- 11 Aralık 2018
- 42.602
- 264.764
- 598
Tamam işte siz çalışıp çabalayıp tırnaklarınızla kazıyıp ailenize rağmen bir şeyler elde etmişsiniz. Konu sahibi sürekli başkalarını suçluyor hayatta elde edemediği şeyler için. Bir yerde kendi hatasını kabul etmesi gerek. Ya hatasını kabul edip aksiyon alacak ya da aynı hayatı yaşamaya devam edecek. Bizim yumuşak “sini inliyirim” tarzında yorum yapmamız bu kadının bir işine yaramaz. Gerçekler suratına çarpmalı ki içine girdiği çukurdan çıkabilsin.Ben senerenelerce kpss çalış diye öneri vermedim.ama tek kurtuluşu memur olarak atanmak.maddi imkanlar yüzünden liseyi bıraktım spot mağazaya ise girdim.sinif arkadaşlarımın önünde eğilip paça ölçüsü aldım.dershaneden çıkıp yanıma geldikleri için.nefsime dokunuyordu.ugrastim açıktan liseyi bitirdim 2 yıllık bir bölüm okudum.ki.istedigim bölüm degildi ailem başka şehri aklından cikar ya bu şehir ya başka şehir olmaz dedi..sonrasinda uğraştım 4 yıllık bir bölüm okudum.ama ne zorluklarla.arkadaslarim sadece bir gün çalışır vizeden finalden yüksek alır ben sabahlarim, yine de anca geçer not alırım.agnoyu tutturmak için anam ağladı.hic unutmam vize sınavım var calisiyirum annem süpürgeyi önüme attı onlar karın doyurmuyor ben yaşlı halimle ev süpürecem sen oturacakmisin dedi.simdi pişman ama kaynak gibi işin var der.okudugum iki bolumlede alakasız bir işe girdim.Allah yardım etti KHK ile kadro aldım.iyi de maaşım var açıkçası.ama aile ortamım iyi olsa idi destekleselerdi hayalimdeki mesleği yapardim.oyle zaman oldu ki yol param bile olmadı çok sukurki üniversite evime yakındı.o yüzden diyorum kimse kimsenin hayatını bilmeden ahkam kesmesin
Şu an çalıştığım kurumda bir kızcağız var. Doğunun bir dağ köyünden gelmiş. Hayatını yazsa roman olur. 6 yaşında çobanlık yapmaya başlamış, çalıştırılmış, dövülmüş, hırpalanmış. Buna rağmen bir şekilde okumuş öğretmen olmuş ama nasıl okuduğunu neler yaşadığını hayal edemezsiniz. Kpss kazanayım diye de beklememiş. Özelde asgari ücretten hallice maaşa çalışıyor. Kirasını da ödüyor kardeşlerini de yanına almış okutuyor. Ben çektim onlar çekmesin diyor.
Ben şanslı kesimdendim. Ailem okumamı hep destekledi. Maddi manevi yanımda oldular öğrenciliğim boyunca. Buna rağmen ben nasıl olsa para geliyor diye yan gelip yatmadım. Özel ders verdim, garsonluk yaptım, kuaförde bile çalıştım. Üstten ders alarak 3.5 senede bitirdim okulu. Yalnız yaşadığım bir evim vardı. Hedefim mezun olur olmaz araba almaktı. Hem gezdim, hem okudum, hem çalıştım. Mezun olunca da arabamı aldım. Ailemin imkanları bu kadarını yapmaya yetmezdi, birinden biri eksik kalırdı. Evim olmazdı yurtta kalırdım, dilediğim gibi gezemezdim vs. Bu ülkede hele hele bu devirde çalışmayana ekmek yok. Çalışana bile zor varken çalışmayana hiç yok. Konu sahibi çalışmıyor, çabalamıyor. Bilmemkaç kere sınava girip kıytırık bir bölüm okumak çalışmak değildir, üzgünüm. Bu sadece hayatı ertelemek, başka bir şey değil.