• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey herzaman göründüğü gibi olmayabilir.. Hayat işte...

İstisnalar vardır ama bir derdiniz oldu mu kardeşinizi arayip buluşup derdinizi paylaşacaksınız bu devirde arkadaş dost ben pek güvenemiyorum elbette iyi dostlar vardır ama derdimi en iyi kardeşimle paylaşıyorum ben ona maddi destek veriyorsam yarın öbür gün o da bana manevi anlamda destek olması bile yetecektir.

Kardeşimle sorunum yok zaten sorun annemin adil olmayan tutumu

Anneniz kötü birşey yapmıyor ki annelik duygusu babanız başınızda yok kadın başına hayattayken kardeşinizi de iyi bir yere yerleştirmek istiyor karşı tarafa da ezilmemek adına biraz sizin paranızı kullanmış ne var bu durumda yarın öbür gün kardeşiniz iyilik bilen biriyse siz darda kaldığınızda size yardım eder hani evleneceģiniz kişi para biriktir demiş ya kesin evlenince sizin kıymetinizi çok iyi bilecek de hiç sizi üzmeyecek ben biraz kardeşçi tutum sergiliyor olabilirim bence siz de kız kardeşiniz için paranın yakinda manevi bir destek verin de mutlu bir evlilik yapsın inşallah bu zamanda güvenilir bir evlilik yapmak da kolay değil görüyoruz duyuyoruz şiddet uygulayanları aldatip karısını üzenleri yahut uyuşturucu kullanıp eşini de alıştırmaya çalışanları anneniz kardeşinizi sağlığında iken iyi bir evlilik yapıp gözü arkada kalmaması için çaba sarfediyor inanin yarın öbür gün siz evlenirken de elinden gelen desteğin sonuna kadar verecektir belki kardeşiniz de lütfen bunalıma girmek yerine kardeşinizin mutluluğunu paylaşın ben bir abla olarak elimde olanın fazlasıyla kardeşim için harcamaya hazırim yeter ki mutlu olsunlar bilemiyorum biz böyleyiz sizinki bana biraz bencillik geldi lütfen bu yorumum için affedin

Kimsenin bana vermediği manevi desteği ben yeterince gösteriyorum zaten es dost konu komşu iyi bilsin kızkardeşimi ezdirmemk adına hep ezilen taraf ben oluyorum. Siz hep tek taraflı verici davraniyorsanız sizide gönülden kutluyorum ne diyim

Paranın hepsini eve mi veriyorsun?eğer öyleyse verme.kendin için biriktir.kardeşini çalıştırmıyorlarsa herşeyini erkek tarafı alsın o zaman.kardeşin biraz daha bekleyebilirmiş yaşı daha çok genç.

Canım konuyu açtığı mdan beri takipteyim. Benim ailemde kızkardeşimi kayırır, ben de senin gibi bu zamana kadar ses etmemiştim, ancak 1,5 sene önce evlenirken borçla evlendim bir dolu ve o gün bugün hala borç ödüyorum (eşim de ben de mühendisiz senin gibi)...
şimdi vermiyorum belki ama o verdiklerim sebebiyle her ne kadar sıkışmış olsam da Allah bereketini veriyor. Sen de bu şekilde düşün.
Şimdi önüne bakma zamanı, zaten ses etmemişsin bugüne kadar, şimdi düğüne bir kaç gün kala bir şey desen sen kötü olursun kimse hakkını yedik vebali boynunuzda demez...
Düğün bittikten sonra herkes çekildikten sonra al anneni karşına o zaman De ki, benim çok borcum birikti, şimdi kredi çekip onu ödeyeceğim ki çok borçla evlenmeyeyim, bana hiç bir şey yapmadınız ses etmedim ama bundan sonra benden maddi beklentiniz olmasın ki en azından ben kendi çeyizimi kendim düzeyim. Hepsi bu... o mesajı alır...

Evlenirken öyle masraflar oluyor ki, o çeyiz devede kulak kalıyor, lütfen paranı kendine sakla artık, ben bıktım 1,5 senedir öde öde bitiremedik :( bi de üstüne işten çıkartıldım yani hayatta her şey olabiliyor, hepten sıkıntıdayız... yine de onlar üzülmesin diye işten çıkarıldığını bile aylardır haber vermedim:(

Allah yardımcın olsun kardeşim

Yabancıya yapmıyor ki kardeşinize yapıyor, ablalık sizde kalsın destek çıkın bence, napsın anneniz de karşı tarafa mahçup olmak istemiyordur, sizden de çekiniyordur o yüzden söyleyemiyordur, benim kardeşim olsa seve seve alırım ne eksiği varsa

Okadar verici oldum ki zamanın da şimdi ipin ucu kaçtı toparlayamıyorum. Nişanlım da bazen soruyor hayatım paranı biriktir diye diyemiyorum ki benim ailem böyle utanıyorum ailemi kötü bilsin istemiyorum gercekten enayi yerine konuyorum. Annem bazen diyor kızım seni de çok eziyoruz üzülüyorum diye
Haklısın ama nişanlinin sözleriyle ailene kinlenme zaten evlenince ailene istesen bile bir lira gönderemeyeceksin

Sen kendi isteklerini yavas yavaş almaya basla annenler isterse şunu bunu aldim diye söylersin

Haklısın ama nişanlinin sözleriyle ailene kinlenme zaten evlenince ailene istesen bile bir lira gönderemeyeceksin

Sen kendi isteklerini yavas yavaş almaya basla annenler isterse şunu bunu aldim diye söylersin

Nişanlım bilmiyor ki hiç birşey ailemi kötülesin.Sadece bazen laf arasında konuşuyoruz oda kira sıkıntın yok ailenle yaşıyorsun çok savurgan olma diyor bilmiyor yani benim aileme para verdiğimi çocuk ta haklı evlenecez orta da hiç bişey yok o da evlenme arifesinde beş kuruş u olmasa bende derim canım biraz dikkat et diye

Yabancıya yapmıyor ki kardeşinize yapıyor, ablalık sizde kalsın destek çıkın bence, napsın anneniz de karşı tarafa mahçup olmak istemiyordur, sizden de çekiniyordur o yüzden söyleyemiyordur, benim kardeşim olsa seve seve alırım ne eksiği varsa

size maşallah ozaman ne diyim ben sizin kadar iyi niyetli değilim demekki. Ben sadece yoruldum.

Canım konuyu açtığı mdan beri takipteyim. Benim ailemde kızkardeşimi kayırır, ben de senin gibi bu zamana kadar ses etmemiştim, ancak 1,5 sene önce evlenirken borçla evlendim bir dolu ve o gün bugün hala borç ödüyorum (eşim de ben de mühendisiz senin gibi)...
şimdi vermiyorum belki ama o verdiklerim sebebiyle her ne kadar sıkışmış olsam da Allah bereketini veriyor. Sen de bu şekilde düşün.
Şimdi önüne bakma zamanı, zaten ses etmemişsin bugüne kadar, şimdi düğüne bir kaç gün kala bir şey desen sen kötü olursun kimse hakkını yedik vebali boynunuzda demez...
Düğün bittikten sonra herkes çekildikten sonra al anneni karşına o zaman De ki, benim çok borcum birikti, şimdi kredi çekip onu ödeyeceğim ki çok borçla evlenmeyeyim, bana hiç bir şey yapmadınız ses etmedim ama bundan sonra benden maddi beklentiniz olmasın ki en azından ben kendi çeyizimi kendim düzeyim. Hepsi bu... o mesajı alır...

Evlenirken öyle masraflar oluyor ki, o çeyiz devede kulak kalıyor, lütfen paranı kendine sakla artık, ben bıktım 1,5 senedir öde öde bitiremedik :KK43: bi de üstüne işten çıkartıldım yani hayatta her şey olabiliyor, hepten sıkıntıdayız... yine de onlar üzülmesin diye işten çıkarıldığını bile aylardır haber vermedim:KK43:

Allah yardımcın olsun kardeşim

Bunların hep farkindaydim da hep gözü ardı ettim harekete gectigimde ise iş işten geçti artık yapıcak bişiy yok. Bundan sonra önüme bakicam. Ben kimseden ablalık görmedim bu arada en büyük ben değilm benim bi ablam var ve evli hep bana derki ben kardeşime herseyi yaparım AMA senn kadar gelirim yok. Burdada kardeşi için canını verenler herseyi yapıcak olanlar var çok merak ediyorum durumlari olsa mi yaparlar yoksa var ve yapiyorlarmi kendilerinin de ihtiyacı varken. Çünkü lafla peynir gemisi yürumuyor

Kardeşiniz iş bulamadığından çalışmıyor olsaydı ya da çalışıp da yetiştiremeseydi, yardım edin ne olacak derdim. (Gerçi yaşı küçük, acelesini anlayamadım.) Ama eğitimli bir kadının başkaları istemiyor diye çalışmamasını anlayamıyorum. Ayrıca kardeşiniz size daha sonra evlenmenizi söyleyerek asıl bencilliği yapan oluyor, bu koşullarda yardım etmek istememeniz sizi bencil yapmaz.

Siz emek verdiğiniz için cezalandırılmış oluyorsunuz. Bu adil değil, annenizi haksız buldum.

Kardeşim çalışmıyor çünkü evleneceği aile çalışmasını istemiyor. Maddi durumları iyi annemde hiç biseyden aşağı kalmadı a dan z ye herşey ile kaliteli bir çeyiz yapti.ben nişanliyim bu arada ama bi allahın kulu da demiyor ki sen nasıl evlenecen
Nasil yani:) calismiyo cunku kocasi olcak istemiyo.. o zaman bi zahmet kocasi olacak yapsin ceyizini madem. Daha evlenmeden bu kadar karismak ne.. kardesinde annende dunurlerinizde garipsiniz.

Nişanlım bilmiyor ki hiç birşey ailemi kötülesin.Sadece bazen laf arasında konuşuyoruz oda kira sıkıntın yok ailenle yaşıyorsun çok savurgan olma diyor bilmiyor yani benim aileme para verdiğimi çocuk ta haklı evlenecez orta da hiç bişey yok o da evlenme arifesinde beş kuruş u olmasa bende derim canım biraz dikkat et diye
Beyaz eşyalarını şimdiden alıp mağaza da bekletebilirsin sen de yavaş yavaş küçük ev aletlerini alabilirsin
Annenler para istediğinde bunlara harcadığını soylersin

Beyaz eşyalarını şimdiden alıp mağaza da bekletebilirsin sen de yavaş yavaş küçük ev aletlerini alabilirsin
Annenler para istediğinde bunlara harcadığını soylersin

Böyle yavaş yavaş olucak gibi değil toparlanmiyor tek kalemde kapatmaktan başka seçenek yok sonra da evden gitmek mantıklı olan

Kimsenin bana vermediği manevi desteği ben yeterince gösteriyorum zaten es dost konu komşu iyi bilsin kızkardeşimi ezdirmemk adına hep ezilen taraf ben oluyorum. Siz hep tek taraflı verici davraniyorsanız sizide gönülden kutluyorum ne diyim
İyilik yapıp iyilik bulma dünyası diyeyim gün gelir karşılığını alacağınız günler gelir ben de tek taraflı vermiyorum kötü olduğum anda kardeşimin beni telefondan teselli etmesi bile benim için bir nimet diyebilirim.

Bunların hep farkindaydim da hep gözü ardı ettim harekete gectigimde ise iş işten geçti artık yapıcak bişiy yok. Bundan sonra önüme bakicam. Ben kimseden ablalık görmedim bu arada en büyük ben değilm benim bi ablam var ve evli hep bana derki ben kardeşime herseyi yaparım AMA senn kadar gelirim yok. Burdada kardeşi için canını verenler herseyi yapıcak olanlar var çok merak ediyorum durumlari olsa mi yaparlar yoksa var ve yapiyorlarmi kendilerinin de ihtiyacı varken. Çünkü lafla peynir gemisi yürumuyor
Ya bırak şu yaşanmadan yorum yapanları... seni en iyi ben anlıyorum dedim ya sana...
1,5 senedir sanki hiç azalmıyor o borç... Aklımı kaçıracağım artık, hele evdeyim şimdi... abi tek yemek takımımı aldı annem üstelik çalışıyor maaşı var... iğneden ipliğe her şeyimi aldım... çok zoruma gidiyor. Üstelik ben okurken de çok iyi bir üniversitede okumama rağmen 1 liranın hesabını yaptım onlara yük olmamak için... ama kardeşime bakıyorum har burup harman savuruyor ve hiç vicdan azabı çekmiyor...

Mantikli bi karar vermissiniz su durumda. Ben sadece annenizle empati yaptim. Kardes 23 yasinda muhtemelen yeni mezun ha deyince is bulamicak, damat da annene iyi gozukmus olacak ki evlensin madem modunda. Yani annen dunurlere benim evimde calisir dese ne olacak ki, zaten ise girip edene kadar dugun zamani gelir. Aile zengin ve kiz da zaten calismicak. Kizima bir de ceyiz yapmassam ezilebilir die dusunmustur ki bence hakli. Kizini ezdirmek istemio. Seni hep guclu, kendi isini halleden olarak gordugunden gozardi etmis. Annen adaletin terazisini tutturamamis olsada somurucu ailelerden gelmedi bana. O yuzden kirmadan konusmaya dikkat et hatta bence dugunden sonra konus. Nolur nolmaz laf lafi acar vs. Kizkardese gelince genc muhtemelen akli havada, cok bencillik etmis. O da bi bilinmeze gidio, kendi secimi yapacak bisey yok

Çok güzel tespit etmişsiniz mantıklı

Ben de nişanlıyım eylülde kısmetse düğünüm var.6 yıl evvel kuzenimden topraktan ev aldım adam battı .5 yıl kredi ödedim tapumu alamadım.100.000 zarardayım belki daha fazla.

Kardeşimi ünide okuttum, askerliğini yaptırdım İngilizce kursuna yolladım yemek kartım var ayda 300 -400 tl gibi doluyor ona verdim yemek yersin diye.Ben de 33 yaşındayım bankacıyım.Ben evden götürüyorum yemeğimi işe yıllardır yemek kartım kardeşimde bazen de anneme geçiyor kullanım dedim :)

Kardeşime ek kredi kartı çıkarttım kullanır.Dişine tel takıldı 7000 ni buldu çoğunu ben ödedim.Geçen 800 tl en son dişine verdim 100 küsür telefon faturasını ödedim 100 küsür dijitürk istedi ona yatırdım internet bağlattım onu ödüyorum.

Sinema okudu kaç bine kamera aldım şu an 6500 vardır o kamerayı almak istesek.Laptop aldım.Kıyafet alırım.Okurken para yollardım sevgilisi ile yerdi.Bir de siteden ev tutmuştuk.Güzel bir sitede yaşadı.Samimi arkadaşı gelirdi yer içerdi dolabı doldururduk :)

Spor salonuna gidiyor geçen hafta abla 1 yıllık spor 500 tl dedi.İndirimli oluyormuş Tamam dedim kredi kartımdan çektir.

Arabamı verdim okurken okuduğu şehre götürüyordu sevgilisi ile gezsinler dedim ben işe 20 dk mesafe ya yürüyerek gidip geldim o ara ya da babam bıraktı işe.

Gss borçlarını yatırdım.Daha çok vardır da aklıma gelmiyor :)

Ben severek yapıyorum zoruma da gitmiyor.Kardeşimle düşkünüzdür.Okulu bitirdi işe giremedi henüz.İnşallah iş hayatına girince kendini kurtarır zaten o zamana kadar destek olacağım ileride de sıkıntıya girerse hep arkasındayım.Kendime harcadığım para zoruma gider ona harcadığım gitmiyor :)

Çeyizimi annem aldı kimisini kendi parası ile kimisine de benim kredi kartlarım ile aldı.Diyorum bazılarından fazlaca almış hepsini koyma kardeşime de ayır diye :) kardeşim 28 yaşında erkek.O evlenirken de yardımcı olacağım ben

Bu arada temiz eve geliyorum yemek var her yer toplu.Hazıra konuyorum ne güzel nimet.Onların da çok hakkı var ben de o yüzden eve de kardeşime de harcadıklarım gözüme gelmez.Evlenince de yardımcı olacağım inşallah.

Nişanlıma da dedim herşeyi yarı yarıya yapalım.Kıyamam erkek diye yüklenemem.26000 tl kına ve salon için ayrı salon tuttuk yemekli 13000 tl ben vericem eşyaları da beraber öderiz dedim.Sağlık olsun da herşey olur zamanla.

Sizi haklı bulduğum yerler var.Düğüne az kalmış ağız tadı ile bitsin.Siz de hayatınıza yön verirsiniz.Yaparsınız çeyizinizi güzelce.Mutluluklar

Son düzenleme:
Ben de nişanlıyım eylülde kısmetse düğünüm var.6 yıl evvel kuzenimden topraktan ev aldım adam battı .5 yıl kredi ödedim tapumu alamadım.100.000 zarardayım belki daha fazla.

Kardeşimi ünide okuttum, askerliğini yaptırdım İngilizce kursuna yolladım yemek kartım var ayda 300 -400 tl gibi doluyor ona verdim yemek yersin diye.Ben de 33 yaşındayım bankacıyım.Ben evden götürüyorum yemeğimi işe yıllardır yemek kartım kardeşimde bazen de anneme geçiyor kullanım dedim :)

Kardeşime ek kredi kartı çıkarttım kullanır.Dişine tel takıldı 7000 ni buldu çoğunu ben ödedim.Geçen 800 tl en son dişine verdim 100 küsür telefon faturasını ödedim 100 küsür dijitürk istedi ona yatırdım internet bağlattım onu ödüyorum.

Sinema okudu kaç bine kamera aldım şu an 6500 vardır o kamerayı almak istesek.Laptop aldım.Kıyafet alırım.Okurken para yollardım sevgilisi ile yerdi.Bir de siteden ev tutmuştuk.Güzel bir sitede yaşadı.Samimi arkadaşı gelirdi yer içerdi dolabı doldururduk :)

Spor salonuna gidiyor geçen hafta abla 1 yıllık spor 500 tl dedi.İndirimli oluyormuş Tamam dedim kredi kartımdan çektir.

Arabamı verdim okurken okuduğu şehre götürüyordu sevgilisi ile gezsinler dedim ben işe 20 dk mesafe ya yürüyerek gidip geldim o ara ya da babam bıraktı işe.

Gss borçlarını yatırdım.Daha çok vardır da aklıma gelmiyor :)

Ben severek yapıyorum zoruma da gitmiyor.Kardeşimle düşkünüzdür.Okulu bitirdi işe giremedi henüz.İnşallah iş hayatına girince kendini kurtarır zaten o zamana kadar destek olacağım ileride de sıkıntıya girerse hep arkasındayım.Kendime harcadığım para zoruma gider ona harcadığım gitmiyor :)

Çeyizimi annem aldı kimisini kendi parası ile kimisine de benim kredi kartlarım ile aldı.Diyorum bazılarından fazlaca almış hepsini koyma kardeşime de ayır diye :) kardeşim 28 yaşında erkek.O evlenirken de yardımcı olacağım ben

Bu arada temiz eve geliyorum yemek var her yer toplu.Hazıra konuyorum ne güzel nimet.Onların da çok hakkı var ben de o yüzden eve de kardeşime de harcadıklarım gözüme gelmez.Evlenince de yardımcı olacağım inşallah.

Nişanlıma da dedim herşeyi yarı yarıya yapalım.Kıyamam erkek diye yüklenemem.26000 tl kına ve salon için ayrı salon tuttuk yemekli 13000 tl ben vericem eşyaları da beraber öderiz dedim.Sağlık olsun da herşey olur zamanla.

Sizi haklı bulduğum yerler var.Düğüne az kalmış ağız tadı ile bitsin.Siz de hayatınıza yön verirsiniz.Yaparsınız çeyizinizi güzelce.Mutluluklar

Beni evlatlik alirmisin? :KK45:
Saka bir yana helal olsun :)

Teşekkür ederim :) herkes öyle diyor senin gibi abla olmaz helal olsun diyorlar.Şimdilik kardeşim kıymetimi biliyor inşallah ileride evlenince de bilir kıymetimi :)

Konu disi ama beni en hassas yerimden vurdjbuz gercekten :) ablami özledim ... ablam degil ama yinede ablam :)) oturdum agliyorum :) allah bozmasin insallah :)

Back
X