- 11 Şubat 2021
- 1.480
- 2.476
- 63
haklısınız kpss 75 puan aldım temizlikçi olarak üniversiteye başvurdum benden düşük alanlar girdi partiye gittik dedim ben olmazsam eşime bulun iş falan tanıdık falan bulduk avm güvenlik görevlisi oldu. onada seni hatır gönüle aldık 1 aya seni çıkartacağızHer yer torpille değil-Dİ. Şuan Kpss ile olan merkezi atamalar ve akademideki kişiye özel açılmayan kadrolar mevcut. Ancak bunların da sayıları çok çok az artık ancak örnekler var birisi bizzat şahit olduğum burdaki bölümlerden birine açılan kadroydu. Adaletli bir alım sağlandı, dışardan puanlarıyla çalışıp hak ederek kazanan birisi yerleşti kadroya.
Ben ÖYP ile atandım şuanki bölümüme, ALES, YDS ve not ortalamamla tercih yapıp kazandım, öyp'yi kaldırdılar sonra, torpili cartu curtu olamayan kendi yağında kavrulan gençlerin kendi çabalarıyla akademisyen olabilmesi için açılmış bir program neticesinde yerleşebildim, yoksa kimse yüzüme bakmazdı. Kendi üniversitemdeki hocalarımla konuştuğumda bile senden önce bekleyenler var girersen bile (doktora programı için) öncelik onların demişlerdi. Kadro zaten gelmiyordu gelse bile sana gelmez demişlerdi. Vazgeçmiştim ordan.
Gariban torpilsizin yüzü gülür mü? Bana güldü de atanabildim. Annem babam memurdu, hiçbi yerden ne tanıdık vardı ne de parti işleri. Bizim gibiler duvarları kazıyarak hatta delerek bi yerlere gelebiliyor. Şuan bile halen daha amiyane tabirle e..kler gibi çalışıyorum.
Peki ne oldu derseniz?
Geçen ay bölümümüze araştırma görevlisi kadrosu açıldı.
Kadronun verileceği kişi bölüm başkanının yeğeni idi. Velhasıl sınava girdi ve o aldı kadroyu. Çünkü ona söz verilmişti.
Torpilin everesti bu olsa gerek.
Bu kişi de sırf devlete kapağı atayım niyetinde olan ve hakkıyla çalışmayacak bir kişi.
Torpili olup da çalışacak olsa gam yemiyelim ama böyle alınan kişiler zaten korunup kollandığı için çalışıp çalışmayacak olması bölümde göze de batmayacak, dayım burda beni o aldı nasıl olsa diyip ondan güç alacak ve arkasına bile dönüp bakmayacak.
Küçük bir TR simülasyonu özeti.