- 13 Ocak 2023
- 187
- 408
- 18
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya kendi öğrencilerini ya da güvenilir yerden referansı olan, iyi çalışan olacağına güvendikleri kişiyi alacaklarsa o zaman duyuruya desinler ki referans mektubu ekleyin, benim de birlikte çalıştığım hocalar var, ben de emek verdim ama hiç düşünmedim referans belirtmeyi. Liyakate en önem veren yerde bile "bu şu hocayla çalışmış, şu projeye girmiş? demek ki güvenilir, çalışkan" diye benzer adaylar arasında eleme yapıyorlar. Bu anlaşılır olsa da adil değil, kabul edilebilir değil. Benzer şekilde 90 ales ve gpa, 95 üstü dil puanıyla birçok yere başvurdum, olmayanların da tümüyle torpilden olmadığını düşünmüyorum, mülakata gelen herkesin puanı yüksekti ama yine de tamamen adil bir eleme olduğunu düşünmüyorum, bir yandan tamamen adil bir elemenin mümkünatı yok oluyor her geçen gün tonla üniversite mezunu ortaya çıktıkça. Her şey torpil değil, bazı şeyler de başarı, emek ve deneyimle ilgili ama birçok torpil döndüğünü değiştirmiyor. Diğer yandan her şey torpil deyip kaçınmamalı ve kendimiz için emek vermeye odaklanmalıyız çünkü elimizden bu gelir.Lisans ortalamam 3.70 in üstünde, YDS 80 üstü ALES 80 üstü ama tahmin edin kim kazanamadı :))
Ben kss ile girenleri kastettim , ama belediyelerde dediğiniz gibi müthiş bir torpil var ..Ben hakkıyla giren yok demedim ki. kaldı ki kendim ve eşim de hakkımızla girdik ama hakkıyla giren kısım son 4-5 senedir çok çok az. alımlardan da belli zaten. el altından doluyorlar kurumlara. üst kurulardan, belediyelere.
Evet her şey torpil, torpil olmadan olmuyor. Hak, hukuk muartık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?
benim yakındığım konu torpil adam bulma hak yenmesi hamileliğim veya çocuğun konuyla alakası yok. eğer yakındığım konuyla alakalı yazmayacaksanız hiç yazmayın.
Konu sahibi çok küçük bir ilde yaşıyormuş anladığım kadarıyla büyük şehir gibi düşünmeyin iş o kadar kısıtlı ki tanıdığını aliyo herkes işte (ben büyük sehirdeyim cogu is yeri tanıdığını dolusturuyo kocası, karısı, arkadaşı, akrabası, arkadaşının karisi gibi gibi o yüzden konu sahibine pek şaşırmadım)Özelde şöyle, Türkiye'de ciddi manada iyi birkaç firma var, özlük hakları ve maaşları devleti falan solda sıfır bırakıyor. Bunlarda torpil dönebiliyor. Ancak market işinde, mağaza işinde çok şahit olmadım açıkçası. Küçük bebeğiniz olması belki işvereni tedirgin ediyordur, bunun dışında firmalar "prezentabl" olmanızı isterler. Belki burada bir sorun vardır. O tabire de sinir oluyorum bu arada ama maalesef durum bu. Sizin için de kötü bir ikilem, gebeliği saklasanız ortaya çıkınca kötü bir duruma düşeceksiniz, saklamasanız özel sektörde işveren, gebe kadın istemiyor. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim...
Her ama her iş yeri tecrübeli, deneyimli, hazır yetişmiş istiyo ama hiçbir yer insan yetiştirmek istemiyo. Bı de bı eksiklik gibi iş gorusmelerinde 'ama deneyimin yoeahhh' diyolar.hiçbir yere alinmazsa nasil uzmanlik, tecrube vs edinecek ki?
En büyük yalan da bu bence.
tecrubeli ariyoruz:)
AA o kos koca iş veren yani anlıyo musun iş veren Türkiye de işverenler=kendini Allah zannetme. Asgari maas veriyo yani boru mu asgari kos koca. İnsanları kopek gibi somurdugu yetmiyo bı de çocuk sayısına, ailesine, her haltina karışabilir çalışanın çünkü neden calisamasin parasını o veriyo basit bı şey mi yani (!) Bı de sanki Facebook'a Microsoft'a eleman aliyolar24 yasinda 4 yasinda bir cocugum bosanmis bir anne olarak
Bakanlikda calisiyodum (asla torpil degil yurtdisindayim) evimi almakla mesguldum
Evli olmasi 2 çocuklu olmasi yapamaz anlaminami geliyo anlamadim ben
Konu sahibi çok küçük bir ilde yaşıyormuş anladığım kadarıyla büyük şehir gibi düşünmeyin iş o kadar kısıtlı ki tanıdığını aliyo herkes işte (ben büyük sehirdeyim cogu is yeri tanıdığını dolusturuyo kocası, karısı, arkadaşı, akrabası, arkadaşının karisi gibi gibi o yüzden konu sahibine pek şaşırmadım)
Ve evet o prezentabl muhabbetibı kere bende bı iş görüşmesine gittim kadın diyo ki bana, ben kalem etek, kumaş pantolon, topuklu ayakkabı, makyaj bekliyorum daima. Benim param var mı acaba bunlara? İşe girmeden 3bin TL lik alışveriş nasıl yapabilirim. Ya da her gün aynı şeyi giyemeyecegimize göre ben kıyafete mi calisicam koca ay şaka gibi...