hersey silinmiss :(

Mermaid26

evrekkaaaa
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
3.612
353
198
kizalr acil yardiminiza ihtiyacim var..
bugün bilgisayari bir acyim bütün dosyalar gitmis:50:
arama dan aratiyorum birsey cikmiyo.
önemli dosyalar derslerim daha dün indirdigim cicegi burnunda callentics videolari:35:
ugrasa ugrasa hazirladigim excell belgeleri hepsi gitmis ya geri getirmenin bi yolu yok mu??

Bir defa başıma öyle birşey gelmişti ,bilgisayarın tarihini değiştirip geçmiş saate gidiyorsun ama normal tarih değiştirir gibi yapılmıyor bigisayarın geçmişteki o gün ve saatine gidiyor böylece verilerin eski hali ile duruyor sende bunların hepsini bir flash disk e aktarırsın.Bu konuda bilen birine sorabilirsin bu şekilde problemin çözülür

Arkadaşın dediği gibi sistem geri yükleme yapın, geri yüklenecek yakın bir tarih seçin muhtemelen silinen dosyalar geri gelecektir. Hemen yedekleyip bilgisayarınıza format atmalısınız, görünen o ki virüs var :44:

Bir defa başıma öyle birşey gelmişti ,bilgisayarın tarihini değiştirip geçmiş saate gidiyorsun ama normal tarih değiştirir gibi yapılmıyor bigisayarın geçmişteki o gün ve saatine gidiyor böylece verilerin eski hali ile duruyor sende bunların hepsini bir flash disk e aktarırsın.Bu konuda bilen birine sorabilirsin bu şekilde problemin çözülür

Arkadaşın dediği gibi sistem geri yükleme yapın, geri yüklenecek yakın bir tarih seçin muhtemelen silinen dosyalar geri gelecektir. Hemen yedekleyip bilgisayarınıza format atmalısınız, görünen o ki virüs var :44:

tesekkur ederim :)) nerden yapicam ben bu degisimi baska birine mi yaptirsam:26:

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun canım? XP, windows 7, vista vs ?

tatlım recovery programları var indirip kur tarama yap silinen dosyaların %98 ini geri getirir.
Ben virus olduğunu düşünmüyorum. Ama istersen bir virüs taraması yaptır böyle can sıkıcı virüsler için en iyisi combofixtir
Ama kullanmasını pek bilmiyorsan başkasına yaptır canım

Son düzenleme:
Hangi işletim sistemini kullanıyorsun canım? XP, windows 7, vista vs ?

XP kullaniyorum canim

tatlım recovery programları var indirip kur tarama yap silinen dosyaların %98 ini geri getirir.
Ben virus olduğunu düşünmüyorum. Ama istersen bir virüs taraması yaptır böyle can sıkıcı virüsler için en iyisi combofixtir
Ama kullanmasını pek bilmiyorsan başkasına yaptır canım

antivirus programim mcAffee. artik birsey indirmeken de korkar oldum heryer virus:50:

XP kullaniyorum canim

O zaman şöyle; Başlat- Tüm Programlar-Donatılar-Sistem araçları- Sistem geri yükleme...

Bilgisayarımı bir önceki zamana geri yükle diyin, ileriyi tıklatın. Karşınıza takvim çıkacak. Mesela oarada dolgun renklerle hangi günlere dönebileceğin gösteriliyor. En yakın zamanlardan birini seç (dün ve bugün hariç) mesela 3 gün öncesini... İleri de devam et, bilgisayar geri yükleyecek, yeniden başlayacak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :44:

[SUB]Sistem geri yükleme için önceden sistem geri yükleme noktası oluşturmanız gerekiyor... Yanlış hatırlıyor da olabilirim.. :44:
Bilgisayarcıyım ama bu konularla hiç alakam yok. :26: :ssz:[/SUB]

Son düzenleme:
O zaman şöyle; Başlat- Tüm Programlar-Donatılar-Sistem araçları- Sistem geri yükleme...

Bilgisayarımı bir önceki zamana geri yükle diyin, ileriyi tıklatın. Karşınıza takvim çıkacak. Mesela oarada dolgun renklerle hangi günlere dönebileceğin gösteriliyor. En yakın zamanlardan birini seç (dün ve bugün hariç) mesela 3 gün öncesini... İleri de devam et, bilgisayar geri yükleyecek, yeniden başlayacak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :44:

dedigini yaptim canim. bilgisayar yeniden acildi ama o tarihe gidilemedi yazdi. bilgisayarda hic bir degisiklik yapilmadi yaziyordu bir de.
boyle de olmadi:50:
yardimin icin cok sagol :)

dedigini yaptim canim. bilgisayar yeniden acildi ama o tarihe gidilemedi yazdi. bilgisayarda hic bir degisiklik yapilmadi yaziyordu bir de.
boyle de olmadi:50:
yardimin icin cok sagol :)

Dediğim gibi daha önceden yükleme noktası oluşturman gerekiyordu. Sen bilgisayarın normalken sistem geri yükleme noktası oluşturacaktın, şimdide sistem geri yüklemeyi açıp o yüklediğin tarihe dönecektin.:40:
Bu arada senin konu sayesinde bende bilgilerimi tazeledim.:28:

Dediğim gibi daha önceden yükleme noktası oluşturman gerekiyordu. Sen bilgisayarın normalken sistem geri yükleme noktası oluşturacaktın, şimdide sistem geri yüklemeyi açıp o yüklediğin tarihe dönecektin.:40:
Bu arada senin konu sayesinde bende bilgilerimi tazeledim.:28:

gecti bolunun pazari diyosun yani:1:
her iste bi hayir varmis demek. bosu bosuna silinmemis oldu dosyalarim bi ise yaradi hiç olmassa:1:
peki artik yapabilecegm bsy yok mu?

Son düzenleme:
Recover My Files diye bi program var, silinen dosyaları geri getiren. Onu deneyebilirsin. :24::24:

bence anlamıyorsan hiç kurcalamadan bir bilene götür bilgisayarcılar genelde kurtarıyor yedekleyip format atıyorlar.
benim de olmuştu virüstenmiş,ben anlamadığım için hiç kurcalamadan götürmüştüm bilgisayarcıya herşey kurtuldu çok şükür.ağlamıştım herşeyim yok oldu diye:9
bu arada nortonun üstüne koruma programı tanımam ne youtube u açıyor ne facebooku:)

aslında hiç bir dosya silinmiyor.pc belleğine atıyor onları.

bılgısayarcıya git ve durumu anlat.yardımcı olur sana.

Son düzenleme:
babama söyledim bilgisayarci bi arkadasi var ona götürcek:34:
hepinize ilgilendiginiz için tesekkür ederim:16:

Özelin filan kalmadı demek ki :50:

Billgisayarcı tüm kayıtlı yazışmalarını resimlerini vs.. görecek...
İnşallah şifreni kayıtlı tutmuyosundur onları da öğrenebilir... Sen şifrelerini yine de değiştir.
Ciddiyim!

Ayrıca anlattıklarına göre virüs olduğunu sanmıyorum virüsler bu şekilde davranmaz.
Ssistem geri yükleme otomatik de kayıt alır ama bozulmuş olabilir.
Bence dosyaların filan silinmemiştir elki de masaüstü simgelerini gösterme gibi basit bir hata yapmışsındır.
Son olarak Mcafee yerine ücretsiz olan avira, comodo, avast ya da avg kur.. Hepsi daha iyidir.

Back
X