• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey herzaman göründüğü gibi olmayabilir.. Hayat işte...

Bu düşündüklerini annen bilse eminim cok üzülür..

Zaten annemin en büyük kozu gözyaşları öyle kuru kurüya üzülmek le olmuyor arada bi düştüğün yerden kollarına girip kaldırması lazım sırtını sıvazlamasi lazım kızım sen ne düşünüyorsun senin durumun ne alemde demesi lazım.

Haklısınız ancak anneniz de kısmen haklı.Burdaki tek suçlu kızkardeşiniz.Ablam çalışsa ben çalışmasam ve ikimiz de nişanlı olsak anneme yapmamasını ben kendim söylerdim ve ablama kesinlikle sen seneye evlen falan demezdim ben 23 ablam 30 olsaydı.Annen kızkardeşin ezilmesin karşı aileye diye çeyiz yapmaya çalışmış ; başka bir maddi kaynağı olmadığı için de seninkini kullanmış mecbur.Ele güne karşı yapıyor aslında annen biraz da.Ama tabii senin durumun ne alemde diye sormaması da çok üzücü.Çok haklısın.

Bundan sonraki dönemde paranın değerini bil.Annendir , annene her zaman para harcamalısın.Ama kızkardeşin için biraz daha ölçülü ol düğünden sonra.Madem evlendi , karşı taraf çalışmasını istemiyor , o halde senden de beklentiyi kessin.Maaşın iyi diye parayı dut ağacından toplamıyorsun sen de.Emek verip kazanıyorsun.Düğün Zaman'ını da bir an önce belirle bence , bir yola girersen kardeşin seni daha fazla tırtıklayamaz.

Yalnız şunu söyliyim anneniz bence bundan sonra da hep kızkardeşinizi "O çalışmıyor , koca eline bakıyor." diye destekleyecek.Bana öyle geldi.Anne hissiyle ona pozitif ayrımcılık yapacak yani.Kendini kullandırma canım.Tamam kardeş evet ama ben de bir kardeşim ne abilerimin ne ablalarımın emeğine kıyabilirim.Herkes çalışıyor , zor kazanılıyor para.Sen sabahın köründe işe giderken o evde keyif yapacak belki de.Sen çocuğuna bakıcı ararken o çocuğunu kendisi büyütecek.

Yanlış anlama kardeşinle arana nifak sokmak değil bu.Ama hayat bu.Başkaları seni düşünmüyor ve hep kendilerini düşünüyorlarsa sen de kendini düşüneceksin mecburen.Yoksa hep bu şekilde mağdur olursun.

Haklısınız ancak anneniz de kısmen haklı.Burdaki tek suçlu kızkardeşiniz.Ablam çalışsa ben çalışmasam ve ikimiz de nişanlı olsak anneme yapmamasını ben kendim söylerdim ve ablama kesinlikle sen seneye evlen falan demezdim ben 23 ablam 30 olsaydı.Annen kızkardeşin ezilmesin karşı aileye diye çeyiz yapmaya çalışmış ; başka bir maddi kaynağı olmadığı için de seninkini kullanmış mecbur.Ele güne karşı yapıyor aslında annen biraz da.Ama tabii senin durumun ne alemde diye sormaması da çok üzücü.Çok haklısın.

Bundan sonraki dönemde paranın değerini bil.Annendir , annene her zaman para harcamalısın.Ama kızkardeşin için biraz daha ölçülü ol düğünden sonra.Madem evlendi , karşı taraf çalışmasını istemiyor , o halde senden de beklentiyi kessin.Maaşın iyi diye parayı dut ağacından toplamıyorsun sen de.Emek verip kazanıyorsun.Düğün Zaman'ını da bir an önce belirle bence , bir yola girersen kardeşin seni daha fazla tırtıklayamaz.

Ben yine de kardeşime suç bulmuyorum kardeşim 23 annem 61 yaşında kimin aklı daha selim olur bu durumda idare edecek olan annem kardeşim hiç bişey istemedi annem hep onde bayrak taşıyor. Belkide istemeye gerek kalmadı zaten herseyi oldu

Yalnız şunu söyliyim anneniz bence bundan sonra da hep kızkardeşinizi "O çalışmıyor , koca eline bakıyor." diye destekleyecek.Bana öyle geldi.Anne hissiyle ona pozitif ayrımcılık yapacak yani.Kendini kullandırma canım.Tamam kardeş evet ama ben de bir kardeşim ne abilerimin ne ablalarımın emeğine kıyabilirim.Herkes çalışıyor , zor kazanılıyor para.Sen sabahın köründe işe giderken o evde keyif yapacak belki de.Sen çocuğuna bakıcı ararken o çocuğunu kendisi büyütecek.

Yanlış anlama kardeşinle arana nifak sokmak değil bu.Ama hayat bu.Başkaları seni düşünmüyor ve hep kendilerini düşünüyorlarsa sen de kendini düşüneceksin mecburen.Yoksa hep bu şekilde mağdur olursun.

Bunu anladım da çok geç kaldım maalesef anlamakta kendime kızıyorum birazda

Ben yine de kardeşime suç bulmuyorum kardeşim 23 annem 61 yaşında kimin aklı daha selim olur bu durumda idare edecek olan annem kardeşim hiç bişey istemedi annem hep onde bayrak taşıyor. Belkide istemeye gerek kalmadı zaten herseyi oldu
Haklısın ne diyim.Annen de kendince kardeşin ele güne karşı ezilmesin diye yapmıştır.Bir de o eğer iyi bir bölüm okuyamadıysa ve senin gibi bir iş bulamayacağını düşündüyse hazır isteyen de varken düğünü bir an önce olsun diye düşünmüştür.Baban da vefat etmiş ya annende iki kat sorumluluk var.Tek başına kız gelin etmek zordur derler bizim oralarda.Sen kalbini karartma boşver.Ya Allah diyip başlarsın sen de kendi çeyiz alışverişine.Allah kazancına bereket versin.Anne rızası almak da güzeldir.Sıkma canını.

Haklısın ne diyim.Annen de kendince kardeşin ele güne karşı ezilmesin diye yapmıştır.Bir de o eğer iyi bir bölüm okuyamadıysa ve senin gibi bir iş bulamayacağını düşündüyse hazır isteyen de varken düğünü bir an önce olsun diye düşünmüştür.Baban da vefat etmiş ya annende iki kat sorumluluk var.Tek başına kız gelin etmek zordur derler bizim oralarda.Sen kalbini karartma boşver.Ya Allah diyip başlarsın sen de kendi çeyiz alışverişine.Allah kazancına bereket versin.Anne rızası almak da güzeldir.Sıkma canını.

Belkide öyle ama sevgim bitti sanki aileme karşı tahammülüm azaldi

Belkide öyle ama sevgim bitti sanki aileme karşı tahammülüm azaldi
Bu çok doğal , sen de bir insansın.Duyguların , beklentilerin , yorgunlukların var.Zamanla geçer ve bunun tekrarlamaması için de artık ölçülü davranırsın.Kardeşin artık evlendi.Eşi çalışmasına izin vermiyorsa da kendi başının çaresine bakabilir.Zorla evlendirilmiyor.Yine sev say , ailen onlar senin ama aklının bir köşesinde de hep önce kendini düşünmen gerektiği dursun.Hadi şimdi düğün var ama kardeşinle ilgili daha sonra çıkacak masraflara ortak olmak zorunda değilsin.Ha annene yine yardım et ediceksen , annen yalnız bir kadın çünkü.

Sen de düğününü bir an evvel planlamaya bak , böyle işler vakti saati gelince olmalı.

Benim bu hayatta yaşadığım kadarıyla başkasından gelen yardım ki bu aileden de olabilir.Faiziyle bu dünyada geri ödettiriliyor.Sen yardımda alsan inan ilerde bunu bir sekilde geri ödüyorsun.O yuzden sana tavsiyem kimseye minnet etme.Zaten kendin para kazanabiliyor muşsun.Kendi çeyizini kendin düz abla tavsiyesi. Ayrica anneler arasında illa ki bir ayrım oluyor eşit davranamiyorlar ancak anne anndedir saygısızlık yapmamaya çalış durumu kabullen.Surekli veren taraf olunca alan taraf buna alışıyor.Sen veren ol ki Allah sana daha çok versin.Ancak kendini de düşün.Para şu bu diye nisanlinla aranı bozma sen de ertelemeden düzenini kur.

Her ailede bu sorun var muhtemelen. Benim de kardeşimin düğününe para yağdırdılar. Mobilyalar özel yapıldı. Ben evlenirken damatlık ve beyaz eşyalara destek için 6bin lira para gönderdiler. Hepsi bu. Meğer borç da büyümüş bir süre sonra sıkıntılı hallerinden anladım. Destek olmak istedim ama borç destek olunabilecek bir miktar değildi ve bir ev satıldı. Hala miras gelse de oğluşuna şunu alsa derdinde ailem. Beni çok seviyorlar biliyorum ama ben sabit maaşlıyım eşimin ailesinin de durumu iyi. O yüzden o halleder diyorlar.
Kardeşinizin eksiklerini makul düzeyde tamamlıyorlarsa çok takılmayın ama abartıya kaçıyorlarsa paranızı bir yere bağladığınızı örneğin mobilya beğendiğinizi mağazanın peşinde indirim yaptığını nişanlınızla para biriktirdiğinizi söyleyin.

Öncelikle seni yürekten anliyorum canim. Sonuna kadar haklisin. Benim gorusume gore aile adaleti adil olunmayi saygiyi evlatlarina ogretmeli. Tek suclu o o yuzden. Ama şuan bunu cozmek gerek. O benim annem neden boyle su neden soyle diye dusunup durursaakkk aylar gecer. Olan sinirine olur. Bence sen eve 100 tl veriyosan 10 tl ver. Gerisini dusunme kalan paraylada ceyizini al odana koy sevdigin begendigin. Inan bana her yerde var bu tarz durumlar. Ortalama.geliriniz ne kadar borcunuz ne kadar birde babaniz hayattimi. Insallah yaptiginiz bu iyilik ince ruhluluk fedakarliklar hayatiniz boyunca kat be kati onunuze gelir.

Ceyiz ihtiyac degildir.23 yasinda üniversite okuyup sonra müstakbel esi istemiyor diye calismayan kardesime hic bir sey vermem.Annem de benim gecindirdigim evin parasindan kisip ceyiz alsa cok sinirlenir o evde durmazdim,Ortada büyük bir haksizlik var.Ah bu gösteris meraki.Insanlara ayip olmasin diye büyük kizimin emegini sömürücem öyle mi.Bazi arkadaslar da sevgi kelebegi gibi ortalikta dolanip yok anneymis yüregi dayanmazmis, kardesim icin her seyi yaparim diyorlar ya onlarin bu iyiniyetlerine de cok sasiriyorum.Ya gercekten cok saflar ya da baslarina henüz böyle bir sey gelmedigi icin öyle diyorlar.Bu kul hakkina girmek olmuyor mu simdi?

Sizde kendinize alın en iyisinden güzelinden peşin alın evin bi ihtiyacı olduğunda ben çeyizine evime harcadım deyin kardeşiniz evde yatsın siz hem ev geçindirip hem de evlenmek için para ayırmazsanız ipin ucunu yavaş yavaşta alamazsınız bi kerede olur o

Sürekli bana sen çalışıyorsun iyi de maaşın var diyip duruyor zaten bütün sülale bu durumda. Öyle söyleyenlerin ağızlarına yapıştırasim geliyor. bana nasıl yapsın annem iki sene ancak aldıklarını öder
Aldıklarını saklamasından ve şunu söylemesinden anladığım kadarıyla Acı ama gerçek şu ki annen düğün zamanı geldiğinde borcum var kendi eşyanı kendin al diyecek. Resmen evlat ayrımcılığı yapacak ama elden bir şey gelmez.

bu yorumun size faydası olur mu bilmiyorum ama fikir olur diye yazıyorum
evlenmeden önce eşimin teklifi üzerine masrafları kendimiz ödemeye karar verdik
yeni atanmıştım sayılır
aileme çok küçük destek olabiliyordum, mutfak masrafına biraz yardım ederek. üstelik ailemle yaşıyordum
yol, yemek parası ve birazcık harçlığın dışında kalanın hepsini nişanlıma veriyordum, taksitleri ödeyelim diye.
şimdiki aklım olsa maaşımın hepsini aileme harcardım, kendime sadece bir yatak odası alır, onu da kendim öderdim.

nişanlın para biriktir diyormuş ya... yaşadıklarımdan dolayı bu laf beni rahatsız ediyor mesela...
bu laf bende "ailene harcama, biriktir, biz kullanalım" hissi oluşturuyor
evlenmek isteyen erkek, bir zahmet kızın omzuna fazladan yük bindirmesin
bu bayanın görevi değil çünkü.

sizin üzüldüğünüz şey galiba para konusu değil, siz duruma üzülmüşsünüz. kimsenin sizi anlamadığını düşünüyorsunuz, haksızlığa uğramış gibi hissediyorsunuz gibi geldi
ama annenizin kötü niyetle yapmıyordur, işte size tutunmuş
son kez şunu söyleyeyim: bekarken kazancımı yiyecekse ailem yesin, eş adayım değil.
Bu da haklı .

Bu arada ben 30 yaşındayım kız kardeşim 23 yaşında annemin o dönemde önce ablası evlensin sonra onun düğününü yapalım demesini beklerdim ama annem 7 ayda kızı evlendirdi kardeşim üniyi bitirdi hiç çalışmadı zaten. 7 ay nisanli kaldi kardesim bana diyorki sen seneye evlen.
Her ailenin bir kendini ezdireni vardir..Buna sebep olan eminim sensin..taviz vermeyi birak..para kazanmak zor iş ..sen yorulurken o evde keyif catarak ne isterse annesine aldiriyor..

sozkonusu aileyse asla ama asla ice atmamali. arkadas olsa hayatından cikarirsin görüşmezsin. boyle hem goruseceksin hem bir omur unutmayacaksin.

30 yasindasin cocuk sahibi olmak isteyeceksin. sirf ailem annem kardesim diye hayatini ertekemis icine atmis olacaksin.

kizkardesin pek ala calisabilir. gecici olarak lcw vb yerde calisabilir, ucretli öğretmenlik yapabilir. daha evlenmeden nasil karisiyorlar calisip calismayacagina.

yarin ilk is annenle acik acik konus. kirginlinmarini belirt. su once evlenme mevsusu da dahil konus.

bende hep aileme karsi sabrederim susarim. sonra baktim tavsan daga kusmus dagin haberi yok. ee kusup hayatindan da cikaramiyorsun. en sonunda tum etegimdeki taslar olmasa da bir kismini dokerek annemle konuştum. annemde hak cerdi iyiki konustun dedi.

sadece ceyiz mevzusu olsaydi konu anneye hak vermistim. ama calismama ve aradaki yas fark8na ragmen evlilik otelenmesi vs konularından sizi hakli buldum. annenizle acik acik konusun. ne hissettiginizi bilmesi lazım

Anneniz kötü birşey yapmıyor ki annelik duygusu babanız başınızda yok kadın başına hayattayken kardeşinizi de iyi bir yere yerleştirmek istiyor karşı tarafa da ezilmemek adına biraz sizin paranızı kullanmış ne var bu durumda yarın öbür gün kardeşiniz iyilik bilen biriyse siz darda kaldığınızda size yardım eder hani evleneceģiniz kişi para biriktir demiş ya kesin evlenince sizin kıymetinizi çok iyi bilecek de hiç sizi üzmeyecek ben biraz kardeşçi tutum sergiliyor olabilirim bence siz de kız kardeşiniz için paranın yakinda manevi bir destek verin de mutlu bir evlilik yapsın inşallah bu zamanda güvenilir bir evlilik yapmak da kolay değil görüyoruz duyuyoruz şiddet uygulayanları aldatip karısını üzenleri yahut uyuşturucu kullanıp eşini de alıştırmaya çalışanları anneniz kardeşinizi sağlığında iken iyi bir evlilik yapıp gözü arkada kalmaması için çaba sarfediyor inanin yarın öbür gün siz evlenirken de elinden gelen desteğin sonuna kadar verecektir belki kardeşiniz de lütfen bunalıma girmek yerine kardeşinizin mutluluğunu paylaşın ben bir abla olarak elimde olanın fazlasıyla kardeşim için harcamaya hazırim yeter ki mutlu olsunlar bilemiyorum biz böyleyiz sizinki bana biraz bencillik geldi lütfen bu yorumum için affedin

İstisnalar vardır ama bir derdiniz oldu mu kardeşinizi arayip buluşup derdinizi paylaşacaksınız bu devirde arkadaş dost ben pek güvenemiyorum elbette iyi dostlar vardır ama derdimi en iyi kardeşimle paylaşıyorum ben ona maddi destek veriyorsam yarın öbür gün o da bana manevi anlamda destek olması bile yetecektir.

Öncelikle seni yürekten anliyorum canim. Sonuna kadar haklisin. Benim gorusume gore aile adaleti adil olunmayi saygiyi evlatlarina ogretmeli. Tek suclu o o yuzden. Ama şuan bunu cozmek gerek. O benim annem neden boyle su neden soyle diye dusunup durursaakkk aylar gecer. Olan sinirine olur. Bence sen eve 100 tl veriyosan 10 tl ver. Gerisini dusunme kalan paraylada ceyizini al odana koy sevdigin begendigin. Inan bana her yerde var bu tarz durumlar. Ortalama.geliriniz ne kadar borcunuz ne kadar birde babaniz hayattimi. Insallah yaptiginiz bu iyilik ince ruhluluk fedakarliklar hayatiniz boyunca kat be kati onunuze gelir.

Teşekkür ederim anlayışınız için ben çözüm olarak tek sefer de kredi ile kapayıp 3 ay hiç maaşıma dokunmayacam 3 ay sonda es tayinim çıkıyor ben altı yıldır aileme destek oluyorum zaten. Benden gizli gizli aldığı herşeyin borcu ona kaliuor ve eve artık karismayacagim. Nişanlım la da resmi nikah olunca yanına gidicem birlikte sıfırdan başlarız arabam var bitane onu saticam onunla da ceyiz alırım.

Back
X