Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ok, pardon. Karıştırdım ben =)Oglan sonradan olay olunca bilezik alip gondermis. Kiz da kardesine geri vermis. Oglan kendi aldigini geri istemis. Isteneside dogal hakki. Hersey bitmis. Kizin uzuldugu olay istemrsi degilde ayrilinca hemen o mu geldi aklina biraz caba gostrrseydiya gibisinden.
Ok, pardon. Karıştırdım ben =)
Çok pardon, atladığım noktalar olmuş, özür diliyorum. Kv biliyormuş bilezik getirileceğini ama getirmemiş.
Fakat yine diyor ki KIZ İSTEMEYE GELİRKEN bilezik getirilirmiş. Yani kız isteme ve nişan ayrı olmuş gibi bana geliyor. Tam anlayamadım ben de.
İyi, en azından bunu doğru anlamışım =)Olayın başında yalnızca kız isteme dendi,olay kız istenmesinden ibaret.O kız kardeşinin bileziğini alıp takma da kız istemede oldu.Konu sahibi en başta bunu belirtti,sonraki yorumlarında da belirtti.Sonra başka şeyler söylendi;ama en başta söylenen doğru.
Cocugun bir adiligi yok. O adi kelimesini hak edecek tek davranisi yok. Dogunun bu köylü adetlerinden batililar illallah eder. Ve daha isin basinda hem sen hem ailen bir bilezik icin rezillik cikarirsaniz millet korkar kacar tabi kim bilir bunlar evlenirken neler yapacaklar diye. Kendinize kendi kulturunuzden birini bulun. Sen bilezik diye ortaligi ayaga kaldirirken iyi, is bitmis cocuk geri istemis, adi olmus. Yok ya..
Yorum yapmadan gecemedim. Bizde nisanlimla farkli adetlerdeyiz ama birbirimize ayak uyduruyoruz. Sozum izmirde oldu kayinvalidem adetler icin agzini acipta bisey demedi. Buyuk nisanim amasyada oldu nisan adetleri icin annemler agzini acipta bisey demedi. Ayrica benim dugun yemegimde keşkek var ama biz kayinvalidemler icin ayri yemekler pisircez.hersey karsilikli anlayistan kaynaklaniyo canim. 2 insan birbirini sevmis hayat kurmak istemisse adetmis töreymis bos seyler.
![]()
Ayrıca nişan olsa neyse, konu sahibesi kız isterlerken bilezik takılmasını istiyormuş. Siz hiç kız istemeye giderken bilezik hazırlayanını duydunuz mu?
Siz başta kız isteme filan yazınca, herkes kız istemede bilezik istedi olarak anladı.canım hem söz hem nısandı bızımkı
Canim benim sen cook sanslisin emin ol.ben onun memleketin de yasamayi goze aldim gosterdigim anlayisa bak evin tek kiziyim ayrica.ben bunlara dedim ki nisan bohcasi yapmayin onemli degil dedim neyse biz de yaptik mecburiyetten sonra bu baslasi yok teyzeme etek koymadin amcama gomlek koymamissin ben mahçup oldum böyle gülüm işte allah kimseyi bu durumlara dusurmesin.
Erkek ailesini hakli bulanlardanim ben de. Hatta adam bilezigi geri istemekte bile hakli. Cunku zorla taktirilmis, kizinca boyle geri istenir zorla verilen sey.
Daha kiz isteme gibi bir gune bile bilezik istekleriyle giderseniz boyle olur. Daha dakika bir, gol bir. Insanlar "bizde boyle bir adet yok" demis, ki dogrudur, kimde var kiz istemede bilezik goturmek? Isinize gelince ne guzel uyuyormussunuz adetlere, gozlerim yasardi. Acaba diger adetlere de bu kadar uyuyor musunuz? Gelinin kayinvalideye karsi gorevleri filan, bunlari da uyguluyor musunuz?
Neyse, onlarin gonulsuz oldugu bu bilezik konusunda hala altin altin diye diretmeniz, onlari sizden sogutmus. Sonra soguduklari icin de suclu olmuslar, anneniz agzina geleni saymis. Simdi de "adi" olmuslar. Saka gibi. Ohoo bunun sonu yokmus zaten. Ve bu daha baslangic!! Insanlar kacmis kurtulmus. Sizin isteklerinizle ve karsiliginda sovmelerinizle mi ugrasacaklardi? Kusura bakmayin da erkek ailesi iyi yapmis sizinle arasini bitirerek. Kimbilir daha dugunde bilmemnesinde ne istekleriniz olacakti...
Cocuk hayirli evlatmis valla, ailesini bu kadar sorunun icine sokmak istememis, ayrilarak ailesine iyilik yapmis. Zira siz ve annenizle bir olup "alacaksiniz, o benim esim olacak, niye almiyosunuz, annesi aradi, kizdiii" da diyebilirdi. Aferin ona.
Tavsiyem, madem bu kadar altinci, adetcisiniz, ayni kendi kulturunuzden damat bulun. Siz farkli kulturlere yumusak bakacak bir aile degilsiniz, belli.
Arkadas eksik yazmis isteme nisan soz hepsi bi arada olmus yani bilezik nisanda takilmak icin istenmis bu da cok normal yani kat yat istememisler ama erkek tarafi almamak icin kirk takla atmis
kayinvalidenin de kendi kizlari var acaba onlar evlenirken kayinvalide bisey istemiyecek mi...
ayrica gelinin kayvalide ye katsi hicbir gorevide olamaz saygi duymak disinda
sanki bizde kiz sevdigiyle degilde kayinvalide ile evleniyor...onlarinki ana babada bizim ki ne acaba
Istemeyecek belki. Sunu kabul edin, herkesin isteme huyu yok. Burdaki cevaplarda da gecmis. Herkes adet adi altinda erkek ailesinden altin, bilezik filan istemiyor.
Gelinin gorevleri sadece saygi duymak mi? Yoo. Kayinvalideyle yasamak, onun evinin isini gormek, hurmette eksik etmemek... Bunlar da eski adetler. Isinize gelince kayinvalideye karsi gorev yok, ama gelinin herseyine altin. Adetlerle yasayacaksaniz tam yasayacaksiniz, icinden cimbizla kendine uygun olanlari cekerek degil. Kayinvalidenin de geline karsi gorevi yok o zaman. O da milletin kizina takip takistirmaya gitmiyor sonucta, oglunu evlendiriyor. Yardim edecekse ev kurmaya yardim eder isterse, kimseye altin takma zorunlulugu yok.![]()