herşey mi torpil?

Her yer torpille değil-Dİ. Şuan Kpss ile olan merkezi atamalar ve akademideki kişiye özel açılmayan kadrolar mevcut. Ancak bunların da sayıları çok çok az artık ancak örnekler var birisi bizzat şahit olduğum burdaki bölümlerden birine açılan kadroydu. Adaletli bir alım sağlandı, dışardan puanlarıyla çalışıp hak ederek kazanan birisi yerleşti kadroya.

Ben ÖYP ile atandım şuanki bölümüme, ALES, YDS ve not ortalamamla tercih yapıp kazandım, öyp'yi kaldırdılar sonra, torpili cartu curtu olamayan kendi yağında kavrulan gençlerin kendi çabalarıyla akademisyen olabilmesi için açılmış bir program neticesinde yerleşebildim, yoksa kimse yüzüme bakmazdı. Kendi üniversitemdeki hocalarımla konuştuğumda bile senden önce bekleyenler var girersen bile (doktora programı için) öncelik onların demişlerdi. Kadro zaten gelmiyordu gelse bile sana gelmez demişlerdi. Vazgeçmiştim ordan.

Gariban torpilsizin yüzü gülür mü? Bana güldü de atanabildim. Annem babam memurdu, hiçbi yerden ne tanıdık vardı ne de parti işleri. Bizim gibiler duvarları kazıyarak hatta delerek bi yerlere gelebiliyor. Şuan bile halen daha amiyane tabirle e..kler gibi çalışıyorum.

Peki ne oldu derseniz?
Geçen ay bölümümüze araştırma görevlisi kadrosu açıldı.
Kadronun verileceği kişi bölüm başkanının yeğeni idi. Velhasıl sınava girdi ve o aldı kadroyu. Çünkü ona söz verilmişti.
Torpilin everesti bu olsa gerek.
Bu kişi de sırf devlete kapağı atayım niyetinde olan ve hakkıyla çalışmayacak bir kişi.
Torpili olup da çalışacak olsa gam yemiyelim ama böyle alınan kişiler zaten korunup kollandığı için çalışıp çalışmayacak olması bölümde göze de batmayacak, dayım burda beni o aldı nasıl olsa diyip ondan güç alacak ve arkasına bile dönüp bakmayacak.
Küçük bir TR simülasyonu özeti.
haklısınız kpss 75 puan aldım temizlikçi olarak üniversiteye başvurdum benden düşük alanlar girdi partiye gittik dedim ben olmazsam eşime bulun iş falan tanıdık falan bulduk avm güvenlik görevlisi oldu. onada seni hatır gönüle aldık 1 aya seni çıkartacağız

artık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?
Aynı kaderi yaşıyorum şu an. Zamanında da çok yaşadım. Yüzüme bakıp torpilin yoksa olmaz dediler partiye üye ol dediler. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki maalesef artık HER ŞEY TORPİL

her zaman öyle olmuyor. ha çok oluyor mu, evet çoookk.. ama kpss ösym atamasıyla atandım.. çok şükür atandım.. yoksa torpil vs yok. atanamasaydım torpil olmadığı için çalışamazdım evet... siz kpssye ağırlık verin ozaman olur.

ancak şuan çok zor... hamilesiniz, küçük bebeğiniz var. özele başvursanız ve herhangi birini duysalar, iş vermek istemeyeceklerdir. belki iş yeri sahibi olsanız sizde sizin gibi birini eleman olarak görmek istemeyecektiniz. çok üzgünüm...

çok ağırlaşmadan evlere temizliğe gidebilirsiniz belki...

Yabancı kontenjanı ayrı. Alan dışı da bazı yerlerde ayrı. Beraber olan var mı bilmiyorum.
artık eskisi gibi alan dışı yok ilanlara bakınca görünüyor hep. Yabancılar için olan ilanlarda genelde sadece lisans mezunu yeterli ama türkler için olanlarda alan mezunu. Özellerde bile kalmadı bu alan dışı yüksek lisans. Bilmiyorum açıkçası yüksek lisans kazanan arkadaşım da yabancı. Türk fazla yok demişti.

artık eskisi gibi alan dışı yok ilanlara bakınca görünüyor hep. Yabancılar için olan ilanlarda genelde sadece lisans mezunu yeterli ama türkler için olanlarda alan mezunu. Özellerde bile kalmadı bu alan dışı yüksek lisans. Bilmiyorum açıkçası yüksek lisans kazanan arkadaşım da yabancı. Türk fazla yok demişti.
Bizimkilerin rağbet etmediği bir bölümdür. O yüzden yabancılar fazladır. Eski okulumda da şu anda neredeyse yarısı yabancı uyruklu. Aklı olan Türk, oraya başvurmaz zaten 😆
Geçen dönemki ilanlarda alan dışı vardı. Gayet de güzel programdı. Bazı bölümlerde hala var yani.

Bizimkilerin rağbet etmediği bir bölümdür. O yüzden yabancılar fazladır. Eski okulumda da şu anda neredeyse yarısı yabancı uyruklu. Aklı olan Türk, oraya başvurmaz zaten 😆
Geçen dönemki ilanlarda alan dışı vardı. Gayet de güzel programdı. Bazı bölümlerde hala var yani.
klinik ve sosyal psikoloji rağbet görüyor baya

klinik ve sosyal psikoloji rağbet görüyor baya
Evet, klinik kapış kapış gidiyor. Sosyoloji mezunu tanıdığım özelde öğrenci. Mülakatta iş bitiyor sanırım. O arkadaş tuttuğunu koparandı.

Evet, klinik kapış kapış gidiyor. Sosyoloji mezunu tanıdığım özelde öğrenci. Mülakatta iş bitiyor sanırım. O arkadaş tuttuğunu koparandı.
psikoloji meslek yasası olmadığı için maalesef. Artık çoğu okul dikkat ediyor ama hala devam ediyorlar. Yakında çıkınca boşuna para ödediğini anlamış olacak çünkü yüksek lisans ona ünvan vermiyor bu konuda çok tartışma ve olay var. Ben devlette girdim kabul almadım

%90 maalesef. çok küçük bir kesim var hakkıyla memur olan. mesela ben. bizim birimde 12 kişi çalışıyoruz, kpss, mülakatla vs gelen tek kişi benim. iki tanesi zamanında kpss'siz sözleşmeli girmiş, sonra kadro vurmuş. 7-8 tanesi taşeron şirketle tanıdıkla girmiş kadro vurmuş. cayır cayır hakkımız yeniyor. çok üzülmüştüm işe başladığımda. özel sektöre bir şey diyemiyorum, oralarda da hep referans çalışıyor.
Yok valla memur olmak öyle kolay değil, önceki siyasi olaylar dışında büyük bir bölümü kendi hakkıyla kazanıyor, mesela ben ne mülakatlar ne sınavlardan geçtim ama hakkımla elde ettim , şuan memurluk çok sıkı güvenlik önlemlerinden geçiyor..

psikoloji meslek yasası olmadığı için maalesef. Artık çoğu okul dikkat ediyor ama hala devam ediyorlar. Yakında çıkınca boşuna para ödediğini anlamış olacak çünkü yüksek lisans ona ünvan vermiyor bu konuda çok tartışma ve olay var. Ben devlette girdim kabul almadım
Ben boşa para ödediğimi mezun olmadan anladım :D Psikolojinin saçmalığı lisansta hocaların (en azından bizde öyleydi) "lisans eğitiminde bir şey öğrenemezsiniz, yüksek lisans yapmanız lazım" demesi, yüksek lisansta da ekstra hiçbir şeyin olmaması. Yazık

Ben boşa para ödediğimi mezun olmadan anladım :KK70: Psikolojinin saçmalığı lisansta hocaların (en azından bizde öyleydi) "lisans eğitiminde bir şey öğrenemezsiniz, yüksek lisans yapmanız lazım" demesi, yüksek lisansta da ekstra hiçbir şeyin olmaması. Yazık
ben derslere gitmedim hocalara yalvar yakar mezun oldum 🤣 zaten birinci sınıfın yarısında pandemi vardı. ben de 3 senede mezun oldum son senemde de derslerimin çoğu online geçti. Sadece yaptığım ödevleri hatırlıyorum yaptığımız araştırmaları vs. İstatistik dersi bile aklımda ama alan derslerim çok havada kaldı kendim de üstüne düşmediğim için sanırım. Daha çok ekstra eğitimler önemli onlarda da klinik hedefimde değil ama iyi hocalardan eğitim kovalamaya çalışıyorum. Yaparsam da yüksek lisansı sinir ya da endüstri üstüne yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans ücretleri bir de o kadar pahalı ki gerçekten değer mi bilmiyorum ya en iyisi yaşam koçu olup millete doğal taş satmak. gerçekten yazık verdiğim emeklere benim bir de ikinci bölümüm iç mimarlıktan geçtim. Okurken de sınava girdim iyi sıralama yaptım %50 tıp İstanbul hukuk eczacılık vs kazanacak kadar ama yemedi mlsf

ben derslere gitmedim hocalara yalvar yakar mezun oldum 🤣 zaten birinci sınıfın yarısında pandemi vardı. ben de 3 senede mezun oldum son senemde de derslerimin çoğu online geçti. Sadece yaptığım ödevleri hatırlıyorum yaptığımız araştırmaları vs. İstatistik dersi bile aklımda ama alan derslerim çok havada kaldı kendim de üstüne düşmediğim için sanırım. Daha çok ekstra eğitimler önemli onlarda da klinik hedefimde değil ama iyi hocalardan eğitim kovalamaya çalışıyorum. Yaparsam da yüksek lisansı sinir ya da endüstri üstüne yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans ücretleri bir de o kadar pahalı ki gerçekten değer mi bilmiyorum ya en iyisi yaşam koçu olup millete doğal taş satmak. gerçekten yazık verdiğim emeklere benim bir de ikinci bölümüm iç mimarlıktan geçtim. Okurken de sınava girdim iyi sıralama yaptım %50 tıp İstanbul hukuk eczacılık vs kazanacak kadar ama yemedi mlsf
Sinirbilim ben de istiyorum, alanda değilim artık hiç de istemiyorum girmek ama tekrar bir atılma çılgınlığı gelirse sinirbilime yönleneceğim gibi. Yüksek lisansı ben de 4 senede bitirdim :D

her zaman öyle olmuyor. ha çok oluyor mu, evet çoookk.. ama kpss ösym atamasıyla atandım.. çok şükür atandım.. yoksa torpil vs yok. atanamasaydım torpil olmadığı için çalışamazdım evet... siz kpssye ağırlık verin ozaman olur.

ancak şuan çok zor... hamilesiniz, küçük bebeğiniz var. özele başvursanız ve herhangi birini duysalar, iş vermek istemeyeceklerdir. belki iş yeri sahibi olsanız sizde sizin gibi birini eleman olarak görmek istemeyecektiniz. çok üzgünüm...

çok ağırlaşmadan evlere temizliğe gidebilirsiniz belki...
zaten işe girerken sağlık raporu isteniyor yani nasıl saklayabilir anlam veremedim.

markete bile giremiyorum bu kadarda vasıfsız değilimdir sanırım? heryere cv bırakıyorum sen bölge müdürüyle görüş. eee görüşüyorum almıyor fabrikaya giriyorum işkurlu gösterip 2 ay sonra işkur parayı kesince çıkartıyor mobilyacıya başvuruyorum saçma sapan birsürü işle alakası olmayan istek sıralayıp almıyor ne yapayım?
Çok haklısınız çok…

Lisans ortalamam 3.70 in üstünde, YDS 80 üstü ALES 80 üstü ama tahmin edin kim kazanamadı :))
Her şey değil ama çok şey torpil.

Yüksek lisans başvurusu yaptım köklü bir devlet üniversitesine. ALES'im, YDS'm iyi. Mülakat da iyi geçti, seçeceğim tez konusunu çok beğendiler, literatüre çok güzel katkı sağlar, hiç çalışılmamış böyle bir şey dediler baya iyi geçti.

Sonuçlar açıklandı. Benden kat kat düşük puanı olanları mülakatta 100 vererek asillere taşımışlar. Ben 50 almışım. 100 verilenler kendi öğrencileri.

Ha torpil değil de kendi öğrencilerini daha iyi tanıdıkları için onlara yüksek verilmiştir denebilir, o zaman başka öğrencilere başvuru açılmasın madem. Saçma sapan işler.

hangi okullar bunlar bilmiyorum ama
ben uzun süre aradan sonra disiplinlerarası bir alanda tekrar doktora yapıyorum kendi alanım ve bu alana gelmek için okunun bölümler bakımndan etrafımdaki okulları da biliyorum...
benim YDS 96.25 ALES 92 gibi birşeydi diploma ortalamam da iyi ben 1. girdim ama yds 70 olsun alınıyor bizde ve etrafta hemen her yerde, yani onu da biliyorum. ama biz okulda proje yapıyoruz baya baya çalışıyoruz 100/2000 bursiyeri de olan bir alandayız.

yüksek lisansa başvuruyorsunuz epi topu bunda neden kabul alamadığını anlayamadım
ar gör'lük deseniz kadro deseniz haklısınız, tamam da
epi topu yüksek lisans için neden torpil dönsün onu anlayamadım. yükseğe öğrenci kaydetmek okulun da hocanın da işine gelir.
hangi alan hangi okul bu?

hangi okullar bunlar bilmiyorum ama
ben uzun süre aradan sonra disiplinlerarası bir alanda tekrar doktora yapıyorum kendi alanım ve bu alana gelmek için okunun bölümler bakımndan etrafımdaki okulları da biliyorum...
benim YDS 96.25 ALES 92 gibi birşeydi diploma ortalamam da iyi ben 1. girdim ama yds 70 olsun alınıyor bizde ve etrafta hemen her yerde, yani onu da biliyorum. ama biz okulda proje yapıyoruz baya baya çalışıyoruz 100/2000 bursiyeri de olan bir alandayız.

yüksek lisansa başvuruyorsunuz epi topu bunda neden kabul alamadığını anlayamadım
ar gör'lük deseniz kadro deseniz haklısınız, tamam da
epi topu yüksek lisans için neden torpil dönsün onu anlayamadım. yükseğe öğrenci kaydetmek okulun da hocanın da işine gelir.
hangi alan hangi okul bu?
Tahminim tanıdıkları öğrencilere kefil olabilmeleri. Büyük, köklü üniversitelerin sonuçta adı var ve bu adı mezun ettikleri öğrencilerin başarılarıyla sağlamlaştırıyorlar. Başka üniversiteden tanımadıkları biri yerine tanıdıkları ve çalışma stilini bildikleri öğrencileri seçebiliyorlar. Bence ya da deneyimime göre yorumlamama göre bu böyle tabii, gerçek farklı da olabilir.

yukarıdaki cevabı yzarken
psikoloji mi acaba demiştim
ki öyleymiş gerçekten

sizin alanınız ve herkesin yüksek yaptığı 1-2 alan için dedikleriniz doğru olabilir ama

fen fak mezunuyum ilk doktoram tıpta şimdi mühendislikteyim y.içi y.dışı sayısalda girip çıkmadığım bölüm kalmamıştır
ar gör'lük için eyvallah --> her zaman hocalarla tanışmak, önceden iletişim kurmak iyidir, tavsiye ederim.
"biz kendi öğrencimizi alırız"cı bazı okullar ve değişik ekol yürüttüğünü sanan enteresan bazı hocalar var ona da eyvallah fakat %90 için notlar puanlar tutuyorsa yüksek/doktora yapılır. torpil kısmı kadroda :D

ki burada konu sahibi lise mezunu + taşrada + hamile
akademik dünyanın gerçekleri onu pek ilgilendirmiyor aslında

yukarıdaki cevabı yzarken
psikoloji mi acaba demiştim
ki öyleymiş gerçekten

sizin alanınız ve herkesin yüksek yaptığı 1-2 alan için dedikleriniz doğru olabilir ama

fen fak mezunuyum ilk doktoram tıpta şimdi mühendislikteyim y.içi y.dışı sayısalda girip çıkmadığım bölüm kalmamıştır
ar gör'lük için eyvallah --> her zaman hocalarla tanışmak, önceden iletişim kurmak iyidir, tavsiye ederim.
"biz kendi öğrencimizi alırız"cı bazı okullar ve değişik ekol yürüttüğünü sanan enteresan bazı hocalar var ona da eyvallah fakat %90 için notlar puanlar tutuyorsa yüksek/doktora yapılır. torpil kısmı kadroda :KK70:

ki burada konu sahibi lise mezunu + taşrada + hamile
akademik dünyanın gerçekleri onu pek ilgilendirmiyor aslında
Soru her şey mi torpil idi, ben de kendimden örnek vererek çoğu şey öyle dedim. Akademik hayata atılmasıyla ilgili bir yorum yapmadım :) kendi deneyimimi yazdım her alanı da bilemem keza, sizde öyle değilse ne mutlu.

Back
X