Herkes Hak Ettiği Hayatı Mi Yaşıyor ?

Yok ona da izin vermezler sizin bakış açınızla. En güzeli yaşadığın hayatı kabullen, karşına ilk çıkan kısmetle evlenip annenin babanın yaşadığı gibi bir hayat ve evlilik yaşa. Ömür dediğin zaten 75 yıl, kaldı ortalama 50 sene. Sabret kardeş bitecek diyelim. En mantıklısı bu.
Yok artık benim bakış açımla ne alakası var konunun, bu benim görüşüm değil bu konuyu açan kişinin anlatımından benim şahit olduğum yaşam tarzından kaynaklı yaptığım yorum,olanı biteni savunmuyorum sizce olabilirmi öyle birşey,kadınlar okumasın çalışmasın gibi bir bakış açısını neden savunayım,şartlar dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum,azarlar gibi teleskoptan başka bir evreni izliyor gibi davranmıyorum anlattıkları doğrultusunda gerçeğe en yakın olabilirliği en mümkün en faydalı şekilde yönlendirmeye çalıştım,eleştirmek benim haddim değil eleştirilecek bir konu olsa nacizane fikrimi söylerdim ama buradaki konu kendi çıkmazındaki hayatına dışardan bakan insanların fikri belki bir çıkış yolu bulabileceği bir tavsiye.

Yok artık benim bakış açımla ne alakası var konunun, bu benim görüşüm değil bu konuyu açan kişinin anlatımından benim şahit olduğum yaşam tarzından kaynaklı yaptığım yorum,olanı biteni savunmuyorum sizce olabilirmi öyle birşey,kadınlar okumasın çalışmasın gibi bir bakış açısını neden savunayım,şartlar dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum,azarlar gibi teleskoptan başka bir evreni izliyor gibi davranmıyorum anlattıkları doğrultusunda gerçeğe en yakın olabilirliği en mümkün en faydalı şekilde yönlendirmeye çalıştım,eleştirmek benim haddim değil eleştirilecek bir konu olsa nacizane fikrimi söylerdim ama buradaki konu kendi çıkmazındaki hayatına dışardan bakan insanların fikri belki bir çıkış yolu bulabileceği bir tavsiye.
Yapabilirsin, bak örnekleri var, kendine güven, yolunu çiz diyoruz. Hayır yapamaz diyorsunuz. O zaman içinde bulunduğu durumu kabullensin, hiç çabalamasın diyoruz. Hayır öyle demedim diyorsunuz. Bence siz şu an ne dediğinizi bilmiyorsunuz.

Yapabilirsin, bak örnekleri var, kendine güven, yolunu çiz diyoruz. Hayır yapamaz diyorsunuz. O zaman içinde bulunduğu durumu kabullensin, hiç çabalamasın diyoruz. Hayır öyle demedim diyorsunuz. Bence siz şu an ne dediğinizi bilmiyorsunuz.
Bence siz haklı çıkmak için çok çırpınıyorsunuz söylenenleri mantık süzgecinizden geçiremiyorsunuz ve bunu herzaman yapıyorsunuz çoğu yorumunuzda bu tutumunuz var,herzaman son sözü siz söyleyemezsiniz kendinize göre haklı olabilirsiniz ama bu doğru bir yaklaşımda bulunduğunuzu göstermez,konularda genel olarak genelleme yapıyorsunuz o genellemenin dışındaki dünyayı göremiyorsunuz kendi eksikliğinizi başkalarının görüşlerini saptırarak kabul ettirmeye çalışıyorsunuz,burada kimse herangi birşey için sizi ikna etmek yada onayınızdan geçmek zorunda değil,yapılan her yoruma o zaman sen busun o zaman sen şusun demeniz hoş değil,konu oraya gelirse bende saptırırım konuyu hoş olmaz,neyse konuyu burada kapatalım uzayacak gibi.

Bence siz haklı çıkmak için çok çırpınıyorsunuz söylenenleri mantık süzgecinizden geçiremiyorsunuz ve bunu herzaman yapıyorsunuz çoğu yorumunuzda bu tutumunuz var,herzaman son sözü siz söyleyemezsiniz kendinize göre haklı olabilirsiniz ama bu doğru bir yaklaşımda bulunduğunuzu göstermez,konularda genel olarak genelleme yapıyorsunuz o genellemenin dışındaki dünyayı göremiyorsunuz kendi eksikliğinizi başkalarının görüşlerini saptırarak kabul ettirmeye çalışıyorsunuz,burada kimse herangi birşey için sizi ikna etmek yada onayınızdan geçmek zorunda değil,yapılan her yoruma o zaman sen busun o zaman sen şusun demeniz hoş değil,konu oraya gelirse bende saptırırım konuyu hoş olmaz,neyse konuyu burada kapatalım uzayacak gibi.
Yok çırpınmıyorum. İki satır yazıp geçiyorum. Çırpınan, paragraflar döşeyen sizsiniz sanki. Ki ilk alıntılayan da sizsiniz. Beni ikna edin demedim siz beni ikna etmeye niyetlendiniz. Olmayınca da saldırıya geçtiniz. Bence de yeterli bu kadar. Hadi selametle.

Yok çırpınmıyorum. İki satır yazıp geçiyorum. Çırpınan, paragraflar döşeyen sizsiniz sanki. Ki ilk alıntılayan da sizsiniz. Beni ikna edin demedim siz beni ikna etmeye niyetlendiniz. Olmayınca da saldırıya geçtiniz. Bence de yeterli bu kadar. Hadi selametle.
Kimseyi ikna derdinde değilim hızımı alamıyorum konu konuyu açıyor,öyle önüne geçebileceğim bir durum değil yani,herkes faydalansın istiyorum😂😂😂saldırmak gibi değilde farklı düşünmek diyelim,iyi akşamlar🙂

Şimdi benim ailem üzerinden değilde buarada cok bahsettigim bir arkadaşımın eşinden örnek vereyim.kiz hamile iken parmağını kırmıştı aralarında bir problem oldu mezarlığa götürüp kafasına silah dayamis.bende hep yargiladim akıl verdim yol gösterdim ama bilmediğin şeyler var dedi.bende kapadım çenemi oturdum aşağı.ustteki yorumumda ahkam kesiyor dedim.bazi arkadaşlara ayıp oldu.yargilamak deseydim keşke diye dusundum daha yumuşak olurdu.amaaa sizin yorumlara bakıyorum da çok önyargılı fazlaca büyük laflar fazlaca kendinden emin acımasızca. o yorumum size tam oturuyor.iki evilikten örnek vereyim ikisindede aldatma var şiddet var maddi sıkıntı var adamların ikiside pislik.kadin boşanmak istiyor adamın biri çekip vuruyor, otekide başka kadınla evlenip hayatina bakiyor.ama.ikiside evlilkte aynı siddeti yaşatıyor.simdi siz demissinizki İstanbul'da büyüdum ama g.doguluyum.bende çok şey yaşadım.demekki sizin aileniz bir yerde yine kırmış bazı davranışları.benim ailemde konu sahibin ailesi gibi zorbalik yaptı calisitim didindim kendi hayatımı kurdum.aka kalkip konu sahibine hakaret etme aşılama zorbalama gibi bir yorum yapamam kimbilir nasıl bir kırılma noktası vardır.simdi banyo yapıyorum diye beni eleştiren bi babaya genç kız halimle cinimm bibicim siz çok yanlış düşünüyorsunuz diye edebiyat yapsam yada hadi lan oradan sen kimsin diye yukselsem anlarmi.yorum yaparken biraz mantık çerçevesinde yapinki insanlar da sizi ciddiye alsin
O kadar ağır kırıcı yorumlar aldım ki çok sağolun arkadaşınızın da dediği gibi benimde anlatamayacagim çok şey var ve hepsi ailem yüzünden yaşadıklarım .Yorumunuz için teşekkürler

O kadar ağır kırıcı yorumlar aldım ki çok sağolun arkadaşınızın da dediği gibi benimde anlatamayacagim çok şey var ve hepsi ailem yüzünden yaşadıklarım .Yorumunuz için teşekkürler
boşver kim ne demiş hep bir şeyler denecek seni devam etmek için zorlayan muhalif görüşler olarak al yanlış olduklarını kanıtlaman için bir sebep işte
sen bundan sonra ne yapabileceğine bak gururla bunlar da geldi başıma ama bunları da başardım dersin öyle olursa hayat senin hayatın ailenin değil hiç kimsenin değil
herkesin eksiklikleri, kusurları, becerileri, beceremedikleri var hepimiz insanız hiç kimse 4/4'lük değil ne burada ne dışarıda
sadece kendini dünyanın en şanssızı gibi görme, öyle değilsin etrafına bak herkes ne kadar farklı keşmekeşin içinde ne farklı çocukluklar zorluklar yaşamış
hala nefes alıyorsan umut var zaman var yaşam var şans var
"demekki hak ediyorum aile evinde surunmeyi" yazmışsın buna isyan et kendine başka türlüsünü kanıtla
bundan sonrasına odaklan tüm enerjini oraya harca olup bitene üzülme artık hırs yap huzurlu ve özgür bir hayat için hayallerini hedeflerini belirle yol çiz kendine
mesela nedir hayalin hedefin onu konuşalım diyeceğim ama güvende hissetmediğin için anlatamayacaksın muhtemelen yine de varsa aklında bir şeyler git bunları yaz bir kenara hatırlat kendine
ufacık umut varsa eyleme geç umudun yoksa her şey bitmiştir zaten

Dünya adil bir yer değil. Adalet diye bir şey yok.

Başına gelenlerin suçlusu sen olduğun için değil senden başka değiştirebilecek kimse olmadığı için sorumluluk almak zorundasın. Demesi kolay ama elimizden geleni yapmalıyız. Tek yol bu. Yukarıda eleştirmisler seni içinden diyorsundur ki ailemin hiç mi suçu yok şartlarımin hiç mi önemi yok, yani tabi ki var. Şartların gerçekten çok zor. Ama onları senden başka kimse zorlayamaz şu ülkede. Keşke genç kadınlara bir sürü imkan sunan bir ülkede olsaydık.

Dünya adil bir yer değil. Adalet diye bir şey yok.

Başına gelenlerin suçlusu sen olduğun için değil senden başka değiştirebilecek kimse olmadığı için sorumluluk almak zorundasın. Demesi kolay ama elimizden geleni yapmalıyız. Tek yol bu. Yukarıda eleştirmisler seni içinden diyorsundur ki ailemin hiç mi suçu yok şartlarımin hiç mi önemi yok, yani tabi ki var. Şartların gerçekten çok zor. Ama onları senden başka kimse zorlayamaz şu ülkede. Keşke genç kadınlara bir sürü imkan sunan bir ülkede olsaydık.
Teşekkür ederim

Back
X