• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

Benim oglum sevecek ve gelinimin ailesi bir bilezik isticek adet olarak..seve seve yapardim. Durumum varsa tabiiki. Ama bildigim halde goturmuyosam hodri meydan diyorumdur.. istenmeme durumuda goruyorum ben burda. Seni istemedi bence kadin. Artik aileler arasinda nengectiyse. Nasil bir tavir huy karakter sergilendiyse. Seve seve yapilmamis. Eger ben bildigim halde getirmiyorsam yada getiremiyorsam aileyi arar bildirirdim durumu. Ama oraya gidipte bizde yok boyle adet denmez. Oglunu istemeye gelinmedi kiz istemeye gidildi.

aıle durumları ıyı.benım aılemde kadının benı ıstemedıgını dusunduler evet ama ben ıstemneyecek bırsey yapmadım.kadın unıversıtelı kızlar evlenıp 3 ay sonra bosanıyolar demıs anneme ordan kadının ıstemedıgını dusunduk bızde ne ılgısı varsa bahane hep oglunada ıstemıyorum dıyemedıgı ıcın bu yolları denemıs olabılır basardıda.

Bosver guzelim sana bir bilezikten daha fazla deger gosterecek birini bulursun insallah. Hani hep erkek erkek diyoz ya.. yok sen adama bunu demissin aramaz tabii.. yok sen anneni aratmicaktin diye.. magdem o kadar erkek erkek .. o anasina kabullendirseydi ya alttarafi bi bilezik. Allah askina ya yapmayin. Buraya neller yazilmis. Hep erkek tarafini hakli gormeler. Sonrada ayrimciliklardan bahsetmek.. kadin erkek olayi.. biz kadinlar boyle yaparsak..kaynanalar ne yapsa yeridir o zaman..

Canim seven insan bu kadar cabuk vazgecemez kirilma ama o zaren ya sevmiyormus yada sevgisi bitmis donmek istemis evlenmeden soyleyememis bu olayda bahanesi olmus. Bilezik falannhikaye sen sana deger vereni bul bende hic birsey ostemedm nisanda alyamstan baska hic birsey takmadilar istesem aldirabilirdim ama. Dugunden snra butun altinlarimi siyirdim verdim hicte uzulmedm bunlar elbet olur bilezik alinir bozulur. Kac kisinin altinlari duruyor ki cogu insan zaten bozduruyor Sevseydi durdururdu seni. Zamaninda donmussun ya evlendikten sonra ilk sorunda bosanalim git deseydi. Allah yardimcin olsun umarim cabuk atlatrsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim seven insan bu kadar cabuk vazgecemez kirilma ama o zaren ya sevmiyormus yada sevgisi bitmis donmek istemis evlenmeden soyleyememis bu olayda bahanesi olmus. Bilezik falannhikaye sen sana deger vereni bul bende hic birsey ostemedm nisanda alyamstan baska hic birsey takmadilar istesem aldirabilirdim ama. Dugunden snra butun altinlarimi siyirdim verdim hicte uzulmedm bunlar elbet olur bilezik alinir bozulur. Kac kisinin altinlari duruyor ki cogu insan zaten bozduruyor Sevseydi durdururdu seni. Zamaninda donmussun ya evlendikten sonra ilk sorunda bosanalim git deseydi. Allah yardimcin olsun umarim cabuk atlatrsin.

haklısın bende oyle dusunuyorum seven ınsan bırakmazdı durdururdu ben gıtmemek ıcın cok dırendım ama hersey bır yere kadar gurursuz konumuna duscekdım bıraz daha cabalasaydım.hersey ıcın hayırlısı olsun bn gucluyum dayanırım ama hersey o kadar zorki sankı nefes almakta zorlanıyorum ama herseye ragmen ALLAHIMA sukurler olsun bu duygu bıle guzel.ask herseye deger:)

Kesinlikle katiliyorum. Vazgecmek kolaymi hayir tabiikide degil suan icin kan agliyor ama burad yazilanlar kadar keninde suc arama sadece. O coktan vazgecmis belli yoksa annesine birakmaz kendi hazir ederdi zaten bilezigi vs .. evinin kadini cocuklarinjn anasi olacan bilezik nedirki.. uzgunum ama iyiki ayrilmissiniz. hani annene engel olsaydin fl n dendi ya.. oda daha evlenmeden sana sahip cikmamis erkek olarak oda ailesine seni kucumsetmis. Mustakbel esi olrak saydirmamis o zaman. Dusunsene evlendikten sonra ne kadar arkanda dururdu? Sahip cikardi ksrisina? Boylesi daha iyi olmus.

Kesinlikle katiliyorum. Vazgecmek kolaymi hayir tabiikide degil suan icin kan agliyor ama burad yazilanlar kadar keninde suc arama sadece. O coktan vazgecmis belli yoksa annesine birakmaz kendi hazir ederdi zaten bilezigi vs .. evinin kadini cocuklarinjn anasi olacan bilezik nedirki.. uzgunum ama iyiki ayrilmissiniz. hani annene engel olsaydin fl n dendi ya.. oda daha evlenmeden sana sahip cikmamis erkek olarak oda ailesine seni kucumsetmis. Mustakbel esi olrak saydirmamis o zaman. Dusunsene evlendikten sonra ne kadar arkanda dururdu? Sahip cikardi ksrisina? Boylesi daha iyi olmus.

evet herseyı gordum şükürler olsun.hallerı tavırları benı ezdırır gıbı aılesının yanına gıttıgımde daha gelın bıle bıtmemısken annesının evını temızleyen bır ınsanım yaparımda kım olsa ona yaparım ama yorulur bıterdım bana yorulursun falan hıcbırsey soylemezdı :)her haftasonu aılesının yanına gotururdu benı ıtıraz etmezdım mısafırlerı gelırdı ben ılgılenırdım yemek yenırdı ben toplayayım kadın sofraya dukunmazdı bılebı yardımcı olma duygusu yoktu.iaılem tanısmaya geldıklerınde bıle ben yaptım yemeklerını kız kardeslerı varken.bunlar daha basıt sozu bıle edılmeyecek seyler ayıp yanı soylerken utanıyorum bıle ama ben herseyı yaptgıma ınanıyorum.belkı annem benım bu hallerımı gormus ondan dolayı bu ısı bozmak ıstemıste olabılır.olan oldu artık hayırlısı

Cok yuz vermissin bastan. Yeterki evlenelim hrrseyi yaparim gibi.. iste bizler hep boyleyiz illede kendimizi begendircez erkek tarafina.

Bu kadar ısrar kıyamet altın istemek ne yahu başlık parası ister gibi sanki her adet yerine geliyo da düğünde takılırdı elbet:44:Çok gereksiz tatsızlık olmuş.

Ne siz ne de aileler birbiri için uygun değilmiş geçmiş olsun. Mesajı ne zaman atmalıydı bilemem ama benim bildiğim bu nişan vs bozulunca alınan her şey zaten geri iade ediliyo karşı tarafa... Böyle dakka bir gol bir istediğine göre oluru yok daha kafasında...

Neyse uzme kendini. Zaten evlenmeye niyeti yokmus omur boyu anasinin agzina bakarak hareket eden bi adami napacanki. Kendi kararlarini kendi veremiyosa o zaaten hazir degildir.. iyi geceler

Bide sunu anlamiyorum yazmissinki bezik alinmadi kardesiminkini taktik. Onun kardesininmi seninmi? Alinmayan bikezik neden geri isteniliyor?

Bu kadar ısrar kıyamet altın istemek ne yahu başlık parası ister gibi sanki her adet yerine geliyo da düğünde takılırdı elbet:44:Çok gereksiz tatsızlık olmuş.

Ne siz ne de aileler birbiri için uygun değilmiş geçmiş olsun. Mesajı ne zaman atmalıydı bilemem ama benim bildiğim bu nişan vs bozulunca alınan her şey zaten geri iade ediliyo karşı tarafa... Böyle dakka bir gol bir istediğine göre oluru yok daha kafasında...

canım ısrar kıyamet altın ıstenmedı aılem geleceklerı soylemıs annesıne onlarda getırmemek ıcın kırk takla attılar ve aılemın kızdıgı sey gızlı ıs cevrılmesı kardesımın bılezıgını alıp bana taktılar cunku nısanlımın aılesı.durum abes oldugu ıcın yani.ben kendımde soylemedım aıleme ama bu ortaya cıktı annemınde salterler attı yanı.sonucda aıleme verılmıyo hıcbırsey onların bır cıkarı yokkı

Bide sunu anlamiyorum yazmissinki bezik alinmadi kardesiminkini taktik. Onun kardesininmi seninmi? Alinmayan bikezik neden geri isteniliyor?
benım kardesımde yenı evlenmıstı onun bılezıklerınden taktık.ve benım enıstemınde haberı vardı bundan annemde buna sınırlendı cunku bır nevı enısteye rezıl olmustuk. daha sonra nısanlım aldı bılezıgı aılesınden habersız gonderdı bana.bende kardesımın bılezıgını gerı verdım.:)cok karısık

canım ısrar kıyamet altın ıstenmedı aılem geleceklerı soylemıs annesıne onlarda getırmemek ıcın kırk takla attılar ve aılemın kızdıgı sey gızlı ıs cevrılmesı kardesımın bılezıgını alıp bana taktılar cunku nısanlımın aılesı.durum abes oldugu ıcın yani.ben kendımde soylemedım aıleme ama bu ortaya cıktı annemınde salterler attı yanı.sonucda aıleme verılmıyo hıcbırsey onların bır cıkarı yokkı

Kadinin arkasindan is cevrilmis atar tabi. Cocugun annesi olgun olsaydi gecer annenle konusurlardi. O ne oyle be cocuklarla bir oluo biso yapmak. Eger bi adet bilindikse ve onem gosteriliyorsa yapilsjn nolcak? Sanki yat istedi abartmayin ya. Kaynana isteyince hemen kiz tarafi isteyince ne gerek var?

Bak gene yazmissin kardesimin bilezigi diye bu cocuk niye senin kardesinin bilezigini geri istesin??

benım kardesımde yenı evlenmıstı onun bılezıklerınden taktık.ve benım enıstemınde haberı vardı bundan annemde buna sınırlendı cunku bır nevı enısteye rezıl olmustuk. daha sonra nısanlım aldı bılezıgı aılesınden habersız gonderdı bana.bende kardesımın bılezıgını gerı verdım.:)cok karısık

Hmm kardesinede uygulanan bir adet demekki. Durumlari oldugu halde yapmadilarsa istemjyorlardi demekki seni.niye uzuluyorsunki daha bunun icin..

Hmm kardesinede uygulanan bir adet demekki. Durumlari oldugu halde yapmadilarsa istemjyorlardi demekki seni.niye uzuluyorsunki daha bunun icin..

ben cocugun bana yaptıgı seye uzuluyorum ve 1.5 senemı ona verdım ben yasadıgım hersey yalanmıs.benı sevmedıgı halde neden nısanlandı benımle okadar uzuldugum konu varki :(anılarım gelıyo aklıma hıcbırının bı anlamı yokmus.bırde nısanlanana kadar hıc kavga etmemıstık nısanlandık 2 ayda ayrıldık.uzak kaldık bırbırımızden benım okulumda bıttı.2 aylık surecde demekkı ayrılıga hazırlamıs kendını o kadar relaxdıkı rahattı bense aglamamak ıcın kendımı zor tutuyodum:(gercekten suan o anı dusunuyorumda kendıme acıyorum

haklısın bende oyle dusunuyorum seven ınsan bırakmazdı durdururdu ben gıtmemek ıcın cok dırendım ama hersey bır yere kadar gurursuz konumuna duscekdım bıraz daha cabalasaydım.hersey ıcın hayırlısı olsun bn gucluyum dayanırım ama hersey o kadar zorki sankı nefes almakta zorlanıyorum ama herseye ragmen ALLAHIMA sukurler olsun bu duygu bıle guzel.ask herseye deger:)

Canım annemin bir lafi vardir sev seni seveni dagda coban olsa sevme seni sevmeyeni.misirda sultan olsa.

Hayır anlamadığım hem annen ağzına geleni sayıyor, hemde aranmak istiyor ? Belki annenin rahatlığı da nişanlının sinirini bozmuştur ?

aynı seylerı yasayanların kendınden cok seyler bulacagından emınım.yaklasık 1,5 yıllık bır ılıskımız vardı ve ben bu ınsanı hıc tanıyamamısım ıcınde süpheleri olanlar bu yazıyı okusunlar ve benım gıbı bır hataya dusmesınler.
suan kendımı bı bosluga bırakılmıs gıbı hıssedıyorum.24 yasındayım ve kımseye boyle baglanmadım sevmedım oylekı evlenmek aklımdan gecmezken evlenmeyı dusundum nısanlandık unıversıtedeyken tanıstık o denızlı ben malatyalıyım.zorlukk gormus herseyı yasamıs bır ınsandı sorumluluk sahıbıydı ıyı aıle babası olur dıye dusundum aılesıyle tanıstık aılesıde ıyıydı ama ısın ıcıne aılelerımız gırdı nısanlandık.gelenek gorenek olayları ısın ıcıne gırdı hersey karıstı bızde kız ıstemeye gelırken 1 bılezık getırılır soylemıs annem annesıne gelırken onu getırmemıslerdı.kardesımden aldık taktılar bana gostermelık ele gune karsı daha sonra bana aldı o.ama o gunum zehır oldu kayınvalıdem bunu tak bır ıkı ay sonra alırız falan dedı.bızde boyle bır gelenek yok dedı. benım salterler attı orada konu bılezık degıl aslında onun bu kadar rahat olması.neyse zaman gectı annem bu olayı ogrendı ve nısanlımı aradı actı agzını yumdu gozunu gızlı ıs cevırıyosunuz falan dedı ve cocuk benı 4 5 gun aramadı ne benı ne aılemı.ben cok uzuldum yalnız basıma kaldım.baska sorunlardada aynı yıne yalnızdım.aıleme mahcup oldum.benı hıc aramıyodu baska nısanlılara bakıyodum kımse bızım gıbı degıldı.sureklı tartısıyoduk. aramız acıktı görüsmedık 10 gun o surecde aılemıde aramamıs annemler sureklı bana soruyodu artık bahanem kalmadı.sonra sınav ıcın denızlıye gıttım konustuk ve ayrılmaya karar verdık ne o benı ne ben onu anlıyodum.ayrıldık ben gece yarısı valızımı alıp arkdasıma gıttım ve benı cok yaralayan sey onun bana kapıyı acması oldu:(digergun aılesı aradı benı o benım aılemı aramadıgı ıcın bende onun aılesının yanına gıtmemıstım cunku o aksam oraya gıttık aılesıyle herseyı konustuk ama bos.sureklı bız olamayız dıyodu.ben mucadele edıyodum o sadece olmaz deyıp duruyodu ve sonunda bende dayanamadım ayrıldım artık.aynı anda gıttım bıletımı aldım ve ondan ayrılmamın 5.DAKIKASINDA BANA BILEZIGI KARGOLARSIN diye msj attı sok oldum basımdan kaynar sular dokuldu. benım sevdıgım gıtmemek bırakmamak ıcın onca dırendıgım ınsan bana gıtme demedı bıle sadece bu mesajı yazdı bunlar dun oldu.benım ıcım yanıyo kavruluyo nefes alamıyorum.basımı yastıga koydugumda dıger tarafa cevırmek bıle ıstemıyorum.onu ALLAH a havale edıyorum.ben ki ona anne kardes eş hersey olmustum her eksıgı gormezden gelmıstım.onun ıcın deger dıye ama ben bosa yasamısım.kendıme kızıyorum yazıklar olsun.nefes alamıyorum.sadece dua edıyorum.ama hala sevıyorum en kötüsüde bu.

Bu gelenekleri kim çıkarmışsa zaten... Ben İstanbulluyum Malatyalıyla evlendim. Ne onlar birşey istedi ne de biz. Bizim istediğimiz bir şey yok, herkes gücünün yettiğini yapar dedi babam.

Hadi aileler devam ettirmeye çalışıyor da gençler neden hala bu aptal geleneklere takılıyor anlamadım.

Siz ailecek bilezik için olay çıkarıp bu kadar kıymete bindirirseniz bir teneke parçasını, çocuk ta geri ister tabi o bileziği.
Belki de vesile oldu, hayırsız bir iş olacağı için bu bahaneyle ayrıldınız ama belki de her şey güzel olacaktı bunu bilemezsin artık.
Şu an mutlu bir evliliğim var ama böyle şeylere takılsaydım emin ol dakikasında bırakırdı eşim beni.
Gerçek yüzünü anladım diye bir şey de yok. Sinirlenince herkes çığırından çıkabilir kimse melek değil.

Bence asıl sen takıya değer vererek gerçek yüzünü göstermişsin. Buraya yazdıysan eleştiriye açık ol ve söylenenlere kulak ver ki aynı hatayı tekrarlama lütfen.

Size uzun uzun yazicam lutfen dikkate alin.oncelikle sunu belirteyim benimde bir abim var eside malatyaliydi istemede bu tarz bir bilezik filan istenmedi ki istemede adettendir soruldu ne kadar altin istersiniz diye gonlunuzden ne koparsa boyle seyleri konusmak dahi cirkin dendi.diyelim ki bu boyle olmasaydi annem tanismaya gittiginde bir bilezik getir denseydi annem bastan on yargili olurdu ve kizi ne kadar severse sevsin o dakka biterdi gozunde.sonra isteme gunu geldi diyelim bilezik geldimi diye dolanilmis ortalikta o dakkada siz iste kadini tamamen kaybetmissiniz.sonrasinda her neyse zaman gecti duyuldu anneniz sozlunuzu aradi agzina geleni saydi bunu duyan babamda arar babanizi siz ne hesapli kitapli insanlarsiniz bitti bu is der kapardi telefonu.bu konular hassasdir dengeyi kurma isi sizde bitiyordu ama siz denge kurmak yerine olaylara hep negatif yaklasmissiniz.bak buyuk konusuyorum annem boyle birsey icin aricak sevgilimi annemin yuzune dahi bakmazdim sen beni bir bilezigemi satiyorsun diye bu en basta size hakaret.ve demissiniz ki anneniz enistene rezil oldum demis bu ne anlamadim ki damatlar cuzdan mi yaristiricakki enisteye rezil olunsun.bak arkadasim siz nisan yapmamissiniz sana bir tektas takilmaliydi sadece hepsi bu bu durum bizim bile midemizi bulandirdiysa sevgilinizin ve ailesinin durumunu anlamak cokta zor degil aslinda.bu is artik olmaz olsada burnunuzdan gelir hic tavsiye etmem acikcasi sizin tek yapacaginiz bilezigi alip postalayip yolunuza bakmak bundan sonrada annenize ozel islerinize karismamasini soyleyip adetin batsin demektir lazim olan...umarim anlatabilmisimdir.ve bu adilik degil bu yaptiginiza karsiliktir.biliyorum zor biliyorum icin aciyor suclanmakta zor biliyorum ama gor bir daha ayni hatayi yapma,yapmayin.

Back
X