü bir dönem geçirdik ben onu tam bulmuşken sadece ona tutunmuşken ayrılmayalım diye elimden geleni yaptım fakat 3 aydır berbat durumdayız bana artık canım dahi demiyor ve bakıyorum bütün çevremdeki insanlar nişanlanıyor evleniyor yada çok mutlu...hayallerim yok umutlarım yok...çok korkuyorum bende depresyondan fakat tek teselliyi dua edip allaha yaklaşmakta buluyorum beni en kötü günlerimde sadece bu ayakta tuttu bu güne kadar...ALLAH yardımcımız olsun arkadaşım

ben de 26 yasindayim.yeni evlendim.amaaannn onemli olan evlenmek,sevgilin olmasi degill...sen once kendinle baris canim.eminim gayet guzelsindir.isi de dert etme.Rabbim hayirlisiyla daha guzel is nasip etsin.madem su an calismiyorsun is ararken kendinle ilgilen bence.kendini simart biraz rahatla.sevdiklerinle vakit gecir ki is arama suren seni bunaltmasin...yuruyuse cikmak bile insana iyi geliyor bazen.icimden seni istanbulda hayal ettim nedense,orda deniz kenarinda yurumek cok guzel olur bence.beni begenmiyorlar diye dusunuyorum yazmissin ya,onemli olan senin kendini sevmen.en onemlisi de icindeki seni seven birinin hayatinda olmasi.dis guzellik hic onemli degil.hadi gul bakim gulmek insanin icini ferahlatir.yeter ki Rabbim saglik,huzur versin.

canım seni tam olarak anlamasam da anlıyorum aslında..
evet su an bir depresyon bunalım halindesin... sürekli evde oturmak herşeyi geç insanı bunalıma sokar zaten hayat bomboş gelmesin neden hemen pes ediyorsun.. yeniden iş bak olsun bulursun bir şekilde.. yaşın biraz geçmiş ama hiç bir şey için geç değil.. karşına biri çıkmadıysa vardır bir vakti zamanı bence kendine bakan her kadın da güzeldir herşeyin hayırlısı seninde imhitahanın bu.. bol bol dua ett sabır et şükür et rabbime sıgın.. elbette rabbim hayırlısı ile inşallah karşına birisin çıkartacaktır.. ama evde kalma cık gez dolşa canımmm akrabalarında annenle babanla olsanda yoksa daha kötü olursun

Bu şekilde düşünmek seni daha da güçsüz hale getirmekten başka bir işe yaramaz.
Çevrende az kişinin olması ya da hayatında birinin olmaması da seni değersiz kılmaz.
Eminim ki özgüvenin biraz yerine geldiği takdirde her şeye çok daha ılımlı yaklaşacaksın.
Arkadaşların da daha önce söylediği gibi eğer uygun bütçeye sahipsen ilgini çekecek konularla ilgili kurslara yazılman, arkadaş edinmeni de sağlayacağı için bir yandan, faydalı olabilir.
Umarım en kısa zamanda bu ruh halinden kurtulursun.

neden böyle düşünüyosun ki.sence evlenen ya da nişanlanan herkes çok mu mutlu?bu insanların sorunları yok mu sanıyosun?nişanlıyım. iyi bi okul bitirdim.iyi şartlarda yaşıyorum.istediğimi alıyorum.canım isterse çalışcam istemezse çalışamama gerek yok.iyi kötü arada gezip tozduğum arkadaslarm da var..ama mutsuzum.evlenip evlenmemek istediğimi bilmiyorum.hayallerimi erteliyorum.ailevi sorunlarım var.hiçbişeyle mutlu olamıyorum.ne istediğimi de bilmiyorum.kendimle ilgili sorunlarım var.hatta o kadar bunaldım ki hergün başım ağrıyo düşünmekten.

kısaca diyeceğim şu ki dışardan çok iyi gibi gözüken hayatlar var ama hiçbişey gözüktüğü gibi değil.kimin ne yaşadığını bilemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…