Merhaba, rahatsız olduğum bir insandan bahsetmek istiyorum. Bu kişinin aşırı derecede herşeye karıştığını düşünüyorum. Örneğin kek yapmak istiyorum diyelim "yarın yaparsın, sonra yaparsın" gibi. Geçen gün kendime tayt aldım ve istemediğim gibi çıktı ben de "arkası kısa önü uzun dedim." Bu kişi de hemen " ters mi giydin, ters giydin herhalde" şeklinde cevaplar veriyor ama sürekli beceriksizmişsiniz gibi ifadeler kullanıyor ve bu sürekli böyle. Başka örnek vermem gerekirse diyelim bir yere gidicem tek başıma gitmek istiyorum heryere gelmek istiyor yada bir yere gidicem "yarın gidersin." Belki size garip gelecek ne var bunda canım" diyeceksiniz fakat sürekli böyle, sürekli zıtlaşma hali ve ben bir şey söylediğimde asla dinlemiyor. Uzun uzun düşünüyorum fakat neden bana böyle davrandığını çözemedim. Bir şey yapıcam diyelim " öyle yapma şöyle yap" yada "çok tuz koymuşsun" diyerek sürekli bir eleştirecek bir şey bulur. Birisinin fotoğrafına bakar " kaşı böyle, saçı böyle" diyerek sürekli eleştirir. Konuştum asla davranışını düzeltmiyor, küçükken çok eleştirildiği için mi aynı davranışı uyguluyor anlamıyorum. Duymamazlıktan geliyorum bazen parazit gibi sürekli aynı şekilde konuşuyor ve bilerek yaptığını düşünüyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bazen aşırı öfkeleniyorum bu duruma karşısındakinin bir birey olduğunu düşünemiyor sanırım sinirlendirmek için elinden geleni yapıyor. Tam bir şey söylicem diyelim dinlemiyor, duymamazlıktan geliyor bilerek. Bu insanın psikolojik bir rahatsızlığı olabilir mi yada siz olsanız nasıl davranırdınız?