• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey herzaman göründüğü gibi olmayabilir.. Hayat işte...

Konu disi ama beni en hassas yerimden vurdjbuz gercekten :) ablami özledim ... ablam degil ama yinede ablam :)) oturdum agliyorum :) allah bozmasin insallah :)

Amin inşallah :) Nerde ablanız kıyamam ya sağlık olsun da görürsünüz ablanızı ağlamayın :)

Ben de nişanlıyım eylülde kısmetse düğünüm var.6 yıl evvel kuzenimden topraktan ev aldım adam battı .5 yıl kredi ödedim tapumu alamadım.100.000 zarardayım belki daha fazla.

Kardeşimi ünide okuttum, askerliğini yaptırdım İngilizce kursuna yolladım yemek kartım var ayda 300 -400 tl gibi doluyor ona verdim yemek yersin diye.Ben de 33 yaşındayım bankacıyım.Ben evden götürüyorum yemeğimi işe yıllardır yemek kartım kardeşimde bazen de anneme geçiyor kullanım dedim :)

Kardeşime ek kredi kartı çıkarttım kullanır.Dişine tel takıldı 7000 ni buldu çoğunu ben ödedim.Geçen 800 tl en son dişine verdim 100 küsür telefon faturasını ödedim 100 küsür dijitürk istedi ona yatırdım internet bağlattım onu ödüyorum.

Sinema okudu kaç bine kamera aldım şu an 6500 vardır o kamerayı almak istesek.Laptop aldım.Kıyafet alırım.Okurken para yollardım sevgilisi ile yerdi.Bir de siteden ev tutmuştuk.Güzel bir sitede yaşadı.Samimi arkadaşı gelirdi yer içerdi dolabı doldururduk :)

Spor salonuna gidiyor geçen hafta abla 1 yıllık spor 500 tl dedi.İndirimli oluyormuş Tamam dedim kredi kartımdan çektir.

Arabamı verdim okurken okuduğu şehre götürüyordu sevgilisi ile gezsinler dedim ben işe 20 dk mesafe ya yürüyerek gidip geldim o ara ya da babam bıraktı işe.

Gss borçlarını yatırdım.Daha çok vardır da aklıma gelmiyor :)

Ben severek yapıyorum zoruma da gitmiyor.Kardeşimle düşkünüzdür.Okulu bitirdi işe giremedi henüz.İnşallah iş hayatına girince kendini kurtarır zaten o zamana kadar destek olacağım ileride de sıkıntıya girerse hep arkasındayım.Kendime harcadığım para zoruma gider ona harcadığım gitmiyor :)

Çeyizimi annem aldı kimisini kendi parası ile kimisine de benim kredi kartlarım ile aldı.Diyorum bazılarından fazlaca almış hepsini koyma kardeşime de ayır diye :) kardeşim 28 yaşında erkek.O evlenirken de yardımcı olacağım ben

Bu arada temiz eve geliyorum yemek var her yer toplu.Hazıra konuyorum ne güzel nimet.Onların da çok hakkı var ben de o yüzden eve de kardeşime de harcadıklarım gözüme gelmez.Evlenince de yardımcı olacağım inşallah.

Nişanlıma da dedim herşeyi yarı yarıya yapalım.Kıyamam erkek diye yüklenemem.26000 tl kına ve salon için ayrı salon tuttuk yemekli 13000 tl ben vericem eşyaları da beraber öderiz dedim.Sağlık olsun da herşey olur zamanla.

Sizi haklı bulduğum yerler var.Düğüne az kalmış ağız tadı ile bitsin.Siz de hayatınıza yön verirsiniz.Yaparsınız çeyizinizi güzelce.Mutluluklar

Canım ben 3 un 5 in hesabını yapmıyorum 100 veya bin farketmez bunları ben sizin gibi hatırlamıyorum bile. Dersane ler özel okullar umre ler ev tadilatlari bunları çoktan geçtim zaten. Benim sorunum annemin tutumu.Bakin sizin anneniz sizi düşünüp size bişeyler almış en azından ucundan kıyısından emeği var. Ben bana karşı adil davranmadigini düşünüyorum kardeşimle sorunum yok. Ayrıca kuzeninizden aldığınız ev konusuna gelince konumuzla ilgisi yok ama geçmiş olsun umarım tapunuzu alırsınız

Bunların hep farkindaydim da hep gözü ardı ettim harekete gectigimde ise iş işten geçti artık yapıcak bişiy yok. Bundan sonra önüme bakicam. Ben kimseden ablalık görmedim bu arada en büyük ben değilm benim bi ablam var ve evli hep bana derki ben kardeşime herseyi yaparım AMA senn kadar gelirim yok. Burdada kardeşi için canını verenler herseyi yapıcak olanlar var çok merak ediyorum durumlari olsa mi yaparlar yoksa var ve yapiyorlarmi kendilerinin de ihtiyacı varken. Çünkü lafla peynir gemisi yürumuyor
Tabii ki de yapıyoruz örnek vereyim kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor kursa yazıldı yüksek miktarda ücreti var diğer kardeşim de almak istediği hayal ettiği birşey için para biriktiriyor üniye hazırlanan kardeşim için istediği son model telefonu aldı o da diyebilirdi ben hayallerimi hep öteliyorum işte şu kadar kursa yazıldın ne telefonu başlarım telefonuna ama öyle yapmadı almak istediği şeyi de bir iki gün önce denk geldi hem de hiç ummadığı kadar güzel bir şekilde Allah iyi niyetinin karşılığını güzel bir şekilde karşına er ya da geç çıkarıyor

Bunu düşünerek kendinizi niye kinlendiriyorsunuz kardes bu can yani varsın alsın anneniz. Keşke benim ablam da sağlıklı olsaydı evlenebilseydi bütün ceyiz ini a dan Z ye ben alsaydim keşke. Sizin ne güzel kardeşiniz yuvasını kuruyor onun yanında ona destek olmasınız lazım boşuna kendinizi doldurup şu güzel günleri boşa gecirmeyin.

Tabii ki de yapıyoruz örnek vereyim kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor kursa yazıldı yüksek miktarda ücreti var diğer kardeşim de almak istediği hayal ettiği birşey için para biriktiriyor üniye hazırlanan kardeşim için istediği son model telefonu aldı o da diyebilirdi ben hayallerimi hep öteliyorum işte şu kadar kursa yazıldın ne telefonu başlarım telefonuna ama öyle yapmadı almak istediği şeyi de bir iki gün önce denk geldi hem de hiç ummadığı kadar güzel bir şekilde Allah iyi niyetinin karşılığını güzel bir şekilde karşına er ya da geç çıkarıyor

Öyle telefon dersane onları geçtim benim kardeşim özel uni de okudu hemde burssüz toplamda iki yıl okula 50 bin verdim onlari geçtim zaten ben bunun lafını kaç sayfadır yapmadım benim sorunum zaten kardeşimle değil öyle ablamda ayda 200 lira verirdi o da sorsan kardeşine yardım ediyor herkes ediyor zaten şartlara göre diyeceksiniz de şartlara göre değil işte olmayan yerde olduruyoruz zaten senelerin birikmisligi benimki en son annemin tavrı kapak oldu

Öyle telefon dersane onları geçtim benim kardeşim özel uni de okudu hemde burssüz toplamda iki yıl okula 50 bin verdim onlari geçtim zaten ben bunun lafını kaç sayfadır yapmadım benim sorunum zaten kardeşimle değil öyle ablamda ayda 200 lira verirdi o da sorsan kardeşine yardım ediyor herkes ediyor zaten şartlara göre diyeceksiniz de şartlara göre değil işte olmayan yerde olduruyoruz zaten senelerin birikmisligi benimki en son annemin tavrı kapak oldu
Oo bu konuda haklınız o kadar maddiyat tutmuş okuması bir de elin demesiyle işini mi bırakıyor Ayy zengin kocadir ondandır canım

Oo bu konuda haklınız o kadar maddiyat tutmuş okuması bir de elin demesiyle işini mi bırakıyor Ayy zengin kocadir ondandır canım

Zaten hep bu benim vericiligim yüzünden bizi herkes durumu iyi saniyor çünkü aile dışardan iyi görünüyor işte başlığımdan o nedenle böyle herşey göründüğü gibi olmuyor. Düğün yarin şimdi annem gelmiş diyorki biz yanlış yaptık ne güzel iş bulmuştuk çalışacaktı iyice gerildim sabrediyorum

Zaten hep bu benim vericiligim yüzünden bizi herkes durumu iyi saniyor çünkü aile dışardan iyi görünüyor işte başlığımdan o nedenle böyle herşey göründüğü gibi olmuyor. Düğün yarin şimdi annem gelmiş diyorki biz yanlış yaptık ne güzel iş bulmuştuk çalışacaktı iyice gerildim sabrediyorum
Ee işte annede de suç var o kadar okumuş etmiş el eline mi bakacak kızı şimdi size hak verdim umarım kardeşiniz yarın öbür gün pişman olmaz birileri istedi diye kariyeri bırakacak yani kimse için değmez ama işte zengin iyi bir yer buldu mu bizim kızlarımız hemen gözü birsey görmüyor

Canım ben 3 un 5 in hesabını yapmıyorum 100 veya bin farketmez bunları ben sizin gibi hatırlamıyorum bile. Dersane ler özel okullar umre ler ev tadilatlari bunları çoktan geçtim zaten. Benim sorunum annemin tutumu.Bakin sizin anneniz sizi düşünüp size bişeyler almış en azından ucundan kıyısından emeği var. Ben bana karşı adil davranmadigini düşünüyorum kardeşimle sorunum yok. Ayrıca kuzeninizden aldığınız ev konusuna gelince konumuzla ilgisi yok ama geçmiş olsun umarım tapunuzu alırsınız

Teşekkürler tapu konusunda pek umudum yok gelirse gelecek bir gün gelmezse de sağlık olsun.(Konu ile ilgisi yok ben giden paralar gidiyor sağlık olsun napalım demek için yazdım:)

Ben bunları iyi niyetli olanlar durumu olanlar gerçekten yaptılar mı ya da durumları olsa yapar mıydı sorunuza istinaden yazdım.Ben yaptım diye yoksa tabiki benim de hatırlamadığım çok şey var.Sonuçta teceresini tutmuyorum.

Çeyiz konusunda annem aldıkça alma dedim.Benim pek çeyizde, evlilikti isteklerim çok olmadığından galiba gereksiz olarak baktım.

Ben sizi anlıyorum.Annenizin ayrım yaptığını düşünüyorsunuz.Kardeşinizin yaşı sizden küçük bekleyebilirdi sizin yaşınız 30 sonuçta.Önce sizin düğün işleri bitip sonra kardeşinize geçilse daha iyi olurdu.

Bir arkadaş demiş kardeşiniz için iyi bir aile denk geldi evlensin oraya yerleştireyim.Kimseye mahçup olmayalım.@Cilli_begonya zaten çalışıyor durumu var o kendini kurtardı zaten diye bakıyor büyük olasılık.Aslında annenizde kötü niyet yok ama söylemleri ile yanlış yapıyor.Düğün sonrası konuşur halledersiniz.Üzülmeyin sakın anneniz kardeşinize böyle diye onu sizden çok seviyor, tutuyor diye değildir.Anneler hep durumu iyi olmayanı biraz daha destekler :)

size maşallah ozaman ne diyim ben sizin kadar iyi niyetli değilim demekki. Ben sadece yoruldum.
Hepimiz zaman zaman yoruluyoruz hayattan, ama sizin kanınız canınız sonuçta, tabii ki sizin bileceğiniz iş ama ilerde vicdanen siz da rahat edersiniz, Allah ta size ona göre başka yerlerden verir karşılığını zaten, benim hep öyle oldu şimdiye kadar

Annenin yaptigi yalnis tamam durumu dogrultusunda alsin ceyiz kiza aittir ama herseyin markasi olmayiversin, ayrica sende nisanlisin seni dusunen var mi, cok enteresan geldi bana, yillar once annem kendine yatak odasi takimi almis ceyizi icin,teyzem ondan once evlenmek istemis, anneannem kizmis ablan var onunde 17 yasindasin daha ustelik babalarini yeni kaybetmisler beklemesini istemis ama yok kacarim demis vs vs annem iyi niyetli annesini ikna etmis elleriyle yapmis ceyizini hatta yatak odasi takimini bile vermek istemis, anneannem razi gelmemis acelesi olan calismayan o demis ve ona daha uygun bisiler bakmislar, aynen senin gibi annem calisiyor,teyzem calismiyormus, bu ayrintiyi goz ardi edemez kimse ve anneler hakkaniyetli davranmali evlatlarina, dunure hava aticam diye evdeki diger kizini ezmemeli..
Sizin annanenize helal olsun ne diyim... hakkaniyetli olmak ne kadar güzel birşey.... çünkü insanın içine dert oluyor sonrası..

Kimsenin yardıma ihtiyacı yok burda annem herşeyin en iyisi en kalitelisi olsun diye yırtındi yani demediki buda eksik olsun benim butcem bu kadar elimde gelen bu demedi fazlasını yaptı. bugüne bugün demediki kızım sen ne olacaksın tayinimi alicam ekimde yokum diyince bile morali bozuluyor. Eminim ki ben gideceğim yanlız kalacak diye değil benle beraber maaşım da gidecek niye böyle hissediyorum belki çok art niyetliyim bazı mesajları okuyorum insanlar çok iyi niyetli kendimi de sorguluyorum belki ben alinganim
Seni çok iyi anlıyorum... içinde biriktirdiklerin öfkeye dönüşmeden bir çözüm bulmalısın... öfkeye dönüştüğünde herşey alt üst oluyor. Tayin isteyeceksin sanırım çok iyi düşün öyle karar ver başkasının memleketi çok zor... umarım doğru sen doğru kararları verirsin uzaklaşmak çözüm değil değil işler dahada karmaşıklaşıyor ama belki senin konumun daha farklıdır bilmiyorım tek diyebileceğim doğru kararlar ver adaletli olunmasını sağla başka memleketi iyi düşün... bazı şeylerin geri dönüşü pek mümkün olmuyor...

Back
X