Hersey ters gidiyor.ev sahibi cik dedi

Kardeşim kontrat bitince belliki çıkmanı isteyecek bir ev bak ve çıkmaya bak sende adamda haklı hem geçimsizlik olmuş hem kirası az ev sahiplerinin hepsi zengin değil kira ile geçinen insan var şimdi ülkenin durumu belli insanların giderleri arttıkça onlarda zam yapmak istiyor doğal olarak aç gözlülük yapanlarda vardır ona birşey diyemem.kafasına göre artış yapamaz zaten uzlaşmıyorsa anlaştığınız kirayı ödeyin ve kendinize başka ev bakın kötülüklede oturulmaz dediğiniz gibi.

Eve dogalgaz yaptiracaksa sizi cikartabilir. Dogalgaz baglandiktan sonra geri cagirmasi gerekir ama cagiracagini sanmam. Ev sahibiniz hakli kimsyle gecinemiyorsunuz. Bende kiracimla ilgili surekli sikayet duymak istemem, evden ciksin gitsin isterim.

Tabi ki cikicam.bor sürü masraf.nakliye boya tamirat aboneminler emlakçı komisyonu depozit vs vs.ayni kemal sunal filmi.ustelik memurum.ama şu an ev sahipleri en ufak bir şeyde bahane edip çıkarıyorlar .gerçi 8 ay önceden söyledi ve ev onun ama ağır geldi.bir de çıkarılmak kötü hissettirdi
Taşınma masraflarınızı karşılamasını talep edin.
Masrafınızı karşıladığı taksirde de çıkın.
Ayrıca sizi hiç bir şekilde zorla çıkaramaz.
Size bu kira vs konularını telefonda söylüyorsa kayıt altına alın ve dava edeceğinizi geçmişe yönelik kiralarınızı da talep edeceğinizi söyleyin böyle bir hakkınız mevcut çünki.

Çocuğunuz gürültü yapıyo diye niye milletle kavga ediyosunuz ki? Çok mu gürültü yapıyor?

Bizim alt katta bi çocuk var evlerden ırak. Bakın alt katta diyorum. Bizi bile yaptığı gürültü yerimizden hoplatıyor. Böyle bi şeyse insanlarla kavga etmeniz yanlış

ne kiracıyım ne ev sahibi. ama bazı kirazı yorumları bana çok ağır geliyor. sonuçta adam çalışmış etmiş ev sahibi olmuş kira geliriyle belki çocuk okutuyor belki kredi borcu var. yani her ev sahibi zengin değildir. milletin evine ortak gibi konuşan kiracılar var yok haklarımı bilirim 10 sene çıkmam.yok mahkemeye versin uğraşsın yazıktır ya

çok sıkıntıysa sizde çalışın ev alın derim bende o zaman

fahiş zam yapanlar ayrı tabi. ama sözleşme bitincede çıkarmak ev sahibinin hakkı olmalı. bu ülke şartlarındada ortayı bulmak lazım her iki taraf içinde

Bostancı sahilde 3+1 15 yıllık dairede kiracı hala 1700’e oturuyor. Pandemide bir dönem adam çalışmadı diye zam da yapmadı babam. Kayınbabam da iki senedir zam yapmıyordu, bu sene kiracıya dedi ki elini vicdanına koy ve zam oranını sen belirle. Kiracı da 200 lira artırmış. Bir de bu tipler var. Allah herkesin karşısına böyle ev sahipleri çıkarsın. Başta benim. :KK53:
Allah herkese babanız gibi ev sahibi nasip etsin ellerinden öperim valla

ne kiracıyım ne ev sahibi. ama bazı kirazı yorumları bana çok ağır geliyor. sonuçta adam çalışmış etmiş ev sahibi olmuş kira geliriyle belki çocuk okutuyor belki kredi borcu var. yani her ev sahibi zengin değildir. milletin evine ortak gibi konuşan kiracılar var yok haklarımı bilirim 10 sene çıkmam.yok mahkemeye versin uğraşsın yazıktır ya

çok sıkıntıysa sizde çalışın ev alın derim bende o zaman

fahiş zam yapanlar ayrı tabi. ama sözleşme bitincede çıkarmak ev sahibinin hakkı olmalı. bu ülke şartlarındada ortayı bulmak lazım her iki taraf içinde
Daha fazlasını istiyo.kira 1000 lira aralikta2000 lira olsun dedim kabul etmedi.simdi suçlu ben miyim

Hiç dönem ortasında kafasına göre zam yapamaz. Kontrat yenileneceği zaman o ay ki tefe TÜFE bakılır o oranda zam yapılır yani yine 1000 TL lik evi 2000 TL yapamaz zorla çıkaramaz gerekirse mahkemelik olursunuz hiç geri adım atmayın
Kizlar ev sahibine hem.yazili hem sözlü olarak evden çıkmayacağını dile getirdim.yasal haklarımı bildiğimi kendisinin ille de cik diyorsa mahkemeye başvurabileceğini belirttim.kira sözleşmesini süre siniri olmaksızın sadece kiracının fesh edebileceğini ve kirayı ödediğim sürece de kira kontratının otomatik 10 yıla kadar uzatıldığını öğrendim.dolayisiyla çıkmıyorum.kafa yorulacak sorun değilmiş.fazla üzerime gelirlerse polis cagiririrm.

Pamuk kafasına göre zam yapıp seni evden çıkartması mümkün değil.Belki bilmiyorsun sana haklarını yazayım.
Kontratın iki yıllıkmış. Yani senin sözleşmen resmi olarak 2033 yılında son bulacak. Yeni kanunlara göre sözleşme bitiminden 10 uzatma yılı sonra seni tahliye edebilir.

Sözleşme tarihinden 5 sene sonra yani 2025 yılı sonrası için kira arttırım için mahkemeye başvurabilir. Bunun dışında kafasına göre zam yapamaz. Sen o zamana kadar yasal oranda zam yapar kiranı zamanında ödersen seni bu evden çıkartması mümkün değil. Ev sahibine ulaşmaya çalışma. Sana ulaşırsa yasal olarak haklarını bildiğini ve bu aramaların sonu gelmezse savcılığa başvuracağını belirt. Boşuna canını sıkma yani.
Öyleymiş canım ya.kafayi taktiğine değmezmiş.ben istiyorum ki dünya adil olsun.hep iyi şeyler beni bulsun ki bu mümkün değil maalesef.miucadele etmek lazım maalesef

Ev sahibi ne tepki verdi ?
Bisi yazmamış ama mahkemeye veremez çünkü bu gayrimenkul zaten kardeslerarasi mahkemelikmiş.komsular öyle diyor.zaten kiramı ödüyorum.hicbisi yapamaz.para için düzenimi bozdurmayacağım.kiralar 2500 3000.depozit badana nakliye aboneliklerin taşınması ve eşyaların zarar görmesi.kusura bakmasın.yasal zammını yapıp oturacam.mahkemeye verse 1 yıl sürer. emlakcisina da ev sahibine de whatsuptan mesaj ettim.mahkeme olursa delil olarak kullanacağım.

Benim ev sahibim 1400ten 3000e cikardı.ödedim mi tabiki hayir.kendi istegimizle 1700yaptik orturuyorum.esim 2000teklif etmisti kabul etmediler.etmezlerse 1700e razi olmak zorunda kaldılar.o bana ihtar cekti ben ona.hakkinizi arayin.şu sira vicdanli ev sahibi cok az kalmis.gittiginiz evdede fais fiyat arttiracaklar.her defasinda tasinamazsiniz.hakkinizi arayin.
Gercekten bazi insanlar cok acgozluymus
Aynı senin uyguladigin taktiği uyguladim

Arkadaşlar ev sahiplerini kötülemişsiniz ama onlar açısından da düşünün . Mesela annemin bir evi var kendisi de kirada kalıyor ve ve gelen kirayla kendi kirasını karşılıyor,üzerini biz tamamlıyoruz .( kendi evinde yaşamıyor bazı sorunlarından dolayı ) çalışmıyor ve geliri de yok .kiracısı 3 senelik ve 3 senede 50 TL kadar zam yaptı . Şimdi kendi ev sahibi kirasını yüzde yüz arttırdı. Kiracısı 1100 TL ye kalıyır annemin kirası da 3500 TL . Hayat pahalılığı cabası . Şimdi bizde kiracımıza 7 ay önceden haber verdik çıkın evi satacağız diye . Çünkü en mantıklısı bu satmak . Bu arada annemin evi de hem güzel bir apartman dairesi hem de konum olarak gayet iyi bir konumda , yani zaten bu şartlara göre gerçekten bedava yaşıyorlar . Kiracısı da sorun çıkarıyor yani ülke ekonomi olarak çöküşte her ev sahibi uyanıklığından dolayı yükseltmiyor kimileri de mecburen yapmak zorunda kalıyor

Arkadaşlar ev sahiplerini kötülemişsiniz ama onlar açısından da düşünün . Mesela annemin bir evi var kendisi de kirada kalıyor ve ve gelen kirayla kendi kirasını karşılıyor,üzerini biz tamamlıyoruz .( kendi evinde yaşamıyor bazı sorunlarından dolayı ) çalışmıyor ve geliri de yok .kiracısı 3 senelik ve 3 senede 50 TL kadar zam yaptı . Şimdi kendi ev sahibi kirasını yüzde yüz arttırdı. Kiracısı 1100 TL ye kalıyır annemin kirası da 3500 TL . Hayat pahalılığı cabası . Şimdi bizde kiracımıza 7 ay önceden haber verdik çıkın evi satacağız diye . Çünkü en mantıklısı bu satmak . Bu arada annemin evi de hem güzel bir apartman dairesi hem de konum olarak gayet iyi bir konumda , yani zaten bu şartlara göre gerçekten bedava yaşıyorlar . Kiracısı da sorun çıkarıyor yani ülke ekonomi olarak çöküşte her ev sahibi uyanıklığından dolayı yükseltmiyor kimileri de mecburen yapmak zorunda kalıyor
Tabiki her kiraci hakli olacak diye bisey yok.herkesin davasi farklidir.benim ev sahibinin 4 evi tarlalari pazar yerleri 2 arabasi ve milyonlari var.ama görsen acır sadaka vermek istersin.istisnalar haricinde cogu acgozlü

Bu sıralar herkes aynı durumda maalesef, benim ev sahibim avm'lerde adını gördüğünüz büyük bir firma, kirayı şirket hesabına ödüyorum yani, geçen sene girmiştim daha bu sene kontrat tarihine bir ay kala evi boşaltın dediler, hiç kira pazarlığına girmeden. Kiraların ne hale geldiğinin herkes farkında, bana bir fiyat teklif etselerdi ben onlarla anlaşma yoluna gidecektim zaten, illa tefe tüfe yapalım demeyecektim ama ev sahipleri artık her sene kiracı değiştirmek istiyor, eski oturan kiracı onlar için karlı olmuyor. Ben de avukatla görüştüm ve çıkamaycağımı söyledim, şimdi hukuki süreç başlatacaklar. Bir yıllık sözleşme imzaladınız diye bir senelik olmuyormuş o, sürekli yenileniyor, ve benim bildiğim en erken 3 sene sonra kanuni zam dışında zam isteyebiliyor. Eğer ki başta tahliye taahhütnamesi imzaladıysanız, ki ben imzalamışım boş olarak, o da geçersiz oluyormuş, ihtiyacı olan varsa bilgisi olsun.

Back
X