• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herseye yetisip ve kendine zaman ayirabilen anneler varmi?

Ben en son ne zaman makyaj yaptım hatırlamıyorum dün biraz dışarı çıkıp kendime ufak tefek biseyler alıp yaptım sonunda kaslarım almış başını gidiyodu eşim demese aldırmaya niyetim yoktu :) yazı bekliyorum çocuklar dışarıda yorulup uyur bende kendime bakarım artık diyorum evi Birgün supurmesem sanki bir haftadır temizlik yapılmamış gibi oluyo annelik zor zanaat
Ay şu bir gün süpürmesen evin göçme olayı Bi tek bizde var saniyodum. Bir gün bisey yapmayim desem ertesi gün bir haftalık iş yapiyorum

Tek çocuk var bende,o yüzden daha şanslıyım sanırım. 3,5 yaşına kadar ben baktım. Sonra kreşe verip çalışmaya başladım. Sabah çok erken kalkarım,gece geç yatarım,her işi de yetiştirirm,gezerim tozarım. Ama eşim de evde benimle beraber iş yapar,yapmak zorunda çünkü. Sizin eşiniz sanırım sadece işe gidebiliyor,yoksa bu kadar bunalmazdınız.

Bizde herkesin görevi bellidir,sabah ilk uyanan wcdeki işini hallettikten sonra cifle temizler. Havluyu değiştirir,duş aldıysa da duşakabini kurulayıp öyle çıkar. Kahvaltıyı ben hazırlarım,saat 7de sofra hazırdır,eşim evdeyse o saatte yer,evde yoksa ben yer toplarım. Mutfağı temizlemeden evden çıkmam. Oğlum kahvaltısını okulda yapar,8.45te beraber evden çıkarız. O okula gider ben işe geçerim. Öğle arasında annemi ziyarete giderim 3-4 gün. Kalan 1-2 gün öğle arasında eve gider yemek yaparım. Akşam oğlumu okuldan alır eve geçerim,saat 17.00 itibariyle evdeyim,sofrayı hazırlarım. Biz yemeği erken yeriz,genelde eşim o saatte evde olmaya gayret eder. Çalışacaksa bile yemeği yer öyle geri işine döner. Ben oğlumun uyku saatine kadar onunla ilgilenirim. Oğlum uyuyunca eşim evdeyse beraber çamaşır katlarız,ütü yaparız,yemek yaparız. Gündüzleri robot evi süpürdüğü için ben sadece gece 11-12 gibi silerim. Sonra yemek yaparım,2 gibi yatar uyurum. İki haftada bir gece arkadaşlarımla program yaparım. Ctesi gününü anneme ayırırım,pazar gününü de oğlumla eşime.

Erken uyanırsanız her işiniz hallolur,bir de eşiniz daha fazla sorumluluk üstlenmeli bence. Sizi çok fazla ev işine hapsetmemeli.

Merhaba anneler .İki kizim var ikiside kucuk onlarin bakimi temizligi hersyleriyle ben ilgileniyorm esim calisiyor. Neredeyse tum gunum evin icinde herseye yetismeye calisarak geciyor.Kendime zaman ayiramiyorum bi kahve bile icicek zamanim olmuyor genelde.Boyle olupta kendine zaman ayirabilen varmi?Evdekii isleri nasil organize ediyorsunuz .Akil verebilicek annelere sormk istyorm.Gereksiz yorum yapanlr olucak illaki onlara cvp vermiycem.
Sabah 8 de kalkıyoruz ilk ikisinin de bezi üstü vs giydiriyorum sonra büyük ogluma (25 aylık) kahvaltı hazırlıyorum onunkini hazırlarken kendime de hazırlıyorum genelde ayak üstü hızlı şeyler oluyor yada bebegime yaparken miktarı fazla yapıp kendim de yiyorum omlet vs tarzı şeyler sonra o kahvaltı ederken ben küçük bebegimle (6 aylık) kanguru ya koyup evi toparlayıp süpürüyorum evi süpürürken küçügün uykusu geliyor onu uyutuyorum hemen yemek koyuyorum ocaga yada akşama pişecek bişeyse köfte vs hazırlayıp akşam sadece pişiriyorum.büyük oglumla oynuyorum falan sonra küçük 2 uykuya yatırırken büyügü de öglen uykusuna yatırıyorum o aradaki zaman bana kalıyor nasıl istersem onun dışında akşam da yemekten sonra çocuklar 8-9 arası uyumuş oluyor gece uykusuna geçiyorlar ondan sonra da yatana kadar kalan zaman yine bana ait bide gün içinde spor yapıyorum o sırada da küçük de büyükte oyun oynuyorum sanıyor baya egleniyoruz, bazen kucagıma alıyorum dans ediyoruz, bide hava güzelse 1 saat yürüyüş yapıyoruz yine küçük olan eve gelene kadar uykusu geldigi için uyutuyom o uyuyunca işlerim hallediyorum. Bide çok kasmayın yani hergün böyle olmuyor bazen salıyorum işi falan benden, çocuklarımdan önemli mi diyorum tüm gün kendimize ayırıyorum

Tek çocuk var bende,o yüzden daha şanslıyım sanırım. 3,5 yaşına kadar ben baktım. Sonra kreşe verip çalışmaya başladım. Sabah çok erken kalkarım,gece geç yatarım,her işi de yetiştirirm,gezerim tozarım. Ama eşim de evde benimle beraber iş yapar,yapmak zorunda çünkü. Sizin eşiniz sanırım sadece işe gidebiliyor,yoksa bu kadar bunalmazdınız.

Bizde herkesin görevi bellidir,sabah ilk uyanan wcdeki işini hallettikten sonra cifle temizler. Havluyu değiştirir,duş aldıysa da duşakabini kurulayıp öyle çıkar. Kahvaltıyı ben hazırlarım,saat 7de sofra hazırdır,eşim evdeyse o saatte yer,evde yoksa ben yer toplarım. Mutfağı temizlemeden evden çıkmam. Oğlum kahvaltısını okulda yapar,8.45te beraber evden çıkarız. O okula gider ben işe geçerim. Öğle arasında annemi ziyarete giderim 3-4 gün. Kalan 1-2 gün öğle arasında eve gider yemek yaparım. Akşam oğlumu okuldan alır eve geçerim,saat 17.00 itibariyle evdeyim,sofrayı hazırlarım. Biz yemeği erken yeriz,genelde eşim o saatte evde olmaya gayret eder. Çalışacaksa bile yemeği yer öyle geri işine döner. Ben oğlumun uyku saatine kadar onunla ilgilenirim. Oğlum uyuyunca eşim evdeyse beraber çamaşır katlarız,ütü yaparız,yemek yaparız. Gündüzleri robot evi süpürdüğü için ben sadece gece 11-12 gibi silerim. Sonra yemek yaparım,2 gibi yatar uyurum. İki haftada bir gece arkadaşlarımla program yaparım. Ctesi gününü anneme ayırırım,pazar gününü de oğlumla eşime.

Erken uyanırsanız her işiniz hallolur,bir de eşiniz daha fazla sorumluluk üstlenmeli bence. Sizi çok fazla ev işine hapsetmemeli.
Herseyle bn ilgileniyorum .ne yazikki istersem yapar ama kendi teklif etmez genelde.

Mesai saatleriniz çok iyi (benim 8.30 - 17.00)
Ev ile iş yeri çok takin ne güzel (benim 20 km gidiş dönüş 20 km dönüş)

Büyük şehrin derdi de büyük biktim valla küçük yere kaçmaya bakacağım artık

Konu sahibi kusura bakma araya bu saçma mesajımla daldım ama bunalmışım

Ben de bayaa bir süre öyleydim şimdi oğlum 5 yasında daha rahatım

Mesai saatleriniz çok iyi (benim 8.30 - 17.00)
Ev ile iş yeri çok takin ne güzel (benim 20 km gidiş dönüş 20 km dönüş)

Büyük şehrin derdi de büyük biktim valla küçük yere kaçmaya bakacağım artık

Konu sahibi kusura bakma araya bu saçma mesajımla daldım ama bunalmışım

Ben de bayaa bir süre öyleydim şimdi oğlum 5 yasında daha rahatım
Evet saat konusu da sıkıntım yok, evimle işyerim arası 500 metre,oğlumun okulu da 1,5 km ondan kaynaklanıyor. 9-16.30 çalışıyor gibiyim. Tabii çoğu akşam evden de çalışıyorum 23.00-01.00 aralığında.

Çocuğum yok, ev 55m2 yetişemiyorum her hafta temizlikçi geliyor. Fulltime işim var, onu çocuk gibi düşünün, gerisini siz düşünün :P

Biri beş yaşında biri 11aylık iki yavrum var. Yani kendime ayırdığım tek vakit tuvalete gittiğim zamanlar sanırım. Büyük kızımı telefon ve tabletten uzak büyütüyorum gün de 1 en fazla iki saat. Haliyle oyun oynamak vs lazım. Haftada bir babası birkaç saatliğine ikisini alıp dışarı götürüyor ben de o esnada haftalık temizliği yapıyorum. Günlük işleri de gece onlar yatınca yapıyorum bulaşık ve ertesi günün yemeğini

Ama öğretmenim ve şu an ücretsiz izindeyim. Dönünce muhtemelen bir yardımcı alacağım temizlik için

İki kedim var sabah kalkıyorum önce kum temizle sonra mama ver sonra su ver üstüne birde dakika başı öpücük isterler oda yetmedi taranmak için gelir yılışırlar uyumak için genelde ikisi de benim kucağımı seçer ve kavga ederler ayırmakla uğraşırım (çok zor) sonra yine kum temizlerim mama su sonra yine kucağımda uyurlar ve belimi kırarlar bir süre hareketsiz kaldığım için geçici felç geçiririm tabi onların rahatı daha önemli üstüne birde saçımı temizlemek isterken dilleriyle yolarlar tüm günüm böyle yani :eek::eek::eek:

Merhaba anneler .İki kizim var ikiside kucuk onlarin bakimi temizligi hersyleriyle ben ilgileniyorm esim calisiyor. Neredeyse tum gunum evin icinde herseye yetismeye calisarak geciyor.Kendime zaman ayiramiyorum bi kahve bile icicek zamanim olmuyor genelde.Boyle olupta kendine zaman ayirabilen varmi?Evdekii isleri nasil organize ediyorsunuz .Akil verebilicek annelere sormk istyorm.Gereksiz yorum yapanlr olucak illaki onlara cvp vermiycem.
Benim Allah bağışlasın bir oğlum var kreşe verdikten sonra biraz rahat ettim.Aksam uykusu erken geliyor o uyuyunca ben de uyuyakalmazsam çay kahve içiyorum.Yemegi iki günlük yapıyorum, temizlik vs yaparken hızlı olmaya çalışıyorum ki zaman kalsın başka şeylere.İlk yıllar neydi öyle makineye çamaşır atmak,sermek, toplamak, katlamak ayrı ayrı zamanlarda oluyordu,hatta çamaşırlıktan alıp giyiyorduk 😃 Kardeş olsa birbiriyle oynar anneye vakit kalır diyorlar ama sizde öyle değil demekki.. kolaylıklar dilerim

Benim Allah bağışlasın bir oğlum var kreşe verdikten sonra biraz rahat ettim.Aksam uykusu erken geliyor o uyuyunca ben de uyuyakalmazsam çay kahve içiyorum.Yemegi iki günlük yapıyorum, temizlik vs yaparken hızlı olmaya çalışıyorum ki zaman kalsın başka şeylere.İlk yıllar neydi öyle makineye çamaşır atmak,sermek, toplamak, katlamak ayrı ayrı zamanlarda oluyordu,hatta çamaşırlıktan alıp giyiyorduk 😃 Kardeş olsa birbiriyle oynar anneye vakit kalır diyorlar ama sizde öyle değil demekki.. kolaylıklar dilerim
Evt beraber oynadiklari oluyor ama cok kavgada ediyorlar oyuncak falan icin ama bakim is cok daha fzla oluyo.guclerini birlestirip evi yikiyorlar genelde😂

3,5 yasinda kizim var.Calisiyorum.Tum gun babasi bakiyor .Aksamlari kizla sizip kaliyorum valla.Sabah 7 de esim uyandirdi sen sacini duzlestirecektin dedi,1 aydir bunu soyluyorm🙆Yarin duzlestiririm diyip yarim saat daha uyudum dunku gibi.
Erkekler icin tam gun baksada daha raht,eve geliyorm butun oyuncaklar koordineli sekilde yayilmis,mutfak genelde dolu.
Bizimki kiz mizmizlaninca atliyor arabaya disari cikariyor,evdeki annenin boyle bi luxu yok maalesef.Ozetle ayni durumdayiz.
Bide isin vicdani tarafi var calisan anne tarafinda ona hic girmiyorm🤷

Benim birisi 6 diğeri 2.5 yaşında. Ancak şuan biraz rahatladım onlar beraber oyun oynuyor veya biseyler izliyolarda biz çay kahve içiyoruz. Öncesindeki hiçbir zaman böyle bir keyfim yoktu. Okul başladığında büyük olanı anasinifina gönderiyorum 2.5 yaşındaki kızımla eve dönüyorum o zamanda vaktim oluyor. Ama şoyle bişey var ki iş hiçbir zaman bitmiyor. Şuan evimde herşey temiz daha dün temizlik yaptim ama ne kadar sürüyor bu temizlik dersen 1-2 gün. Yetişemiyorum herşeye çok zor yani.

Back
X